Skocz do zawartości
IGNORED

Bardzo dobry odtwarzacz CD

szwagier83

Rekomendowane odpowiedzi

?

Płyta w ręce w trakcie odsłuchu?

A tak serio, to książeczkę z powodzeniem zastępuje tablet :)

TAAA, a książkę z powidzeniem może zastąpić e-book, lub audiobook.

Panowie - człowiek wyraźnie napisał, że chce odtwarzacz CD, to po co piszecie o plikach i "strumieniach"? Ciężko się czyta ze zrozumieniem w obecnym czasie.

Słucham tylko muzyki.

- człowiek wyraźnie napisał, że chce odtwarzacz CD, to po co piszecie o plikach i "strumieniach"? Ciężko się czyta ze zrozumieniem w obecnym czasie.

Zacytuję swoją pierwszą odpowiedź:

Majik DS ma słaby DAC, pisałem Ci o tym.

Ale jak rozumiem nie pasuje Ci sposób obsługi co mnie akurat dziwi. Kup dobry DAC i będzie po sprawie.

Obawiam się, że CD do 10 tys może nie dać rady Majikowi DS. Piszę na bazie swoich doświadczeń.

Moja teza: Cd za 10 tys może zagrać słabiej niż Majik DS. A potem podałem konkretny przykład playera CD gdzie tak się stało.

TAAA, a książkę z powidzeniem może zastąpić e-book, lub audiobook.

Może. Jestem tradycjonalistą ale nie pamiętam kiedy przeczytałem papierową książkę. Na wakacjach średnio zjadam jedną książkę na dwa dni. Nie wyobrażam sobie latania z tonami makulatury.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

jeśli to ma być naprawdę bardzo dobry odtwarzacz - to takich rzeczywiście nie ma

kable o których pisze 747 - to już absolutna oczywistość, od tego się nie ucieknie - i naprawdę warto przeanalizować wpływ na brzmienie nawet abstrakcyjnie drogich kabli :) , żeby potem się nie dziwić "mam drogi cd a nie chce super grać". Na byle czym to naprawdę nie pojedzie i mam tu na myśli wszystkie niuanse które ujawniają się np. dopiero przy wysokiej jakości sieciówce.

przetwornik - z lampą i dobrymi kondami na wyjściu, żadnych opampów - to one degradują / uśredniają dźwięk źródła najbardziej.

dobry transport to podstawa - ale powstaje problem - jaki.... tani też nie raczej będzie...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Nic się nie dzieje jeszli piszą o plikach ,zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć

Czy CD na lampie to dobry pomysł ?

Kiedy kupowałem stremera myślałem ze będę słuchał muzyki więcej , bo po pracy chciałem wygodnie siąść i zacząć słuchać muzyki bez wstawania i przełączania płyty a w rzeczywistości tak nie jest , teraz przeskakuje non stop na inne utwory wykonawców -może to tylko ja

Ponoć jak się ma stremera nie ma powrotu do CD .

U mnie tez jest wątek pieniędzy , większość teraz pakuje w dom bo kupiłem w tamtym roku wiec dodatkowe 10kzl robi różnicy a po sprzedaży majika i servera stać mnie na dobry CD -no może muszę dodać trochę

Do tego jestem w trakcie zmieniana kolumn

:)

Znowu ? Na co tym razem ? 40.1?

Pozdro

40.1 chciałbym jak bym miał duży pokój i pieniądze :)

Na 30.1 albo myśle o proac d20 na wstędze .

Nie zmieniał bym 5 bo my odpowiadają tylko ze kobieta mnie meczy ze nie ten kolor za duże i wogole

T + A / D10 2500 Euro na audiomarkt.de

Nie słuchałem, ale to może być bardzo mocny zawodnik. I cena bardzo dobra.

Audio Aero Capitole mk II

Ostatnio strasznie zaczęły się sypać, tak więc odradzam, choć to świetny CD (sam kiedyś miałem).

Od siebie dorzucę jeszcze propozycje ARC CD-3 mk2 (ale tylko wersja druga).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jeżeli cena jest do przełknięcia:kupiłbym takiego Luxmana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kupiłbym ponieważ jest to nowoczesny,pięknie zrobiony i rewelacyjnie grający cd.

niestety wymagany jest tor i przyłącza xlr.

z tańszych rzeczy Krell kav280cd-warunek jak wyżej.

nie jest prawdą,że Linn majik jest jakimś rewelacyjnym żródłem-przy podanym wyżej gra jak radyjko kuchenne.

nie jest prawdą,że jak się ma streamer to nie ma powrotu do cd-efekt jest zgoła odwrotny.

Ukryta Zawartość

Troszkę nie do końca rozumiem motywację kolegi, ja akurat zaliczam się do tej grupy, która nie wyobraża sobie powrotu do CD i machana płytami... Natomiast rozumiem że Linny nie powalają brzmieniem ;-) a ich kolumny są wręcz tragiczne (moim zdaniem, nie zamierzam się kłócić i dyskutować, na moje ucho, koniec tematu). Jeśli chodzi o propozycję CD widzę, że jest tyle propozycji "z różnej beczki", że dla urozmaicenia proponuję naim cdx2 z second handu Europe... Czy coś te propozycje "pomagają" koledze?

Jak masz jakiś serwerek, czy nasa, to szkoda go tanio sprzedawać. Może tylko streamer zamień na CD z digital in i będziesz miał 2w1. Jak Ci się podobał Ayon, to był ostatnio 2s za coś ok 8 tys lub coś w tym stylu... bo za jakiś czas uznać możesz, że pliki mają swoje zalety jednak. Większość ma to i to, a wielu jeszcze winyle, ale to za jakiś czas :)

Troszkę nie do końca rozumiem motywację kolegi, ja akurat zaliczam się do tej grupy, która nie wyobraża sobie powrotu do CD i machana płytami... Natomiast rozumiem że Linny nie powalają brzmieniem ;-) a ich kolumny są wręcz tragiczne (moim zdaniem, nie zamierzam się kłócić i dyskutować, na moje ucho, koniec tematu). Jeśli chodzi o propozycję CD widzę, że jest tyle propozycji "z różnej beczki", że dla urozmaicenia proponuję naim cdx2 z second handu Europe... Czy coś te propozycje "pomagają" koledze?

Kolumny linna to nie stremera linna które są bardzo dobre w swojej cenie do tego dobra funkcjonalność

Od pewnego czasu użytkuję Musical Fidelity M6scd. W mojej opinii świetny odtwarzacz i DAC. Pliki z Daphile + konwerter HiFace II. Koniecznie do tego sieciówka Vovox Textura lub Oyade. Polecam posłuchać :-)

stawiam dolary przeciw orzechom, że ta zabawka Ciebie nie rozczaruje (no chyba, że ważniejszy jest znaczek)

Ukryta Zawartość

a tu na wypadek gdyby niemiecki był przeszkodą

Ukryta Zawartość

jeżeli jestes z Wielkopolski to zapraszam na odsłuch obu urządzeń

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.