Skocz do zawartości
IGNORED

Złośliwe audiostereo.pl

Tomek Koko

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie mam to samo. Czyżby atak Putina ( mojej przeglądarce Yandex jest pisane po rosyjsku) na nasze forum? :-) Chłop nam zwyczajnie zazdrości.

P.S.

Może ktoś mi powiedzieć jak sie wstawia zdjęcia w poście?

Dwie przeglądarki wysyłają alert o złośliwym oprogramowaniu na stronie audiostereo.pl, Opera i Chrom. Wyświetlenie strony na Przeglądarce Chrom jest niemożliwe, program antywirusowy Avast wyświetla komunikat o zagrożeniu i nie pozwala na wejście na stronkę. Opera wyświetla komunikat: "Otwarcie tej strony może być szkodliwe. Została ona zgłoszona jako rozprowadzająca złośliwe oprogramowanie. Opera Software stanowczo odradza odwiedzanie tej strony.", jedynie kliknięcie: "Zignoruj to ostrzeżenie" pozwala na wejście na stronę audiostereo.

Proszę redakcję strony Audiostereo.pl o jakieś ustosunkowanie się do tej kwestii.

Mam Chrome na 8.1 i nic mi nie zgłasza; to kwestia antywirusa...

A zdjęcia wstawia się opcją "więcej opcji" ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mnie Avast nie wpuszcza na audiostereo jak używam przeglądarki Chrome, Opera wysyła swój własny komunikat i wtedy nie ma działania Avasta.

Wydaje mi się, że gdyby to było działanie tylko antywirusa to podbnie by było w obydwu przeglądarkach, a tak się nie dzieje.

zobaczcie co się dzieje w zakładce start

jakieś boty masowo wchodzą

ciekawe

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

W ostatnich dniach kilka razy przekierowało mnie z forum do jakiejś innej strony, którą blokował antywirus.

zobaczcie co się dzieje w zakładce start

jakieś boty masowo wchodzą

ciekawe

Do tego co opisał audiograde wykorzystane jest konto starego użytkownika z 2005 roku.

W ostatnich dniach kilka razy przekierowało mnie z forum do jakiejś innej strony, którą blokował antywirus.

Miałem podobnie na tablecie, myślałem, że system mi wariuje, bo pokazywał też stan offline. Może ma to związek, może nie. Ale że nikt nie monitoruje forum w święra? Neni? :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ale że nikt nie monitoruje forum w święra? Neni? :-)

Może w święta, kiedy wszyscy są na bani, forum monitorują forumowe boty, które nie radzą sobie z zewnętrznymi botami....:)

Potwierdzam. Na Operze wyswietla sie komunikat o zagrozeniu na stronie

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Wpisuję w googla takie hasło: "site:audiostereo.pl pcm1704 transformator"

Dostaję pierwszy link do "PCM1704 DAC - strona 11 - DIY - Audiostereo.pl - strona 11"

Wchodzę w linka, otwiera się temat, po chwili znika, a w pasku przeglądarki ląduje coś takiego ubite przez Avasta. Na FF jest to samo.

post-53696-0-57358000-1428479645_thumb.png

post-53696-0-34327400-1428479652_thumb.png

U mnie na firefoxe jest ok tylko nie pamiętam czy musiałem dodać stronę do avasta, jednak nigdy nie miałem tego typu komunikatów odkąd pamiętam czyli od momentu rejestracji i jeszcze wcześniej.

Pozdrawiam, P.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Od 2-ch dni Opera na androidowym smartfonie praktycznie w ogóle nie chce mi otwierać AS. Coś się zmieniło na stronie? Przedtem śmigało, aż miło, teraz czekam bardzo długo, czasem (bardzo rzadko) raczy otworzyć AS, prawie zawsze wyrzuca przeglądarkę, pewnie z przekroczenia czasu.

Mam ten sam problem. Jak wchodzę to wyskakuje mi ten sam komunikat raportowany prze rosyjska przeglądarkę Yandex, może dlatego wyłapuje to zagrożenie że mam zainstalowany również rosyjski program Kaspersky Internet Security.

Atak ruskich na stronkę????

Opera rzeczywiście ma problem z audiostereo tak jak chrome i IE w windowsie 8.1 Panowie wystarczy w ustawieniach bezpieczeństwa przeglądarek dodać audiostereo.pl do wyjątków jak również do antywirusa i firewall-a i wszystko wróci do normy. Sam miałem taki problem i po zastosowaniu wyjątków wszystko śmiga.

Opera rzeczywiście ma problem z audiostereo tak jak chrome i IE w windowsie 8.1 Panowie wystarczy w ustawieniach bezpieczeństwa przeglądarek dodać audiostereo.pl do wyjątków jak również do antywirusa i firewall-a i wszystko wróci do normy. Sam miałem taki problem i po zastosowaniu wyjątków wszystko śmiga.

Bo od dzisiaj, od godzin popołudniowych, wszystko śmiga prawidłowo bez żadnego kombinowania z wyjątkami. :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Do niektórych nadal nie dociera, że problemem jest rozsyłanie wirusów przez stronę audiostereo, a nie rodzaj przeglądarki czy antywirusa czy źródła ostrzeżeń. Ostrzeżenia są prawidłowe, wejście na audiostereo z wyszukiwarki przekierowuje na stronę z syfiastym oprogramowaniem. I dopóki admin tej strony nie pogrzebie i nie usunie infekcji, to tak będzie. A że nie u każdego się aktywuje skrypt pobrania z url4short.info to jest wysyp postów specjalistów od dodawania wirusów do wyjątków.

Shitttzu warto czytać ze zrozumieniem wcześniejsze posty, wtedy ilość takich postów jak twój znacznie zmaleje. Strona Audiostereo.pl jest zawiruszona i została umieszczona w wśród stron wysyłających złośliwe oprogramowanie, data nie ma nic z tym wspólnego. Audiostereo.pl przekierowuje na jakieś dziwne stronki, wczoraj tego doświadczyłem osobiście.

Janicniewiem dobrze napisał, może wreszcie dotrze do tych, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem tekstów co jest problemem i znikną jakieś "od czapy" porady.

Bo od dzisiaj, od godzin popołudniowych, wszystko śmiga prawidłowo bez żadnego kombinowania z wyjątkami. :)

Niestety, krótko trwała sielanka, bo od dzisiaj rano ponownie komunikaty o złośliwym oprogramowaniu :(

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.