Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bo narazie mam wrażenie że piszesz o wyobrażeniu idealnego świata a nie o realnym życiu które dzieje się wokół cibie .

W Polsce takich naiwnych jest ....mnóstwo.Skąd się biorą i jaki interes w tym widzą?Nikt tego nie wie.

Nowy dzień nowa awanturka ,

ale ... czy jesteś tak naiwny że sadzisz iż oni zostaną w Polsce ? Proszę cię , myśl perspektywicznie .

A czy nie sadzisz ze dyktatura UE nie zrobi wszystkiego zeby zostali. Nakaze zwiekszyc socjal na dzikusow tak ze beda zyli lepiej od pracujących Polaków a jak to nie pomoże to beda ich odsylac z powrotem do nas. Oni też nie chcą bydła.

chwilowy brak działalności w audio.

:-D , właśnie o to chodzi ,ze wyjeżdżam co roku ,czasem nawet kilka razy i uczę się szacunku dla innych narodów . Ubawiłeś mnie . Przez kilka lat prowadziłem przedstawicielstwo francuskiej firmy w Polsce ,potem pracowałem dla dwóch firm niemieckich w tym banku itd itp .

A wakacje oczywiście w Afryce północnej - u Arabów :-)

I nadal nie wiesz, jak sytuacja wygląda naprawdę. Pomieszkaj z 5 lat za granicą, to pogadamy. Inaczej będziesz żył tylko własnymi wyobrażeniami.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

ale ... czy jesteś tak naiwny że sadzisz iż oni zostaną w Polsce ? Proszę cię , myśl perspektywicznie .

Nie zostaną. Tylko czy dla nas dobrym rozwiązaniem jest, jak będą oni potem wyłapywani na Zachodzie na polskiej rejestracji (odciski palców itd.)? To przysporzy nam większych problemów niż obecna odmowa ich przyjęcia.

Oczywiście ,że legalnie . A ta masa uchodźców chce nielegalnie . No to niech zdychają :-D Masz rację .

Gdzie ty masz coś legalnego lub nielegalnego jak ci kule gwiżdżą , głód , smród i bez widoków na poprawę .

Zróbmy tak . Ja będę do Ciebie strzelał a ty nie przebiegaj przez ulicę w miejscu niedozwolonym bo to nielegalne :-D

Q..wa , całe biuro kwiczy ze śmiechu .Od rana nic nie zrobiliśmy tylko trwa zażarta dyskusja .

Walisz samym populizmem. Bardzo to cieniutkie.

Czego wy się boicie ? Przecie tu nikt nie przyjedzie a jeśli nawet to ucieknie na ,,Zachód" tak jak te 80 osób ze stu-kilkudziesięciu , które już do nas przyjechały .

Ciekawe czy faktycznie pracujesz dorywczo za granicą. Ten problem dotyczy również tych Polaków, którzy muszą podróżować po Europie. Naprawdę nie masz takiego problemu? Pracujesz wyłącznie na słuchawce?

Niemcy grożą wstrzymaniem finansowania krajów , które odmawiają przyjęcia imigrantów . Jeśli Polacy nie są solidarni z Niemcami , Francuzami , Włochami , Grekami , Hiszpanami, którzy przyjęli imigrantów to dlaczego Niemcy ,Francuzi itd mają być solidarni z Polakami i dawać nam unijną pomoc finansową , której przecież Polska jest największym beneficjentem .

Opłaca nam się ?

...there is no spoon...

I co im się dziwić ,że uciekają ?

Skoro są zagorzałymi muzułmanizmami dlaczego nie uciekają na wschód i południe?

W takim razie zbierz kilka tysięcy chętnych Polaków do wyjazdu do USA (jest ich mnóstwo) i stań tam oko w oko z ze służbami granicznymi, urzędem imigracyjnym i policją i zachowuj się analogicznie do tej hołoty. Jak myślisz? Dacie rady żywi wejść na teren USA?

Opłaca nam się ?

Zanim zaczniesz działać zawsze się poddajesz?

