Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

... też napiszcie coś o Kabuki?

Właaaśnie.Znana sprawa.

Dla mnie bajkowo.

Zauważyłem ich - wyraźnie rozróżnialny i sound i design.

Skybox 209 na Narodowym.

naural-sound.eu/

Byłem tam około 14-tej w niedzielę.

Opera zabrzmiała mi tam lepiej niż w operze, gdzie w ogóle nie chadzam, bo jakoś mnie taka muza nie kręci.

Takie wrażenie zostaje w pamięci na długo. 3 lata temu miałem taki szok z (wtedy) Graj-Pudłami w którejś bocznej salce w Sobieskim.

Na razie !

Wybywam bo muszę.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Masz rację. Nie kilkadziesiąt m3, tylko kilkaset m3 na godzinę. Co najlepiej pokazuje, z jakim problemem trzeba się zmierzyć aby to rozwiązać. Mission impossible w dowolnym pokoju hotelowym..

Tak jak napisałeś pokoje hotelowe służą gościom do spania a wydajność wentylacji jest obliczona dla tego celu.

Nie przeskoczysz pewnych zależności bo aby sprostać takim wyzwaniom jak AS wydajna wentylacja albo zajęłaby połowę powierzchni hotelu albo zagłuszyła systemy audio i urwała głowy słuchaczom ;)

Dlatego dziwię się ,że ludzie mają do Ciebie pretensje o to ,że w pokojach panuje zaduch.

pozdr.

Masz rację. Nie kilkadziesiąt m3, tylko kilkaset m3 na godzinę. Co najlepiej pokazuje, z jakim problemem trzeba się zmierzyć aby to rozwiązać. Mission impossible w dowolnym pokoju hotelowym..

4558860-aleksander-kwasniewski-643-482.jpg

Najmilisi, najkochańsi moi, to nie powietrze

najlepiej odprowadza ciepło.

W warunkach profesjonalnych do chłodzenia

trzeba użyć płynów!

Nie kryjmy tego że mówić trzeba o hektolitrach niż

przykładowo metrach sześciennych.

Po co siebie oszukiwać mamy!

Piotruś1 , jesteś ciągle nawalony i odużony kolorowymi kapiszonami. Przeżuć się na Bocznicęęęęęę tam znajdziesz

większe zrozumienie dla osobistych frustracji.

Kto ma dziwny gust? Za ścianą z opluwanym Ayonem grał mac z Loganami. To dopiero była kupa, Ayon ze średniej półki i mało znane kolumny zlały topowe Logany z macami :)))

No cóż jak byś wiedział Lumen White to bardzo dobre kolumny podpięte kablami i sieciówkami za pierdylion! tylko pokazały sygnaturę Ayona. Logany tradycyjnie nie miały zszycia z basem i co im zrobisz średnica i góra nie były takie złe. Czyli dwa nie do końca zazębione raz systemy , dwa kolumna. To samo co W duzych Loganach było z zszyciem w topowych Diapazonach!!! ale model niższy Diapazona grał zarówno zszytym dźwiękiem generował niezłą przestrzeń i dosyć dobrym basem jak na te już monitory no i była muzyka :). Przypominam Logany jak i Lumen White to potężne szafy, jak widać nie wszystko co potężne musi być proste w aplikacji! Takich niezszytych czy te ze złym źródłem czy złym wzmacniaczem lub okablowaniem i bez muzyki było na AS masę sprzętów. Ty jako branża, producent kulistych kolumn powinieneś o tym doskonale wiedzieć, no ale jak widać za dużo nie ogarniasz co widać po Twoim wpisie!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Piotruś1 , jesteś ciągle nawalony i odużony kolorowymi kapiszonami. Przeżuć się na Bocznicęęęęęę tam znajdziesz

większe zrozumienie dla osobistych frustracji.

Po takiej ilości słuchania trzeba trochę odpocząć od audio. Ile można w kółko o tym samym.

