Skocz do zawartości
IGNORED

brawo Paweł

surfbrother

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz jeszcze czas na sprawdzenie podobnie skutecznych sojuszy militarnych.

Jakich sojuszy?

Piąty artykuł Traktatu Waszyngtońskiego: „Strony zgadzają się, że zbrojna napaść na jedną lub więcej z nich w Europie lub Ameryce Północnej będzie uznana za napaść przeciwko nim wszystkim i dlatego zgadzają się, że jeżeli taka zbrojna napaść nastąpi, to każda z nich, w ramach wykonywania prawa do indywidualnej lub zbiorowej samoobrony, uznanego na mocy artykułu 51 Karty Narodów Zjednoczonych, udzieli pomocy Stronie lub Stronom napadniętym, podejmując niezwłocznie, samodzielnie, jak i w porozumieniu z innymi Stronami, działania jakie uzna za konieczne, łącznie z użyciem siły zbrojnej, w celu przywrócenia i utrzymania bezpieczeństwa obszaru północnoatlantyckiego.”

Kluczem jest stwierdzenie "działania jakie uzna za konieczne, łącznie z użyciem siły zbrojnej". Użycie siły zbrojnej do obrony zaatakowanego członka NATO nie jest więc automatyczne. Jeżeli zielone ludziki pojawią się np. na Litwie czy w Polsce, to będzie można odegrać cały ten cyrk z sankcjami.

Kuzyn murzyna

muls

Nie czytałeś moich postów, w których informowałem o przyszłości związanej z sukcesem Jarosława Kaczyńskiego?

Wskazałem na Jarosława, on wskazał na Dudę, mamy nowego przywódcę obozu politycznego reform i dobrych zmian, trzeba się było gdzieś załapać wokół tego środowiska, informowałem którzy politycy oraz które ugrupowania są pozbawione przyszłości, skończone, nie czytałeś, nie zasugerowałeś się radą i pomocą, teraz masz..brak nadziei na przyszłość..a mogło być tak pięknie..jednak pech, 747 okazał się rzetelnym userem, dbającym o wysoki poziom merytoryczny forum, tego forum..

i slowa Sikorskiego nie sa takie bezpodstawne.

Jeżeli zielone ludziki pojawią się np. na Litwie czy w Polsce, to będzie można odegrać cały ten cyrk z sankcjami.

muls

Nie czytałeś moich postów, w których informowałem o przyszłości związanej z sukcesem Jarosława Kaczyńskiego?

Wskazałem na Jarosława, on wskazał na Dudę, mamy nowego przywódcę obozu politycznego reform i dobrych zmian, trzeba się było gdzieś załapać wokół tego środowiska, informowałem którzy politycy oraz które ugrupowania są pozbawione przyszłości, skończone, nie czytałeś, nie zasugerowałeś się radą i pomocą, teraz masz..brak nadziei na przyszłość..a mogło być tak pięknie..jednak pech, 747 okazał się rzetelnym userem, dbającym o wysoki poziom merytoryczny forum, tego forum..

jak zawsze jestes zabawny a nawet jak naczelny clownprzypominajacy naczelnego dude.Klasyk mowi ze mezszczyzn poznaje sie jak konczom.

na razie mozesz sprzedac bilety do swojego cyrku.

Klasyk mowi ze mezszczyzn poznaje sie jak konczom.

A dobry obserwator idiotów poznaje po tym jak wciąż w kółko pieprzą głupoty.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

sprzedac bilety

Bilety to sprzedawał Kazimierz Greń z PZPN... podobno..również bez przyszłości..

wciąż w kółko pieprzą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Taaaaaak - PiS to jest problem. SAMO ZUO.

823a437a987469b8f11f2a922667cd7b.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Po dramatycznych wpisach widać, że peowska sraczka nie ustaje :-) Hejterzy dostali prikaz żeby straszyć PISem (przykład z kabaretu wzięty).

Tak się fajdają odrywani od żłoba. Powinni ich dzieciom w szkole na WOSie pokazywać :-)

Przypominam, że koncepcja PO czyli platformy ponadpartyjnej, powstała po kompromitacji politycznej AWS. Złodzieje tamtej pseudo związkowej organizacji otrzymali zasłużone stołki w parlamencie europejskim (Lewandowski i Buzek). A sierotki po AWSie zaczęły od razu po klęsce wyborczej szukać nowego bytu politycznego w którym będą mogli wygrać z odnowiona gębą w wyborach parlamentarnych i po tym sukcesie obejmować intratne synekury.