Niemcy grożą wstrzymaniem finansowania krajów , które odmawiają przyjęcia imigrantów . Jeśli Polacy nie są solidarni z Niemcami , Francuzami , Włochami , Grekami , Hiszpanami, którzy przyjęli imigrantów to dlaczego Niemcy ,Francuzi itd mają być solidarni z Polakami i dawać nam unijną pomoc finansową , której przecież Polska jest największym beneficjentem .

Opłaca nam się ?

Widać jakie pojęcie masz o ekonomii i rynkach zbytu.

Opłaca nam się ?

Nieważne co zrobimy, i tak stracimy tę pomoc. Ja nie będę jej żałował, taki bakszysz rzadko pozytywnie wpływa na rozwój, Finlandia najszybciej rozwijała się kiedy musiała płacić kontrybucję Sowietom, a nic nie dostawała z zewnątrz. Na funduszach europejskich zyskała tylko Irlandia, ale to specjalny przypadek, oni mówią po angielsku.

Klepie w klawiaturę bo mu za to płacą.

No właśnie że chyba nie. On to bazgroli od siebie za friko...

Smutne, przerażające, śmieszne czy tylko głupie?

Opłaca nam się ?

Opowiadasz głupoty. POLSKA DOPŁACA DO UE!!!

TO MY FINANSUJEMY NIEMCÓW A NIE ONI NAS!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przestań wreszcie ponawiać ten idiotyczny zarzut do tych co wyemigrowali zgodnie z prawem UE - o wolności przemieszczania się i zatrudniania w granicach i na terenie UE!

Oni przemieścili się z kraju unijnego do kraju unijnego w ramach TEGO SAMEGO BYTU polityczno-gospodarczego.

Nadal nie widzisz różnicy? Tak głupi jesteś, czy tak sterowany?

Nie czemu zaraz się dowiemy że jeżdżąc na wakacje okradamy tubylców bo zjadamy na wakacjach ich jedzenie które uprawiali ;)

I też jesteśmy emigrantami tylko krótkoterminowymi .

Francja i Finlandia - podwyżki podatków bo trzeba karmić amatorów socjalu. Samo się nie zrobi...

Dziekujemy eurosocjalistom.

Może ludzie w Europie obudzą się w końcu. Oby nie za późno.

12002203_1663040570578067_5795042291578557325_n.png?oh=d3a40ebf2905058cae71d85066e5f90d&oe=5669506F

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

sittek , czy ty wyemigrowałeś ?

Trudno to nazwać emigracją. Mam dwa ośrodki życiowe :-)

Przestań wreszcie ponawiać ten idiotyczny zarzut do tych co wyemigrowali zgodnie z prawem UE - o wolności przemieszczania się i zatrudniania w granicach i na terenie UE!

Szuka haka, bo nawet i durne argumenty się kończą. Ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o emigracji i różnicach pomiędzy Europejczykami przemieszczają się w ramach UE a tą roszczeniową chmarą luda, dla których największym problemem nie jest jedzenie i picie a dostęp do netu. Edytowane przez sittek

Sittek tyś jest barbarzyńca wykorzystujesz aż aż dwa narody sory ale musi cię islam najechac i wygnać do jednego boś rozpasany za bardzo .

Edytowane przez jacm

Nie nie jestem naiwny i wiem, że z Polski wyjadą tam gdzie większy socjal czy choć jakiś skupiska pobratymców. Ale gdybyś mniej zajmował się udowadnianiem nam swoich racji a czytał uważniej co inni piszą, to zauważyłbyś, że jasno i wyraźnie napisałem, że Polska ze względów czysto politycznych czy wizerunkowych powinna grupę "imigrantów" przyjąć. Natomiast jestem przeciwny temu by imigrantów-muzułmanów przyjmować na stałe - bo ci z obecnej fali na stałe nie zostaną. Przeciwny jestem by postępować tak jak to zrobili Francuzi czy Szwedzi.