Kto ma dziwny gust? Za ścianą z opluwanym Ayonem grał mac z Loganami. To dopiero była kupa, Ayon ze średniej półki i mało znane kolumny zlały topowe Logany z macami :)))

No cóż jak byś wiedział Lumen White to bardzo dobre kolumny podpięte kablami i sieciówkami za pierdylion! tylko pokazały sygnaturę Ayona. Logany tradycyjnie nie miały zszycia z basem i co im zrobisz średnica i góra nie były takie złe. Czyli dwa nie do końca zazębione raz systemy , dwa kolumna. To samo co W duzych Loganach było z zszyciem w topowych Diapazonach!!! ale model niższy Diapazona grał zarówno zszytym dźwiękiem generował niezłą przestrzeń i dosyć dobrym basem jak na te już monitory no i była muzyka :). Przypominam Logany jak i Lumen White to potężne szafy, jak widać nie wszystko co potężne musi być proste w aplikacji! Takich niezszytych czy te ze złym źródłem czy złym wzmacniaczem lub okablowaniem i bez muzyki było na AS masę sprzętów. Ty jako branża, producent kulistych kolumn powinieneś o tym doskonale wiedzieć, no ale jak widać za dużo nie ogarniasz co widać po Twoim wpisie!

Rafaello dobrze mówisz, tylko czy miałeś i słuchałeś którąkolwiek z tych rzeczy w swoim domu o których piszesz ?

Rafaello dobrze mówisz, tylko czy miałeś i słuchałeś którąkolwiek z tych rzeczy w swoim domu o których piszesz ?

Na 40m2 do siebie to wstawić bym i mógł ale był by to przerost formy nad treścią!

Taka japońska szkoła słuchania potężnych szaf z tubami na 14m2 bardzo drogiego mieszkania w Tokyo ;)

Te kolumny były na pokazie wstawione do dobrej kubatury tak że jest to sprawa w innym kierunku o czym wcześniej napisałem.

Tylko niestety bez sekcji basowej to tam basu nie ma. Można sobie wmawiać na pocieszenie, że ten bas jest inny, że taki delikatny, finezyjny, nie wymuszony, że nie wali w klatę bo nie powinien itd, ale to nie jest prawda. Basu tam po prostu nie ma. I Logan to wie dlatego robi hybrydy, a że to im jak widać średnio wychodzi to już inna sprawa.

Odpowiedź o dziwo jest dosyć prosta w Martinach Loganach trzeba zamiast paździerzowego pudła dostawić drugi taki sam parawan doładowujący tylko sam bas, no ale drogo niektórym się wydaje a było by przednie!

Rafaello, weź się ogarnij trochę chłopie....

Nie chcę być złośliwy, nie odbieraj tak tego, ale od Twoich ( na marginesie mało gramatycznych, kiepskich ortograficznie, grafomańskich, " fachowych" i wszechwiedzących wpisów to forum aż puchnie...

Zwyczajnie nie da się tego czytać.

Czasem bywa tak, że milczenie jest złotem, a mowa to wyjątkowy przywilej...

Sorry... ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

• Użytkownicy+

Ogarniam, że mam do czynienia z osobą stosującą "argumenty" z czasów króla ćwieczka.

Otóż tak byłem wściekły za ostatnie działania moderacji że kolega Palton który też kiedyś mi tam podpadł dostał by w ramach odpowiedzialności zbiorowej w realu po ryju!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Diapasony Astera miałem przez miesiąc u siebie, było nieźle, ale nie rzuciło mnie na kolana. Duże Diapasony grały spójnie, trzeba było tylko siedzieć w trzecim rzędzie, bo to spore paczki i potrzebują nieco miejsca na zszycie. Jeśli siedziałeś blisko i na dodatek jesteś wysoki, to nie dziwne, że słyszałeś osobno poszczególne pasma.

Diapasony były transparentne, konturowe i dynamiczne. Porównanie do zmulonych Loganów to nieporozumienie. To nie tylko problem ze zszyciem, to nieczytelne plany, nachodzące na siebie dźwięki, instrumenty jak stodoły. Dla mnie katastrofa, ścisła czołówka wtop. Diapasony wręcz przeciwnie, odwrotny biegun. Ścisła czołówka pod względem jakości dźwięku. Owszem, w perkusji solo, bas był nisko a góra wysoko. Tyle, że tak jest zbudowany ten instrument, talerze lśnią na górze, a bas choć trudny w lokalizacji, był ustawiony niżej. Na innych nagraniach wszystko było w najlepszym porządku. Miałem komfortowe warunki, miejsce na środku w dobrej odległości od kolumn i ścian, bo słuchałem sam (poza prowadzącymi). Dopiero pod koniec przyszły trzy osoby, które się dosiadły.

post-24402-0-44064300-1447366183_thumb.jpg

post-24402-0-58057600-1447367060_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

+1

Pamiętam by wietrzyć, ale kiedy jest duży ruch, to się cieszę i zapominam o otwarciu okna. Dopiero kiedy wchodzę do pokoju po wyjściu na zewnątrz, to pierwsze co robię - otwieram okno - bo czuć...

