Skocz do zawartości
IGNORED

Zadziwiające kable głośnikowe

piorasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy miał ktoś z Szanownych Forumowiczów styczność z kablami o tajemniczej nazwie Paradise Sound Heavens Gate ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oglądałem te kabelki w sklepie i wyglądają naprawdę interesująco. Ale czy też grają jak wyglądają ?

Nigdzie nie znalazłem żadnej informacji na temat budowy, parametrów itp.

Zapewne jest to chińszczyzna ale czy warta tych pieniędzy ? Kusi mnie wypożyczenie ich na odsłuch do domu. Ale czy w ogóle warto tracić czas (nie mam go zbyt wiele)?

Ukryta Zawartość

a tu pewnie to samo, tylko że 3x taniej :)

Ukryta Zawartość

pełno tego w internetach...

Ukryta Zawartość

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Paradise Sound Heavens Gate

Co za nazwa. Nic tylko zgrzeszyć i kupić ;)

a tu pewnie to samo, tylko że 3x taniej :)

Ukryta Zawartość

pełno tego w internetach...

To jest to samo, tłuczone na kilometry i w zależności od nazwy "właściciela" czyli konfekcjonera cena albo jest na przyzwoicie Chińkim poziomie, albo idzie w górę. Jak to w High End bywa ;)

Ukryta Zawartość

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Hehe. Tak czułem.... Ale z ciekawości wezmę je chyba dziś na odsłuch bo akurat będę przejeżdżał obok salonu :)

Hehe. Tak czułem.... Ale z ciekawości wezmę je chyba dziś na odsłuch bo akurat będę przejeżdżał obok salonu :)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Oglądałem te kabelki w sklepie i wyglądają naprawdę interesująco

Bardzo ciekawe kryterium wyboru sprzetu, ale to na tym forum norma :)

Co za nazwa. Nic tylko zgrzeszyć i kupić ;)

Za 1000zł no namey?? To trza głupiego.

Za 1000zł no namey?? To trza głupiego.

Nie wiesz jak to jest? Deska do krojenia pieczywa odpowiednio przygotowana - 5 000 złotych, przewód "od żelazka" z odpowiednim opakowaniem 1 000 złotych (najlepiej za 0.5). Kolce audiofilskie dodające hektary przestrzeni i powodujące, że nagle wokalistka wychodzi nam żywa z głosnika - no to już bezcenne, niech będzie 2 000 za komplet.

To świat audio, audiofilski. To zobowiązuje. ;) A tym bardziej, jak wszystko podparte "rzetelnym testem" takiego lejwody jak Pacuła. To cena rośnie do kwadratu ;)

A tak poważnie, posłuchać nie jest przestępstwem, dlatego popieram. Czasem byle co okazuje się dobrym rozwiązaniem. Kolega Piotr posłucha i jesli mu to będzie odpowiadać - ściągnie sobie z "amazonki" za mniejsze pieniądze.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

A tak poważnie, posłuchać nie jest przestępstwem, dlatego popieram. Czasem byle co okazuje się dobrym rozwiązaniem. Kolega Piotr posłucha i jesli mu to będzie odpowiadać - ściągnie sobie z "amazonki" za mniejsze pieniądze.

Za 1000zł to mozna kupic Furutecha :) w Polsce w sklepie bez obawy ze to podróbka. Nie wiem na co liczą ci sprzedawcy

Bardzo ciekawe kryterium wyboru sprzetu, ale to na tym forum norma :)

Nie zrozumiałeś chyba tematu..... Ale to na tym forum norma....

Nie pojechałem jednak tych kabli wypożyczyć bo nie zdążyłem. Może na przyszły weekend.

Jeśli uda mi się to na pewno coś skrobnę na ich temat.

A swoją drogą to zakrawa na nie zły przekręt. Ten sklep powinien się wstydzić, że tyle kasy chce ze ten kabel. Za taki numer to ja nie wiem czy chciałbym w tym sklepie cokolwiek kupować.

Dokładnie. Przynajmniej jeden zakumał o co biega :)

Wyglądem przypominają te :

A co to ?

Kruger&Matz za 77 zł (cena za 6 metrów z konfekcją)

no spadłem z krzesła :)

odejmijmy vat, cło, koszty transportu, koszty sprzedawcy, ile zostaje?

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Wszystko jedno g....o z PRC - Kruger/Matz, W&M Audio, Jackson Audio/JIB Germany (i pewnie jescze 10 innych różnych nazw)

Już raz się dałem zrobić na taki kabel, kosztował chyba ze 300zł - w środku najgorszy szajs, 'brudna' miedź koloru bursztynowego.

Zresztą nawet nie wiadomo czy to miedź czy może CCA.

Omijać te pseudokable szerokim łukiem, to typowy haczyk na jelenia który kupi bo się błyszczy.

