Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

a efekciarze będą klepać w klawiaturkę o Dobermanach

Co Ty masz taką alergię na te psiaki?? ;-)

Tomuś, trochę się dziwię właśnie Tobie, bo sam klepiesz swój system od lat, kable zmieniasz częściej niż ja skarpetki, a wymagasz od wystawców, aby ich systemy grały na 100% i to w parę dni

Mam od mniej więcej dwóch lat docelową kombinację okablowania. A ponieważ cały czas słucham nowe rzeczy, więc czasem musi pojawić się jakaś jaskółka, którą chętnie przygarnę. To jest moim zdaniem nieustanne ulepszanie. Na tym to hobby polega. Natomiast co do prezentacji, to mam wrażenie, że lepiej byłoby gdyby niektóre sprzęty jedynie stały na wystawie a nie grały;-) Dla mnie to jest psucie renomy marki. Gdybym był nowym adeptem audio, to po prezentacji Logan + McIntosh nigdy w życiu nie pożyczyłbym do testów urządzeń tej ostatniej marki... A sam ich używam do różnych testów i prac jako jednych z najlepszych tranzystorów w klasie cenowej do 100 tys. zł.

Gdybym był nowym adeptem audio, to po prezentacji Logan + McIntosh nigdy w życiu nie pożyczyłbym do testów urządzeń tej ostatniej marki.

Ja na moje szczęście jestem starszym adeptem i żonę dla się wybrałem nie na wybiegu z rodzaju AVS, a po skrupulatnym się jej przyjrzeniu i osłuchaniu :))

Gdybym był nowym adeptem audio, to po prezentacji Logan + McIntosh nigdy w życiu nie pożyczyłbym do testów urządzeń tej ostatniej marki... A sam ich używam do różnych testów i prac jako jednych z najlepszych tranzystorów w klasie cenowej do 100 tys. zł.

Czegoś nie wiemy ?ARC poszedł w odstawkę a jednak ;)

Ja na moje szczęście jestem starszym adeptem i żonę dla się wybrałem nie na wybiegu z rodzaju AVS, a po skrupulatnym się jej przyjrzeniu i osłuchaniu :))

Tak Ci się tylko wydaje że to Ty wybrałeś ;) No ale niech tak będzie :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Co Ty masz taką alergię na te psiaki?? ;-)

Mam od mniej więcej dwóch lat docelową kombinację okablowania. A ponieważ cały czas słucham nowe rzeczy, więc czasem musi pojawić się jakaś jaskółka, którą chętnie przygarnę. To jest moim zdaniem nieustanne ulepszanie. Na tym to hobby polega. Natomiast co do prezentacji, to mam wrażenie, że lepiej byłoby gdyby niektóre sprzęty jedynie stały na wystawie a nie grały;-) Dla mnie to jest psucie renomy marki. Gdybym był nowym adeptem audio, to po prezentacji Logan + McIntosh nigdy w życiu nie pożyczyłbym do testów urządzeń tej ostatniej marki... A sam ich używam do różnych testów i prac jako jednych z najlepszych tranzystorów w klasie cenowej do 100 tys. zł.

Do 100kzł? Tomek nie przesadzasz aby? Znam wszystkie integry Maka,nie słuchałem tylko MA 8000,ale ponieważ na wylot znam granie MA 7000,to chyba nie muszę:)) i z pełną odpowiedzialnością napiszę,że Sugden A21SE zajwija te wszystkie Maki pod dywan. Sytuacja zmienia się dopiero od monosów 601,choć i tu gdyby postawić Masterclass Sugdena,to nie wiem jakby skończyła się konfrontacja...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Sytuacja zmienia się dopiero od monosów 601

Paweł, ja właśnie o nich pisałem;-) Kawał dobrej roboty.

No cóż, wybór żony to przeważnie jeszcze bardziej kosztowna inwestycja... Jakbyś wybierał spośród tego co biegało po Audio Show to faktycznie, w dystansie przyszło by za to zapłacić o wiele więcej;-)

rafaell

Napisz proszę ile gram miedzi lub srebra jest w 1m kabla - tak średnio - wykonujesz/produkujesz kable więc myślę że wiesz

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

rafaell

Napisz proszę ile gram miedzi lub srebra jest w 1m kabla - tak średnio - wykonujesz/produkujesz kable więc myślę że wiesz

Nigdy tego nie ważyłem ale mogę podać bo to nie żadna tajemnica że dobre srebro w interkonektach długości 1 metra to koszt od 800złotych w górę (no chyba że to są takie cienkie druciki jak robi np. pan Waszczyszyn) Sieciówek srebrnych na razie nie robię bo to utopione 3500 złotych na dzień dobry i przy braku markowego Znaczka i wiadomej w związku z tym późniejszej odsprzedawalności działanie nie logiczne!

