Skocz do zawartości
IGNORED

co zamiast transportu cd? serwer?

Sentinel44

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na razie bequiet atx. Nawet na nim duza poprawa wzgledem usb z plyty. Jakie zmiany u Ciebie po dodaniu liniowego?

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Ehh tedy za 5 volt sie ceni. Chyba skonczy sie na tomanku :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

mikel

Nie rozdrabniaj się tylko kup od razu liniowego ATX. TeraDak 210W jest bardzo sensownie wyceniony a przyrost jakości jest hmm warty każdego dolara.

Chyba, że Twój PC jest wielofunkcyjny bo do grania (w gry) 210W może być trochę mało.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

waży 25 kg. Szkoda kuriera :) Czy to o to chodziło? Rzucisz linkiem skąd najlepiej brać to cudo?

PC mam tylko do filmów no i muzyki. Ale z liniowym zasilaczem budowałbym osobny PC coś na płycie Intela DN2800MT.

Ukryta Zawartość

.

No to cofam swoje podziękowania.

Też zwróciłem uwagę, że zdjęcia nie pokazują całej płyty.

Jeśli masz takie życzenie, aby koniecznie zobaczyć ją w całości, to proszę bardzo ... voilà.

Ukryta Zawartość

Bardzo fajny multimedialny kombajn - taniocha, na działkę jak znalazł.

Potrzebuje jedynie 12V do zasilania, więc byle akumulator i działa.

Szału chyba nie będzie, po zapewne po drodze przetwornice i cztery

różne takty zegarowe w układzie - śmieci pełno od wszystkiego, więc

i do USB poleci. Jak wiadomo, to "shit in - shit out", czyli jak byś się nie

starał, to dobrego SPDiF-a z tego nie ukręcisz, ale masz go w standardzie

na płytce - jakby co. Ważne, że i filmik obejrzysz i może w Wiedźmina zagrasz.

Nie ma co wybrzydzać ...

Ukryta Zawartość

W zakładce Hi-End rzucasz zdjęciem z aliexpress gdzie handlują tylko podróbkami. Hańba!

.

Ten:

Ukryta Zawartość

waży 25 kg. Szkoda kuriera :) Czy to o to chodziło? Rzucisz linkiem skąd najlepiej brać to cudo?

PC mam tylko do filmów no i muzyki. Ale z liniowym zasilaczem budowałbym osobny PC coś na płycie Intela DN2800MT.

Ten to 810W...

Powiem Ci, że nie widzę na stronie 210W jednostki, o której pisałem ale jak do nich napiszesz to Ci na pewno podadzą cenę.

Ja kupowałem jako część Group Buy na forum CA i wychodziło coś w okolicach 450 usd z przesyłką i cłem o ile dobrze pamiętam.

Ukryta Zawartość

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Niezle. Cena spoko jak za taka moc i złącza. Pisalem do nich wczoraj o ten 300 watowy. Na razie cisza.

.

Z kolegą Piopio jestem umówiony, ale porównam go do Ariesa, bo mój laptop to jest oczywiste, że dostanie "wpier...".

ja porównywałem Ariesa z PCetem dedykowanym do audio (karta USB Jcat, zasilacze liniowe, win serwer itp) Aries to granie na tym samym poziomie co PC, napęd CD poza zasięgiem dla obu

Artuku, możesz proszę napisać do czego doszedłeś w porównaniach, co po testach Auralic'a ?

Czy ktoś z Was jeszcze porównywał Ariesa z zasilaniem linowym do komputera z zasilaniem liniowym, kartą usb dedykowaną ?

Ten Aries jest dobry. Linn Akurate DS w roli transportu jest jeszcze trochę lepszy ale też znacznie droższy. Za ok 6 tys. bo chyba tyle kosztuje Aries to ciężko znaleść alternatywę. Nie wiem czy to gra z dysku USB. U mnie gra z NAS-a.

Sly30, możesz proszę napisać, czy Ariesa kupiłeś z czystej wygody, czy faktycznie wnosi coś do systemu ? Czy pojawiły się update'y poprawiające soft, obsługę ?

Poważnie myślę o kupnie Ariesa lub złożeniu wspomnianego Caps'a, choć testowałem przez tydzień dzięki forumowiczowi takiego na karcie SOtm i nie potrafiłem go uruchomić z moim Youngiem DSD. Pliki hi-res nie grały w ogóle, a 16/44.1 rwało, stąd i też moje obawy o działanie z Jcat.

pozdrawiam

Ja Wimpa raczej nie planuję. Zależy mi na posiadaniu czegoś dedykowanego do muzyki vs obecny laptop i przede wszystkim poprawie dźwięku.

Rozumiem, że tego mogę się spodziewać :)

pzdr

Laptop obecny to tzw konieczne zło.

Jeśli Pc Audio to coś o czym wspominał Elberoth. Caps +zasilanie liniowe + Jcat+zasilanie liniowe.

Jestem umówiony na odsłuch Ariesa u siebie w domu.

To o takimi jak ma teraz Elberoth to nawet nie myślę. Blisko 20k.

Ale Caps v3 jak wyliczył to już ok 5000zł wraz z liniowym i kartą Jcat. Nie muszę mieć zamiany PCM na DSD w locie.

