Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

A w jakim sensie źle grały Logany?

Nie pytaj wsiadaj na motor i zajeżdżaj na murawę stadionu ;)

Kto słuchał zeta zero bo nie zdazylem posłuchać. Warto tam jutro pójść?

On chyba woli panów :)

To może nie zapraszaj go na tą kolacje ;)

No ale pamiętaj nasza tradycja zobowiązuje Gość w dom .... ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie pytaj wsiadaj na motor i zajeżdżaj na murawę stadionu ;)

To może nie zapraszaj go na tą kolacje ;)

No ale pamiętaj nasza tradycja zobowiązuje Gość w dom .... ;)

W de nie ma takiej homofobii. Tutaj Pisiory nie rządzą. Twoje żarty są mocno nie na miejscu.
Gość jarokar

(Konto usunięte)

Dla mnie zaskoczenie, salki na stadionie fajna akustyka.

Wilson Alexia Audio Reseach i DCS genialnie zero adaptacji a dzwiek kosmiczny jak na warunki wystawowe, drugie miejsce na stadionie niemieckie kolumny dwudrozne z elektronika Cary Elb wkleił na ostatnim zdjeciu genialnie tez mimo braku adaptacji, jeszcze wrażenie zrobił na mnie Pass z Elac też swietnie. Zeta bez szału , JBJ z ML to kpina jakaś za te pieniadze. Na resztę nie starczylo czsu jutro dalsza część.

Dla mnie zaskoczenie, salki na stadionie fajna akustyka.

Wilson Alexia Audio Reseach i DCS genialnie zero adaptacji a dzwiek kosmiczny jak na warunki wystawowe, drugie miejsce na stadionie niemieckie kolumny dwudrozne z elektronika Cary Elb wkleił na ostatnim zdjeciu genialnie tez mimo braku adaptacji, jeszcze wrażenie zrobił na mnie Pass z Elac też swietnie. Zeta bez szału , JBJ z ML to kpina jakaś za te pieniadze. Na resztę nie starczylo czsu jutro dalsza część.

Popieram w 100%. Akustyka w 95% lepsza bez adaptacji! Ktoś bez pojęcia powstawiał co miał w magazynie. DCS i WA klasa granie.
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Ja zaliczylem dzis pietra od 7go do 3go w sobieskim. Fajnie bo pusto bylo i mozna pogadac, pozartowac, posluchac. Polecam zaczynac od ostatniego pietra (winda) jako ze schodzenie jest przyjemniejsze niz wchodzenie. No i luzniej mi bedzie dolne pietra jutro zwiedzac :) Szkoda ze opis pokoi jest alfabetycznie w gazecie a nie podaza za mapkami. no ale to jest w aplikacji, ktora znakomicie daje rade. pogratulowac.

W de nie ma takiej homofobii. Tutaj Pisiory nie rządzą. Twoje żarty są mocno nie na miejscu.

Jak bym był Pisiorem odpowiedział bym w de muśliny zrobią z tym porządek.

Pozwolisz ale jestem za bardzo hetero i stąd ten okrutny żarcik.

Gorzej jak by to było na poważnie i będąc hetero chciałbyś być jednak być gościnny? Jakie zachowanie było by wtedy na miejscu i kogo?

Bardzo dobrze wypadla - ze szpulowcem Revoxa grala Muzyka. Wracalem dwa razy.

Porazka , Tomkly byl tego samego zdania.

Bylem na prezentacji o godz 20. Poczatek prezentacji sredni, muza symfoniczna pokazala dopiero , co ten system moze. Glosy ludzkie wybitne- nieograniczona dynamika i namacalnosc. Rozmawialem z Kevinem Scottem , powidzial, ze na przyszly rok w Monachium szykuja model ponizej Vox Olimpian z podobnym modulem srednio i wysokotonowym, ale z aktywnym modulem basowym na przetwornikach 18 cali, cena bedzie tez duzo nizsza. Pokazywal mi, jak trudno zrobic te drewniane obudowy, imponujaca robota.

Oczywiscie cena niewspolmierna do dzwieku, ale nareszcie posluchalem , co ten zestaw moze. W Monachium nie bylo warunkow, tu duzo miejsca i ponad godzinna prezentacja.

zdaje się, że byliśmy razem na tej prezentacji- dodam, ze w porównaniu do Monachium tu było gorzej niestety;

pomieszczenie większe, a grało gorzej.

oczywiście nieskrępowana dynamika, dźwięk bardzo fizjologiczny, ale.... no własnie niedosyt i trochę rozczarowanie.

