Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

:)

O kasę się nie martw, jak produkt będzie grał na poziomie Hi-End, to będziesz się bycył na Jajorce :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

O kasę się nie martw, jak produkt będzie grał na poziomie Hi-End, to będziesz się bycył na Jajorce :D

Pytam z ciekawości jaki to jest poziom Hi-End ?

Mógłbyś określić to w bardziej konkretny sposób?

Podaj pułap cenowy, bądź jakieś urządzenie które będzie spełniało minimalne wymogi by nazwać je Hi-Endem.

Np. jaki wzmacniacz jest już Hi-Endem?

W sumie, to trza osłuchać w systemie referencyjnym i można wtedy stwierdzić :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

:)

Nie martwię, bo traktuję ten wątek rozrywkowo, mógłbyś mnie odblokować w tym rozrywkowym wątku bo piszę tu nie do końca legalnie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja po paru stronach też uważam, że to czysta rozrywka :)

Ja myślę, że są tu lepsi od wyboru referencji. Szefu, naczelny Space One na pewno ma u siebie referencje i MID-REFLEX :)

Witam fundatora tematu.

Najlepiej niech sam odpowie, bo też jestem ciekaw:

jaki to jest poziom Hi-End ?[...]

pułap cenowy, bądź jakieś urządzenie które będzie spełniało minimalne wymogi by nazwać je Hi-Endem.

[...] jaki wzmacniacz jest już Hi-Endem?

Trudno o miarodajne cechy rozpoznawcze.

1. brak oszczędności przy zasilaniu

2. nieprzeciętny potencjał

3. coś więcej niż tylko mierzalne parametry

Dla mnie osobiście tego typu elementy ( które i tak są poza zasięgiem wydatkowym, bo raczej nie lubię być aż tak oczarowanym )

kosztują - przewody minimum 500 eurasów [ = 2 000 złotych ], klocki - 2500 [ = 10 000 złotych ] do znacznie większych sum .

Ale o ceny tu najmniej chodzi - raczej o wyjątkowość.

Taki poziom jest jak dla mnie nie rozsądny, natomiast doskonale rozumiem i cieszy mnie to, że są tacy, którym do odczuwania przyjemności audialnych konieczny jest wydatek zbliżony do kosztu zakupu mieszkania.

Stać ich - to wspaniale.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Witam fundatora tematu.

Najlepiej niech sam odpowie, bo też jestem ciekaw:

Trudno o miarodajne cechy rozpoznawcze.

1. brak oszczędności przy zasilaniu

2. nieprzeciętny potencjał

3. coś więcej niż tylko mierzalne parametry

Dla mnie osobiście tego typu elementy ( które i tak są poza zasięgiem wydatkowym, bo raczej nie lubię być aż tak oczarowanym )

kosztują - przewody minimum 500 eurasów [ = 2 000 złotych ], klocki - 2500 [ = 10 000 złotych ] do znacznie większych sum .

Ale o ceny tu najmniej chodzi - raczej o wyjątkowość.

Taki poziom jest jak dla mnie nie rozsądny, natomiast doskonale rozumiem i cieszy mnie to, że są tacy, którym do odczuwania przyjemności audialnych konieczny jest wydatek zbliżony do kosztu zakupu mieszkania.

Stać ich - to wspaniale.

Hmmm... a ja naiwny myślałem, że o dźwięk chodzi ...

Ja po paru stronach też uważam, że to czysta rozrywka :)

I dlatego mnie dalej banujesz?

Ja Cię nie zbanowałem! Pierwszy raz słyszę! A teraz?

Ja Cię nie zbanowałem! Pierwszy raz słyszę! A teraz?

No widzisz! Teraz to pełna kultura, dzięki!

Koko Koko Euro Spoko :)

Szpakowski

Jeśli masz coś do zaoferowania w dziedzinie High-End to możesz sam wybrać, z czym chcesz abyśmy Twoją propozycję porównali. Co masz?

Nawet gdybym miał to bym nie pokazał ;)

Na razie nikt nie chce sprecyzować co to jest ten Hi-end.

Od jakiego pułapu cenowego się zaczyna 50 tys czy 100 tys więcej ?

... może bym sobie kupił tylko nie wiem czy mi kasy starczy ...

To, że istnieje to fakt od czasów ~systemów quadro. Tak ogólnie na świecie.

Pytanie, czy istnieje polski. I czy jest wart zainteresowania ?

PS. Od trollowania zwykle zaczyna się jazda po bandzie. Jest taka zakładka , czyli subforum portalowe - Dla mnie to wystarczająco precyzyjne i obiektywnie istniejące.

Tyle w temacie, który brzmi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nacisk na zasilanie, potencjał i niemierzalne tzw. "ucho" jest obecny w hi-fi też, ale hi-end jeszcze bardziej skupia się na indywidualnej ( u każdego ) oto-emisji ślimakowej.

Skoro tyle kosztuje dopasowanie do własnego gustu to nie ma zmiłuj.

To banał, ale każdy ma swój własny wzorzec tej otoemisji. Jak odcisk linii papilarnych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szpakowski

Jeśli masz coś do zaoferowania w dziedzinie High-End to możesz sam wybrać, z czym chcesz abyśmy Twoją propozycję porównali. Co masz?

Może Ci skomentować) np. jakiś mecz.............przecież to sam Szpakowski-prawda?

Znaczy: pora na zioło? :-)

Wszyscy widzę już po....

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A oto finezja, która posiada Darek

Mialem posiadalem po tuningu fajny sprzet na te czasy,wymiana glowicy na made in japan z pewexu wznosila go na pulap HI-FI:))stare czasy,,,

Szumiał na każdym typie taśmy? :)

Szumiał na każdym typie taśmy? :)

jak posłuchałem finezji1 u sąsiada to szumiał mi jak jasna ch.. na każdej taśmie, chromowych nie dało się tam używać, bo nie kasował ich i podbijał górę ;)

• 3 tygodnie później...

Decki kompaktowe z Peerelu i Haj -End ?

Zestawienie dziwne.Te produkty które są w unitraklub nie bardzo pasują .

Może M 3201, M 3401 Koncert, M 3404 Mozart - nie widziane w sklepach. Albo Cezar z Diory lub Radmor.

Ówczesne "top hi fi" w gospodarce niedoboru chyba tylko w górniczych sklepach, Pewexach, Baltonie były widziane. Albo na talony.

A obecnie kilka tysiaków za trzydziestoparoletni szpulak [ tak jak to aukcjonariusze sobie winszują - chyba za wygląd modelu "Koncert" ] to jednak przesada.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.