Skocz do zawartości
IGNORED

KEF R300 - bubel, albo coś nie tak :(

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli produkt jest słaby to trzeba go promować i tak się dzieje na tym forum. Niestety:(

Widzisz gdzieś tu promowanie czy chęć pomocy z mojej strony ?

tylko dlaczego sprzedaje , a raczej nie może sprzedać .

Zapytaj się .

A dlaczego ty przez tyle czasu nie mogłeś sprzedać nadgramofonu który najpierw zachwalałeś na forum a później tadam !

Jest oferta . I nawet delikatne sugestie co do zakupu były ...

Wymień źródło , sm6 do jasnych należy jak dla mnie i widzę że zafuzo kolega słucha Pana konstruktora od nadow

A ile razy ty do mnie pisałeś na PW jak chciałeś się czegoś dowiedzieć ?

Nie wstyd ci ?

Parodia !

Bawcie się dobrze , snujcie domysły i piszcie o czymś czego nie mieliście .

Taka wasza natura .

Gość rydz

(Konto usunięte)

A dlaczego ty przez tyle czasu nie mogłeś sprzedać nadgramofonu który najpierw zachwalałeś na forum a później tadam !

Cóż , nerwy puszczają , nie dziwię się :))))

Co do mojego Telefunkena S-500 którym byłeś zainteresowany , całe szczęście że nie sprzedałem , dopiero bym sobie pluł w brodę .

Widzisz gdzieś tu promowanie czy chęć pomocy z mojej strony ?

Czy ja pisałem do Ciebie? Nie bierz wszystkiego do siebie, no chyba, że promujesz produkty na tym forum.

Uderz w stół .. itd:)

Neonix, chyba po prostu nie odsłuchałes dokladnie Kefa przed zakupem.

Sam po oczytaniu sie na temat tej marki posłuchałem R700 i R900.

Rock i ogolnie ostrzejsze rzeczy bardzo słabo.

Przestrzen, analitycznośc, scena to atuty kefa. I nie było znaczenia jaki wzmak.

Brak gestości gitar, drajwu i chłód mniejszy lub wiekszy w zalezności od piecyka.

W pierwszej chwili mysłalem ze muzycy wejdą do pokoju i przy lekkiej muzie fajnie.

Tylko cos z powerem i doopa:) NIE DO ROCKA, oczywiście jak dla mnie.

OK to ja się wypowiem co do KEFółw jako właściciel.

Uważam, że brak przestrzeni / przyklejanie się dźwięku do głośnika to nie jest kwestia po stronie KEFów.

KEF R900 dla mnie nie zgrały się z Anthemem 225 (mój poprzedni wzmacniacz)- nie były analityczne. Autor pisze, że analityczność jest nadmierna (dla mnie to jasne wskazanie, że opisywane odczucia to kwestia wzmacniacza).

KEF r900 podpięte pod KRELLa s550i to MORZE przestrzeni i dźwięk daleko za i w bok od kolumn. Świetna przestrzeń. Dynamika w tym zestawie i detaliczność bardzo dobra.

Myślę, że KEFy zasługują na dobry wzmacniacz a nad 320 jest dla nich ograniczeniem.

Pozdrawiam,

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Myślę, że KEFy zasługują na dobry wzmacniacz a nad 320 jest dla nich ograniczeniem.

W pełni się z tym zgadzam .

Pominę że nie zwróciłeś uwagi że nie chodzi o fabrycznego NADa ale i ten po modyfikacji jest tu ograniczeniem bo gra na poziomie nowych wzmacniaczy za kilka tysięcy a kosztuje mniej więcej tysiąc .

Kolega miał do wydania określoną sumę i podałem co ja bym w tej sumie zrobił , co polecam i z czego są klienci zadowoleni .

Ty wychodzisz ze wzmacniaczem który wyjściowo kosztował około 20000zł a za używkę trzeba dać ile ?

Około 10 000zł ?

A to już chyba inne pieniądze i inny świat gdzie za tą sumę można szukać inne ( i nie ma co ukrywać że lepsze od takiego NADa ) czasem lepsze a czasem gorsze wzmacniacze które choćby były najlepsze to źle zestawione nie zagrają .

