Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

W Irlandii może i tak. Ale nie w Anglii.

A to nie wiem... w IRL to głównie drobni przedsiębiorcy: sklepiki i budki z żarciem hinduskim na wynos, także sektor IT (bardzo mocna reprezentacja ciapatych mózgowców) i medycyna.

Ciapaty na socjalu to rzadkość.

całą energię będziemy czerpać od innych za kasę jaką sobie zażyczą...

Właśnie o to chodzi. Polska węglem stoi więc zrobiono wszystko by Polaków pozbawić samodzielności energetycznej.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Do Auschwitz należałoby wysłać raczej tych zdeklarowanych antyżydów, którzy najpewniej nigdy z prawdziwymi Żydami nie mieli sposobności współistnieć. Może w tym muzeum pomniku, zobaczyliby czym takie stereotypowe nienawistne myślenie kiedyś zaowocowało. A może któryś wrażliwszy, odczułby jakiej nieludzkiej pogardy i okrucieństwa doznali ci zamęczeni tam ludzie, tylko z powodu owego od setek lat pielęgnowanego stereotypu nienawiści do Żyda.

W.

+100

A tymczasem szopka trwa dalej. Pierwszy ruch populisty Dudy: oddaje legitymację PIS, bo będzie prezydentem bezpartyjnym, wszystkich Polaków.

2 tygodnie minęły i słyszymy:

"Prezydent elekt odpowiadał także na pytanie, kogo najchętniej widziałby w fotelu premiera. Nie chciał wybierać między Jarosławem Kaczyńskim a Beatą Szydło. Podkreślał jedynie, że szefowa jego sztabu wyborczego na pewno sprawdziłaby się w tej funkcji.

- Współpracowałem z panią Szydło. Czy byłaby dobrym premierem w czasach, gdy Polacy oczekują dobrej zmiany? Wydaje mi się, że (…) nadawałaby się do tej roli doskonale. Beata Szydło pokazała ogromny talent zarządczy. Poza tym jestem przekonany, że zawsze bylibyśmy w stanie usiąść przy stole, by negocjować dobre rozwiązania. A z mojego punktu widzenia byłoby to dobre, bym mógł spokojnie realizować swój program – mówił Duda."

Faktycznie, bezstronność, obiektywizm, troskę o Polskę...

Powrót po dłuższej przerwie...

Mam pytanie. Pozornie nie na temat, ale (powtarzam): tylko pozornie. Wkrótce okaże się, że jest jak najbardziej na temat tego wątku:

Kto był głową państwa radzieckiego w latach 1946-1953?

Osoba, która pierwsza przybędzie z prawidłową odpowiedzią ma u mnie piwo. Nie wirtualne, jak najbardziej realne. Szczegóły ustalimy na PRIV.

Przy braku prawidłowej - napiszę to sam w niedzielę.

2 tygodnie minęły i słyszymy:

"The winner takes it all" ;)

Kampania była poprowadzona wzorowo, więc ma 5 lat w nagrodę, których nikt mu już nie zabierze.

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

"The winner takes it all" ;)

Kampania była poprowadzona wzorowo, więc ma 5 lat w nagrodę, których nikt mu już nie zabierze.

Jakby była wzorowa to różnica nie wynosiłaby 550 tys. głosów. ;)

Powrót po dłuższej przerwie...

PO będzie 3, lub 4 partią, i nie ma co domniemywać pułapu, sukces Dudy jest z frustracji narodu i tutaj sondaże i nie słupki nie pomogą, liczy się naród. PO jest partią przegraną i szkoda ich pieniędzy na jaką kol wiek kompanię, chyba że ich stać wydać milin zł na jednego posła w parlamencie, a to już ich sprawa, PO to korupcyjne bagno.

Romciu a znasz TY ustawy dotyczące powstawania rządu i asygnowania premierów?

Jeśli wygra PiS to uważasz , że asygnowany na premiera będzie Komorowski, Miller, Pawlak, Ogórek etc.

Pewną niespodzianką byłoby asygnowanie Kukiza ale to tylko w przypadku gdy będzie w koalicji z PiS.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Czy mógłby ktoś przetłumaczyć na polski o co Sowie chodzi ?

