Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw kolumn do kina domowego 5.1 do onkyo 626

slothar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Proszę o pomoc w doborze kolumn/głośników do amplitunera ONKYO 626.

Pokój - ok 20m2.

Przeznaczenie - filmy, muzyka

Interesuje mnie zestaw 5.0 lub 5.1.

Zastanawialem sie, zeby zamiast kupowac duzych kolumn zainwestowac np. w zestaw typu Tannoy SFX/TFX. Budżet powiedzmy do 2000 PLN.

Witaj,

jeśli zaleźy Ci także na odsłuchu muzyki, zdecydowanie polecam możliwie najlepszy klasowo zestaw klasycznych kolumn, na początek w konfiguracji 5.0. Jeśli minimalnie możesz budżet zwiekszyć, moim zdaniem nie znajdziesz lepszego rozwiązania jak Indiana Line Nota 555. To bardzo dobre kolumny, które często są łączone z amplitunerami Onkyo, gwarantując bardzo dobry odsłuch muzyki oraz efektowny dźwięk wielokanałowy.

Tańszą alternatywą jest zestaw Boston Acoustics CLassic MK II Set w wersji 5.0 lub 5.1. To także klasyczny system kolumn, nadający się to uniwersalnego wykorzystania.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań słuźę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziekuje za szybka odpowiedz.

Poptrzylem sobie na te kolumny, jednak cena zestawu oscyluje w okolicach 2500 pln. Czyli w ogole nie zawracac sobie glowy gotowymi zestawami 5.1 typu Tannoy?

Witaj,

Jesli szukasz małego systemu typowego do kina domowego i czasem radia, faktycznie zestaw Tannoy SFX/TFX jest gony zainteresowana. To dobrze wykonane ładne kolumienki z przyjemnym dźwiękiem.

Jako alternatywę mogę zaproponować modele Canton Movie 135. Z tym że tu dźwięk bedzie bardziej kinowy.

Jeśli szukasz czegoś bardziej uniwersalnego proponuje kolumny podłogowe. Boston Acoustics, Roth Oli RA3, lub Heco Victa 501

Jak małe, to można jeszcze pomyśleć o głośnikach Harman Kardon HKTS może model HKTS16 lub wyższy HKTS65 jeśli chcesz aby sub miał opcję pracy bezprzewodowo.

Z założenia jednak podłogówki zagrają o wiele lepiej, więc jeśli to tylko możliwe to polecał bym typowe kolumny.

Na pierwszy sort wpadają mi do głowy kolumny Pylon Audio Topaz 15ski, fajne i teraz w promocji. do tego można dobrać resztę do kompletu i fajne kino z opcją muzyki gotowe.

Ogólnie zapraszam do naszego salonu na prezentację

Audio Świat

Jórskiego 56

03-593 Warszawa

22 747 02 90

[email protected]

www.audioswiat.pl

Polub nas na Facebook

Te malutkie zestawy kolumn niestety są dużym ograniczeniem jakości brzmienia, szczególnie jest to dokuczliwe przy odsłuchach muzyki. Przemyśl temat, jednak z mojej strony namawiam na klasyczne kolumny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gdzie w Poznaniu znajde jakis SENSOWNY salon ze sprzetem audio?

Odwiedzilem jeden, nie bede wymieniac nazwy, ale to, co zostalo mi zaproponowane utwierdzilo mnie w przekonaniu, zeby tam juz nie wracac...

A jednak posłuchaj z własnymi płytami tego zestawu Tannoya 5,1.

To jak zwykle może być kryptoreklama:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale sam mam kombajn LG - 5,1 i do muzyki i kina; daje radę.

Z drugiej strony, jak jesteś audiofilem ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Za 2500zł masz pakiet Indiana Line Nota 555

http://sklep.rms.pl/zestaw-kina-domowego-5-0-indiana-line-nota-555-240-550-740

Naprawdę warto dołożyć bo jakość z innej bajki w stosunku do tego co rozpatrujesz

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Faktycznie, popatrzylem sobie na te Heco Victa, zestaw 5.1 mozna dostac w cenie ponizej 2000PLN.

Beda lepsze od jamo 626? Czym sie beda roznic?

Przede wszystkim są to kolumny które grają a nie tylko prezentują moc. Mają dużo większy zakres reprodukcji niskich tonów. Oznacza to że barwa basów jest rózny w zależności od utworu.

Są to wyraźne dobrze grające kolumny. Za przystępną cenę. Do tego na prawdę wykonane należycie.

Bez sensu kupować małe jak możesz kupić sensowne duże :)

Też bym był za wspomnianymi -> Boston Acoustics CS

Ewentualnie może dostaniesz jeszcze gdzieś-> Quadral Quintas 5000

Jest też zgrabny i estetyczny zestaw -> Roth Oli RA3/RA1/C30

• 3 tygodnie później...

Panowie, kolejne pytanie.

Mogę dostać w bardzo dobrej cenie dwa zestawy 5.0:

Heco Victa Prime 702

Audio Pro Avanto

Bardzo proszę o konstruktywne opinie, co ewentualnie wybrać, lub dlaczego nie kupować.

Ostatnio też zacząłem szukać czegoś nowego i mój słuch przykuły kolumienki Wharfedale OBSIDIAN 600 HCP SET

Naprawdę ciekawie grały muzycznie (2.0) ale i jako kino bez suba (5.0) świetnie sobie radziły, a i budżet znośny.

Odnośnie Audio Pro Avanto wklejam to co pisałem o nich rok temu

"Mam ten zestaw Audio Pro Avanto 5.0 Walnut razem z ONKYO TX-NR626 jako drugi zestaw do sypialni. Po rabacie za ten zestaw wyszło 2 200 zł wiec raczej ciężko w tej cenie kupić coś innego. Porównywałem z Taga Harmony Azure 5.0 Set , Jamo S 628 HCS, Wharfedale Crystal III, Boston Acoustics Classic MK II oraz na zestawie Monitor audio na bx5.

Pod względem wykonania i wygładu w tej cenie nie widziałem drugiego takie zestawu, skóra prezentuje sie 100 razy lepiej niż w bostonach droższych o ponad 3000 zł. Brzmieniowo również przypadły mi do gustu, najbardziej rozczarowałem się podczas odsłuchów z monitor audio, najdroższy zestaw a brzmiał nie wiele lepiej niż zestawy połowę tańsze.

Tylko trzeba sobie jedno powiedzieć zarówno centralny jak i tylne są bardzo małe. Natomiast grają całkiem dobrze, kolumny przednie dla mnie rewelacyjne nawet gdyby kosztowały 3000 za 2 było by warto. Więc jak najbardziej polecam. W razie pytań służę pomocą."

Sporo słuchałem audio pro avanto i muszę przyznać, że w tym przedziale cenowym jest to jeden z najlepszych wyborów. Na dodatek z tych kolumn można wyciągnąć naprawdę sporo (dużo potrafią) przy podłączeniu ich do lepszego wzmacniacza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.