Wszytko jak zawsze jest kwestią kasy i umiejętnym zestawieniem całości .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Pominę że nie zwróciłeś uwagi że nie chodzi o fabrycznego NADa ale i ten po modyfikacji jest tu ograniczeniem bo gra na poziomie nowych wzmacniaczy za kilka tysięcy

Proszę sobie nie robić REKLAMY , masz braki / oznakowanie BRANŻA .

Tu jest poziom tego grania na poziomie nowych wzmacniaczy po kilka tysięcy , nikt go nie chciał kupić .

http://allegro.pl/nad-c320-bee-modyfikacja-muda-stan-fabryczny-i5143860756.html

Masz źle dobrany zestaw, albo totalnie skopaną akustykę, u mnie taki NAD z tym modem wraz z Usher V-601 tworzył dobraną parę, dźwięk bez problemu odrywał się od kolumn...Poza tym, CASM6 z C320 uważam za nie do końca dobre połączenie, ta "kambodża" ma zimną, wyostrzoną górę i nie każdemu się to podoba...Tych KEFów nie znam, ale jeśli i tam skraje pasma są wyostrzone to może być nie ciekawie w takim połączeniu.

Tu jest poziom tego grania na poziomie nowych wzmacniaczy po kilka tysięcy , nikt go nie chciał kupić .

A może tak jak ty z czasem doszedł do takiego wniosku ?

Co do mojego Telefunkena S-500 którym byłeś zainteresowany , całe szczęście że nie sprzedałem , dopiero bym sobie pluł w brodę .

Przestań facet , żałosny w tych swoich wywodach jesteś .

Poza tym, CASM6 z C320 uważam za nie do końca dobre połączenie

Gra tak kilka osób i jest OK .

.Tych KEFów nie znam, ale jeśli i tam skraje pasma są wyostrzone to może być nie ciekawie w takim połączeniu.

Grają równo , nic nie jest podbite i dlatego przyda im się żywo grający SM6 z lekko ciepłym NADem .

Swego czasu poszukiwałem monitorów. R300 były jednymi z branych przeze mnie pod uwagę. Oczywiście będzie to tylko moja subiektywna opinia z odsłuchu, ale to jedno z większych rozczarowań dźwiękowych. NIC mi w nich nie pasowało. Żeby nie było zbyt ostro - nic w porównaniu z DALI 505, które chciałem zastąpić. Nic specjalnego biorąc pod uwagą cenę. Napinałem się na znikanie właściwe dobrym monitorom, a te jak na dłoni. I płasko jakoś,eee.Jedno widzę w tych kolumnach. Są naprawdę ładne. Ale...chyba nie o to chodzi. Grały z kompletem Denona 1510, takim jaki w mojej chacie napędza Focale 726. Także wyleczyłem się z monitorków. Kefoskich również.

NAD 320

A czy tajemnica nie tkwi w tym elemencie toru ? Mam z tym klockiem pewne doświadczenia...z początku wydawął mi się fajny, po pewnym czasie odczucia miałem dokładnie takie, jak Ty !

Smuga cienia spowija..;-)

z lekko ciepłym NADem

Jak ten NAD ledwie ciepły to na pewno grać nie będzie :) Trzeba kupić dobry wzmacniacz i będzie O.K!

Ewentualnie muda44 doradzi jakąś siecówkę (z filtrem w obie strony) - i też jakoś będzie :)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

A co na to wszystko Piopio? :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Proponuje koledze pozyczyc od kogos Nada w wersji fabrycznej, nawet tego samego modelu i opisac tutaj doswiadczenia z tymi samymi kolumnami.

Ja nadal nie rozumiem po co ludzie decyduja sie na modyfikacje dobrze grajacego sprzetu. To tak jak by niewielkim kosztem chciec zrobic z Poloneza jakiegos Mercedesa.

Juz chyba lepiej bawic sie w te kable, przynajmniej szkody dla brzmienia nie bedzie.