Może lepiej już nie wchodź ;)

Ogarniam, że mam do czynienia z osobą stosującą "argumenty" z czasów króla ćwieczka.

Diapasony Astera miałem przez miesiąc u siebie, było nieźle, ale nie rzuciło mnie na kolana. Duże Diapasony grały spójnie, trzeba było tylko siedzieć w trzecim rzędzie, bo to spore paczki i potrzebują nieco miejsca na zszycie. Jeśli siedziałeś blisko i na dodatek jesteś wysoki, to nie dziwne, że słyszałeś osobno poszczególne pasma.

Diapasony były transparentne, konturowe i dynamiczne. Porównanie do zmulonych Loganów to nieporozumienie. To nie tylko problem ze zszyciem, to nieczytelne plany, nachodzące na siebie dźwięki, instrumenty jak stodoły. Dla mnie katastrofa, ścisła czołówka wtop. Diapasony wręcz przeciwnie, odwrotny biegun. Ścisła czołówka pod względem jakości dźwięku. Owszem, w perkusji solo, bas był nisko a góra wysoko. Tyle, że tak jest zbudowany ten instrument, ta;erze lśnią na górze, a bas choć trudny w lokalizacji, był ustawiony niżej. Na innych nagraniach wszystko było w najlepszym porządku. Miałem komfortowe warunki, miejsce na środku w dobrej odległości od kolumn i ścian, bo słuchałem sam (poza prowadzącymi). Dopiero pod koniec przyszły trzy osoby, które się dosiadły.

Przecież wszyscy wiedzą że Ty jesteś głuchy tylko masz parcie zostać guru audio, to taka riposta na pierwsze Twoje zdanie.

Tak w ogóle to ogarnij się chłopie i przestań pisać głupoty o tych Diapasonach z BR w podłogę.

Te kolumny mają super potencjał ale!!! Mają brak zszycia w środku pasma nie do końca dobrze dobrane przetworniki na średnicy i stąd ten a nie inny efekt grania!

Odnośnie topowej kontroli na basie też trzeba tam popracować!!!

Poza tym najnizszego zejścia nie ma i co poradzisz mimo że to już duże kolumny są.

Polecam średniaki Diapazona i chwalę i to trzeba usłyszeć a nie pożyczać do domu :)

Rafaello, weź się ogarnij trochę chłopie....

Nie chcę być złośliwy, nie odbieraj tak tego, ale od Twoich ( na marginesie mało gramatycznych, kiepskich ortograficznie, grafomańskich, " fachowych" i wszechwiedzących wpisów to forum aż puchnie...

Zwyczajnie nie da się tego czytać.

Czasem bywa tak, że milczenie jest złotem, a mowa to wyjątkowy przywilej...

Sorry... ;)

Naucz się korzystać z funkcjonalności forum, tam jest przycisk ignoruj, Ale skoro zacząłeś to może napisz dla czego na AS nie było kolumn ze stajni które posiadasz? Może już było by na AS pozamiatane ?

Rafael zna sie na wszystkim kable wyglądają jak ze śmietnika a pouczasz każdego

Ze śmietnika to ty wyjrzałeś, gdzie ty ostatnio widziałeś i u kogo moje kable?

Krakow gosc kupil moje kolumny mial twoje kabel grały słabo Sonus oliwa je zagonił

No cóż super budżetowe kable za 180 zeta to ciężko nie zagonić. Ale to miło że aż Sonus oliwa musiały to zrobić.

Tak w ogóle to Robercik po co się tak pod innym nowym świeżym nickiem tak krygujesz :)

• Użytkownicy+

Sonus oliva nie są złe, chociaż specyficzne. Mają zaokrągloną górę. Kable Rafaela są inne, całkiem niezłe. Gdybym miał więcej czasu na testy, mógłbym coś powiedzieć. Niestety, nie dane mi było.

