Skocz do zawartości
IGNORED

emeryt wygrał sprawę z negatywna korporacja o żarówkę.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Nie wiem jak połączysz hitlerowskie korzenie obsługi klienta z faktem iż cały personel w sklepie to Polacy ???

Niektórzy mają dosc proste skojarzenia : Niemcy=Hitlerowcy.

A ile panował hitler w Niemczech?200 lat?100?50?

No III Rzesza była Tysiącletnia z tego co mnie pamięć nie myli...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Proponuję tym którzy wszędzie widzą Hitlera, zamiast w kółko ogladac Pianiste obejrzec Niebo nad berilnem Wima Wendersa, Goodbye lenin, My dzieci z dworca Zoo...Powinno pomóc :)

Kurde ja jak patrzę na Angelę to widzę ten wąsik....

Chyba obejrzę ponownie dzieci z dworca zoo - może mi przejdzie ;P

Bez urazy? A co mnie ma urazić. Bez przesady.

Rozumiem, że koledzy też już w wieku emerytalnym kiwają się nad grobem i stąd to święte oburzenie :)

Akurat takie parametry (bardzo ważne swoją drogą, sprawa życia i śmierci po prostu) jak temperatura grzania żarówki

można znaleźć w pół minuty bez wychodzenia z domu i chyba nie będziesz próbował mnie przekonywać,

że ktoś poświęca pół dnia na to, żeby specjalnie jechać do sklepu, który zwykle znajduje się na obrzeżach miasta

i "ręcznie" mierzy temperaturę świecącej żarówki, aby następnie stwierdzić, że jednak jest za wysoka i wraca do domu.

Tak się zachowują normalni ludzie? Nie. Tak się zachowują typowi zawracacze dupy dysponujący nadmiarem wolnego czasu,

co to rano w Super Expressie jakieś pierdoły wyczytał (o tych gorących żarówkach) i już ma powód do uprzykrzania innym życia.

A moze poprostu pojechal na zakupy i przy okazji chcial kupic zarwke? Jak zwykle ideologia na pol monitora i nie podważalna racja.

Kolego muda44, jeśli poczułeś się dotknięty moimi wpisami powyżej, to wybacz, ale skąd mogłem wiedzieć.

Ups, znowu sie wylało... A było tak fajowo :)

Żarówki są złe bo parzą.

Chłodzenie mocnych LEDowych żarówek to podstawa, jak silnika w aucie. Jak sie nagrzewa to pochodzi kilkanascie godzin i do widzenia.

Przestańcie zajmować się sprawami, na które nie macie żadnego wpływu i marnować życie na jałowe dyskusje.

O! I to jest pierwsze mądre zdanie, tylko dziwne ze każesz innym nie robić czegoś, co sam uwielbiasz.

?👈

Nie za duże wymagania od dresa w różowym BMW?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

BMW to Najlepsze i Najbardziej Prestiżowe samochody na świecie. Każdy głupi to wie.

A kolor różowy jest bardzo męski ...

I to się nazywa patriota. Kupuje samochód wytworzony przez korporację które piętnuje. Daje naszym wrogom (których tak licznie opisuje) pieniądze by mogli na nim zarobić. Nie kupuje samochodu produkowanego w Polsce więc nie daje pracy ani zarobku polskim robotnikom. Publicznie się tym jeszcze chwali.

Dlaczego ludzie są tacy zakłamani ?

I to się nazywa patriota. Kupuje samochód wytworzony przez korporację które piętnuje. Daje naszym wrogom (których tak licznie opisuje) pieniądze by mogli na nim zarobić. Nie kupuje samochodu produkowanego w Polsce więc nie daje pracy ani zarobku polskim robotnikom. Publicznie się tym jeszcze chwali.

Nie spinaj sie tak. My tutaj żyjemy w tym co mamy. Kupujemy dobry sprzęt dobre auta lubimy spróbować czegoś nowego odwiedzić nawet ten nieszczesny zachód a nawet zjeść cos zachodniego.

Jak i polskiego. No i preferujac w wyborze polski produkt. Np remontujac wybieram głównie polski produkt tutaj jest jakis wybór zarowno ood względem jakości i różnych fasonów. Żywność też.

I podyskutować sobie o problemach i patologiach obecnych czasów.

To ze jest jak jest nie znaczy że zamykamy się i koniec.