O ! Neonix , widzisz trza pytać u żródła " muda " będzie Ci grało !

jak temu z linka . )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko dlaczego sprzedaje , a raczej nie może sprzedać .

Moze ma zamiar kupic kolejnego Nada i oddac do przerobki ;-)

A tak powaznie, to troche szkoda tego sprzetu, bo jest w miare dobry w swojej klasie cenowej i nie ma potrzeby w nim grzebac.

Gra jak sprzet za kilka tysiecy a kosztuje 1200 i nikt nie chce kupic hehe.

Ukryta Zawartość

A tak powaznie, to troche szkoda tego sprzetu, bo jest w miare dobry w swojej klasie cenowej i nie ma potrzeby w nim grzebac.

A tak na poważnie to co wiesz , co masz do powiedzenia na temat tych wzmacniaczy po modyfikacji ?

Miałeś , słuchałeś , wiesz o co chodzi w modyfikacji ?

Więc po co usiłujesz wypowiadać się w temacie o którym nie masz pojęcia ?

Ja nadal nie rozumiem po co ludzie decyduja sie na modyfikacje dobrze grajacego sprzetu.

Kilka dni temu pytałeś w klubie NADa o wywalenie zworek z " gwoździa " i zastąpienia ich czymś " lepszym "

I tu się w tym przypadku zgodzę

To tak jak by niewielkim kosztem chciec zrobic z Poloneza jakiegos Mercedesa

O czym ci tam pisałem i o czym się sam przekonałeś a tu piszesz zupełnie co innego .

To jak to jest ?

Swego czasu poszukiwałem monitorów. R300 były jednymi z branych przeze mnie pod uwagę. Oczywiście będzie to tylko moja subiektywna opinia z odsłuchu, ale to jedno z większych rozczarowań dźwiękowych. NIC mi w nich nie pasowało. Żeby nie było zbyt ostro - nic w porównaniu z DALI 505, które chciałem zastąpić. Nic specjalnego biorąc pod uwagą cenę. Napinałem się na znikanie właściwe dobrym monitorom, a te jak na dłoni. I płasko jakoś,eee.Jedno widzę w tych kolumnach. Są naprawdę ładne. Ale...chyba nie o to chodzi. Grały z kompletem Denona 1510, takim jaki w mojej chacie napędza Focale 726. Także wyleczyłem się z monitorków. Kefoskich również.

To jest typowy przykład gdzie do sprzętu grającego z mulacymi ( w stosunku do R300 ) kolumnami wstawia się kolumny grające równo i neutralnie .

Nie trzeba było tego próbować żeby wiedzieć że nic z tego nie wyjdzie .

Wszystkiego :)

Pięknego, miękkiego basu.

Poprzedni zestaw dawał energii i pazura w muzyce rockowej.

Przestrzeni, powietrza. Wydawało się wtedy, że muzyka wychodzi do przodu, a nie gra z głośników.

Można było słuchać zestawu godzinami i nic nie kuło w uszy.

To forum jest na prawdę dziwne. Ja chyba czegoś nie rozumiem. Sprzedałeś zestaw, bo grał za dobrze?

Słuchałem KEFów R (m.in R900 na wielkich Heglach) i grają jak piszesz, po prostu słabo.

no to kurcze d.pa blada, byłem juz prawie zdecydowany na te Kefy. Co wzamian? jakieś dobre rady milewidziane.

Ja ostatnio miałem okazję posłuchać niższego modelu Q900 z Roksanem K3 i dla mnie rewelacja, ale jedna ważna rzecz !! - Van den Hul Magnum do głośników !! wtedy występuje totalne oderwanie dźwięku od kolumn i idealnie poukładana scena czego nie było słychać kompletnie np na Real Cable i właśnie tam był dźwięk przyklejony do kolumn. Spróbuj pożyczyć ten kabel (choć nie wiem czy akurat z NAD'em będzie tak samo)- ja sam nie wierzyłem że aż tak może być słychać różnicę w brzmieniu. NEONIX - Napisz jeszcze ile masz metrów tego kabla pomiędzy głośnikami i jaki to kabel i jakie ma AWG/mm2

A tak na poważnie to co wiesz , co masz do powiedzenia na temat tych wzmacniaczy po modyfikacji ?

