Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1000 zł

zloty54321

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam aktualnie wzmacniacz ARCAM A75 Plus i poszukuje czegoś następnego , posiadam kolumny scherzo 200 i akurat podoba mi się jak gra ten zestaw ale brak mi troszeczkę szczegółów oraz większej mocy bo arcam troszeczkę za słaby , ogólnie to szukam czegoś garącego podobnie do tego Arcama .

https://www.audiostereo.pl/topic/119978-wzmacniacz-do-1000-z%C5%82/

Powiem tak KAble do kolumn mam grube podajże 2x 6 mm Tonsilki są przerobione kupiłem je od wujka a on tam wszystkie cewki wymienił na mundorfa z bardzo grubego drutu i kondensatory na mundorf m -cap te najdroższe zmienił też kable w środku kolumny to te Alphard Da Vinci one tam mają bodajże 2x8 mm , sopran wsadził od najnowszego modelu tonsila , konekty zmieniał żeby można było gróbsze kable zastosować to mam te 2x6 mm wsadził w nie około 800 zł , kabel do wzmaka to jakiś drogi tez go dostałem od wujka w środku ma gruby plus i oplot masy z ekranowaniem i wiadomo złote koncówczeki. Nie chce ich zmieniać bo mi się podoba w sumie ta uniwersalność jak chce bas to mam bas a góra też ładnie cyka tylko chodzi mi o to że mój wujek miał podłączone do nich NAD-a C320 I grało to o wiele szczegółowiej więc dlatego szukam wzmaka bo udało mi się usłyszecz sotatnio jak to gra bo pożyczył odemnie kolumny na 18 syna i podłączył tego C 320 i grało ładnie :D W sumie on tego C 320 też wysyłał do przerobienie , obrucili mu potencjometr pominięcie wszystkich pokręteł kondensatory itd i gra ładnie ale chce za niego 900 zł :D

Nie rozumiem o co wam chodzi z tym zasilaniem :D

Bardzo dobre opinie zbierają teraz nowe wzmacniacze Pioniera,z używanymi jest ten problem że stopniowo coś tam zawsze zaczyna się psuć.W moim kilkunastoletnim Technics SA 800 mk2 jeden kanał gra odrobine ciszej ,co chwile coś przerywa na wejściach IC,a nie był to tani wzmak.

Powiem tak KAble do kolumn mam grube podajże 2x 6 mm Tonsilki są przerobione kupiłem je od wujka a on tam wszystkie cewki wymienił na mundorfa z bardzo grubego drutu i kondensatory na mundorf m -cap te najdroższe zmienił też kable w środku kolumny to te Alphard Da Vinci one tam mają bodajże 2x8 mm , sopran wsadził od najnowszego modelu tonsila , konekty zmieniał żeby można było gróbsze kable zastosować to mam te 2x6 mm wsadził w nie około 800 zł , kabel do wzmaka to jakiś drogi tez go dostałem od wujka w środku ma gruby plus i oplot masy z ekranowaniem i wiadomo złote koncówczeki. Nie chce ich zmieniać bo mi się podoba w sumie ta uniwersalność jak chce bas to mam bas a góra też ładnie cyka tylko chodzi mi o to że mój wujek miał podłączone do nich NAD-a C320 I grało to o wiele szczegółowiej więc dlatego szukam wzmaka bo udało mi się usłyszecz sotatnio jak to gra bo pożyczył odemnie kolumny na 18 syna i podłączył tego C 320 i grało ładnie :D W sumie on tego C 320 też wysyłał do przerobienie , obrucili mu potencjometr pominięcie wszystkich pokręteł kondensatory itd i gra ładnie ale chce za niego 900 zł :D

Nie rozumiem o co wam chodzi z tym zasilaniem :D

wujek chyba zakolegował się z forumowiczem - muda 44 ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

To że mi się podoba to nie znaczy że nie wolę brzmienia mojego Arcama chodzi mi tylko że potrzebuje więcej mocy :D żeby brzmiało tak samo ale mocy mi brak :D

zastanawiam się nad ARCAM FMJ A28 lub Arcam A 80 co o nich sądzicie :D

• 1 rok później...

Dobra powiem tak Kupiłem Arcama Alpha 7 i jestem bardzo zadowolony miną rok i zastanawiam się nad Alphą 9 ale nie o tym tutaj . W końcu przyszedł czas zmienić kolumny ich dźwięk mi się podoba ale mam wrażenie że w tych scherzo 200 za bardzo jest wycofana średnica , potrzebuje pomocy dobre kolumny do 3 tyś złotych najlepiej dwa basy 20 cm na kolumnę, nie chce jednego wielkiego woofera , co dalej wysokie w miarę ostre jako iż takiej muzyki słucham ale zwłaszcza zależy mi na przestrzeni i tym by te średnie w końcu zaczęły grać ! Kolumny pod wzmacniacz seri Arcam Alpha7 bądź 9 .

Witam podepne się do tematu jestem Nowy na forum potrzebuje porady jako wzmacniacz do około 1000zł wybrać do monitorów sonus faber concertino home zalezy mi na szystosci dzwieku realnemu odwzorowaniu instrumentow pokoj ma 12m2 przepraszam za ortografię pisze z tel z pracy. Pozdrawiam wszystkich miłośników i dziękuję za wszelkie porady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.