Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewniam Cię że szwedzka młodzież jest o wiele więcej warta niż nasza w sensie np. zdolności do skutecznej obrony swojego terytorium. Oni mogą sobie jeszcze upadać przez 50 lat i ciągle będą lepsi od nas. Studiowałem tam, rozmawiałem z ludźmi, lewaków - pacyfistów to jest może 10%. Obecnie mają władzę polityczną, ale to się może zmienić i to gwałtownie.

Przeanalizuj sobie zresztą statystyki posiadania broni w Polsce i Szwecji.

Widzę ,że gorycz porażki nie daje kolegom przejść do porządku dziennego nad sprawą imigrantów . Ale już pozamiatane .

Imigranci zostaną przyjęci.

Sittek , partick i ilDottore - wy już nie jesteście Polakami więc was to nie dotyczy .

...there is no spoon...

Zapewniam Cię że szwedzka młodzież jest o wiele więcej warta niż nasza w sensie np. zdolności do skutecznej obrony swojego terytorium. Oni mogą sobie jeszcze upadać przez 50 lat i ciągle będą lepsi od nas. Studiowałem tam, rozmawiałem z ludźmi, lewaków - pacyfistów to jest może 10%. Obecnie mają władzę polityczną, ale to się może zmienić i to gwałtownie.

Przeanalizuj sobie zresztą statystyki posiadania broni w Polsce i Szwecji.

Cieszę się że to mówisz.

Ja w Szwecji byłem tylko raz i nie mam info z pierwszej ręki na temat obecnego stanu umysłów tamże.

Jeśli twierdzisz zatem, iż młode pokolenie nie jest lewacko zindoktrynowane, to... jeszcze jest nadzieja dla Szwecji!

Chociaż, nie wiem... moja wizyta tam obejmowała i zwiedzanie podstawówki. To był 1979 rok... w porównaniu z peerelowską siermięgą to był KOSMOS!

Wyobraź sobie szkołę z kinem/teatrem na 500 osób(!), warsztaty ZPT z wyposażeniem jak w fabryce - tokarki, obrabiarki - dla dzieci!!!, basen o olimpijskich wymiarach, stadion szkolny taki duży jak miejski w moim mieście (100 tys. mieszkańców), miły sygnał akustyczny zamiast stresującego dzwonka, klasa do geografii gdzie mapy rozwijają się z sufitu za naciśnięciem guzika. Parking dla uczniów przed szkołą pełny motorowerów Yamaha, Suzuki itp. To był szok dla kogoś żyjącego w komunie.

Ale jednocześnie i inne obserwacje... nauczyciel gada a dzieci w klasie jedzą, piją, snują się po klasie jakby go w ogóle nie słuchały.

I refleksja mnie wówczas naszła, choć młody jeszcze byłem - po co im taka piękna szkoła, skoro z niej nie korzystają?

I druga refleksja - żarcie w szkolnej stołówce (zapiekanka warstwowa - mięso mielone i makaron kolanka, jako surówka - grubo starta marchew bez niczego, do pica tylko mleko) po prostu paskudne!!! :) Nawet za komuny jedliśmy frykasy w porównaniu z tymi biedakami. :)

Sittek , partick i ilDottore - wy już nie jesteście Polakami więc was to nie dotyczy .

Nie wiem czy moje wnuki będą mówić po polsku ale zapewniam Cię że będą lepszymi Polakami niż ty i twoi polskojęzyczni kumple. :)

Polskojęzyczność, okazuje się, nie ma nic do postawy patriotycznej.

Można mówić po polsku i byc WROGIEM POLSKI. :(

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie wiem czy było. Tak czy inaczej idzie nowe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli ktoś uważa że w ramach emigracji, przyjadą do nas rzeczywiście Ci najbiedniejsi, prześladowani to polecam wizytę u psychiatry.