Miałeś , słuchałeś , wiesz o co chodzi w modyfikacji ?

Więc po co usiłujesz wypowiadać się w temacie o którym nie masz pojęcia ?

Kilka dni temu pytałeś w klubie NADa o wywalenie zworek z " gwoździa " i zastąpienia ich czymś " lepszym "

I tu się w tym przypadku zgodzę

O czym ci tam pisałem i o czym się sam przekonałeś a tu piszesz zupełnie co innego .

To jak to jest ?

To jest typowy przykład gdzie do sprzętu grającego z mulacymi ( w stosunku do R300 ) kolumnami wstawia się kolumny grające równo i neutralnie .

Nie trzeba było tego próbować żeby wiedzieć że nic z tego nie wyjdzie .

A Ty powiedz jak to jest.

Przerabiasz gosciowi wzmacniacz tak, ze gra jak sprzet za kilka tysiecy, ale po pol roku koles go nie chce i sprzedaje za 1200zl. Mozemy zalozyc, ze koles przez pol roku zbieral kase i troche nazbieral, sprzeda wzmacniacz za 1200 i dolozy do tego co nazbieral. I co moze kupic? Wzmacniacz za kilka tysiecy.

To po jakiego h.ja kupowal nowy wzmacniacz, przerabial go i sprzedaje zeby kupic cos co zagra tak jak ten przerobiony?

Ja ostatnio miałem okazję posłuchać niższego modelu Q900 z Roksanem K3 i dla mnie rewelacja, ale jedna ważna rzecz !! - Van den Hul Magnum do głośników !! wtedy występuje totalne oderwanie dźwięku od kolumn i idealnie poukładana scena czego nie było słychać kompletnie np na Real Cable i właśnie tam był dźwięk przyklejony do kolumn. Spróbuj pożyczyć ten kabel (choć nie wiem czy akurat z NAD'em będzie tak samo)- ja sam nie wierzyłem że aż tak może być słychać różnicę w brzmieniu. Napisz jeszcze ile masz metrów tego kabla pomiędzy głośnikami i jaki to kabel i jakie ma AWG.

A jesli okaze sie, ze uzywa takiego samego kabla na jakim Ty sluchales?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Mozemy zalozyc, ze koles przez pol roku zbieral kase i troche nazbieral, sprzeda wzmacniacz za 1200

Sweetepete , ale musi wpierw ktoś to nabyć za 1200 .

http://allegro.pl/nad-c320-bee-modyfikacja-muda-stan-fabryczny-i5143860756.html

Kolego masz bardzo dobre głośniki, a te duperele które doradzają Ci nasi kochani forumowicze (większość) można pomiędzy bajki wsadzić. Wszystko jest na zasadzie "nie słyszałem, ale wiem".

Kupiłeś jedne z najbardziej polecanych głośników na forach (zaraz obok Kef LS50) chciałeś je ustawić na półce i miało być The Best, bo tak każdy pisał? Więc gdzie twój odsłuch? Powołam się na kolegę Rydza

albo gra / albo nie gra

Po pierwsze odniosę się do tego, że nie znamy twoich wymiarów pomieszczenia, a najlepiej wrzuć jeszcze zdjęcia systemu (różne cuda czasem widuje, że głowa boli).

Kolejną rzeczą to repertuar muzyczny, niestety Kefy nie są wybitnie rockowymi kolumnami, tak jak pisze kolega Serwacy. Ja osobiście słucham New Age i Pop. Głównie Gregorian, Era, Enya. Kolumny bardzo równe, nie ostre, z wybuchowym basem i świetną średnicą. O przestrzeni nawet nie mówię bo są jej hektary, nie ma też mowy o dźwięku przyklejonym do kolumn.

Nie znam tego nada, a już na pewno nie modyfikowanego, ale zacząłbym od wymiany jego, a w następnej kolejności... Tak mój drogi, transportu! Komputer nie jest dobrym transportem dla SM6! Ostatnio panuje moda na wciskanie kitów, że to gra sam dac, a pod niego możesz podpiąć i nawet DVD... bzdury. Polegaj na własnym uchu.