Zyj nie wszystko jest złe sa i dobre rzeczy. !!!

Ale polska z rynku motoryzacyjnego wypadła. Montuja tylko dla zachodnich korporacji.

Dla bmw tez robią u mas części.

chwilowy brak działalności w audio.

No proszę. Tak narzeka na kapitalizm i korporację a chce kupić luksusowy samochód...

Wyjedź lepiej do Izraela i zamieszkaj w kibucu...albo do USA i zostań mormonem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Wybory się zbliżają, to i wróg musi się znaleźć.

A Ci podli hitlerowcy z NSDAP Merkel wykupili juz te nasze zachodnie ziemie? Bo nie jestem w temacie.

Tak narzeka na kapitalizm i korporację a chce kupić luksusowy samochód...

Antysystemowiec gawędziarz

P.S.

Kolego muda44, jeśli poczułeś się dotknięty moimi wpisami powyżej, to wybacz, ale skąd mogłem wiedzieć.

Nie ma tematu ;)

Szkoda że tak mało jest takich ludzi , wtedy nikt by nas tak nie dymał .

Mam pomysł, wydymajcie sie nawzajem :))) pasujecie do siebie.

Nie za duże wymagania od dresa w różowym BMW?

Akurat nie ja zre koks, podniecam sie zdrowym zarciem i caluje z psem "marki" pitbull (czy jak go zwal). Kto tu ma dres z paskami na nogawkach? :) moze wroc do kumpli na silke i polizcie sobie bicki :)

?👈

Ostatnio w Tesco kupiłem rewelacyjną musztardę za 1,19 (delikatesowa oraz sarepska). Nie znalazłem nic podobnie dobrego ostatnio. Delikatesowa naprawdę super, rewelacyjny aromat kurkumy. Pomimo ceny lepsze od jakichś tam fhancuskich wynalazków nawet za 5zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie spinaj sie tak. My tutaj żyjemy w tym co mamy. Kupujemy dobry sprzęt dobre auta lubimy spróbować czegoś nowego odwiedzić nawet ten nieszczesny zachód a nawet zjeść cos zachodniego.

Jak i polskiego. No i preferujac w wyborze polski produkt. Np remontujac wybieram głównie polski produkt tutaj jest jakis wybór zarowno ood względem jakości i różnych fasonów. Żywność też.

Dziwny ludzik jestes, bo na kazdym kroku obsrywasz ten kraj kojarząc ludzi zyjacych tu z bezmozgimi idiotami. To jak to jest?

A do BMW w PL to robia moze uszczelki. Taka technologia.

Ostatnio w Tesco kupiłem rewelacyjną musztardę za 1,19 (delikatesowa oraz sarepska). Nie znalazłem nic podobnie dobrego ostatnio. Delikatesowa naprawdę super, rewelacyjny aromat kurkumy. Pomimo ceny lepsze od jakichś tam fhancuskich wynalazków nawet za 5zł.

Ukryta Zawartość

O kurde piotr, chyba jakis dres jesteś i do tego bez siana. Muda to jada musztardy po 100zl, tylko z ASO :))

Ukryta Zawartość

?👈

Warto sobie utrwalić na jakim etapie byliśmy jeszcze 20 lat temu.

Jest ciężko. Polskie sklepy i polscy producenci cały czas się uczą. Podobnie polski prywaciarz i pracownik, rolnik i straganiarz.

Muda to jada musztardy po 100zl, tylko z ASO :))

Musztardy nie jadam a na SAO mnie stać .

Rozumiem że ciebie nie stać ani na ASO ani na droga musztardę .

Ba ! Nawet zatankowanie auta na które cię nie stać jest ważnym wydarzeniem o którym piszesz na forum .

Może czas coś z tym zrobić i do roboty się wziąć zamiast pisać setki bzdur w dziesiątkach wątków ?

Mam pomysł, wydymajcie sie nawzajem :))) pasujecie do siebie.

Współczuję dzieciństwa .

Musiało być naprawdę ciężko .

Dziwny ludzik jestes, bo na kazdym kroku obsrywasz ten kraj kojarząc ludzi zyjacych tu z bezmozgimi idiotami. To jak to jest?

O kurde piotr, chyba jakis dres jesteś i do tego bez siana. Muda to jada musztardy po 100zl, tylko z ASO :))

Nic bardziej mylnego. Chyba coś źle rozumiesz moje wypowiedzi. Nie odnoszą się do zwykłych ludzi. A do systemu. To dwie różne sprawy. Ludzie żyją tylko w warunkach jakie są stworzone.