Paradise Sound Heavens Gate

Nazwa zwala z nóg (hihi) i z tego powodu ten produkt nie najlepiej mi pachnie. Nie kupuj bez osłuchu.

Kolumny się kupuje pod rozmiar doniczki kwiatka który na nich będzie stał....

Kurde audiofile, a takich rzeczy nie wiedzą.....

Jak kolumny będą odpowiednio drogie, to kwiatków na nich nie postawisz, no chyba że zrobi Twoje Szczęście (czytaj żona). Wśród wszystkich tekstów tu na forum, maksymalnie rozbawiło mnie kiedyś stwierdzenie; współczynnik akceptowalności małżonki. ;)

Przypomniało mi się, jak z 10 lat temu wyjechałem na dwa tygodnie w delegację, a mieszkałem z kobietą i jej kotkiem. Codziennie gadaliśmy przez telefon i któregoś dna poczułem, że COŚ się zesrało. Dzień mija, trzeci, w końcu pytam, czy wszystko ok - taaaak... nic się nie dzieje... ale dalej słyszę, że coś nie bangla. Wróciłem do domu, ta mnie ciągnie do kuchni i ze łzami w oczach duka, że musi coś powiedzieć i że mnie błaga, żebym się nie wściekał: kotek zrobił dziurkę w głośniku! Ja pierdzielę... lecę do salonu i faktycznie - jest "dziurka w głośniku": minimalnie zaciągnięta maskownica, która była taka już w momencie zakupu :)

Wystarczyło by wpakować jakiegoś niedrogiego kabelka typu (QE* Kimb** Cho**) 40 czy 50 PLN za metr w super oplot czarno złoty z pomarańczowymi napisami zakończony super koszulkami oraz gold wtykami z opisem jak to zaje...e - jedwabiście i kolorowo gra a cene wywindować ze 300 PLN za metr i na pewno znalazłoby się chętnych audiofili niemało ;) achy i ochy też by pewnie leciały...

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Jak kolumny będą odpowiednio drogie, to kwiatków na nich nie postawisz, no chyba że zrobi Twoje Szczęście (czytaj żona)

.

Ty mnie nie mów, ja nie wiałem takiego farta jak Kolega z kotkiem powyżej. Ostatnio po babskim wieczorze mojego szczęścia na straty spisałem Sony STR DA 5200es. Dwa tygodnie wcześniej przestawiłem go z półki na górny blat bo mi się grzał... No i jedna z blondi postawiła kieliszek z winem na nim. A że panie kochają się wzruszać na komediach romantycznych i był włączony - cóż....

Póki co karton z amplitunerem stoi sobie w holu i wywołuje poczucie winy u mojej śliczności. Jak już ją fest zdołuję to coś sobie tam ekstra ugram.... Sam myślałem o zmianie flagowego amplitunera, ale może nie w tak radykalny sposób....

Bogu dziękuję iż wzmacniacz stoi tak iż się nie na na nim nic postawić żadnej "wesołej" blondynce...

Ehhh te śliczności..... bez nich źle, a z nimi nie raz jazdy......

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jak zwykle na tym ............forum , jedni będą pisać , co to ten Kruger & Matz czy Alphard pyton / albo te z linka po 50-70 eurasów , to nie może być dobre / to ch**stwo made in chujnia !

Tak , kupujcie RUBY / inne golasy na metry bez konfekcji , one wam zagrają :)))

Witam. Czy miał ktoś z Szanownych Forumowiczów styczność z kablami o tajemniczej nazwie Paradise Sound Heavens Gate ?

Ukryta Zawartość

Oglądałem te kabelki w sklepie i wyglądają naprawdę interesująco. Ale czy też grają jak wyglądają ?

Nigdzie nie znalazłem żadnej informacji na temat budowy, parametrów itp.

Zapewne jest to chińszczyzna ale czy warta tych pieniędzy ? Kusi mnie wypożyczenie ich na odsłuch do domu. Ale czy w ogóle warto tracić czas (nie mam go zbyt wiele)?

kolega miał.....całkiem przyjemnie to grało....i wyglądają audofilsko :)

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wystarczyło by wpakować jakiegoś niedrogiego kabelka typu (QE* Kimb** Cho**) 40 czy 50 PLN za metr w super oplot czarno złoty z pomarańczowymi napisami zakończony super koszulkami oraz gold wtykami z opisem jak to zaje...e - jedwabiście i kolorowo gra a cene wywindować ze 300 PLN za metr i na pewno znalazłoby się chętnych audiofili niemało ;) achy i ochy też by pewnie leciały...

Do momentu sp...nia przez te kabelki brzmienia naprawdę dobrej konfiguracji. Im lepszy system tym bardziej wrażliwy na niuanse.

