Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Lecz przecież kibicujemy tej samej drużynie - Polsce.

Nie mam żadnych wątpliwości w tej kwestii.

Grunt, że nie maczetą, ni innym kastetem...:-)

To nigdy nie były moje metody.

K.

Cholera jasna, w siatkówce Polska : Rosja 1:2

Kuzyn murzyna

chyba wolno coś takiego?

Oczywiście, że wolno.

Polska jest podzielona dokładnie fifty-fifty. Nawet nie mówię o wyniku wyborów.

Mówię o tym, że Polskę zamieszkują obecnie 2 grupy narodowościowe. To już nie jest jeden naród polski jak dawniej.

Teraz mamy Polaków i Polskojęzyczną Wspólnotę Rozbójniczą.

Stąd Duda na pewno nie jest prezydentem każdego, kto ma polski paszport.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Bez ogródek Ci powiem, Likorzu:

pier**lisz po swojemu.

Mam polski paszport i Pan Duda - JEST i moim prezydentem.

Zresztą - oficjalnie jeszcze nie jest:-)

Wiesz, czemu?

Bo tak chciała większość.

Czasem piszesz normalnie a bywa, że takie bzdety, że ręce, nogi i ten..., - frędzel opada...

Siej dalej ten Twój ferment - mnie to wali.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• photo-thumb-27349.jpg?_r=1427737018
  • Użytkownicy
  • 1216 postów

•  

Napisano dziś, 20:52

Na wiki w informacjach o Jakubie Kornhauserze, bracie żony prezydenta elekta istnieje wzmianka o pochodzeniu jej dziadka, natomiast w jej profilu takowej informacji brak. Niedopatrzenie?

Edytowałem, zobaczymy czy zatwierdzą:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jednak zatwierdzili!

Ukryta Zawartość

może bys sie zainteresowal rodzicami i dziadkami zony obecnego prezydenta

gdyby Ci się nie chciało to nadmienię ze dziadkowi byli zydami,babke rostrzelai Niemcy za nielegalny handel,matka zony aktualnego prezydenta ukryla się u znajomych w bialymstoku,gdzie po wojnie wybrala "sciezke kariery" w urzędzie bezpieczenstwa

•  

Czyli to że Duda przeszedł z Unii Wolności do PiS jest normalne w tej rodzinie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli to że Duda przeszedł z Unii Wolności do PiS jest normalne w tej rodzinie?

Absolutnie normalne! Bo to jest ta sama pookrągłostołowa rodzina.

Różnice są pozorne, stworzone dla gawiedzi, żeby gawiedź się podniecała i angażowała w wojnę polsko-polską.

Alternatywę wyborczą przygotowano prawidłowo.

A de facto nic się nie zmieni.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Różnice są pozorne, stworzone dla gawiedzi, żeby gawiedź się podniecała i angażowała w wojnę polsko-polską.

Alternatywę wyborczą przygotowano prawidłowo.

A de facto nic się nie zmieni.

Ale kasa na igrzyska poszła i jeszcze długo będzie szła bo jednych polityków trzeba zastąpić innymi a ci nowi muszą się nachapać bo nie wiadomo jak długo utrzymają się przy władzy. To taki polski sposób ekonomicznego myślenia. Niemcy to jakoś tak fajnie nazywają

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

le kasa na igrzyska poszła i jeszcze długo będzie szła bo jednych polityków trzeba zastąpić innymi a ci nowi muszą się nachapać bo nie wiadomo jak długo utrzymają się przy władzy. To taki polski sposób ekonomicznego myślenia.

Wyobraź sobie stopień wyposzczenia PiS-oludków po 8 latach przymusowego odcięcia od koryta kiedy to inni obsadzali rady nadzorcze, spółki, spółeczki, decydowali o wynikach przetargów.