Jeżeli system miałby być dla mnie, na pewno nie zacząłbym od kolumn... Wejś się rozglądnij za jakimś PA-M, zostaw SM6, ale kup dobry transport...

Albo...

Wypożycz Peachtree Nova125 z TopHiFi za ok. 3400zł. Tam masz od razu bardzo dobrego DACA USB oraz cyfrowe wejścia pod transport. Jeżeli nie potrzebujesz streamera to SM6 pod młotek.

I do tego tani transport. Po sprzedaży tego co masz, wiele nie dopłacisz.

Sweetepete , ale musi wpierw ktoś to nabyć za 1200 .

Ukryta Zawartość

Noo. To druga sprawa.

Nie wiem jak w Polsce ksztaltuja sie ceny tego wzmacniacza, ale w Irlandii mozna go kupic w stanie idealnym za 130 euro.

Koles powinien dopisac w ogloszeniu, ze gra jak wzmak za kilka tysiecy.

Bardzo jestem ciekawy co ten sprzedajacy ma zamiar kupic po sprzedazy tego klocka.

Ukryta Zawartość

Kolego masz bardzo dobre głośniki, a te duperele które doradzają Ci nasi kochani forumowicze (większość) można pomiędzy bajki wsadzić. Wszystko jest na zasadzie "nie słyszałem, ale wiem".

Kupiłeś jedne z najbardziej polecanych głośników na forach (zaraz obok Kef LS50) chciałeś je ustawić na półce i miało być The Best, bo tak każdy pisał? Więc gdzie twój odsłuch? Powołam się na kolegę Rydza

Mam jakis czas R300 i jedynie moge zgodzic sie z tym ze ciezko u nich z tzw znikaniem. To fakt. Moje poprzednie kolumny malo audiofilskiej marki Magnat, mimo ze dwa razy wiesze potrafily doslownie wtopic sie w sciane. Z Kefami bywa roznie. Graja troche na wprost. Poza tym same plusy. Przeprowadzilem sie do malego pokoju 15m2 i bylem sceptycznie nastawiony do monitorow. Ale kupilem w ciemno i nie zaluje. Jest niezle zejscie na basie, nic nie dudni. Mimo aluminiowej kopulki i srednicy nie ma typowej metalicznej natarczywości. Czasem przy nadmiarze basu mam wrazenie ze te glosniczki nie potrafia przerobic takiej ilosci jak trzeba, ale to tylko monitorki. Niedlugo obieram standy pod wymiar i mysle ze bedzie lepiej.

Noo. To druga sprawa.

Nie wiem jak w Polsce ksztaltuja sie ceny tego wzmacniacza, ale w Irlandii mozna go kupic w stanie idealnym za 130 euro.

Koles powinien dopisac w ogloszeniu, ze gra jak wzmak za kilka tysiecy.

Bardzo jestem ciekawy co ten sprzedajacy ma zamiar kupic po sprzedazy tego klocka.

Przeciez to sztuka po tjuningu.

?👈

To nie wina tych kolumn, że dźwięk się od nich nie odrywa. Akurat w swoim przedziale cenowym kef pod tym wzgledem jest z tego co wiem bardzo dobry.

Wrzuc zdjecie, z którego będzie można wywnioskować , czy dobrze kolumny stoją.

Sam zakladalem dopiero co podobny temat. Pojezdzilem z kolumnami po pokoju, sprzet sie wygrzał i kolumny zaczęły znikać.

Ktoś pisał, że pm8005 byl winowajcą u niego takich problemów. Jak dla mnie, to właśnie ten wzmacniacz jest znakomity w kwestii przestrzenności. U mnie najniższy model Dali potrafi przy nim znikać. Ale to już poza tym tematem.

Ze strony mudy padły odpowiednie pytania, które mogą pomóc znaleźć źródło problemu.

Koniecznie pokombinuj jeszcze jednak z ustawieniem kolumn.

Wszystko jest na zasadzie "nie słyszałem, ale wiem".