I teraz patrząc na mącenie wody wokół PO widać, że scenariusz się powtarza. Kolejni zasłużeni dla gospodarki .... niemieckiej otrzymali posadki w PE, a sierotki po nich szukają już szalupy ratunkowej nawet nie udając że będą trzymać się politycznie PO podczas najbliższych wyborów parlamentarnych.

Miejmy nadzieję, że drugi raz taki polityczny szwindel im się nie uda.

nie zesraj się w gacie, bo znowu PIS obwinisz :-)

JOWy Krzysztofie to moga pomóc ale oddać całą władzę PISowi jeśli szczury porzucą tonącą PO w następnej kadencji Sejmu. Mam nadzieję że tak się nie stanie, to mało prawdopodobne i nikt nie zdobędzie tylu głosów w sejmie by manipulować konstytucją. Wiec to tylko kukizowe mrzonki.

JOWy Krzysztofie to moga pomóc ale oddać całą władzę PISowi jeśli szczury porzucą tonącą PO w następnej kadencji Sejmu. Mam nadzieję że tak się nie stanie, to mało prawdopodobne i nikt nie zdobędzie tylu głosów w sejmie by manipulować konstytucją. Wiec to tylko kukizowe mrzonki.

Skąd taki poziom tępoty w Narodzie? JOWy tworzą polaryzację sceny politycznej, ale taką w której nie ma miejsca na PIS, czy PO.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

dla rozluźnienia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale taką w której nie ma miejsca na PIS, czy PO.

...alez offfszem moze byc PiS i PO a nawet na 100% bedzie, tylko charakter partii sie zmieni ...i prezes zostanie pozbawiony swojego dworu , koterii czy jak tam...bo to on bedzie zabiegal o glosy swoich poslow, bo poslowie beda robic dobrze wyborca....Oglada ktos House of Cards?

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Po dramatycznych wpisach widać, że peowska sraczka nie ustaje :-)

To sraczka, rzekłbym, długodystansowa.. Będzie jak u Hitchcock'a - faza ostra do jesieni, a potem tylko gorzej.

Kuzyn murzyna

a i owszem mam na plytkach.

...juz nie pamietam w ktorym sezonie( napewno nie ostatni) jest jak sie tworzy sie ''bill'' w ordynacji wiekszosciowej

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Ależ głębokie prognozy i tony analiz. O tym jak się pewien niezdolny muzykant prześciga w sondażach meistreamowych przekaziorów z jakimś przydupasem Balcerowicza. Az ciekawe, który którego prześcignie, normalnie. Cały Newsweek i miasteczko Wilanów jest tym zainteresowane

Niewielkie dolnośląskie miasto większości Polaków kojarzy się z trzema najbardziej charakterystycznymi znakami rozpoznawczymi: siedziba KGHM, sport (Zagłębie Lubin, piłka ręczna i nożna) i tragiczne wydarzenia z czasów stanu wojennego. W tym roku doszedł czwarty znak rozpoznawczy, którym jest hala miejska RCS Lubin, nieformalna siedziba niedoszłego prezydenta i lidera ciągle nieistniejącego ruchu Pawła Kukiza. W Lubinie Paweł Kukiz po wielu poszukiwaniach odnalazł swoje polityczne zaplecze i ludzi, którzy zapewnili mu pierwszy polityczny sukces, stanowisko radnego w dolnośląskim sejmiku wojewódzkim. Kukiz startował z KW Bezpartyjni Samorządowcy, twórcą tego komitetu i szefem jest Robert Raczyński, lubiński baron powiązany z Grzegorzem Schetyną i Rafałem Dutkiewiczem, przez 20 lat sprawujący władzę w mieście. To dostateczne powody, alb kolejny raz zamierzam przedstawić skrajną patologię udającą antysystemowy ruch obywatelski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ksionc proboszcz już sie zbliżą, już puka do mych drzwi, pobiegnem go przywitać bo sam przewróci sie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.