Chyba w Monachium są lepsze proporcje pomieszczenia , nie wiem, może się nie znam ;(

(zawsze podkreślam, ze urządzenia grają w akustyce pomieszczenia i to od niej zależy połowa sukcesu!!!!! )

Oczywiście dla malkontentów: to mimo wszystko wybitny dźwięk !

Lepiej. Zawsze to pisałem. Na takim pokazie prędzej można się zniechęcić niż zachęcić. A w jakim sensie źle grały Logany?

Moze same Logany to zle nie graly, ale zestawienie z poteznymi Makami i plikami z firmowego serwera, o ktorych niestety obsluga nic nie wiedziala bylo nieudane.

Sadze, ze gdyby zapuscic gramiaka i popracowac kablami, mogloby byc naprawde dobrze.

Glosniki maja z pewnoscia potencjal ale sa za wielkie do 99 % pomieszczen audiofilskich. No i niestety sa bardzo drogie, ok 340 kola.

zdaje się, że byliśmy razem na tej prezentacji- dodam, ze w porównaniu do Monachium tu było gorzej niestety;

pomieszczenie większe, a grało gorzej.

oczywiście nieskrępowana dynamika, dźwięk bardzo fizjologiczny, ale.... no własnie niedosyt i trochę rozczarowanie.

Chyba w Monachium są lepsze proporcje pomieszczenia , nie wiem, może się nie znam ;(

(zawsze podkreślam, ze urządzenia grają w akustyce pomieszczenia i to od niej zależy połowa sukcesu!!!!! )

Oczywiście dla malkontentów: to mimo wszystko wybitny dźwięk !

Geralnie zgoda, ale w Monachium to ja stalem na jednej nodze w scisku, to stereo nie bylo:)

Ciesze sie, ze na stadionie dobrze gra, ide z samego rana.

Zgadzam sie, ze wstawianie utrojow bez skladu i ladu robi wiecej problemu niz pozytku.

Konto w trakcie usuwania

Mnie dźwięk Loganów przykuł na dłuższą chwilę.

Głośniki wielkie, piękne, z ogromnym potencjałem.

Trafiłem na jakiś niezbyt ciekawy repertuar, ale bardzo podobało mi się w jaki sposób w tych głośnikach odrywa się dźwięk od kolumn.

Living Voice z Kondo - trafiłem na jakąć szaloną sopranistkę. Brzmienie ładne barwowo, dynamika super. W dźwięku brakowało mi przełamania bariery brzmienia na żywo, czego przy tym systemie bym oczekiwał.

W tym roku w Tulipie jest bardzo ciekawa sytuacja. Praktycznie w każdej sali jest system z każdej kategorii audiofilskiej. Od ezoteryki z Holography, poprzez dwa trzy systemy z kategorii "dla ludzi", aż po high-end ekstremalny w wydaniu amerykańskim no i Kondo z LV.

Pamiętajcie że wejście na Stadion jest przez bramę nr 5 - od strony Wisły !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pamiętajcie że wejście na Stadion jest przez bramę nr 5 - od strony Wisły !

Teraz piszesz jak Krakowska GRUPA się przebija kilofami od południowej strony do szatni ! ;)

Nie wyrzucajcie kilofów o 15-tej na Marszałkowskiej będzie zadyma antymuślinowa mogą się przydać żeby dotrzeć do Sobieskiego ;)

ha! nie daja nowej opaski jak sie sciagnie dzien wczesniej ... nonsens chodzic w niej 3dni o_0 ?

dzieki za info, lece do smietnika, moze ja jeszcze znajde i jakos przykleje

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1. Podczas rozmów z wystawcami na Stadionie Narodowym dowiedziałem się, że podłoga w pomieszczeniach ekspozycyjnych to tak zwana podłoga techniczna. Jest to podłoga wykonana z płyt kwadratowych kilkucentymetrowej grubości położonych na stelażu stalowym wysokości kilkudziesięciu centymetrów. Ma to na celu uzyskanie możliwości zmiany adaptacji pomieszczeń albowiem w przestrzeni stelażu prowadzi się różnego rodzaju instalacje. Moi rozmówcy uskarżali się na "jakość akustyczną" pomieszczeń odsłuchowych.

