Skocz do zawartości
IGNORED

Wieczór Wyborczy - Oglądacie na TVN czy TVP1?

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek

np. o tym,że ludzie lepiej wykształceni dokonują lepszych wyborów.I jak pokazują statystyki mają wyższy status materialny,są zdrowsi i dłużej żyją.

Dużo w tym racji, ale kłóci się z tym wybór Bronka. Punkt widzenia-jak sam wiesz- zależy od punktu siedzenia.

Z tym wykształceniem to nie jest tak kolorowo, chyba, że ktoś jest prawnikiem czy lekarzem :-P U np. bibliotekarzy tak zarąbiście nie jest.
Widzisz Wojciech, młodzież to mówi.

Co to było za przemówienie Bronka?

Najpierw normalnie, z klasą, gratulacje itp, a w drugiej części mowa o "nienawiści i agresji", piana z ust i zaciśnięta pięść. WTF?!

Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze. Teraz tak będzie do października.

tylko dla czego dalej u specjalistów zaczyna być już tak tragicznie?

Bo to ścierwa - wyborcy peło!

Zdrówko! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Yebać Irlandczyków!

Jeszcze niech tylko wybory jesienne zakończą się zwycięstwem Polaków i mogę wracać do domciu - do normalnej i wolnej Polski! :)

Zdróweczko! :)

Opłaca się na dwa lata?

Co to było za przemówienie Bronka?

Najpierw normalnie, z klasą, gratulacje itp, a w drugiej części mowa o "nienawiści i agresji", piana z ust i zaciśnięta pięść. WTF?!

Mimo słów i gratulacji złożonych na wstępie przemówienia prezydent znów podzielił Polskę na pół, definiował zwolenników Dudy jako ludzi, którzy zagrażają wolności, których trzeba zwalczać. On niemalże wypowiedział im wojnę. To są słowa, które nie przystoją prezydentowi pełniącemu wciąż swój urząd. Sądzę, że Bronisław Komorowski tych słów będzie się wstydził.

DZIEL I RZĄDŹ - stara zasada, a wciąż działa ... gdy wszyscy zrozumieją to, jak się nimi steruje, jak zaszczepia się im

do głowy nieracjonalny antagonizm, to może być czas przełomu ... ale póki co, jest jak jest. To powinno się zmienić.

Opłaca się na dwa lata?

Masz racje. Tylko tak gadam. Właśnie z qmplem omawiamy perspektywy ew. biznesu w IRL.

Żaden tam Duda... :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No muszę powiedzieć że mi ulżyło, myślałem że Naród skapituluje pod naporem medialnej propagandy ostatniego tygodnia... a tu proszę :)

0dj.gif

Pooglądam sobie teraz na necie mordy Kraśków i innych pajaców którzy lizali dupę waadzy.

Stanowski grubo pojechał:

Michnik ze stycznia:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Sądzę, że Bronisław Komorowski tych słów będzie się wstydził.

Tłumaczę to uwolnionymi emocjami, które były kumulowane przez ostatnie kilka tygodni, mógł zakończyć godnie po tej pierwszej części przemówienia,

prawie pomyślałem, że coś może drgnęło w polskiej klasie politycznej i poczułem dumę po tych słowach;-) i nagle pękł! - “przyjdziemy z odsieczą”, "pospolite ruszenie" itd.

Nowa Pierwsza Dama też się za bardzo podekscytowała, mówiąc, “postaramy się spełnić wszystkie obietnice”.

Za to sam Duda wypadł na 5+ tego wieczoru.

Zobaczymy jak to dalej się potoczy.

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja już swoje wypiłem - wczoraj.

Teraz kawunia i trzeba się na cotygodniowe zakupy w spożywczakach zbierać. Wracamy do prozy życia.

Czy te wybory cokolwiek zmienią?

Moim zdaniem - nic. Zależy jeszcze kto stworzy rząd po wyborach jesiennych. Mam wrażenie że Kukiz wyrośnie na trzecią siłę, bez której rządu utworzyć się nie da.

A nie widzę Kukiza w koalicji z Partią Oszustów jakoś...