Przypomniało mi się, jak z 10 lat temu wyjechałem na dwa tygodnie w delegację, a mieszkałem z kobietą i jej kotkiem. Codziennie gadaliśmy przez telefon i któregoś dna poczułem, że COŚ się zesrało. Dzień mija, trzeci, w końcu pytam, czy wszystko ok - taaaak... nic się nie dzieje... ale dalej słyszę, że coś nie bangla. Wróciłem do domu, ta mnie ciągnie do kuchni i ze łzami w oczach duka, że musi coś powiedzieć i że mnie błaga, żebym się nie wściekał: kotek zrobił dziurkę w głośniku! Ja pierdzielę... lecę do salonu i faktycznie - jest "dziurka w głośniku": minimalnie zaciągnięta maskownica, która była taka już w momencie zakupu :)

Wesoła historia. Gratuluję troskliwej żony :)

Do momentu sp...nia przez te kabelki brzmienia naprawdę dobrej konfiguracji. Im lepszy system tym bardziej wrażliwy na niuanse.

Ale przynajmniej 50% 'słuchaczy' tego nie wychwyci bo...

przecież oko płaci...

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Hehe

Hehe

Ehh

Zycie mnie nauczyło żeby szerokim łukiem omijać nieznane lub mało znane firemki bo pomijając brzmienie takie kable potrafią się rozpadać z biegiem czasu , śniedzieć itd .

Osobiście na przestrzeni około 20 lat wysoko sobie cenię kable Kimbera , VDH czy Qeda . Nigdy nie było problemów jak wyżej ( chociaż jeden VDH miał wtyki w różnych odcieniach )

Co do wspomnianego wyżej Qeda Ruby ...

Pisałem to tyle razy ze już powtarzać nie będę jak za groszę można zrobić im bdb konfekcję w świetne bananki .

Jak dla mnie te Paradise Sound Heavens Gate mają robić tylko dobre wrażenie wyglądem(kiczowatym), brzmieniowo już nie koniecznie ale mogę się mylić co do tego drugiego, bo nie słuchałem.

:D

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Jak dla mnie te Paradise Sound Heavens Gate mają robić tylko dobre wrażenie wyglądem(kiczowatym), brzmieniowo już nie koniecznie ale mogę się mylić co do tego drugiego, bo nie słuchałem.

:D

Jak cos moze robic dobre wrazenie kiczowatym wygladem?

A jednak ciekawość nie dała mi spokoju.

Wczoraj byłem w salonie odsłuchać parę zabawek a głównie po to by wypożyczyć kabelek głośnikowy. Nie będę tu pisał jakiej elektroniki słuchałem bo to nie ważne. W każdym razie kolumny do odsłuchu to Audiovector SR3 Avantgarde. Nie będę też pisał o wrażeniach z odsłuchu tych kolumn bo to też tutaj nie ważne (chociaż grały bardzo poczciwie).

Głównie interesowały mnie kable głośnikowe. Posłuchałem kilku kabli ale po jakimś czasie skupiłem się na 2 kabelkach (takich na moją obecną kieszeń).

Pierwszy z nich to Furutech U-2T / FP-200B. Bardzo ładne naturalne brzmienie z dużą szeroką i głęboką sceną. Bas szybki nie nachalny. Wysokie takie jak powinno być. Żadnych syków, cyków itp. Średnica wręcz namacalna, dźwięki gitary klasycznej jak na żywo. To samo z wokalami.

Po około 1 h podpięliśmy ten nieszczęsny Paradise Sound Heavens Gate.

Odsłuch tej samej muzyki czyli: Stanley Clark "At the Greek" - koncert live, Jacintha "Lush Life", Joe Satriani, Ozzy Osbourne.

Cóż. To co się od razu rzuciło w ucho to bardzo nisko schodzący bas. Reszta bardzo podobna do Furutech chociaż głębia jakby trochę mniejsza. W systemach gdzie niedomaga bas ten kabel byłby ratunkiem. Z drugiej jednak strony w niektórych systemach mógłby być przez to kłopotliwy z ujarzmieniem tych niskich częstotliwości.

Ostatecznie postanowiłem na testy zabrać do domu Furutecha na tydzień.

Paradise Sound Heavens Gate już na wstępie odstrasza ceną (mimo ładnego wyglądu) zwłaszcza, że tak naprawdę nic nie wiadomo o tym kablu.

Po drugie świadomość iż sprzedanie tego kabla na rynku wtórnym (bez dużej straty) graniczyło by z cudem też skutecznie odstrasza.

Jak cos moze robic dobre wrazenie kiczowatym wygladem?

Normalnie, tak jak wiekszość fotografii w technice HDRi w internecie są kiczowate i przekolorowane, a jednak przeciętnemu Kowalskiemu się podoba bo ludziska to wzrokowcy.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.