Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Komorowski wyszedł z takiego założenia i jak to się skończyło? ;)

No dobra ja też jestem ciekawy jak Duda zrealizuje swoje obietnice dane naiwnym. Chciałem tylko powiedzieć że już nie musi ich realizować i myślę że znajdzie uzasadnienie (formułę) żeby tego nie robić bo inaczej doprowadzi Polskę do katastrofy. Chyba że nie ma wyobraźni ekonomicznej to gorzej. Niestety to możliwe że takiej wyobraźni nie ma. Czas pokaże.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Teść pana Dudy,niejaki Jakub Kornhauser jest poetą.

Oto próbka poezji tego pana.

Arcypolski niczym Mickiewicz!

"A jacy to źli ludzie mieszczanie kielczanie,

żeby pana swego, Seweryna Kahane,

zabiliście, chłopi, kamieniami, sztachetami! [...]

Bóg Polaków zamknięty w obozie, w baraku

drży, gdy dzielni chłopcy z orzełkami na czapkach

dobijają dziewczynki żydowskie, rurkami, na odlew"

Dlaczego każdy polski prezydent musi mieć żonę wiadomego pochodzenia?

To jakiś wymóg regulaminowy?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Celiński twierdzi, że Naród się pomylił!

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/i-stalo-sie/p1tqkh

Autorytet - od Macierewicza do komuny

"Duda, oddaj moje 275 miliardów... "

To chyba oczywiste że wybory zostały sfałszowane przez dobrze zorganizowaną bandę.

Z tvn-u, gówna wyborczego i tvp1

Teść pana Dudy,niejaki Jakub Kornhauser jest poetą.

Oto próbka poezji tego pana.

Arcypolski niczym Mickiewicz!

"A jacy to źli ludzie mieszczanie kielczanie,

żeby pana swego, Seweryna Kahane,

zabiliście, chłopi, kamieniami, sztachetami! [...]

Bóg Polaków zamknięty w obozie, w baraku

drży, gdy dzielni chłopcy z orzełkami na czapkach

dobijają dziewczynki żydowskie, rurkami, na odlew"

Dlaczego każdy polski prezydent musi mieć żonę wiadomego pochodzenia?

To jakiś wymóg regulaminowy?

Wałęsowa była z ludu... A ubecy z Kielc chyba orzełków nie mięli.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Pisze do mnie nick jello nie godząc się z moja opinią o Powstaniu 1863. Jego zasadniczym argumentem jest epitet towarzyszu. Na Bocznicy zwyczajowo oznacza on, że jestem ruskim ch*jem.

Wiec odpisuje mu zgodnie z jego sposobem dyskusji: "Nie. Chuju głupi! Jakieś sensowne argumenty? A nie obrażanie!!!"

Ten miłośnik Ku Kux Klanu - patrz jego awatar - skarży się na mnie do ch*j wie kogo i ten ch*j wie kto anonimowo każe mnie 1 pkt za "wulgarny atak personalny. Absolutnie niedopuszczalny na otwartym forum." Co jest totalna bzdurą. Bowiem:

Po pierwsze: nie jest to żaden wulgarny atak, tylko riposta.

Po drugie: Bocznica nie jest otwartym Forum,

Po trzecie: nakładający kare nie ujawnił kim jest.

Po czwarte: jak osoba ów tajemniczy podmiot nakładający na mnie karę za wulgaryzm, może jednocześnie tolerować rasistowski, faszystowski symbol Ku Klux Klanu w awatarze użytkownika yello:

640721.jpg

Pytanie: jak ustosunkowałaby się to tego prokuratura, gdyby wpłynęło do niej stosowne zawiadomienie.

Kategorycznie żądam usunięcia tego awatara jako naruszającego obowiązujące w Polsce prawo.

Podstawa prawna żądania:

"Art. 256. Propagowanie faszyzmu lub totalitaryzmu Dz.U.1997.88.553 - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny

§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1 albo będące nośnikiem symboliki faszystowskiej, komunistycznej lub innej totalitarnej.

§ 3. Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego określonego w § 2, jeżeli dopuścił się tego czynu w ramach działalności artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej.

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd orzeka przepadek przedmiotów, o których mowa w § 2, chociażby nie stanowiły własności sprawcy."

Włodzimierzu, chyba znasz historię - KKK były trzy - do pierwszego bym się zapisał. Do dwóch kolejnych nie.

Pisze do mnie nick jello nie godząc się z moja opinią o Powstaniu 1863. Jego zasadniczym argumentem jest epitet towarzyszu. Na Bocznicy zwyczajowo oznacza on, że jestem ruskim ch*jem.

Wiec odpisuje mu zgodnie z jego sposobem dyskusji: "Nie. Chuju głupi! Jakieś sensowne argumenty? A nie obrażanie!!!"

Ten miłośnik Ku Kux Klanu - patrz jego awatar - skarży się na mnie do ch*j wie kogo i ten ch*j wie kto anonimowo każe mnie 1 pkt za "wulgarny atak personalny. Absolutnie niedopuszczalny na otwartym forum." Co jest totalna bzdurą. Bowiem:

Po pierwsze: nie jest to żaden wulgarny atak, tylko riposta.

