Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość, a cena - rewelacyjne klocki !!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zrobić przeciwwagę dla jednego-wiadomego postu.

Na początek proponuje wzmacniacz-końcówkę mocy Ushera 1.5 -rewelacyjny, niespotykany dźwięk za ok.9000zł i ..........? naszą polską platformę antywibracyjną Troksa, która mnie zaszokowała pozytywnym wpływem na dźwięk, - wydawałem już znacznie większe pieniążki na kabelki, które miały znacznie mniejszy wpływ na muzykę dobiegającą z głośników.

potwierdzam, R-1.5 jest swietnym klockiem :) no i jego mozliwoscie dzwiekowe mozna umiejscawiac tak w okolicach 20kzl, bo przecie jeszcze preamp sie doklada by bylo kompletne urzadzenie. i za tyle gra mniej wiecej

A ja bym wpisał:

Bel Canto eVo 4 mk II - za wybitną przjrzystość, neutralność i brak jakichkolwiek tranzystorowych naleciałości

kabel AQ KE-4 - najtańszy srebrny kabel AQ za zjawiskową rozdzielczość i precyzję, połączoną z typowo "miedzianym" balansem tonalnym

Tannoy Merkury M1 i 2 - wiadomo dlaczego

ESA Ostinato 2 - za niekończące się możliwości :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panowie, może to głupio zabrzmi , ale to bardzo ważny post, bo forum "obserwuje" wielu nowicjuszy, ktorzy nie wiedzą co kupować i czego szukać. I po prostu możemy być pomocni. Dlatego wydaje mi się,że warto go ciągnąć.

Jakiś czas temu rozpocząłem podobny wątek, dla nowicjuszy jeszcze bardziej użyteczny, bo prosiłem o wpisy nie tylko poszczególnych elementów, ale wzorcowych zestawów. Był to wątek pod adresem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam bym chętnie poczytał.

Ukryta Zawartość

Vincent SV-129. Kosztuje 2,5 tysia, konkuruje z piecykami za 4 kzł. Godny (i lepszy) następca Creeka 4330 w kategorii najlepszy najtańszy wzmacniacz.

Oczywiście - jako posiadacz tegoż - nie jestem w pełni obiektywny.

no to jest jeszcze taki reloop za ok.1000zl :) ponoc bardzo dobry wzmaczek, nie slychac jego niskiej ceny, wydaje sie ze jest drozszy gdy gra (powtarzam zaslyszane opinie)

Wszystko wskazywałoby, że do tych celów służy zakładka "OPINIE". A z niezrozumiałych względów jest tak pomijany. A przeciez dużo łatwiej dostepny, niż np.ten wątek po roku od jego złożenia. Jak zwykle próbujecie wyważyć drzwi już otwarte.

Ze średniej półki wzmacniaczy warto jeszcze chyba dodać YBA Integre oraz takie budżetowe klasyki jak Creek 4330 i MF E11 (niestety już nie produkowane, ale dostępne second-hand).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

W kategorii jakość-cena zglosilbym gdański wzmacniacz lampowy AR Arche.

Kolega nabyl tego lampiaka dwa tygonie temu,jeszcze nie jest należycie wygrzany,a już gra tak,że serce zapiera.

Wygląd imponujący,rozmiary i waga również.

Cena ,tylko 2500pn.

tutaj macie ushera reference 2,8 demo w bardzo dobrej cenie, kiedys bym sie nawet nad nim zastanawial :), teraz po kupnie dzeja z wymiana wzmacniacza odpuszczam na dluzszy czas:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Doskonaly temat ale nieco szeroki, tak cenowo jak i asortymentowo.

Z rzeczy ktore mnie naprawde zaszokowaly in plus polecam interkonekt Harmonic Technology TruthLink. Zmiany w systemie rewolucyjne a cena jeszcze jakos do strawienia, okolo 1000 zl. W moim przypadku okazal sie kabelkiem hi-endowym i nie jest podatny na wykolegowanie przez nawet 5xdrozsze konstrukcje. Bardzo polecam. Ten interkonekt ma wszystko: dzwiek ma mase, jest szczegolowy, doskonale i bardzo zroznicowane wysokie tony, wielki i prawidlowy bas, wokale bardzo naturalne, swietny dynamicznie i rytmicznie, scena gleboka i sprawia wrazenie kompletnie naturalnej, bez dziur i zasiesniania, separacja instrumentow wzorowa. Nie wiadomo naprawde do czego sie przyczepic. Jest dobrze.

pzdrw

soso

soso, jestes niesamowity :) ostatnio po wpisaniu w wyszukiwarke "Harmonic Technology" na ok. 25 wpisow 3/4 bylo Twoich - wszystkie o "TruthLink" ... to sie nazywa milosc do przedmiotu, he, he...

pzdr.

powtórzę za ELberotem YBA Integre DT,

Audioquest Slate - przy cenie 100zł za metr i braku możliwości bi wiring`u to świtny przewodzik.

Arcam Alpha 8SE - obecnie do nabycia tylko z drugiej ręki w efekcie czego stosunek jajkość /cena robi się fenomenalny.

ostatnio wciąż o tym samym piszę :-) Panowie, nic nie przebije w relacji jakość/cena Gainclona.

Za niespełna 1 tys. zł. (bez obudowy:-) wzmak ten kładzie na łopatki większoć klocków do 7-8 tys a moze iść w konkury ze wzmakami jeszcze droższymi jak np krell kav 300i co mialem okazje sprawdzić niedawno. Nie mówie ze rzeczony krell to wzorzec w tej cenie ale konkluzja jest jasna : rewelwcyjna jakość za U Ł A M E K ceny !

Satysfakcja jest tym większa jak się zachodzi do salonu i slucha niektórych legendarnych marek.

Sam wówczas nie mogę uwierzyć,że wzmacniacz z paru elementów i za tak śmieszne pieniądze tak dużo potrafi.

Podlaczam sie do opini o Vincencie 129(wyczesany basss),a Reloopa za tysiaka tez sluchalem ,gral naprawde miodzio,zreszta stoi w audiopunkcie mozna posluchac,w tym momencie fanom nadow i innych kembridzy powinno sie zrobic glupio;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.