Taki poziom idealizmu należy już niestety leczyć. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

NARESZCIE! :)

Wałodia Putin i dzielni krasnoarmiejcy szybko zrobią porządek z brudasami! :)

Ukryta Zawartość

Mają pieniądze na (jak to pięknie określił Przemysław Wipler) "kwiat młodzieży arabskiej" a skąpią polskim niepełnosprawnym dzieciom i ich rodzinom!

Protest całkowicie zignorowany przez antypolskie łżemedia:

Ukryta Zawartość

A kolega z Berlina nosi cukiereczki "biednym uchodźcom"... jeden ich iPhone by utrzymał kilka takich polskich rodzin!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Cieszę się że to mówisz.

Ja w Szwecji byłem tylko raz i nie mam info z pierwszej ręki na temat obecnego stanu umysłów tamże.

Jeśli twierdzisz zatem, iż młode pokolenie nie jest lewacko zindoktrynowane, to... jeszcze jest nadzieja dla Szwecji!

Chociaż, nie wiem... moja wizyta tam obejmowała i zwiedzanie podstawówki. To był 1979 rok... w porównaniu z peerelowską siermięgą to był KOSMOS!

Wyobraź sobie szkołę z kinem/teatrem na 500 osób(!), warsztaty ZPT z wyposażeniem jak w fabryce - tokarki, obrabiarki - dla dzieci!!!, basen o olimpijskich wymiarach, stadion szkolny taki duży jak miejski w moim mieście (100 tys. mieszkańców), miły sygnał akustyczny zamiast stresującego dzwonka, klasa do geografii gdzie mapy rozwijają się z sufitu za naciśnięciem guzika. Parking dla uczniów przed szkołą pełny motorowerów Yamaha, Suzuki itp. To był szok dla kogoś żyjącego w komunie.

Ale jednocześnie i inne obserwacje... nauczyciel gada a dzieci w klasie jedzą, piją, snują się po klasie jakby go w ogóle nie słuchały.

I refleksja mnie wówczas naszła, choć młody jeszcze byłem - po co im taka piękna szkoła, skoro z niej nie korzystają?

Korzystają, na studiach już nie jest tak wesoło, więc ci którzy chcą coś osiągnąć, "wymiksowują" się z tego braku dyscypliny w szkołach. Do tego sporo dzieci uczy się w małych szkołach lokalnych, gdzie jest dużo silniejsze poczucie wspólnoty niż w anonimowych fermach dla brojlerów. W każdym razie nawet do późniejszych roboli coś tam dociera z tych nauk na wysokim poziomie, również praktycznym, a do tego ich społeczeństwo uczy jednak jakoś dyscypliny pracy i uczciwości (że np. zasiłków nie wyłudzają choćby nawet mogli).

Fakty są takie, że zbrojeniówkę mają silną, nawet produkują jeden z najlepszych myśliwców na świecie - podejrzewam że w walce manewrowej może nawet najlepszy. Dopiero teraz USA im trochę uciekły z technologią stealth, choć F-22 jest drogi, a F-35 okazał się totalnym bublem.

Do tego Szwedzi mają duże skłonności do dyscypliny i podporządkowywania się fanatyzmom różnym - vide ich system bolaget a więc praktycznie prohibicja, którą przez długie lata rozwiązywali problem masowego alkoholizmu, w który popadli jak tylko skończył się u nich permanentny głód i mogli część ziarna przedestylować. Dlatego obawiam się że jak wrzód z imigracją pęknie, pozbierają się szybko - pytanie w którą stronę, i czy nie spróbują jakiejś kolejnej odmiany komunizmu żeby "właściwie" wychować imigranckie dzieci.

" Nie mam w sobie strachu przed ludźmi z innej kultury. Jeśli patrzymy na kulturę muzułmańską, nie ma powodów do strachu.

Nie ma powodu, by te obawy podsycać.Polacy się boją muzułmanów, bo są straszeni muzułmanami przez prawice..." etc.

Joanna Mucha 2015, PO

"....musimy zdecydować jakie minimum odkrytego ciała możemy w Polsce zaakceptować. Czy pozwolimy kobietom w Polsce zakrywać się od stóp do głów?

