Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na szybko:

Odtwarzam po USB, dac NuPrime Dac-9, Volumio. Jakie ustawienie w "opcje odtwarzania": "DSD Direct" czy DSD over PCM? Czy opcje "Audio Resampling" dać na "Off""? Słucham Flaców...Nie bardzo wiem do czego odnoszą się niektóre angielskie nazwy, stąd pytania...;)

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

1 godzinę temu, osiek napisał:

Co do DSD to zależy czy słuchasz takich plików i jakie przyjmuje NuPrime

Przyjmuje DSD i słucham takich plików.

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Można tam coś jeszcze pogrzebać, żeby w było jak trzeba w Malince-w sensie jakości? Bufor dałem maksymalny (12MB) i 20% buforowanie, włożyłem kartę 16G...

Panowie z początkowego zachwytu popadam w rozterkę przed zakupem Raspberry Pi  mało się pisze o jakości FLAC poprzez RCA

44 minuty temu, Pszczyna napisał:

mało się pisze o jakości FLAC poprzez RCA

Z jaką nakładką?

Panowie z początkowego zachwytu popadam w rozterkę przed zakupem Raspberry Pi  mało się pisze o jakości FLAC poprzez RCA

Może dlatego, ze malina nie ma analogowych wyjść RCA? Nie pomyślałeś o tym? Jakość dźwięku będzie zależała od tego jakiego DACa podepniesz.
5 godzin temu, fido920 napisał:

Można tam coś jeszcze pogrzebać, żeby w było jak trzeba w Malince-w sensie jakości? Bufor dałem maksymalny (12MB) i 20% buforowanie, włożyłem kartę 16G...

To nie ma żadnego znaczenia. Będziesz tylko dłużej czekał na start utworu.

• Moderatorzy
15 godzin temu, c-k napisał:

Jakie to zasilanie?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Najpierw stabilizacja a'la Tomanek (stab plus spore uF), a następnie SALAS niskonapięciowy.  Oddzielne zasilanie dla maliny, oddzielna dla allo digi+ (z pruciem ścieżek). Interfejs I2S. Mi takie rozwiazanie najbardziej się sprawdziło. 

-----------------

Też masz powody do rozterek...
Zamawiasz co chcesz z Botlandu, a jak nie przypasuje, odsyłasz i zwracają kasę.
Ja ostatnio odsyłałem Signature- procedura zwrotu prosta i przyjemna.

Wróciły zasilacze w Gotronik. 

Ja używam dwóch, Sparky + USB.

Potrzebne tylko trafo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam pokusilem sie i kupiłem maline pi 4 

Próbowałem odpalić volumio i nie idzie się ktoś może gdzie lezy problem 

Witam pokusilem sie i kupiłem maline pi 4 
Próbowałem odpalić volumio i nie idzie się ktoś może gdzie lezy problem 
Tutaj masz wersję experymentalna dla 4:

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego Redmi S2 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, plastik1989 napisał:

Najpierw stabilizacja a'la Tomanek (stab plus spore uF), a następnie SALAS niskonapięciowy.  Oddzielne zasilanie dla maliny, oddzielna dla allo digi+ (z pruciem ścieżek). Interfejs I2S. Mi takie rozwiazanie najbardziej się sprawdziło. 

Jaki efekt daje wstawienie salasa ?

• Moderatorzy
1 godzinę temu, kopik99 napisał:

Jaki efekt daje wstawienie salasa ?

Dużo bardziej "nasycony" i "analogowy" dźwięk. Znacznie lepiej zaznaczona gradacja basu, który nie jest już na jedno kopyto.  

Ale sam SALAS się nie sprawdził, potrzebuje jeszcze przed sobą prosty filtr z dużymi pojemnościami i stabilizatorem (coś w stylu Tomanka). 

-----------------

7 godzin temu, spg napisał:

Ukryta Zawartość

Zrobilem chodzi dzieki wielkie robic aktualizacje czy poczekac ?

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, plastik1989 napisał:

Dużo bardziej "nasycony" i "analogowy" dźwięk. Znacznie lepiej zaznaczona gradacja basu, który nie jest już na jedno kopyto.  

Ale sam SALAS się nie sprawdził, potrzebuje jeszcze przed sobą prosty filtr z dużymi pojemnościami i stabilizatorem (coś w stylu Tomanka). 