2. Potrafię sobie wyobrazić , że tego rodzaju podłoga potrafi zadziałać jak dodatkowe pudło rezonansowe i zniekształcić odsłuch. Proszę zatem o wyjaśnienie mi laikowi skąd wzięły sie zachwyty dotyczące jakości pomieszczeń i rzekomych nonsensów z użyciem przyborów do adaptacji pomieszczeń odsłuchowych według indywidualnych gustów prezenterów.

3. Pomysł organizatorów z papierowym paseczkiem na przegubie uważam za wyjątkowe osiągnięcie sztuki logistycznej. Proszę o podanie sposobu użycia natrysku z tym fantastycznym gadżetem. Jednocześnie to doniosłe rozwiązanie polecam uwadze osób corocznie narzekających na stan higieny osobników odwiedzających AS. Brawo Organizatorzy !Tak trzymać.

Pozdrawiam

Przyjechałem dzisiaj na AVS ze znajomym z RPG, który wykonywał mi adaptację i nie mógł wyjść z podziwu dlaczego prawie nikt nie poprawia basu a wstawia zupełnie bezmyślnie masę sklejkowych ustroi. Pytał się czy to w pl norma. Wstyd się było przyznać, że powstawiane to bez pojęcia. Zaprosilem go na pyszny obiad i zmienilem temat. Sam odnioslem wrażenie że ta akustyka to czysty przypadek a nie przemyślane działanie.

Jutro będę słuchał dalej ale na razie to nic mnie nie zaskoczyło mega pozytywnie. Największe porażki to system za 7 baniek, kupa huku i siłowe granie bez spójności. Logany masakra, słuchałem kiedyś u kolegi starszych modeli i grały kilka razy lepiej. Amare to jest produkt pl? Grało to z jakimiś monitorami. Monotonnie i meczace granie. Moje ukochane AN buczlo na basie a w domku uczta. Zastanawiam się czy nie lepiej prezentować sprzęty milczące z hostessami.

Grały kilka klas lepiej u kolegi ?? ciekawe po ilu drinkach byłeś TY i kolega :-)

3. Pomysł organizatorów z papierowym paseczkiem na przegubie uważam za wyjątkowe osiągnięcie sztuki logistycznej. Proszę o podanie sposobu użycia natrysku z tym fantastycznym gadżetem. Jednocześnie to doniosłe rozwiązanie polecam uwadze osób corocznie narzekających na stan higieny osobników odwiedzających AS. Brawo Organizatorzy !Tak trzymać.

Pozdrawiam

Pomysł głupi i bezsensowny ale to jedyny sposób dla organizatora aby cała Polska na jednym bilecie wystawy nie odwiedziła ( Polak potrafi :-)

Grały kilka klas lepiej u kolegi ?? ciekawe po ilu drinkach byłeś TY i kolega :-)

Pomysł głupi i bezsensowny ale to jedyny sposób dla organizatora aby cała Polska na jednym bilecie wystawy nie odwiedziła ( Polak potrafi :-)

Jeśli pomysł głupi i bezsensowny ale na pewno nie jedyny. Polecam uwadze opcję paseczek plastikowy. Polak nie potrafi jednak .

Tomasz tez go cenil dla mnie bas to porazka ale to zapewne wina pomieszczenia i glosnikow. Scena imponujaca.

To nie byl jednak dla mnie najlepszy dzwiek. Najlepszy dzwiek w Sobieskim dzisiaj to litewskie monitory z wloska integra, drugi zestaw RCM z Einsteinem i gramiakiem SME i zestaw Amare z kolumnami Harpii. Niestety kolumny w studio 16 Hz z SET 42 mialy powazny problem z basem, rowniez zestaw Audio Note buczal basem.

Oczywiscie to moje zdanie i po bardzo pobieznym zwiedzaniu. Jutro reszta.

Generalnie dobrze graly monitory, duze kolumny z klopotami.

Możesz wymienić producentów.".... litewskie monitory z wloska integra..." nic nie mówi-dzięki

1. Podczas rozmów z wystawcami na Stadionie Narodowym dowiedziałem się, że podłoga w pomieszczeniach ekspozycyjnych to tak zwana podłoga techniczna. Jest to podłoga wykonana z płyt kwadratowych kilkucentymetrowej grubości położonych na stelażu stalowym wysokości kilkudziesięciu centymetrów.

