Skocz do zawartości
IGNORED

Najbardziej charyzmatyczni lub najlepsi technicznie perkusiści

Wodzisław_Świerk

Rekomendowane odpowiedzi

Jerzy Piotrowski ( m.in. SBB )

Nie znam się za dobrze na polskich muzykach, zapytaj Chicago , SBB to jego kapela młodości.

Ale tak przy okazji zaserwuję płytkę którą powinieneś znać i mieć - jest to francuski saksofonista Michel Portal

który nagrał ciekawą płytę z muzykami z Minneapolis . W utworze Charlsa Mingusa - Good Bye Pork Pie Hat który

zaserwuję gra ciekawy czarnoskóry perkusisita Michael Bland Posłuchaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Magnepan, jesteś oszołomem i nie posiadasz kompetencji. To jest mój ostatni post w tym wątku. Powrócę po twojej dematerializacji.

Kiedy jesteś przyparty do muru zachowujesz się nieelegancko i bez klasy. Ale już tak masz nie od dzisiaj.

Odpalaj więc rakietę i nie zapomnij o dobrej muzie której i tak brakuje w twoich zbiorach.Bye bye Mr.Brown.

Czarnoskurzy są najlepsi.

Tak Niusiu nie tylko przy perkusji ale i innych akrobacjach.

Zacytuję:

"Zachowujesz się nieelegancko i bez klasy".

Lustroś spotkał, czy jak?:)

A tych "czarnoskUrych" - nie ja edytowałem!:-)

Zresztą...

Dajmy pokój, bo nie o tym rzecz...

Ja i tak wiem, którzy ze znanych - najgorsi...

Typ ze Stonesów i drugi -z moich ulubionych Flitłudów.

Czasami aż żal.

Techniczni to Mike Portnoy i Mike Mangini.

Nie wiem który lepszy.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Magnepan, pełna zgoda co do Tony Allena. Jeden z najoryginalniejszych perkusistów. Do tego dołożę dwóch, Sly Dunbar i Stewart Copeland.

Proszę uprzejmie wszystkich, a w szczególności Pana Magnepana o zaprzestanie bezsensownej kłótni i zaśmiecania ją całego tematu. Dziękuję.

Magnepan, pełna zgoda co do Tony Allena. Jeden z najoryginalniejszych perkusistów. Do tego dołożę dwóch, Sly Dunbar i Stewart Copeland.

Podobnie odbieramy muzykę.Pozdrawiam.

Mappety prawdopodobnie tych pałkerów nie znają :-) ale mogą się uczyć......

Mappety prawdopodobnie tych pałkerów nie znają :-) ale mogą się uczyć......

Jest to prawdopodobne choć ją też nie znałem np. Portnoya. Teraz już wiem dlaczego. Gra w zespole, który wzbudza we mnie zerowe emocje.

A solówa Sputa w kawałku Flood.Słucham tysięczny raz i nie rozumiem skąd ta energia?

Ukryta Zawartość

Genialna definicja! Ma przyp...enie chłop, bo garowy musi przyj...ać, nawet delikatnie pukanie w cichych momentach to muszą być uderzenia z definicją a nie plaskanie pałkami. Dobry garowy który i zamiesza i złamie kiedy trzeba i dorzuci dynamiki utworowi to podstawa dobrej kapeli.

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Genialna definicja! Ma przyp...enie chłop, bo garowy musi przyj...ać, nawet delikatnie pukanie w cichych momentach to muszą być uderzenia z definicją a nie plaskanie pałkami. Dobry garowy który i zamiesza i złamie kiedy trzeba i dorzuci dynamiki utworowi to podstawa dobrej kapeli.

Fajna muza i ten konkretny kawałek przekonał mnie do Snarky Puppy - niezły feeling i dozowana energia - jazzy staff.

Fajna muza i ten konkretny kawałek przekonał mnie do Snarky Puppy - niezły feeling i dozowana energia - jazzy staff.

Dzięki temu forum trafiłem na nich w wątku o odkryciach muzycznych bodajże. Wszystkie płyty są świetne ale w kółko mogę słuchać "We like it here", która tak jak 2 poprzednie "Tell your friends" i "Ground up" zostały zarejestrowane na żywo i są w całości do obejrzenia i posłuchania na yt :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Dzięki temu forum trafiłem na nich w wątku o odkryciach muzycznych bodajże. Wszystkie płyty są świetne ale w kółko mogę słuchać "We like it here", która tak jak 2 poprzednie "Tell your friends" i "Ground up" zostały zarejestrowane na żywo i są w całości do obejrzenia i posłuchania na yt :-)

Zamówiłem 3 płyty i każda z DVD - dzięki.

Na pewno nie będziesz żałował, chociaż ich Ostatnia "Sylwa" z orkiestrą symfoniczną jakoś tak.... mnie nie przekonała. Poza tym kapela przykłada ogromną wagę do jakości nagrań i brzmienia co słychać i widać nawet na YT.

Na pewno nie będziesz żałował, chociaż ich Ostatnia "Sylwa" z orkiestrą symfoniczną jakoś tak.... mnie nie przekonała. Poza tym kapela przykłada ogromną wagę do jakości nagrań i brzmienia co słychać i widać nawet na YT.

Sylwa też jest na liście i solowy album klawiszowca Billa Laurenca - Swift - podobno bardzo dobry muzycznie.

• 61Ib7NTmtCL._AC_UL115_.jpg

Chambers

Ukryta Zawartość

Sanchez

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jest to prawdopodobne choć ją też nie znałem np. Portnoya. Teraz już wiem dlaczego. Gra w zespole, który wzbudza we mnie zerowe emocje.

O jaki zespół Ci chodzi?

Bo w DT już go nie ma?

O jaki zespół Ci chodzi?

Bo w DT już go nie ma?

Flying Colors. Nie wiem czy tam jeszcze gra czy nie bo to nie moje rejony. DT to też był dla mnie przerost formy nad treścią. Próbował em ale nigdy nie byłem w stanie wysłuchać płyty do końca. Może już jestem za stary na takie sztuczki ;) Innych projektów nie słyszałem.

Terry Bozzio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Flying Colors. Nie wiem czy tam jeszcze gra czy nie bo to nie moje rejony. DT to też był dla mnie przerost formy nad treścią. Próbował em ale nigdy nie byłem w stanie wysłuchać płyty do końca. Może już jestem za stary na takie sztuczki ;) Innych projektów nie słyszałem.

Muszę zbadać ten Flying Colors. Ja DT uwielbiam za całokształt. I też jestem za stary na sztuczki:-) Młodzież raczej nie słucha, nie piszę, że generalnie tak technicznie zaawansowanej muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.