Oczywiście możesz sobie np. takiego Dominatora w srebrze zamówić , wpłacisz zaliczkę i Ci dłubnę w wolnym czasie, może to być dźwiękowo cholernie szybka sieciówka ta na miedzi już taka jest.

babatular strasznie proste zadanie rafaell-owi dałeś. zależny od składu procentowego ...A jakie są wasze opinie, o AUDIOTHLON lokalizacja: Hotel Radisson Blu Sobieski pokój 510.Jak w stosunku do tamtego roku? W 2014 byłem, w tym nie.W tamtym roku, świtanie grały magnepan, accuton, jbl, atoll, mark levinson.

Do 100kzł? Tomek nie przesadzasz aby? Znam wszystkie integry Maka,nie słuchałem tylko MA 8000,ale ponieważ na wylot znam granie MA 7000,to chyba nie muszę:)) i z pełną odpowiedzialnością napiszę,że Sugden A21SE zajwija te wszystkie Maki pod dywan. Sytuacja zmienia się dopiero od monosów 601,choć i tu gdyby postawić Masterclass Sugdena,to nie wiem jakby skończyła się konfrontacja...

Paweł miałeś okazje słuchać monobloków Masterclass ? bo rozumiem, że nie piszesz o integrze

----------------------------------------------------

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł miałeś okazje słuchać monobloków Masterclass ? bo rozumiem, że nie piszesz o integrze

Nie słuchałem monosów,ale to co marka oferuje w integrach,to bajka.

Paweł, ja właśnie o nich pisałem;-) Kawał dobrej roboty.

Gratulacje,to chyba najlepszy Mak ever.

Nigdy tego nie ważyłem ale mogę podać bo to nie żadna tajemnica że dobre srebro w interkonektach długości 1 metra to koszt od 800złotych w górę (no chyba że to są takie cienkie druciki jak robi np. pan Waszczyszyn) Sieciówek srebrnych na razie nie robię bo to utopione 3500 złotych na dzień dobry i przy braku markowego Znaczka i wiadomej w związku z tym późniejszej odsprzedawalności działanie nie logiczne!

Oczywiście możesz sobie np. takiego Dominatora w srebrze zamówić , wpłacisz zaliczkę i Ci dłubnę w wolnym czasie, może to być dźwiękowo cholernie szybka sieciówka ta na miedzi już taka jest.

Dzięki za info - ale wg Ciebie ile gram srebra czy miedzi jest w takim 1m odcinku - chociaż szacunkowo czy to 10,50,100 gram ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Dzięki za info - ale wg Ciebie ile gram srebra czy miedzi jest w takim 1m odcinku ?

Nie chce mi się liczyć Kupuję przeważnie patrząc na średnicę potrzebnego mi drutu, konstruktor o takich pierdołach nie myśli ;)

Ale możesz sobie wziąć ciężar właściwy z tabel i policzyć przekrój i długość i Ci wyjdzie. Przykładowo w Dominatorze jest 3x~3,5mm2 miedzi x 1,6metra. Policz sobie.

Byłbym zapomniał dodaj geometrię czyli należy jeszcze długość sieciówki pomnożyć przez jakieś 1,45-1,60.

Nie słuchałem monosów,ale to co marka oferuje w integrach,to bajka.

Paweł,

Bez przesady, jesteśmy w HiEnd więc tutaj większość dywaguje o kolumnach pełno-pasmowych a nawet IA-4 z trzema drogami w pełni sobie nie poradzi.

Sugden to takie dobre HiFi :)

Pozdrawiam

Ja niestety nie znam zbyt dobrze Sugdena. Ten który gra u Squada jest bardzo ciepły i pastelowy. Granie w stylu dobrych wzmacniaczy Accuphase, z większym dociążeniem dołu pasma.

Oj tam zaraz pastelowy :) Ot nie zgrzyczy jak wiele innych wzmacniaczy ;)

Ja niestety nie znam zbyt dobrze Sugdena. Ten który gra u Squada jest bardzo ciepły i pastelowy. Granie w stylu dobrych wzmacniaczy Accuphase, z większym dociążeniem dołu pasma.

a pamiętasz ile mu z tej ciepłoty zostało jak podpiąłeś swojego Heavens Gate'a ? :)

"Makowi" nie można zarzucić braku dynamiki bo jego z większych zalet zaraz po detaliczności, niestety nie słyszałem tego zestawu z Loganami tylko to co tutaj wyczytam, może jakaś błahostka zaważyła ze prezentacja była nieudana, sam u siebie z durnego powodu (wysunięciem się do polowy i słabym stykiem jednego wtyku banan dla niskiej sekcji w jednej z kolumn) przez trzy dni pozycjonowałem kolumny bo coś mi bas nie leżał

To nie pierwsza prezentacja z tymi Loganami, raczej niemożliwe żeby po za Warszawa inni byli głusi, a gdyby się gryzło to na pewno stać te marki na inne konfiguracje dla przedstawienia się z dobrej strony.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł,

Bez przesady, jesteśmy w HiEnd więc tutaj większość dywaguje o kolumnach pełno-pasmowych a nawet IA-4 z trzema drogami w pełni sobie nie poradzi.