Czy pozwolimy muzułmańskim dziewczętom przychodzić do szkół w chustach?...Mamy prawo domagać się szanowania naszych norm kulturowych przez osoby przyjeżdżające z innych krajów..." etc

Joanna Mucha 2009 r., PO

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A co się dziwisz,przecież to mucha.Wielkość musgu wiadoma.

Jesteś nietolerancyjny, czego chcesz od tych wspaniałych, pełnych gracji owadów, nawet jeśli jedzą kupę, uszanuj to, ciesz się, zaproś do domu i otwórz się trochę na świat.

Edytowane przez Piotr_1

Wisi mi,to co akurat ty myślisz...jak kilo kitu.Ale wypowiadaj się za siebie!Liczba pojedyńcza.

przecież to mucha.Wielkość musgu wiadoma.

U Joanny jak widać i można poczytać raczej nie mózg jest jej zaletą, tak dla niej, jak i dla otoczenia.

Edytowane przez xniwax

Stała się tym z czym ponoć kiedyś walczyła.

sittek , gdy nie masz argumentów stajesz się wulgarny i agresywny . Jak typowy uchodźca.

Jak to jak typowy uchodźca? I do tego wulgarny i agresywny? To jak to z tobą jest naprawdę? jednak nie szanujesz ich i nie wspierasz? Żałosne.

Jak widać po tej wypowiedzi, na której wyłożyłeś się jak dziecko, jesteś tyko zwykłym internetowym trollem podsycającym zamieszanie i nienawiść.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ja jestem architektem więc ciągle przed monitorem

Od kiedy to architekci handlują tanimi kiblami z trzecim światem?

może asystentem bo ciągle siedzisz na forum, architektów których znam nie mają kiedyś jeść. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś u lekarza ale oni też mają monitor i też przed nim cały dzień siedzą.

arturp to zwykły internetowy troll. Pisze wyłącznie po to aby wzbudzać nienawiść, siać zamęt i uprawiać prymitywny populizm. Po kilkunastu wpisach miesza pojęcia atakując wartości, których wcześniej niby zaciekle bronił.

Takich prymitypów trzeba po prostu ignorować.

Pokaż w którym miejscu cię obraziłem,bo nie widzę!Poza tym nie jestem twoim kolegą?Wystarczy przejechać Polskę z południa na północ,by zobaczyć,że mam rację.Po obejrzeniu kilku projektów a raczej ich realizacji śmiało stwierdza,co wyżej.Jeśli projektowałeś któreś choromysło,to jak najbardziej możesz się tak czuć.Współczuje wtedy.

I nie strasz bo się zes*asz.

Boszszszeee ,skąd u ciebie bracie tyle agresji i nienawiści ? Jesteśmy z tobą . Wspieramy cię . Nie martw się nie jesteś sam . Razem damy radę .Pokonamy demony , które rozpanoszyły się w twojej duszy . Pomogliśmy już wielu podobnym do ciebie . Nie rezygnuj. Nie idź w stronę światła .

Takich prymitypów trzeba po prostu ignorować.

Wybacz , mi . Już nie będę z tobą dyskutował . Popatrzyłem na twoje zdjęcie i zobaczyłem zapasionego faceta z idiotyczną miną i nieładem na głowie , który miał być zabawny a wyszedł ... odpowiednio do miny .

Pozdrawiam cię , przepraszam jeśli sprawiłem ci przykrość i życzę wszystkiego najlepszego . Jesteś człowiekiem i mimo wszystko należy ci się miłosierdzie . Jeśli kiedyś zawitasz do Warszawy to nie krępuj się - napisz na priv . Przyjmę imigranta , poczęstuję strawą i dam nocleg.

W sumie to ja cię kocham jak tych Syryjczyków tylko chciałem sobie z ciebie pożartować i trochę się twoim kosztem zabawić . Było miło ale już mi się znudziło. Wole konwersacje z il Dottore . Bystrzejszy od ciebie więc wyżej cenię polemikę z nim . Sam rozumiesz . On jest fajniejszy , ty musisz odejść . Nie bierz tego do siebie to tylko Bocznica na forum . Żegnaj. Nie pisz .