"Ze strony mudy padły odpowiednie pytania, które mogą pomóc znaleźć źródło problemu."

Nareszcie cos rozsádnego. Pozdrawiam.

A Ty powiedz jak to jest.

Przerabiasz gosciowi wzmacniacz tak, ze gra jak sprzet za kilka tysiecy, ale po pol roku koles go nie chce i sprzedaje za 1200zl. Mozemy zalozyc, ze koles przez pol roku zbieral kase i troche nazbieral, sprzeda wzmacniacz za 1200 i dolozy do tego co nazbieral. I co moze kupic? Wzmacniacz za kilka tysiecy.

To po jakiego h.ja kupowal nowy wzmacniacz, przerabial go i sprzedaje zeby kupic cos co zagra tak jak ten przerobiony?

Jaki nowy wzmacniacz ? C320 nie jest produkowany od wielu lat .

Masz rację . Przecież kolega mógł dozbierać te kilka tysięcy i kupić tak samo grający wzmacniacz .

Tylko zauważ że nie każdy może sobie pozwolić na te dodatkowe kilka tysięcy a w naszym kraju przy naszych zarobkach często ludzie mają problem żeby uzbierać kilka stów na cały sprzęt .

Nie każdy che też tyle dać a jak się da taniej i tak samo to po co wywalać kasę ?

Tym bardziej że te starsze modele nie są na SMD i cynie bezołowiowej . Są bezawaryjne i przeżyją niejeden nowy wzmacniacz .

Od 2007 roku żaden nie uległ awarii . To kolejny ważny atut .

Nie wiem czy jesteś na utrzymaniu rodziców i nie wiesz ile kosztuje życie . A może sporo zarabiasz i te kilka tysięcy jest dla ciebie czymś normalnym ( tylko dlaczego grasz na wzmacniaczu za kilka stów i kombinujesz ze zworkami ? ).

Idąc dalej tym tokiem rozumowania po co kupować wzmacniacz za kilka tysięcy jak można poczekać kolejny rok czy dwa i kupić ten za 10 000zł tak jak choćby wspomnianego wyżej Krella za 10 000zł.

A może jednak zamiast 550 kupić FBI ?

No ale tu już by trzeba było lepszych kolumn i źródła .

No to może zbierać przez 30 lat albo wziąć kredyt hipoteczny na sprzęt ?

Tylko zaraz . Jaki kredyt jak przy rodzinie i jednej wypłacie jest się na wynajętym mieszkaniu a bank nie da dużego kredytu przy jedynym żywicielu i niskich zarobkach ?

To są nasze realia ...

Jak pamiętam było założenie wydania około 7000zł na sprzęt więc logicznym posunięciem jest zakup kolumn za 4000zł , źródła za 2000zł i wzmacniacza za 1000zł grającego nie gorzej niż te za kilka tysięcy .

Kolega miał kupić wzmacniacz za te 4000zł i kolumny za 2000 a CD za 1000zł ?

Lepiej to by zagrało ?

Czepiacie się że jest taki wzmacniacz w ogłoszeniach ?

Co złego z tego wynika ?

Sa tacy co dalej kombinują , są tacy którym trafia się dodatkowa kasa a są i tacy których wciągnie dobry sprzęt i chcę iść dalej .

Miałem takiego klienta który zaczynał od NADa , przez Yaqina MC100B , Ugodę a teraz ma Classe i używane Focale za stówę .

Sam czasem coś sprzedaję a są elementy do których wracałem parokrotnie .

Choćby teraz po raz kolejny kupiłem Pioneera PD 9700 czy ponownie kabel VDH First Ultimate MKII a tyle co sprzedałem Orchida którego miałem trzykrotnie .

Czy poprzednia ich sprzedaż oznaczała że są " cienkie " ?

Znam też takich co sprzedali i wracają do takich NADów .

Jak pisałem , wszytko jest kwestią możliwości i potrzeb .

Tu zostało coś źle zrobione , ale wsparcia publicznego nie będzie .

Nie będzie pożywki dla rydza i jemu podobnych ;)

My tu sobie pitolimy a gdzie najbardziej zainteresowany tematem ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.