Koledzy, nie tędy droga, proszę nie atakujcie kabli bo to jest nieprawda, na dodatek nie ma kompletnie znaczenia w temacie. Cel nie uświęca środków.

Ze śmietnika to ty wyjrzałeś, gdzie ty ostatnio widziałeś i u kogo moje kable?

To jeden z Twoich problemów, nie rozumiesz co to są zasady społeczne. Rzecz można nazwać, że wygląda gówniano, jeśli jednak piszesz to o kimś innym, powinieneś dostać bana. Tyle w temacie.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tak w ogóle to Robercik po co się tak pod innym nowym świeżym nickiem tak krygujesz :)

Rafaellu, z kim mamy przyjemność? Czy to jakiś nasz stary forumowy kolega? Po nicku myślałem, że Szymon;-)

• Użytkownicy+

Odnośnie diapasonów i wszystkich innych klocków na AVS, kompletnie mnie w trakcie wystawy nie interesuje technologia w jakiej zostały wykonane, liczy się tylko dźwięk.

Sonus oliva nie są złe, chociaż specyficzne. Mają zaokrągloną górę.

O naprawiasz to co zepsułeś ponad pół roku temu, otóż góra jest bardzo czysta klarowna prawie jak w srebrnych kablach mimo ze to tylko miedziaki. Jeśli można się do czegoś dowalić to najnizszy bas super drobny plankton i czerń tła.

Teraz dłubię coś ze srebra nowe wtyki własnej!!! roboty nowa geometria parę ekranów aktywny ekran sztuczna masa i parę innych bajerów, oczywiście mało kogo bedzie na coś takiego stać wisi mi to , robię to dla własnej przyjemności. Żdnych kabli ponad dwa lata nie sprzedawałem mozna to sprawdzić. Po prostu kreci mnie to hobby.

Żeby nie było na allegro w wkrótce wrzucę moje obecnie "najsłabsze" budżetowe kable za 480 zeta z fajnym podwójnym ekranem gratis, zabawa jednak kosztuje i musi trwać.

Ale skoro zacząłeś to może napisz dla czego na AS nie było kolumn ze stajni które posiadasz? Może już było by na AS pozamiatane ?

To co byłoby (! ort.) zrobione i dlaczego (!ort.) z moimi kolumnami, które posiadam na tym forum i na AS mi wisi....

Ja słucham sobie zwyczajnie wybornej muzyki za ich (koślawym - bo jakżeby inaczej (kolejne, cholernie trudne gramatycznie i ortograficznie słowo) pośrednictwem...

Na marginesie. Ich pewne modele nadal są uważane za jedne z najlepszych w audio, a sam konstruktor robi ciągle projekty dla innych marek, w tym dla wielu tak tu wychwalanych kopii... :)

Ale to przecież, jako wszechwiedzący, już dawno wiesz...

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

To co byłoby (! ort.) zrobione i dlaczego (!ort.) z moimi kolumnami, które posiadam na tym forum i na AS mi wisi....

Ja słucham sobie zwyczajnie wybornej muzyki za ich (koślawym - bo jakżeby inaczej (kolejne, cholernie trudne gramatycznie i ortograficznie słowo) pośrednictwem...

Na marginesie. Ich pewne modele nadal są uważane za jedne z najlepszych w audio, a sam konstruktor robi ciągle projekty dla innych marek, w tym dla wielu tak tu wychwalanych kopii... :)

Ale to przecież, jako wszechwiedzący, już dawno wiesz...

Sam napisałeś o tym czego wszyscy na AS szukali; kolumn do słuchania muzyki. Opisuję ostatnie parę dni ten stan zastany dla tych co nie mieli okazji tam pojechać. Jest to jakaś sytuacja patowa przecież powinno dać radę złożyć fajne systemy w paru przedziałach cenowych nawet za te 2-4 tysiące złotych.

mi wisi....

styl ;)

Stawiasz mnie do konta samochwało?

Zaczepny jesteś jak rzep. Czep się tramwaja.

Rabarbarowa zupa.

Jestem Uprzejmy Niesłychanie i nic na temat grania w Waszym pokoju nie napisałem tak że doceń może to :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.