Twój arturp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

spadaj trollu od klozetów, nikt cię tu na poważnie nie bierze.

Nawet twoi imigranci.

Edytowane przez sittek

Sittku drogi.

Jeszcze raz cię przepraszam i obiecuję,że już nie będę robił z ciebie głupka . Ważne abyś się pogodził ze sobą . To pierwszy krok . Może będzie dobrze . Trzymam za ciebie kciuki i wierzę ,że jesteś w stanie polubić samego siebie i tobie podobnych . To początek długiej drogi ale masz w nas wsparcie . Oni już idą . Przyjmij ich z otwartymi ramionami i sercem . Przecież to twoi bracia . Są tacy jak ty. Niczym się nie różnicie . Tyle że oni nie piją wódki ... no ale jakąś wadę muszą mieć . Nie mogą mieć samych zalet .

...there is no spoon...

To nie ze mnie robisz głupka, królu sedesów.

Pisz dalej.

Przecież masz kontrakt.

Wydaje ci się, że pisząc przypadkowe słowa stworzysz wrażenie inteligentnego? :-)

Pisze wyłącznie po to aby wzbudzać nienawiść, siać zamęt i uprawiać prymitywny populizm

Proponuje lekturę twoich wpisów, choćby w wątku o "Kościołach"

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Pisz dalej.

Jeszcze raz proszę cię o wybaczenie ale skoro nalegasz to piszę . Jak to się dzieje ,że bierzesz udział w tylu dyskusjach ( wątkach ) jednocześnie i we wszystkich popadasz w konflikty z podłymi głupcami , których niszczysz swoją wiara i mądrością ? Czy to wynik dobroci serca , której inni ( czytaj podli i zepsuci wyznawcy szatana ) nie mogą znieść czy błyskotliwego intelektu , który budzi podziw i szacunek . Czy myślałeś kiedyś o byciu pasterzem dla zbłąkanych owieczek ? Masz dar . Rozwijaj go i dziel się z bliźnimi . Nieś kaganek oświaty i nadzieję w dobrym słowie . Masy pójdą za tobą ( oczywiście jeśli składka będzie akceptowalna ) . Syryjczycy już do ciebie idą . Twoja tusza , aparycja , kultura osobista , nieogarniona wiedza , przenikliwy umysł i obycie w świecie wskazują ,że jesteś człowiekiem sukcesu ... a to im imponuje i daje nadzieję na lepsze jutro .

...there is no spoon...

Proponuje lekturę twoich wpisów, choćby w wątku o "Kościołach"

Ja również zapraszam do lektury.

Węgrzy spoko, nie odpuszczają! :)

Ukryta Zawartość

12047207_1605450229704061_1084600472387866339_n.jpg?oh=1f1eb6dfd2693477e31791c2998c4ad0&oe=569D85AB

Ukryta Zawartość

Twoja tusza , aparycja , kultura osobista , nieogarniona wiedza , przenikliwy umysł i obycie w świecie wskazują ,że jesteś człowiekiem sukcesu

Widzę, że stale wracasz do tego wątku, jakieś głębokie kompleksy Keanu?

Dużo piszesz, tylko nie na temat. Znowu.

Węgrzy spoko, nie odpuszczają! :)

Ukryta Zawartość

Ciekawe co w listopadzie zrobi Kaczka z Dudą? Oni są gotowi pójść dalej i zaatakować NATO :-)

Ale wielki szacun należy się dla Orbana, przynajmniej nie zostawia Narodu w potrzebie.

Imre Nagy pewnie był dla niego wzorem.

Ukryta Zawartość

Ja również zapraszam do lektury.

Mądry człowiek dwa raz w gó...no nie wejdzie, także dzięki, delektuj się sam swoimi wypocinami.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.