Więc jeśli PO znów wygra to i tak nie będzie w stanie utworzyć rządu - po prostu nie będzie z kim tego zrobić.

Bo ZSL (obecnie pod nazwą PSL) i PZPR (obecnie pod nazwą SLD) są już poza wyborczym nawiasem.

Generalnie - widać pośród naszych ubeckich watah rosnącą przewagę stronnictwa amerykańsko-żydowskiego nad stronnictwem rusko-pruskim.

Wiosną polskie wojska mogą znaleźć się na Ukrainie - tego się obawiam... :(

Ukryta Zawartość

Że jeszcze jest nadzieja. Że więcej rodaków myśli samodzielnie niż poddaje się formowaniu. Niestety dottorek staje się wzorcem rasy a to jest powód do smutku.

Jasne, przy czym zapomniałeś dodać, że normalność Twoja i Twoich "rodaków-sowieciarzy" wygląda mniej więcej tak:

Ukryta Zawartość

I mały suplement. Andrzej Duda nie został jeszcze zaprzysiężony, a lokalni "patrioci" już mu zadek obrabiają. Nic nowego, typowe zachowanie sowieciarzy. ;)

Ukryta Zawartość

1. Władza absolutna - demoralizuje absolutnie. Co było widać: Rząd + Prezydent = PO ( o opozycji z PO (Palikot) przez litość nie wspomnę - dacie wiarę iż były leszcze które się nabierały na Palikota ???)

A teraz nie będzie już tak łatwo robić co się chce...

2. Jesień ? Powtórzę po raz n-ty, chętnie dam PO czerwoną kartkę, tylko kto ich zastąpi ? PSL ? No, bez jaj proszę.

SLD - j.w

PIS ??? A skąd wezmą rząd ? Radę parafialną Wąchocka przemianują na radę ministrów ???

Bo sorry, ale mając do wyboru Ziobrę, a PO dalej wybieram PO.... Wolę już państwo zaradnych inaczej, od państwa gdzie za przejście na czerwonym świetle trafię na 3 m-ce do karcelu i nie wyjdę póki nie doniosę na 3 sąsiadów... (sorry trolle użyłem skrótu myślowego)

A totalnie poniżej pleców mam czy ktoś jest komunistą, gejem, impotentem, kosmitą, itd...... Takie oceny zostawiam w/w trollom. Interesują mnie tylko kompetencje, a tych nie widzę...

Także jesień to będzie ból głowy, gdzie krzyżyk, żeby później pupa bolała jak najmniej.....Bo boleć będzie na pewno....

P.S. Kukiz ??? A co on zmontuje przez te kilka miesięcy. Sorry, ale widziałem go w paru wywiadach, programach. Nie zrobił na mnie wrażenia demona intelektu. Także nawet jak coś stworzy od razu oblezą go polityczne wszy które teraz pętają się luzem i osuszą jak wampir miss Rumunii...

Gość vasa

(Konto usunięte)

normalność Twoja i Twoich "rodaków-sowieciarzy"

To z postu powyżej.

A to z "o mnie" - "Jestem spokojnym ludzikiem. Stronię od konfliktów."

Ciekawe???

No muszę powiedzieć że mi ulżyło, myślałem że Naród skapituluje pod naporem medialnej propagandy ostatniego tygodnia... a tu proszę :)

A tu proszę, wybrał delikwenta o którym wiadomo dwie rzeczy; nie jest Komorowskim i ma błogosławieństwo Kaczyńskiego.

Żeby dostać jakąkolwiek posadę trzeba pokazać co się umie i jakie ma osiągnięcia ale nie w administracji państwowej.

Bo sorry, ale mając do wyboru Ziobrę, a PO dalej wybieram PO....

No właśnie, Duda wygrał również dzięki możliwie maksymalnemu oddzieleniu od “starego”.

PIS może przelicytować zakładając, że Ci, którzy poparli Dudę na prezydenta zechcą poprzeć jesienią Kaczyńskiego na premiera.

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

prezydent znów podzielił Polskę na pół, definiował zwolenników Dudy jako ludzi, którzy zagrażają wolności, których trzeba zwalczać. On niemalże wypowiedział im wojnę. To są słowa, które nie przystoją prezydentowi pełniącemu wciąż swój urząd.

