Skocz do zawartości
IGNORED

Zbigniew Stonoga opublikował w sieci akta afery podsłuchowej

Koolo

Rekomendowane odpowiedzi

Top20 upublikował na Bocznicy akta pobrane z sieci:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zdumiony jestem tym oświadczeniem Kaczyńskiego. Z dwu powodów. Po pierwsze, żelazny elektorat przykruchtowy to ok. 10% procent ogółu wyborców. I PiS nie musi o niego zabiegać, bo nie ma w tej chwili czegoś na kształt ZChN czy LPR, więc i tak go ma. W samym PiSe ok. 50% procent jego sympatyków jest przeciwnych mieszaniu się KK do polityki i "konszachtom" Kaczyńskiego z hierarchią. Działać wbrew woli połowy swoich wyborców? Po drugie: jawne podlizywanie się Kościołowi to utrata głosów potężnej grupy niezdecydowanych wyborców, którzy się wahają czy na PiS głosować. Do tej pory Kaczyński dość przebiegle lawirował i choć głosami swoich funkcyjnych popierał to czego chciał KK to jednak sam w tej kwestii zazwyczaj dyskretnie milczał i się nie afiszował.

Zdumiony jestem tym bardziej, że jak uczy historia ostatniego 25 lecia oparcie się o KK to pocałunek śmierci - ZChN, AWS, LPR. I do tego jeszcze bardzo wyraźny w ostatnich latach spadek wpływu KK na decyzje wyborcze Polaków. Te ostentacyjne modły Dudy, te oświadczenia Kaczyńskiego, pewnie będzie i całowanie po łapach Rydzyka - po co? Czyżby "propaganda sukcesu" jaka od maja uprawia PiS to wyłącznie czcza propaganda i sukces wcale nie jest, ani taki pewny ani prawdopodobny? Czyżby sytuacja była tak zła, że Kaczyński - co by o nim nie myśleć, przebiegły i sprawny polityk uznał, że nie ma innego sposobu jak dryf po skrzydła KK? Mam nadzieję, że ów dryf PiS utrzyma i w efekcie popełni kolejny strategiczny błąd. Bo w Polsce czasy gdy można było wygrać wybory dzięki poparciu kleru odeszły już do przeszłości. Nie dziwię się specjalnie hierarchom, że chcą się jeszcze w politykę bawić, ale oni stracili kontakt z rzeczywistością już wiele lat temu i nigdy go już nie odzyskają.

Zauważ wszakże, że Duda od początku kampanii prezydenckiej był demonstracyjnie i ostentacyjnie pro-kruchtowy. I nie przeszkodziło mu to wygrać.

I nie przeszkodziło mu to wygrać.

Gdyby był mniej kruchtowy, mógł wygrać wyraźniej. Róznica nie była duża.

By być bardziej prokruchtowym od Komorowskiego trzeba się było bardzo, ale to bardzo starać. I w mojej ocenie akurat ta sfera nie miała w tym wypadku żadnego znaczenia. Choć może się w ocenie Komorowskiego mylę. On jest żarliwym i wierzącym katolikiem a to nie musi oznaczać przykruchtowości. A przynajmniej przykruchtowości na pokaz.

Jemu przyprawiono "gębę" lewaka, komucha, agenta KGB itd. To, jaki jest naprawdę, nie miało znaczenia. Wystarczyło, że opozycja skupiona wokół JK i Kk podała to do wierzenia, a usłużni żurnaliści zaczęli bić w bęben.

Może gdyby Komorowski faktycznie pokazał swoje lewicowe oblicze, nawet zafałszowane, to szala przechyliła by sie na jego stronę.

W wypadku Komorowskiego który z lewicą nie ma nic wspólnego udawanie lewicowości wywołało by efekt tak pokraczny, że aż śmieszny.

na Bocznicy

Kopacz jeździ pociągami Pendolino z Antonim Macierewiczem..a tak straszy PiS, co za fałsz i obłuda..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdumiony jestem tym bardziej, że jak uczy historia ostatniego 25 lecia oparcie się o KK to pocałunek śmierci - ZChN, AWS, LPR.

Z PIS też tak będzie tylko musi dość do władzy. W opozycji KK dla PIS nie jest groźny, bo umie te związki skutecznie maskować. Dopiero po dojściu do władzy to wszystko nabiera innego wymiaru bo obietnice złożone hierarchom powinno się wykonać i część elektoratu zdobytego w kampanii wyborczej przegląda na oczy. Dlatego po wyborach takie partie jak PIS najczęściej szybko tracą poparcie. Nie umieją się nauczyć neutralności światopoglądowej w domenie państwowej.

Mam nadzieję, że ów dryf PiS utrzyma i w efekcie popełni kolejny strategiczny błąd.

Proponuję nie podpowiadać bo zamaskują się jeszcze lepiej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

PiS rośnie, PO spada, Kukiz...

Napisano dziś, 07:55

Kopacz w pociągu..

e74f7cc0cfa308ab67491bedbe84ef96.jpg

Ukryta Zawartość

691281009011437390409.jpg

Ukryta Zawartość

Obłuda rządu PO w pełnej krasie, mają bilety na 1 a jeżdżą 2 klasą i obżerają się w Warsie, blokując miejsce prawdziwym pasażerom..żenada..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obłuda rządu PO w pełnej krasie, mają bilety na 1 a jeżdżą 2 klasą i obżerają się w Warsie, blokując miejsce prawdziwym pasażerom..żenada.

Jedno zdanie a dwa kłamstwa. Posłowie w tym Kopacz maja darmowe przejazdy koleją. Ale jej współpracownicy już nie i bilety muszą kupić. IC na tej trasie mają nie więcej jak 70% obłożenia, więc o jakim blokowaniu pieprzysz?