Grzegorz Braun opowiadał, że pewnym ministerstwie nawet SPRZĄTACZKI i ciecie parkingowi są zatrudnieni po linii partyjnej! Do tego doszło! :)

A teraz k*** MY!!! :) Rady nadzorcze obsadzi się swoimi ludźmi i nawet biedne sprzątaczki zostaną zastąpione sprzątaczkami z właściwego klucza.

No i najważniejsze: działki od przetargów!

To dlatego drogi, mosty i stadiony w Polsce są najdroższe na świecie.

Jechałem teraz w IRL z Dublina do Dingle, Od Dublina do Tralee nonstop autostrada. Jedziesz jak po szynach - szybko i wygodnie. W takich warunkach 120-140km mój Mietek wygenerował spalanie 5.2l/100 km. Autostrady są płatne. Za kilka godzin jazdy nonstop po autostradzie zapłaciłem coś ok 3.50€.

Strasznie tanie te hajłeje:-)

Właśnie jadę do Deauville. Z Paryża ok 200 km.

Na szybko wyliczyłem, że zapłacę około 20€.

W jedną stronę, rzecz jasna.

Wyobraź sobie stopień wyposzczenia PiS-oludków po 8 latach przymusowego odcięcia od koryta kiedy to inni obsadzali rady nadzorcze, spółki, spółeczki, decydowali o wynikach przetargów.

Wyobrażam sobie dlatego dziwię się tym którzy oczekują od nich że zrobią coś dużego dla "Kowalskiego". Najpierw my później może "Kowalscy" jak zdążą i to jeszcze wybiórczo bo dla wszystkich wiadomo że jest jeszcze za mało (za biednie). Wiesz jak kosztowna będzie wymiana tych wszystkich już obsadzonych. Na pewno starczyłoby dla tych protestujących niedawno opiekunów osób niepełnosprawnych. Polska gospodarka (po niemiecku to bardziej dosadnie brzmi).

Grzegorz Braun opowiadał, że pewnym ministerstwie nawet SPRZĄTACZKI i ciecie parkingowi są zatrudnieni po linii partyjnej! Do tego doszło!

Myślisz że jak władza się zmieni to to też się zmieni ? Popatrz na USA tam zmiana władzy też generuje zmiany w dół, ale oni mogą sobie na to pozwolić bo ich stać. My powinniśmy to robić bardziej z głową. Biedny nie powinien podejmować pochopnych decyzji.

A teraz k*** MY

To chyba powiedzenie jakiegoś przedstawiciela PIS. Czy przypadkiem nie jednego z Kaczorów ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

To chyba powiedzenie jakiegoś przedstawiciela PIS. Czy przypadkiem nie jednego z Kaczorów ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To katolik Jarek używa takich słów niecenzuralnych ? Wiem w Polsce to normalka. Ja czasem też używam.

Ukryta Zawartość

To katolik Jarek używa takich słów niecenzuralnych ? Wiem w Polsce to normalka. Ja czasem też używam.

Jaki tam z niego katolik?! To cyniczny gracz, bez przekonań. Dysponuje jedynie fanatycznym aparatem dzielenia rzeczywistości na my-oni.

W gruncie rzeczy to zero o idealnej próżni, po którym po latach pozostanie tylko wspomnienie destrukcyjnej działalności, niszczenia Polski w imię partykularnych interesów swojej formacji. Temu człowiekowi zależy tylko na władzy; jest to cecha polityków o kieszonkowym formacie moralnym. Poza tym to zwykły łgarz. Ale ludzie uwielbiają być oszukiwani, kochają miraże i fatamorgany. Dlatego mamy Dudę. I będziemy mieć Macierewicza oraz Kukiza. W gruncie rzeczy nawet cieszę się, że będę teraz w opozycji do tego całego łajna. Kontestacja bywa twórcza.

Jaki tam z niego katolik?! To cyniczny gracz, bez przekonań. Dysponuje jedynie fanatycznym aparatem dzielenia rzeczywistości na my-oni.