"Zgoda i Bezpieczeństwo" kontratakuje!

Kuzyn murzyna

To z postu powyżej.

A to z "o mnie" - "Jestem spokojnym ludzikiem. Stronię od konfliktów."

Ciekawe???

Nie mam pojęcia co Ci się nie zgadza. Napisałeś cytuję:

"Że jeszcze jest nadzieja. Że więcej rodaków myśli samodzielnie niż poddaje się formowaniu."

Czyli ta Twoja normalność, to dalsze rządy Cyklona B, a książka Sumlińskiego to bajania; w tym Pro Civili itd.

Ukryta Zawartość

Po tym wszystkim obruszyłeś się, że nazwałem Cię sowieciarzem. Nie piszę tego pod wpływem złości. To jedynie stwierdzenie faktu.

To co napisałem nie stoi więc w najmniejszym stopniu w sprzeczności, z tym co napisałem w "o mnie". Można być spokojnym i nazywać rzeczy po imieniu.

Ukryta Zawartość

No- fakt. PAP doniósł, jak na razie, tylko o tych gratulacjach.

Władimir Putin pogratulował Andrzejowi Dudzie wyboru na prezydenta Polski - poinformowały służby prasowe Kremla.

W przesłanym na ręce Dudy telegramie z gratulacjami Putin "wyraził przekonanie, że budowa konstruktywnych stosunków między Rosją i Polską, opierających się na zasadach prawdziwego dobrosąsiedztwa i wzajemnego poszanowania interesów, sprzyjałaby umocnieniu bezpieczeństwa i stabilności w Europie". Prezydent Rosji życzył Dudzie "sukcesów w działalności państwowej".

Już wcześniej rzecznik Kremla Dmitrij Pieskow oznajmił, że Moskwa nastawiona jest na konstruktywną współpracę z Warszawą i liczy, że stosunki między Rosją i Polską będą dobre

cyt. za PAP

Duda dostał ogromny pakiet zaufania. Pierwszy raz pd paru lat uczestniczę w życiu politycznym, zobaczę, czy będzie w końcu jakaś zmiana, czy wyjdzie jak zwykle...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość vasa

(Konto usunięte)

Można być spokojnym i nazywać rzeczy po imieniu.

Czyli na spokojnie; jesteś kompletnie nieodpowiedzialnym oszołomem który zgadza się powierzyć jeden z najważniejszych urzędów w kraju komuś o kim wiesz tyle co o Tymińskim.

A robisz to na podstawie informacji których nie możesz w żaden sposób zweryfikować natomiast przyjmiesz je bezkrytycznie jako pewnik bo zostały wydrukowane na papierze.

Na chwilę obecną Duda to dla mnie alias Tymińskiego. Mam nadzieję że się mylę.

PS.

Czy istnieje takie słowo jak "sowieciarz"? Sowiecki śmieciarz? Ja? Interesujące.

A tu proszę, wybrał delikwenta o którym wiadomo dwie rzeczy; nie jest Komorowskim...

Rozumiem że Komorowski wg ciebie ma te "osiągnięcia" i się kwalifikuje.

Czy ty w ogóle myślisz? Duda to człowiek PISu, i ponoć całkiem do rzeczy koleś, jak na to bagno w którym się tapla, ale żeby porównywać tą sytuację do Tymńskiego to bredzenie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Mam wrażenie że Kukiz wyrośnie na trzecią siłę, bez której rządu utworzyć się nie da.

On jest za bardzo chwiejny emocjonalnie na estradzie to jest ciekawe ale w polityce decyzje wymagają spokoju. Przy rządzeniu państwem dobrzy są pragmatycy choćby wybrany Duda lub nie zauważany na razie w prawicy Wipler. Inaczej za naukę rządzenia przez Kukiza zapłacimy wszyscy nie tylko on! Dla czego wskazuję na prawników bo oni będą stanowić prawo i mają o tym pojecie! Nie jak obecnie Komorowski który łamie prawo chcąc ogłaszać referendum wcześniej niż 6 miesięcy przed wyborami! Nie wiem chłopina domaga się trybunału stanu?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czyli na spokojnie; jesteś kompletnie nieodpowiedzialnym oszołomem który zgadza się powierzyć jeden z najważniejszych urzędów w kraju komuś o kim wiesz tyle co o Tymińskim.