Zazdrościsz tego żarcia w Warsie? To nie ośmiorniczki czy wołowe policzki ale żeby u ciebie taka bida, żeby nawet na Wars nie było stać...

PiS rośnie, PO spada, Kukiz...

Cieszymy się :-). W końcu muszą przejąć władzę żeby Polacy dostrzegli kim są i jak będą wspaniale rządzić. Krótka pamięć z efektów poprzednich rządów tej partii powoduje że wyborcy stracą czas na eksperymenty. Będąc w opozycji nie można ocenić wartości zaplecza partii. Szkoda tylko będzie straconych lat, ale może się mylę ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Choć może się w ocenie Komorowskiego mylę. On jest żarliwym i wierzącym katolikiem

Jasne. A ja jestem Marsjaninem. :)

Podobnie "żarliwy" katolicyzm prezentował tylko prezydent Jaruzelski.

z lewicą nie ma nic wspólnego

Tiaaaa. Tylko... interesy! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Marszałek Sikorski nie będzie kandydował, w nadchodzących wyborach do parlamentu, jaka szkoda, co za pech..jaka wielka strata...

W końcu muszą przejąć władzę żeby Polacy dostrzegli kim są i jak będą wspaniale rządzić

To samo mówiłem w 2007 roku o PO, co wyszło, widzimy w Pendolino i słyszymy na taśmach, a ostrzegałem..

Marszałek Sikorski nie będzie kandydował, w nadchodzących wyborach do parlamentu, jaka szkoda, co za pech..jaka wielka strata...

Cała Polska chlasta się teraz z żalu tępa żyletką! :)

sikorski-003.jpg

sikorski-001.jpg

sikorski_45.jpeg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jasne. A ja jestem Marsjaninem. :)

Nie jesteś marsjaninem. Jesteś po prostu ograniczony i nie możesz pojąć, że można praktykować dyskretnie i nie pokazując się klęczącym przed kamerami. Nie możesz tez pojąc, że wiara nie musi być na pokaz i wyłącznie dla PRu.

Są i następni w kolejce:

z13744250Q.jpg

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Zauważ wszakże, że Duda od początku kampanii prezydenckiej był demonstracyjnie i ostentacyjnie pro-kruchtowy. I nie przeszkodziło mu to wygrać.

Taka była wola większości głosujących wyborców. W demokracji się na tym nie dyskutuje, tylko uznaje i szanuje.

Jesteś po prostu ograniczony i nie możesz pojąć, że można praktykować dyskretnie

Nie wiem jak NIEOGRANICZONY trzeba mieć umysł by uwierzyć w takie bajki.

Albo jak trzeba być głupim i zaślepionym. :)

tylko uznaje i szanuje.

jak kurna mozna szanować człowieka, którego zausznik, kreatura Szczerski mówi otwarcie, że w senacie mają być biskupi? jak mozna szanować prezydenta-erekta, który ze święconymi obrazkami zapieprza co 5 minut? to może niech on mnie najpierw uszanuje i modli się w zaciszu domowym, a nie z pianą na ustach zap.....la do biskupów po poradę.

jak można mieć tylu zydow w rzadzie w mediach,co to za kraj

No właśnie.

Dlatego wolę biskupów. :)

I dlatego wolę prezydenta który JAWNIE I JEDNOZNACZNIE deklaruje przywiązanie do wartości stojących u podstaw naszej cywilizacji.

Bo innej cywilizacji nie mamy.

Prezydent który boi się Boga jest dużo lepszy od WSI-oka który boi się tylko oficera prowadzącego.

niech on mnie najpierw uszanuje i modli się w zaciszu domowym, a nie z pianą na ustach zap.....la do biskupów po poradę.

Takiego prezydenta to ja szanuję a nie takiego co po poradę udaje się do oficera prowadzącego. :)

Jeden warunek: biskup nie może być TW.

zydow w rzadzie

no i prymitywizm się ujawnia, starsi bracia w wierze mu przeszkadzają, których akurat w tym rządzie chyba nie ma wcale
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

jak kurna mozna szanować człowieka, którego zausznik, kreatura Szczerski mówi otwarcie, że w senacie mają być biskupi? jak mozna szanować prezydenta-erekta, który ze święconymi obrazkami zapieprza co 5 minut? to może niech on mnie najpierw uszanuje i modli się w zaciszu domowym, a nie z pianą na ustach zap.....la do biskupów po poradę.

Taki Komorowski daleko odstaje pod tym względem albo taka Kopacz? Poza tym pisałem o wyniku demokratycznych wyborów.

Ukryta Zawartość

• default_large.png
  • Użytkownicy
  • 98 postów

•  

Napisano dziś, 20:42

snapback.pngUżytkownik tomek7776 dnia 20.07.2015 - 20:08 napisał

zydow w rzadzieno i prymitywizm się ujawnia, starsi bracia w wierze mu przeszkadzają, których akurat w tym rządzie chyba nie ma wcale

Polska,to pole rozgrywek roznych sil żydowskich od bardzo dawna,Pilsudzki ,,,to nie jedyny przypadek,,,

jedynie Gierek nie miał zadnych koneksji w te strone,,,reszta,,,,jak pisalem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...co wyszło, widzimy w Pendolino...

A co z tym Pendolino?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

błuda rządu PO w pełnej krasie, mają bilety na 1 a jeżdżą 2 klasą

Wg 747 byłoby oczywiście lepiej, gdyby mieli bilety na 2 a jeździli 1 klasą. Prawda, Jumbo?
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.