Nie ze względów ideologicznych, a wyłącznie czysto praktycznych i ekonomicznych. Przed problemem sprowadzenia do Polski, ze względu na demografię milionów - tak milionów imigrantów stoimy i od tego nie uciekniemy. Pozostaje do wyboru albo dawny ZSRR albo daleki wschód, bo ani arabowie ani czarni po prostu do pracy się in gremio nie nadają. Nie dlatego, ze mi się ich kolor skóry czy obyczaje i religia nie podobają.

Jeśli tak uważasz to jaki cel jest ich przyjmować?I tak przecież wyjadą!Wolałbym przyjąć 2500 polskiego pochodzenia ludzi z Kazachstanu lub znaleść zatrudnienie dla naszych bezrobotnych lub poszukać schronienia dla 40 000 bezdomnych.

Nie nie jestem naiwny i wiem, że z Polski wyjadą tam gdzie większy socjal

Ci bezdomni są przez Unię nie zauważani,oni dla nich nie istnieją,dopóki się nie zorganizują i nie staną na Niemieckich granicach.

Jestem ciekaw co wtedy będą krzyczeć Niemiaszki.

Przed problemem sprowadzenia do Polski, ze względu na demografię milionów - tak milionów imigrantów stoimy i od tego nie uciekniemy.

Nie jestem tego taki pewny. To są rzeczy powiązane. Jeżeli Polacy ogarną się na tyle, żeby być atrakcyjnym celem migracji dla obcokrajowców chcących pracować, kto wie czy sami Polacy nie zaczną zostawać u siebie zamiast zwiewać na Zachód, i w Polsce będą mieli dzieci. Nie trzeba być zresztą geniuszem żeby przewidzieć trend powrotu emigrantów choćby właśnie ze względu na coraz silniejszą presję muzułmańskich imigrantów na jakość życia w krajach do których Polacy wyjeżdżają.

Dlatego szlaban na obecną imigrację powinien być absolutnym priorytetem, nie psujmy tego co mamy, i czego ludzie z Zachodu w prywatnych rozmowach nam zazdroszczą.

Już się zaczyna?

Skądże! Nie ma problemu...

"W Niemczech dwaj uchodźcy uzbrojeni w maczetę i gaz pieprzowy napadli na sklep sieci Netto."

A propos zajścia z maczetą w markecie Netto we Freibergu, odnośniki do niemieckiej prasy:

"Incydent z maczetą w markecie Netto nie ma żadnego wpływu na postępowanie w sprawie udzielenia azylu."

<ROTFL>

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

eśli tak uważasz to jaki cel jest ich przyjmować?I tak przecież wyjadą!

Czy ty rzeczywiście myślisz, że żyjemy w próżni, jesteśmy bardzo bogaci, silni i możemy sobie pozwolić na taką politykę, także w kwestii obecnej fali emigrantów na jaką mamy ochotę? Właśnie dlatego, że i tak wyjadą, ze względów i politycznych i wizerunkowych powinniśmy ich jak najszybciej przyjąć. A, że potem nie przeszkadzać w ucieczce do Niemiec to inna sprawa.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Dla Polski największym problemem jest asymilacja i Schengen.

Do tej pory nie potrafimy zasymilować Cyganów (poza katolickimi cmentarzami) i Ukraińców ( poza wspólna nienawiścią do Rosji), a co dopiero mówić o Islamistach.

Cyganie mówią, ze maja własnego króla i swoje prawo. Czech - Mirosław mówi, że Polacy są wrogami mniejszości ukraińskiej w Polsce.

Do tego dochodzą Żydzi,których w Polsce w ogóle nie ma - odkąd w dowodach osobistych zlikwidowani rubrykę narodowość - ale są ciągle z Polska wyjątkowo mocno związani. Nienawistnie roszczeniowo.

A co będzie,, jak Niemcy zaczną odsyłać do Polski azylantów z Muzułmanii? Czy Polska będzie wstanie odesłać ich dalej? Może Arabia Saudyjska zacznie budować nam meczety?

Edytowane przez Włodzimierz_55692
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.