A robisz to na podstawie informacji których nie możesz w żaden sposób zweryfikować natomiast przyjmiesz je bezkrytycznie jako pewnik bo zostały wydrukowane na papierze.

Porównanie na miarę Lisa. Ten sam poziom i taka sama intencja.

1 - Tymiński nie kandydował z ramienia żadnej z większych polskich partii. O tym selektywnie zapomniałeś.

2 - Trzeba być doskonale skończonym kretynem lub krętaczem, żeby po zgrubnym zapoznaniu się z dokonaniami Cyklona B oraz jego partii PO na niego głosować. Nawet Tymiński nie byłby w stanie do tego stopnia rozpierdzielić i zadłużyć Polski.

PS.

Czy istnieje takie słowo jak "sowieciarz"? Sowiecki śmieciarz? Ja? Interesujące.

Pojęcia Ci się mylą. Sowieciarz to nic innego, jak nowe wydanie dawnego stalinisty. Zryty beret, szczytne idee, wielkie hasła (bezpieczeństwo, zgoda narodowa itd.), a w praktyce zawoalowane dymanie społeczeństwa, które w założeniu mam mu służyć.

Nie chce mi się dłużej z Tobą gadać. Dołączam Cię do listy niereformowalnych towarzyszy (mulsa i jemu podobnych). Teraz kiedy nie widzę Twoich bredni może nadawać do woli. ;)

bye-bye

Wybory do Sejmu wygrane przez PiS.

To nawet przygłupy wiedzą.

Pytałem się co takiego w tym 2005 roku "ci sami ludzie" zrobili.

Od razu uprzedzam, ze teorie o wpadaniu o 6 rano do mieszkań mnie nie ruszają, owszem wpadli do Czarzastego, Blidy, Wachowskiego ale normalnym ludziom śruby za bardzo nie przykręcali, nikt nie ścigał dzieciaków w internecie za filmy na torrencie, rowerzystów do więzień nie wsadzano, uwolniono pare zawodów, zmniejszono podatki, wnioski o wydanie bilingów były w tysiącach ale to nic w porównaniu z obecnymi 2,5 mln. Chciano rozliczyć prywatyzację banków, nawet Oleksy w rozmowie z Gudzowatym stwierdził, że coś w tym musi być, wreszcie utworzono CBA i tego reszta nie mogła już tolerować, dlatego sawicka dziś dostaje odszkodowanie a Kamiński idzie do pierdla. Bali się ich prawdziwi przestepcy a nie normalni ludzie. I wiem jedno, gdyby Kaczor rządził to żaden unijny dupek nie wlepiłby Polakom odszkodowania dla terrorystów.

Bali się ich prawdziwi przestepcy a nie normalni ludzie.

"Jeśli ktoś nie ma nic na sumieniu przeciwko państwu radzieckiemu - nie musi się w najmniejszym stopniu obawiać NKWD"

Józef Stalin

Czyli: już przerabiliśmy tego typu "argumentację".

W tym równaniu nie ma nic optymistycznego.

Nie ma się z czego cieszyć tak naprawdę. Jedynie z faktu że nie jest na razie gorzej niż mogło być. Ale jeszcze zawsze może być gorzej niż jest.

Na razie polityczni koniunkturaliści dostali po łapach, a to już jest dobry sygnał.

Innym przypominam że podobnie zaskakujące wolty zrobiła Grecja i Portugalia w ostatnich wyborach lokalnych. Tam się także "niespodziewano" wyników. Na naszych oczach Europa wchodzi w etap nacjonalizmów wywołany niezadowoleniem z eurokratycznej demagogii działającej na korzyść Niemiec. Ludzie czuja się cynicznie wykorzystani przez neoliberalnych fanów globalizacji i zaczynają szukać ideologii wspierającej egalitaryzm na poziomie ich krajów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.