------------------------------------------------------------------------------------------

Czy wiesz Romanie że niezrozumiałe hukanie sowy jest złym prognostykiem [wyborczym] lub jest zwiastunem śmierci[PO].

Kto był głową państwa radzieckiego w latach 1946-1953?

Niełatwa sprawa. Mam 50% szans. żeby trafić. Bo są dwie możliwości:

1. Szef rządu. którym był od 1941 r. Józwa Stalin, albo

2. Szef partii, która nadzorowała rząd i którym od 1922 r był Józwa Stalin.

No, naprawdę nie wiem którego wybrać.

Kuzyn murzyna

Tak jest. Mamy prawidłową odpowiedź. Gratulacje @tomek7776.

Pytanie nie brzmiało: kto faktycznie rządził Związkiem Radzieckim w tamtych latach, lecz kto był głową państwa. Otóż w myśl (stalinowskichej) konstytucji ZSRR głową państwa był Przewodniczący Prezydium Rady Najwyższej ZSRR. W wymienionym okresie funkcję tę pełnił Nikołaj Michajłowicz Szwernik. Figurant, marionetka, pajacyk na sznurku, mający zero do powiedzenia i zero faktycznej władzy. Wszyscy wiedzą kto wtedy de facto rządził niepodzielnie i jednoosobowo państwem. Ale zagraniczni dyplomaci składali listy uwierzytelniające właśnie Szwernikowi, nie Stalinowi.

Po co to wszystko napisałem? Bo Duda to będzie taki Towarzysz Szwernik współczesnej Polski XXI wieku. Formalnie i tytularnie głowa państwa, a faktycznie rządzić będzie kto inny. Wszyscy wiedzą kto.

Szczegóły odnośnie piwa - z @tomkiem7776 na PRIV.

To ci się udało Bobcat! Trzeba temat podrzucić sztabowi PO :))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• photo-thumb-27349.jpg?_r=1427737018
  • Użytkownicy
  • 1217 postów

•  

Napisano dziś, 20:35

Kiszczak:)

wszystko na to wskazuje

•  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli nie będzie rewolucji musimy poczekać aż wymrą wszyscy beneficjenci i ich rodziny oraz kolesie się nachapią. Ty jako nieco strarszy ode mnie możesz nie doczekać...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wojna nie rozwiąże wszystkich problemów, jednym da wolność drugich uwięzi, a przecież obie strony o nią walczą... to droga donikąd.

Oby. Co prawda przydział mobilizacyjny mam wycofany ale w razie W wszystko jest możliwe. Na Ukrainę nie pójdę ale jeśli nieprzyjaciel naruszy granicę sam się zgłoszę!

Piszesz brednie kierowany ideologią,

Nie pisz o sobie, tylko na temat.

Znam osoby, które z wymienionych wyżej powodów nie mogą pozwolić sobie na rezygnację ze STAŁEJ chociaż słabo płatnej pracy, ale by związać koniec z końcem biorą drugi etat przy remontach, malowaniu płotu czy innych podobnych pracach.

Tak trzymać.

Jedyną instancją, która jest władna kazać mi zamilknąć jest Moderacja

Nie licz na to.

Napisz za to - jak Chiny zwalczają bezrobocie. Może skopiujemy.

Prof. Stiglitz dostał ekonomiczną

Nagrody Nobla zeszły na ideologiczne psy. Pasjonują głównie nagrodzonych, w końcu parę złotych piechotą nie chodzi.

Czy ktoś jest mi w stanie wyjaśnić fenomen, dlaczego (wg danych Eurostatu) przeciętna wydajność pracy w Polsce wynosi 83% średniej europejskiej, natomiast przeciętna płaca w Polsce wynosi 40% średniej europejskiej?

Zapytaj Eurostatu co to znaczy żyć na dorobku, zeyby dogonić zgniły kapitalizm na Zachodzie.

W wolnej chwili możesz nam przybliżyć, jak te liczby wyglądają obecnie w Chińskiej Republice Ludowej, która według Ciebie nigdy komunistyczna nie była.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.