Jakie napięcie wychodzi z filtra?

Zalega mi w szufladzie jeden salas i myślałem o zasileniu digi+pro .Za słaby do zasilenia maliny bo ma tylko 400 mili Amp.

• Moderatorzy
4 godziny temu, kopik99 napisał:

Jakie napięcie wychodzi z filtra?

Zalega mi w szufladzie jeden salas i myślałem o zasileniu digi+pro .Za słaby do zasilenia maliny bo ma tylko 400 mili Amp.

Z tego co pamietam to napięcie z filtra 9V wchodzi na salsa, a z Salasa wychodzi 5V. 

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Kup do maliny DigiOne Signature zasilacz ifi do tego kosz plus 2 akumulatorki coax Furutecha i wywalisz wszystkie digi + i inne .

Różnica kolosalna nawet głuchy usłyszy 

W dniu 19.07.2019 o 13:14, spg napisał:

Ukryta Zawartość

Po zainstalowaniu i uruchomieniu systemu, nie robić update'u z poziomu strony programu w przeglądarce.

Aktualizacja kończy się błędem, który powoduje niemożność uruchomienia strony programu po ponownym uruchomieniu RPi.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
7 godzin temu, Marcin.H napisał:

Kup do maliny DigiOne Signature zasilacz ifi do tego kosz plus 2 akumulatorki coax Furutecha i wywalisz wszystkie digi + i inne .

Faktycznie,  DigiOne Signature wygląda solidnie. Da się tam wejść z sygnałem I2S, bez zbytniego prucia płytki? 

O którym COAX Furutecha mówisz? 

-----------------

Ponieważ nieustająco poszukuję dobrych i tanich rozwiązań chciałem zapytać o taką nakładkę:

Ukryta Zawartość

gram w tej chwili po USB z czystej Maliny(miałem Allo DigiOne, ale szczerze nie różniło się to jak dla mnie od grania po USB, więc sprzedałem-poza tym coax potrzebuję do innego źródła), ale zastanawiam się czy takie połączenie mogłoby coś wnieść...W dacu mam wolne wejście AES/EBU, stąd pomysł...Jeszcze jak z zasilaniem? Niektóre nakładki trzeba zasilać osobno, noszę się zamiarem dokupienia Tomanka, jak w takim razie zestawić taką nakładkę i zasilanie? Rozumiem, że te niebieskie zworki służą do konfiguracji zasilania...?Które może sprawdzić się najlepiej, uwzględniając zasilanie od Tomanka?

Ukryta Zawartość

10 minut temu, fido920 napisał:

czy takie połączenie mogłoby coś wnieść

Nie.

10 minut temu, fido920 napisał:

Jeszcze jak z zasilaniem?

To które masz teraz wystarczy.

Masz optymalne połączenie, lepiej nie będzie, jak z resztą sam zauważyłeś.

A jak nie masz co robić z kasą to idź na lody.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

7 minut temu, niowluka napisał:

To które masz teraz wystarczy.

Teraz mam impulsówkę od Botlandu, ale mam zamiar kupić Tomanka...Rozumiem, że miałeś na myśli Tomanka...?

1 minutę temu, fido920 napisał:

Rozumiem, że miałeś na myśli Tomanka...?

Nie, miałem na myśli to które masz teraz.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

Posiadam Malinę 3B+ i do tego Allo Boss 1.2 .Zasilam to zasilaczem od Tomanka .Poprosiłem przy zamówieniu o dodatkowy kabelek na usb C.Wczoraj pomyślałem żeby zasilić nie od strony maliny , tylko od DAC-a.Powiem że jestem zaskoczony zmianą na lepsze.Słucham na  Elac Debut 2.0 B6.2 i do tego tani sub Vk 7830 SW (wiem że nie do muzyki tylko kina) wypchany wełną w środku.Wzmacniacz Onkyo 5Vl.Wiem , że to forum dla audiofili ale może ktoś potwierdzi co napisałem odnośnie zasilania.Myślę nad izolatorem galwanicznym , tylko czy przy tej konfiguracji ma to sens ?.No i oczywiście jak tak to jak to spiąć i odpalać.

• Pokaż nowe odpowiedzi