No i jak mi się znudzi Aries to łatwiej odsprzedać :) poza tym, podobno wzrasta cena za Ariesa, więc teraz albo nigdy.

Jeśli Pc Audio to coś o czym wspominał Elberoth. Caps +zasilanie liniowe + Jcat+zasilanie liniowe.

Popieram !

Ale nie warto płacić więcej niż kosztuje Aurali Aries. Taki PC nie zagra lepiej.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To o takimi jak ma teraz Elberoth to nawet nie myślę. Blisko 20k.

Ale Caps v3 jak wyliczył to już ok 5000zł wraz z liniowym i kartą Jcat. Nie muszę mieć zamiany PCM na DSD w locie.

No i jak mi się znudzi Aries to łatwiej odsprzedać :) poza tym, podobno wzrasta cena za Ariesa, więc teraz albo nigdy.

Taki CAPS v4 jak mój to ok 14k, więc trochę mniej.

CAPS v3 jeżeli budować to na jakieś nowszej płycie. Są już takie ITXy na 12V z 4-rdzeniowymi prockami. Podobno nawet upsampling daje radę, a koszt płyty (z prockiem i pamięcią) to 500zł a nie 3500zł jak w v4. Do tego zwykła obudowa ITX za 200zł, zasilacz i karta Jcat.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

CAPS v3 jeżeli budować to na jakieś nowszej płycie. Są już takie ITXy na 12V z 4-rdzeniowymi prockami. Podobno nawet upsampling daje radę, a koszt płyty (z prockiem i pamięcią) to 500zł a nie 3500zł jak w v4. Do tego zwykła obudowa ITX za 200zł, zasilacz i karta Jcat.

Niektórzy odkryli to już rok temu ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Kolejne CAPSy wychodzą średnio co 2 lata. Tyle, że przy zapasie mocy obliczeniowej jaką ma CAPS v4, minie jeszcze kilka ładnych lat zanim zajdzie potrzeba wymiany. Chris celowo wybrał do niego płytę główna 'long file' której dostępność producent gwarantuje jeszcze przez 7 lat.

Kolejną fajną opcją z dziedziny computer audio która właśnie się ukazała jest Upton Audio Regen. Pisałem o tym w swoim wątku. Słucham teraz dwóch podłączonych szeregowo na Trinity DAC i gra to absolutnie rewelacyjnie. Lepiej nie słyszałem tego DACa grającego.

Jutro odgrzebię gdzieś starego laptopa na którym mam Win 7 i zainstalowanego Jrivera, i zobaczę czy jest jeszcze (a jeżeli tak to jak duża) różnica pomiędzy nim a CAPS v4 po zastosowaniu tych diwajsów.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak. Jeden za drugim.

To, że niszowi producenci korzystają z OEM-ów jest oczywiste i naturalne - to nie jest powód do wstydu !

Niepoważnym jedynie jest to, że niektórzy to maskują i dorabiają do tego klimat wstydliwej super tajemnicy.

A tutaj nie ma się co wstydzić - pomysłowość zawsze jest godna pochwały i podziwu. Zaadoptowanie obcej

platformy w swoim ekskluzywnym rozwiązaniu jest bardzo twórcze, nowatorskie i może być powodem do dumy.

A to, że klienci mają prawo do swojej oceny takiego rozwiązania, to już inna para kaloszy - bo przecież można

to samo zrobić na wiele przykładowych sposobów :

można tak, za grosze

Ukryta Zawartość

a można i tak, już za grubszą kasę

post-8913-0-61761600-1433681608_thumb.jpg

Czesto ludzie sa sklonni zaplacic tylko za wyglad i prestiz -takie to juz czasy celebrytow. Cena nie jest gwarancja i nie zwalnia pana od wysilku myslenia i od odpowiedzialnosci za decyzje...

Joachim Gerhard - Audio Physic

kolejne pudelko zlozne z gotowych plytek, i te poucinane wtyczki w srodku, brak koszulek termokurczliwych na stykach wylacznika sieciowego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Artuku, możesz proszę napisać do czego doszedłeś w porównaniach, co po testach Auralic'a ?

Witaj, jeszcze nie porównywałem, czekałem na sterowanie pod Androidem ... po prawie roku już jest i w piątek mam mieć Ariesa na testach. Dam znać jak wypadł. Muszę kolegę Popio zaprosić z jego kompem, bo mój laptak zapewne dostanie "wpier.." od Ariesa. Miałem już na odsłuchach pierwszego Lumina (zagrał na bardzo wysokim poziomie) i w stosunku do mojego laptopa była przepaść.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Witaj, jeszcze nie porównywałem, czekałem na sterowanie pod Androidem ... po prawie roku już jest i w piątek mam mieć Ariesa na testach. Dam znać jak wypadł. Muszę kolegę Popio zaprosić z jego kompem, bo mój laptak zapewne dostanie "wpier.." od Ariesa. Miałem już na odsłuchach pierwszego Lumina (zagrał na bardzo wysokim poziomie) i w stosunku do mojego laptopa była przepaść.

Czekam więc z niecierpliwością na relacje. Dziękuję.

Lumin bardzo fajny jest :), którego testowałeś ? Mógłbym rozważać cenowo D1, ale czy nie jest to zbyt okrojona wersja ? Czy zagra lepiej niż dac+auralic ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.