Skocz do zawartości
IGNORED

AURALiC Aries Mini - wyjątkowy strumieniowiec?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem dodawanie muzyki do biblioteki. Błyskawicznie znalazła mój serwer nas i udostępnioną na nim muzykę. Oczywiście nie da się jej odtworzyć bez urządzenia. Można sprawdzić wyszukiwanie utworów, tworzenie playlist itp.

Mi to nic nie daje, bo ja bym chciał wrzucić dysk do środka Ariesa Mini.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Czy aplikacja sterująca działa faktycznie aż tak masakrycznie wolno, jak

?

Wolniej, dużo wolniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A poważnie, to kto był na AVS mógł sobie sam poklikać. Aplikacja działa bardzo szybko w obecnej wersji. BTW - są już publiczne testy beta apki na iPhone'a

Sytuacja na filmiku wydaje się być spowodowana problemem z wifi i komunikacją z media serwerem.

Ja mam serwer Synology ds214play i dodatkowo postawiony na nim Minimserwer. Jak w programie auralica lightninig ds wybiorę jako źródło- media library, serwer synology, to nie pokazuje okładek, natomiast przy zmianie na minimserwer okładki są wczytywane.

na zagranicznych forach powtarzają się opinie że auralic w roli transportu brzmi lepiej od squeezboxa

koledzy z hiendu polecają jeszcze takiego playera w kasie auralica

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stereoplay styczen 2016 ocenil Auralica mini na grajacego na rowni z CA Stream Magic 6v1 (59 punktow za otwarzanie materialu 16/44.1), gorzej niz wiekszosc streamerow w cenie 500-1000 EUR.

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Jeśli na równi z CA SM6 v1 to można powiedzieć, że jest bardzo dobrze, biorąc pod uwagę możliwości mini w stosunku do SM6 v1. Natomiast ocena na poziomie 59 pkt, czyli gorzej niż większość streamerów w cenie 500-1000 euro, jest o tyle nie zrozumiała, że jedno z polskich czasopism SM6 v1 plasowało w kategorii high-end:) No to jak jest w końcu?:) Poza tym, chyba większość, mini będzie używać jako transportu.

Pozniej to czasopismo sie wycofywalo mowiac ze rynek poszedl do przodu I CA SM v1 nie jest juz takim Hi-Endem:-)

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Nie dziwię się, bo tylko się wygłupili:) Co nie zmienia faktu, że SM6 gra dobrze. Miałem ten streamer. Sprzedałem tylko ze względu na tragiczną aplikację, której nie poprawili do dnia dzisiejszego oraz ograniczenie do 24-96. Zresztą, moim zdaniem, wszystkie streamery w tym samym przedziale cenowym graja tak samo, albo prawie tak samo. Mini o tyle jest konkurencyjne, mowa o produktach firmowych, że jest naprawdę wszechstronne. W tej cenie nie można mieć wszystkiego, więc DAC trzeba dokupić. Poczekajmy jednak do czasu aż dostaniemy mini do ręki, wtedy każdy się przekona jak gra u niego w systemie. Bo przecież tam będzie jego finalne miejsce, a nie w redakcji, czy u jakiegoś użytkownika innego forum...

• 2 tygodnie później...

Do Polski jeszcze nie trafil. Poki co opinie na zagranicznych forach i pierwsze recenzje. Wiekszosc pochlebnych. Dodatkowe zasilanie dodaje skrzydel wbudowanemu Dacowi i ponoc jest bardzo dobrze. Z wyjscia cyfrowego gra porownywalnie z sbt touch

U kogos zastapil Wadie 151 a u innego nada m51

Jesli ktos z Was jest zainteresowany to mam do oddania po kosztach zasilacz liniowy do ariesa mini robiony na zamowienie. Ladna aluminiowa czarna obudowa. Zdjecia dla zainteresowanych na maila. Jest mozliwosc zrobienia napisow na panelu frontowym, ale to po nowym roku.

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Czy miał ktoś może do czynienia z tym urządzeniem: Definitive Technology W-Adapt ?

Cena taka jak Auralica, funkcjonalność też, ciekaw jestem porównania.

koledzy z hiendu polecają jeszcze takiego playera w kasie auralica

Ukryta Zawartość

W specyfikacji jest:

- FLAC : 16/24bit, 44.1 kHz~48 kHz, compression level 0~8

trochę dziwnie- to błąd czy mi się tylko wydaje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez absinth3

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

W specyfikacji jest:

- FLAC : 16/24bit, 44.1 kHz~48 kHz, compression level 0~8

trochę dziwnie- to błąd czy mi się tylko wydaje?

Zaden blad - wszystko w normie.

Czy do takiego ariesa mini można podłączyć konwerter USB -> AES/EBU np. PUC 2 Lite ?

Nie da się.

A z drugiej strony to po kiego grzyba?

Chcesz wykorzystać w nim sam dac? I to z innego strumieniowca?

Pewnie i tak, ten dac jest cienki jak polsilwer.

Nie rozumiem sensu takiego połączenia

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

żeby poprawić sygnał po usb i właśnie pominąć DAC w mini. Doprowadzić wysokiej jakości AES/EBU do m51. Dlaczego nie da się?

Edytowane przez americano
  • 2 tygodnie później...

Kojarzy ktos na czym stanelo z dystrybucja auralica w Polsce? Wycofuja sie czy nie? Na stronie auralic.pl mozna skladac zamowienia na mini za 2099zl

Kojarzy ktos na czym stanelo z dystrybucja auralica w Polsce? Wycofuja sie czy nie? Na stronie auralic.pl mozna skladac zamowienia na mini za 2099zl

Dzwoniłem w grudniu do dystrybutora to mówił, że już nim nie jest chyba że coś się zmieniło w międzyczasie.

Dystrybutor pisał na forum, że producent mimo umowy podniósł cenę bez powodu. Facet się wk.rwil i olał fabrykę. Wcale mu się nie dziwię

Dystrybutor pisał na forum, że producent mimo umowy podniósł cenę bez powodu. Facet się wk.rwil i olał fabrykę. Wcale mu się nie dziwię

Chciałem kupić i nie pytałem dlaczego już nim nie jest. W międzyczasie kupiłem J.Feng S1-PRO i jestem zadowolony.

Jakby ktoś był chętny jest akcja przedsprzedaży na ten model na forum mp3store.pl. Sam mocno zastanawiam się nad zakupem. Wiadomo co raz bardziej człowiek robi się wygodny z wiekiem. Sprzęcik w sam raz jako uzupełnienie moich domowych klocków.

Tutaj link do akcji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem okazję słuchać w Łodzi u znajomego. W tej cenie jest bardzo dobrze. Może nie porównałbym go z Mojo jako dac, ale jest bardzo poprawnie. Jako uzupełnienie do typowo nie plikowych podzespołów spisywał się bardzo dobrze. Zresztą dla fana audio wydatek 1800 pln to zaledwie jakieś tam kabelki :) Aplikacje do sterowania dostępne. Domowe centrum muzyczne :)

Nie spodoba się jest allegro choć po tym co dane mi było słuchać nie sądzę abym skorzystał z tej opcji. Bum na te sprzęty jest spory.

• Pokaż nowe odpowiedzi