W gruncie rzeczy to zero o idealnej próżni, po którym po latach pozostanie tylko wspomnienie destrukcyjnej działalności, niszczenia Polski w imię partykularnych interesów swojej formacji. Temu człowiekowi zależy tylko na władzy; jest to cecha polityków o kieszonkowym formacie moralnym. Poza tym to zwykły łgarz. Ale ludzie uwielbiają być oszukiwani, kochają miraże i fatamorgany.

Dawno nie widziałem tak celnej charakterystyki D. Tuska!

Kuzyn murzyna

Poza tym to zwykły łgarz.

Ostatnio umiejętnie się maskuje. Maskuje też prawie perfekcyjnie swoje negatywne otoczenie (np. Macierewicz, Kurski, Ziobro itp).

Kontestacja bywa twórcza.

Czasami część wyborców musi sobie wiadro zimnej wody wylać na głowę. To podobno teraz modne. Śmiać się tylko będą Czesi, Słowacy, Rumuni i cała pozostała Unia. Krótka pamięć powoduje powtarzanie błędów. Rządy PIS i związków zawodowych już były. Nigdy nie dotrwały do końca kadencji. Szkoda tylko straconego czasu w którym inni pójdą do przodu, ale może to nas ktoś wybrał (namaścił) na skansen Europy. Wszędzie takie muszą być żeby pokazywać czego należy się wystrzegać. Najlepszym motorem rozwoju kapitalizmu po II wojnie światowej był skansen socjalistyczny, którym kapitaliści na zachodzie mogli straszyć swoich pracowników.

Dawno nie widziałem tak celnej charakterystyki D. Tuska!

To raczej nie było o Tusku :-).

ale może to nas ktoś wybrał (namaścił) na skansen Europy.

Masz na myśli to, że u nas jest: "ch...j, d...pa i kamieni kupa." I jeszcze, że "Państwo istnieje tylko teoretycznie"?

To raczej nie było o Tusku :-).

Widzę, że Rydz mnie ubiegł.

Kuzyn murzyna

Ale pasuje do niego jak ulał

Nie sądzę żeby pasowało.

A co konkretnie nie pasuje?

Nie znam się na tym. Wiem tylko, że opcja przeciwna to budowa ciemnogrodu/skansenu. Już dwa razy próbowali to robić, ale na szczęście ktoś im to przerwał przed upływem kadencji. Weryfikacja wyborcza nie pozostawiła wątpliwości, że to przerwanie było słuszne. Po latach znowu ludzie z krótką pamięcią będą próbować. Eksperymenty to z reguły strata czasu i pieniędzy. W końcu temat już był rozpoznany.

Lepsza kamieni kupa niż ciemnogród i ideologiczny skansen.

Dokładnie, ale są tacy co gustują w ciemnogrodzie.

Dokładnie, ale są tacy co gustują w ciemnogrodzie.

Oczywiście - nie ma nic złego w Ciemnogrodzie!

Przeciwnie! Ciemnogród to ostoja naszej tradycji,polskości i odmienności.

Nie dajcie sobie wmówić że lepiej być "europejskim i nowoczesnym" niż obywatelem Ciemnogrodu.

NIE DAJCIE SIĘ WPĘDZIĆ W POCZUCIE NIŻSZOŚCI!

Bo niby czego ta "nowoczesna Europa" może nas nauczyć?

I jakie ma niby prawo do pouczania nas?

Nie dajcie sobie wmówić że w Polsce demokracja jest od 25 lat!!!

W Polsce była monarchia parlamentarna od czasu wprowadzenia prawa "Nihil Novi" czyli od 1505. 1505!!!

W tym czasie "nowoczesne europejskie kraje" cierpiały pod jarzmem tyranii i absolutyzmu. WIĘC Z CZYM DO LUDZI???

Taki to i ten polski "Ciemnogród".

Europa może nam Polakom co najwyżej buty czyścić. Podnieście się z kolan w końcu!

Wierzcie mi - trochę świata zwiedziłem, wielu ludzi poznałem, wiem jak oni żyją u siebie i powiem Wam jedno: nie ma nic lepszego na tej planecie niż polski, swojski, tradycyjny styl życia.