Po drugie: Bocznica nie jest otwartym Forum,

Po trzecie: nakładający kare nie ujawnił kim jest.

Po czwarte: jak osoba ów tajemniczy podmiot nakładający na mnie karę za wulgaryzm, może jednocześnie tolerować rasistowski, faszystowski symbol Ku Klux Klanu w awatarze użytkownika yello:

640721.jpg

Pytanie: jak ustosunkowałaby się to tego prokuratura, gdyby wpłynęło do niej stosowne zawiadomienie.

Kategorycznie żądam usunięcia tego awatara jako naruszającego obowiązujące w Polsce prawo.

Podstawa prawna żądania:

"Art. 256. Propagowanie faszyzmu lub totalitaryzmu Dz.U.1997.88.553 - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny

§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1 albo będące nośnikiem symboliki faszystowskiej, komunistycznej lub innej totalitarnej.

§ 3. Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego określonego w § 2, jeżeli dopuścił się tego czynu w ramach działalności artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej.

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd orzeka przepadek przedmiotów, o których mowa w § 2, chociażby nie stanowiły własności sprawcy."

Drogi... Włodzimierzu, mylisz się. Do nikogo się na ciebie nie poskarżyłem. Zadziałała po prostu moderacja. Albowiem "jaki jest koń każdy widzi".

P.S. - do głowy by mi nie przyszło że towariszcz to "ruski ch*j"

Tytułem przypomnienia w Rzeczpospolitej Szlacheckiej żołnierze służący w husarii i jeździe pancernej nazywani byli towarzyszami husarskimi czy pancernymi.Może to z nich wywodzi się Włodzimierz?

No dobra ja też jestem ciekawy jak Duda zrealizuje swoje obietnice dane naiwnym.

Dla wszystkich, którzy mieli nadzieję na realizację wyborczych obietnic mam złą nowinę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kuzyn murzyna

No dobra ja też jestem ciekawy jak Duda zrealizuje swoje obietnice dane naiwnym. Chciałem tylko powiedzieć że już nie musi ich realizować i myślę że znajdzie uzasadnienie (formułę) żeby tego nie robić bo inaczej doprowadzi Polskę do katastrofy. Chyba że nie ma wyobraźni ekonomicznej to gorzej. Niestety to możliwe że takiej wyobraźni nie ma. Czas pokaże.

trzeba być mało rozgarniętym człowiekiem by nie wiedzieć co prawnie może prezydent RP.

No dobra ja też jestem ciekawy jak Duda zrealizuje swoje obietnice dane naiwnym.

Tak jak Komorowskiemu wg jego porad. Pomógł mu zmienić pracę, a telefon do Providenta sam znajdzie.

doktorku Tobie prezydentura zapewne nie grozi?

W tej sytuacji, wobec bezwzględnych wymogów - nie mam szans. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Trzeba być wyjątkowym przygłupem, żeby wierzyć w obietnice polityków. I się tym jeszcze podniecać.

Chodzi tylko o wymianę świni przy korycie.

W tej sytuacji, wobec bezwzględnych wymogów - nie mam szans. :)

Umisz rahować i pisać? Wejść na kżesło? Popóścić bigos w spodnie? To się nadajesz - uwierz w siebie, Polska jest krajem olbrzymich morzliwości.

A w tej Irlandii co? - Pederaści się hajtają? Wracaj - masz muj głos!

trzeba być mało rozgarniętym człowiekiem by nie wiedzieć co prawnie może prezydent RP.

Tak wiem i dlatego dziwię się tym nierozgarniętym, którzy uwierzyli Dudzie że on coś może. Pisałem o tym wcześniej. Jedyny efekt to taki że będzie jeszcze jeden prezydent do utrzymania po minięciu jego kadencji. Na dodatek młody więc długo będzie od Państwa ciągnąć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

pamiętasz?

Było dawno i nieprawda... może mi się ci zomowcy tylko śnili?

fakty są takie, że zwyczajnie paszportów i wiz nie było :D

Ooooo - niektórzy mieli! :)

Ale ci akurat chętnie wracali bo mieli do czego.

I nadal mają.

Nic się nie zmieniło. Tylko o paszport łatwiej i można ukrywać faktyczną stopę bezrobocia.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Ja miałem 5 odmów przez babkę cioteczną w Anglii i ojca w Austrii. A jak dostałem i miałem jechać przez Traiskirchen do Australii, to ze szczęścia, po pijaku złamałem sobie kość ogonową :)

I to był początek nieszczęść... ożeniłem się po raz pierwszy. A później się zestarzałem i nie chciało mi się wyjeżdżać.

Zresztą forsę można zrobić wszędzie. Trza mieć tylko trochę oleju w baniaku.

Jeszcze są w szoku, jeszcze pogubieni. Ale Przemysł Pogardy 2.0 już startuje. Tylko wspólnie można go pokonać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.