Piotr

Pamiętasz tę Polskę sprzed 20 lat? Bez urazy, ja dorastałem za Gierka ale go nie pamiętam. Pamiętam tylko Rodzinę z tego okresu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A Ci podli hitlerowcy z NSDAP Merkel wykupili juz te nasze zachodnie ziemie? Bo nie jestem w temacie.

Antysystemowiec gawędziarz

Dokładnie. No prawie dokładnie.

Jeśli nie będzie zwracania uwagi na problemy to będą robić co chcą.

Piotr

Pamiętasz tę Polskę sprzed 20 lat? Bez urazy, ja dorastałem za Gierka ale go nie pamiętam. Pamiętam tylko Rodzinę z tego okresu.

Pamiętam, na osiedlu to były czasy pierwszych prywatnych sklepów spożywczych. Można było kupić drożdżówkę za 5000zł, chleb za 10000zł... Jeździłem wtedy (i tutaj was zawstydzę) na ostrym kole, ponieważ z kolegą mieliśmy złożone takie minimalistyczne rowery do upalania po osiedlu. I jeździło to bokiem, szczególnie na zapiaszczonym asfalcie i lodzie. Tato jeździł Ładą Samarą i rodzice kupili nowe Cinquecento w polmozbycie. Pamiętam też lata osiemdziesiąte, kiedy można było kupić w lodziarni małego loda za 100zł, a dużego za 150zł. Czyli to było przed tą silną inflacją jeszcze.

Nie ma tematu ;)

Szkoda że tak mało jest takich ludzi , wtedy nikt by nas tak nie dymał .

To też pewne rozwiązanie. Trzeba walczyć z bandą. Chociaż o dziwo nie trafiam na razie na kombinatorow. Nawet ostatnio rezygnowalem z dwóch umów w necie czytałem jakie problemy lubią sprawiać i było wzorcowo. Meilem przez neta bez problemu.

Piotr

Ja pamiętam jak wracaliśmy ze szpitala z moją nowonarodzoną siostrą i drogę zajechał nam czołg na rogatkach Krakowa. Żołnierze byli jednak dla nas łaskawi.

Mi się jeszcze przypomniało jak byłem z rodzicami na zakładowej pierwszomajówce w Elektromontażu. Miałem chyba 6 lat. Pierwszy raz wtedy miałem okazję grać w PAC-MANA i na komputerze w ogóle, ponieważ było coś takiego dla dzieci przygotowane. To chyba były komputery PC XT, albo coś jeszcze wcześniejszego. Normalnie turniej playstation był, tak.

Jest trochę inaczej. Troche inaczej działa ogolnie caly przemysl produkcji wymagający dużej ilości komponentow w tym i komponentow roznych zewnętrznych marek. Miałem na ten temat szkolenie jakiś czas temu. Zadko które auto jest wyprodukowane w kraju pochodzenia i w jednym zakładzie. Chyba tylko wersje luksusowe dla pojedynczych klientów.

A co do BMW w moim województwie znam 2 firmy które produkują komponenty do BMW (i nie tylko BMW a pytanie czy tylko te 2 dzialaja czy jednak więcej) i nie sa to uszczelki. Wiele firm produkuje komponenty do ww aut. To sa składaki wszystko idzie masowo i zamawia się od specjalistycznych producentow bo zajmują się tylko dana dziedzina i przez to maja taniej i lepiej.

Oczywiście żadna z tych firm nie jest Polska. Także kupując auto nie musimy być patriotami. Wypadlismy. Wiec albo korporacyjny produkt albo luksusowy bardzo drogi albo autobus. Także o patriotyzmie utożsamianym z kupnem Polskich produktów możemy mowic w sytuacji kiedy jest wybor.

Oczywiście żadna z tych firm nie jest Polska.

Daj zarobić polskim pracownikom, płaci podatki polskiemu państwu i władzom lokalnym. W tym sensie jest bardziej polska niż zagraniczna.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

I podciera się liściem...

Owszem, czasem się przydarzy, ale żeby publicznie się tym chwalić?

Matko jedyno, jaka to fajowa zakłatka!:-)

Lepszy jest tylko Latający Przymuł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.