No to sobie żyj w ciemnogrodzie skoro lubisz. Nie wszyscy mają na to ochotę. Reszta wpisu to pseudo-patriotyczny bełkot, nadający się do kabaretu.

Patriotyzm to miłość do własnego narodu. Nacjonalizm to nienawiść do innych narodów.

Szanuję patriotów. Gardzę nacjonalistami.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Bo jak wszystkie ewentualności zawodzą, to się zaczyna straszyć czarnym ludem (ciemnogrodem, dla tych którzy się "nie znają").

I nie rozumiem tej drętwej mowy i straszenia, nie pasuje ? granice przecież otwarte.

A w czym konkretnie lepsza? Co dobrego jest w tym, że państwo istnieje tylko teoretycznie?

Państwo istniejące teoretycznie jest mniejszym złem niż ideologiczny terror, który zabija duszę.

Państwo istniejące teoretycznie jest mniejszym złem niż ideologiczny terror, który zabija duszę.

Zabija duszę? Ty jesteś gorszy niż o. Tadeusz! Widzę, że nawiedzonych nie brakuje po obu stronach barykady.

Widzę chłopcy, że wasi wybrańcy mogą robić co chcą, na ten przykład w sposób katastrofalny zadłużać ten kraj. Wam wystarczy, gdy zadeklarują, że są przeciw jakiemuś ciemnogrodowi. I kto tutaj jest zindoktrynowany? Lemingoza to jednak ciężka choroba.

"Lemingoza (wynaturzenie rozsiane, syndrom wypranego mózgu) - wielostopniowa, niemal nieuleczalna psychofizyczna choroba zakaźna, zwana potocznie dojrzałością, atakująca zwykle osoby w wieku licealnym, lecz często już dużo wcześniej, zwłaszcza kobiety. Choroba ta istnieje od zarania dziejów, a jej siła jest wprost proporcjonalna do liczby ludności na świecie. Unikalną cechą tej choroby jest to, że nie powodują jej odrębne patogeny w formie mikroorganizmów, chory na lemingozę (leming) jest zarówno patogenem jak i nosicielem choroby, zdolnym zarazić innych.

Społeczeństwo lemingów mimo, że jest okradane i wyzyskiwane na wszelkie możliwe sposoby przez władze, którym tak ufają, nie jest w stanie nic zrobić nawet gdy wyraźnie przedstawi im się twarde dowody na to w jakim systemie żyją. Nawet przy silnym naświetleniu problemów finansowych, bądź gospodarczych czy rozmaitych innych argumenty lemingów ograniczają się jedynie do stwierdzeń typu "takie życie, trzeba żyć dalej, nic na to nie poradzimy, trudno" itp, a jako rozwiązanie problemu promują więcej harowania i więcej aktów kujonizmu u uczniów i studentów, co wedłuch nich ma zapewnić lepsze perspektywy, a w rzeczywistości podtrzymać zarazę lemingozy i totalnej ciemnoty."

Cytuję za:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kuzyn murzyna

Bo niby czego ta "nowoczesna Europa" może nas nauczyć?

'il Dottore' wyemigrowałeś do tej nowoczesnej Europy. Oczywiście wiem że wybrałeś tą najciemniejszą jej część, ale jednak tam też dochodzi kaganek jasności. Czemu Polska mając taką możliwość nie ominie etapu ciemnogrodu ? Inni omijają bo historycznie mają lepiej to poukładane a my będziemy tracić czas na ten niepotrzebny etap. Tradycje prywatnie oczywiście można kultywować jeżeli taka jest czyjaś wola, ale dlaczego narzucać te najbardziej kontrowersyjne wszystkim ?

Europa może nam Polakom co najwyżej buty czyścić. Podnieście się z kolan w końcu!

To bardzo kontrowersyjne zdanie nawet w domenie historycznej. Typowy przejaw polskiej bufonady i zarozumialstwa za co nas Europa w dużym stopniu nie lubi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.