Sugden to takie dobre HiFi :)

Pozdrawiam

He he teraz spojrzałem w Twój profil,masz świetny tor,gratulacje!

Do mnie już wcześniej docierały informacje, że ta kolumna ma oderwany od reszty, subwooferowy bas. Ale nie bardzo w to wierzyłem. Ludzie różne rzeczy gadają. Po opiniach różnych osób, które słuchały tego w W-wie wszysko wskazuje, że plotka okazuje się być prawdziwa.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W mojej ocenie to nie bas był największą bolączką tego zestawu. Mnie drażniła ewidentna krzykliwość na wyższej średnicy. Nie jestem znawcą ani fanem elektrostatów ale te które wcześniej słuchałem; owszem; były detaliczne ale nie aż tak jazgotliwe. Poza tym wielu osobom udało się na ich bazie zrobić dobre systemy. Zarówno Andrzej jak i Piotr mówili, że u Szymona dźwięk jest wyborny, a ja nie mam powodu żeby im nie wierzyć. Czyli po prostu nie zagrało wystawowe zestawienie.

Pamiętajcie, że te nowe Logany już tak nie grają jak te stare i to nie jest wina amplifikacji. Zauważcie, że źródło też nie było wysokich lotów. Ustawienie kolumn także kiepsko, nie wspominając o akustyce...

A co do wystawy, w większości pokoików to był dźwięk wystawcy, jednak im lepszej jakości klocki/kable/kolumny tym ciężej złożyć wybitnie grający zestaw...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zarówno Andrzej jak i Piotr mówili, że u Szymona dźwięk jest wyborny, a ja nie mam powodu żeby im nie wierzyć. Czyli po prostu nie zagrało wystawowe zestawienie.

Przecie o tym właśnie pisałem w #1713

to TYLKO WYSTAWA i imho, gdy ktoś jest najarany, to i Chince nie przepuści :) co w wolnym tłumaczeniu oznacza, ze doświadczeńsi zapukają do właściwego salonu z prośbą o indywidualną prezentację ML, a efekciarze będą klepać w klawiaturkę o Dobermanach.

Gdybym miał dokonywać wyborów kolumn czy elektroniki tylko na podstawie odsłuchów z AS, to nie miałbym tego co mam i dalej słuchałbym na ZG 60 :)

Mnie drażniła ewidentna krzykliwość na wyższej średnicy

Nie wiem,jaki repertuar leciał przez większą część wystawy.

Jak trafiłem na Soykę solo,śpiewającego i grającego na fortepianie grało bardzo dobrze,inne rzeczy,nie pamiętam co,grały fatalnie.

Więc gdzieś,coś tam,nie wyszło :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Użytkownicy+

doświadczeńsi zapukają do właściwego salonu z prośbą o indywidualną prezentację ML, a efekciarze będą klepać w klawiaturkę o Dobermanach.

Dziękuję i pozdrawiam

efekciarz

Elberoth, jest jeszcze jeden problem związany z wystawą. W sobotę około godz. 15.30 w Sobieskim szatnie, z powodu braku wolnych numerków nie przyjmowały ubrań. Być może w przyszłym roku należało by przeznaczyć jeszcze jeden dodatkowy pokój na szatnię. Przypuszczam, że w kolejnych latach ilość osób odwiedzających wystawę będzie się zwiększać więc problem jak sądzę będzie narastał. Jest jeszcze jeden problem do rozwiązania. Brak miejsc w autobusie kursującym od stadionu do Sobieskiego.Około godz. 15 Ilość osób chcących sie dostać do centrum znacznie przekraczała ilość miejsc siedzących w autokarze. Cześć ludzi, którzy nie dostała się do autobusu rezygnowała z transportu i jechała komunikacją miejską, a część musiała czekać na następny kurs. Jest to duży problem dla osób przyjeżdzających na wystawę na jeden dzień. Poprostu czekając dłużej na autobus mniej zobaczą. Byc może nalezało by w okreslonych godzinach zwiększyć dodatkowo ilość autokarów obsługujących wystawę. I na koniec moja pywatna prośba do osób, które bbyły na wystawie. Chodząc po wystawie gdzieś "zagubiłem w akcji" kupon z kodem na okres próbny korzystania z serwisu Tidal. Być może jest ktoś, kto ma taki kupon i nie będzie chciał z niego skorzystać. Prosiłbym o podanie kodu na widomość prywatną. Ja chętnie skorzystam z tej promocji. Z góry dziękuję.

Gdybym miał dokonywać wyborów kolumn czy elektroniki tylko na podstawie odsłuchów z AS, to nie miałbym tego co mam i dalej słuchałbym na ZG 60

Piano, mówiąc delikatnie byłeś często 'chłostany' za perwersje posiadania AP Caldera. Fajnie że przyniosło to pozytywny skutek ale jak widać jeszcze nie do końca.

Będzie jakas oficjalna galeria, albo ktos ma jakas galerie fajną i obszerną z AS2015?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.