2. Potrafię sobie wyobrazić , że tego rodzaju podłoga potrafi zadziałać jak dodatkowe pudło rezonansowe i zniekształcić odsłuch.

Niekoniecznie taka podloga musi dzialac jak pudlo rezonansowe. Kilkucentymetrowe plyty ( nie mam pojecia jakie dokladnie grube i z jakiego materialu) polozone na stelazu o wysokosci kilkudziesieciu centymetrow moga stanowic bardzo sztywna konstrukcje nie wpadajaca w slyszalne rezonanse. Osobiscie u siebie mam stropy uwaznane za jedne z najgorszych dla audio, majace sklonnosci do rezonowania, bo deski na legarach drewnianych w starym budynku, a jakiej jakosci jest bas ?

Zapraszam do naocznego..., tzn. "nausznego" przekonania sie :-)

Niekoniecznie taka podloga musi dzialac jak pudlo rezonansowe. Kilkucentymetrowe plyty ( nie mam pojecia jakie dokladnie grube i z jakiego materialu) polozone na stelazu o wysokosci kilkudziesieciu centymetrow moga stanowic bardzo sztywna konstrukcje nie wpadajaca w slyszalne rezonanse. Osobiscie u siebie mam stropy uwaznane za jedne z najgorszych dla audio, majace sklonnosci do rezonowania, bo deski na legarach drewnianych w starym budynku, a jakiej jakosci jest bas ?

Zapraszam do naocznego..., tzn. "nausznego" przekonania sie :-)

Podłogi techniczne, które widziałem składają się z zestawianych ze sobą konstrukcji ze stalowych ksztaltowników , a pokrycie stanowią płyty z materiałów drewnopodobnych o wymiarach ok.50x50 cm, grubości +/- 2 cm, pokryte warstwą PCV. Nie wiem jak są skonstruowane podłogi na SN ale nie podejrzewam żeby różnice były znaczące. W mojej opinii charakteryzują się dużą sztywnością w pionie jednak same płyty po ułożeniu są dość luźne a takim sensie, ze można je z łatwością podważyć i zdemontować.

Faktem jest, że wystawcy uskarżali się na niemożność zaprezentowania pełni możliwości swoich zestawów.

Koledze gratuluję oczywiście zadowolenia z jakości basu chociaż nie wiadomo jak brzmiałby zestaw w pomieszczeniu ze sztywna podłogą

Pomimo całego hejtu znawców na Ayona IMO Lumen White z Ayonem i topowym Siltechem w Golden Tulipie wypada świetnie.

Przemek

Lubie Ayona, Hirta i Szklarza.

Za dzwiek zestawu z Lumen White duzo bym dal, zeby go nie miec:)

Jak to gusta - nie do dyskusji:)

Możesz wymienić producentów.".... litewskie monitory z wloska integra..." nic nie mówi-dzięki

Pisalem w kolejnym poscie pokoj chyba 715 Sobieski.

Powoli mam dosc siedze w Trylogii na kawie, jak ktos sie chce spotkac w realu i chwile pogadac zapraszam.

Konto w trakcie usuwania

Przemek

Lubie Ayona, Hirta i Szklarza.

Za dzwiek zestawu z Lumen White duzo bym dal, zeby go nie miec:)

Jak to gusta - nie do dyskusji:)

To o tyle ciekawe, że ja nie lubię dźwięku głośników ceramicznych, a tym razem mi się podobało ;-)

Moje dzisiejsze typy na tak

Stadion - Blumenhofer z Carry, Rossini z Wilsonem, Autotech z My Sound,

Tak sobie ale super prezentacja JBL z ML

Audio Tekne - niegotowi

Dobrze Raidho z Soulution i FM Acoustic.

Ciekawie - Destination Audio

Ale ja jestem tubospaczony.

Vivid dobrze ale nie moj styl.

Generalnie duzo dobrego dzwieku z rozna sygnatura.

Sobieski dzisiaj - tlok, goraco i tyle.

Waszczyszyn- ciekawie ale za glosno i troche buczalo.

Focale - coz , szkoda. Auris - niezle.

Duzy plus -autobus ze stadionu do Sobieskiego, wolnym pasem:)

Zapomnialbym - na stadionie nowe glosniki Tomasza Roguli, duzoe lepsze od Zeta Zero. Super cena.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.