Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zgadzam się z Twoimi założeniami, ale wolałbym żaby ta ładna i tańsza nie była gorsza od tej droższej;-)

Niestety tak miło to najczęściej nie jest. Mnie też wkurza cena mojej listwy w kontekście tego co ma środku, a zwłaszcza tego, że Furukawa jest zastosowana jedynie na trzech pierwszych gniazdkach, a dwa kolejne to Castorama... No ale broni się dźwiękiem.

Ładna listwa, czy dobrze grająca?

Jacek, dla mnie pytanie jest retoryczne. Ale ja postrzegam hi-end jako dążenie do jak najlepszego dźwięku, a nie przez pryzmat złotych gałek... A wiem, że wiele osób ma zupełnie inne podejście.

W takim razie co powoduje, że w teście tej listwy wychodzi ona znakomicie. Czy włączenie w obwód dodatkowego przewodu z gniazdkami powoduje takie zmiany ?

A co by się stało jak bym listwę podłączył pod listwę i pod sprzęt. Będzie jeszcze lepiej ?

malikali czego to zdjęcie ?

Problem kabli sieciowych jest o tyle kuriozalny, że mamy brak wpływu na końcowe zasilanie wzmacniacza, a na logikę nie ma czegoś z niczego, czyli brak zmiany parametrów prądu nie może skutkować zmianami w parametrach urządzenia, a w końcowym rozrachunku brzmienia. No chyba, że ktoś mocno wierzy, że tak jest, wtedy zagrać może dosłownie wszystko :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mnie też wkurza cena mojej listwy w kontekście tego co ma środku, a zwłaszcza tego, że Furukawa jest zastosowana jedynie na trzech pierwszych gniazdkach, a dwa kolejne to Castorama... No ale broni się dźwiękiem

Kogo nie wkurzają te chore ceny....

W moim Furutechu przynajmniej b. porządne wykonanie, solidne gniazda, patent Axial-Locking i magiczny piasek G-303 czy jakoś tam;-)

I gra to nawet "jako-tako";-)

Mój jeżu, tomkly!

Pies drapał pojęcie "high end", bo to takie - nadmuchane nic, jak ludzka dusza!:-)*

Nie chodzi o 'złote gałki'; przeciwnie.

Też lubię minimalizm (stąd mam tylko jedną kobitkę), ale niejakiemu Sulkowi i jego giermkom pomyrdały się pojęcia.

Minimalizm to nie bida z nędzą.

A tu to tak właśnie wygląda, niestety.

I jeszcze ta naklejka, pożal się Boże.

Niechże to ma choćby JAKIEKOLWIEK znamiona

czegoś, za co człek ma ochotę zapłacić tę jednak sporą kwotę.

Ludzie - odrobina inwencji, a nie jak baba po Niemenie. Na wydrę, jak się niegdyś mawiało.

A On tylko nazywał się Wydrzycki...

Pozdrawiam.

Jacek.

* wzięte z "Igraszek z Diabłem".

Nomen omen:-)

Ukryta Zawartość

37tysi za puste pudelko taki to hiend :)

Ukryta Zawartość

37tysi za puste pudelko taki to hiend :)

To jest ten "minimalizm" no ale jeśli podejdziemy do tematu mniej = lepiej to zwykła listwa z casto wypada całkiem dobrze :)

Nawet jeśli to działa to znaczy, że kable robią robotę a listwa jest obojętna. To dlaczego jakieś kbl, furutechy i inne "o ja idę" ładują kasę i marketing w "wycinane z jednego 16 tonowego bloku dziewiczego ALU" hiper listwy? No bo logicznie obie drogi nie mogą być jednocześnie właściwe?

????

Jacek, dla mnie pytanie jest retoryczne. Ale ja postrzegam hi-end jako dążenie do jak najlepszego dźwięku, a nie przez pryzmat złotych gałek...

I tak trzymaj. Od kiedy to zrozumiałem moje systemy grają lepiej:)

Bezlitosna Niusia

szkoda, że nie mogę ciebie cytować...

Bida z nędzą powiadasz ten Sulek jest. Ja mówię: od wrogów strzeż nas Panie.

Nawet jeśli to działa to znaczy, że kable robią robotę a listwa jest obojętna. To dlaczego jakieś kbl, furutechy i inne "o ja idę" ładują kasę i marketing w "wycinane z jednego 16 tonowego bloku dziewiczego ALU" hiper listwy? No bo logicznie obie drogi nie mogą być jednocześnie właściwe?

Bo to dociążenie brzmienia jest :)

Przez przypadek natrafiłem na ciekawy post "dociążenie wtyczek sieciowych" jest to klasyka i czysta esencja co potrafi autosugestia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiedzcie mi chociaż Ci którzy słyszą różnicę czego ona dotyczy ? Jak zmienia się dźwięk ? Jaśniejszy, ciemniejszy ??

Świetne foto !

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

@jafi:

Zaprawdę, powiadam ci - nie jestem twym wrogiem.

Bo nie mam najmniejszego powodu. Najmniejszego - powtórzę.

A czemu to "nie mogę cytować"?

Jakaś nowalijka na Forum?

Trędowatym?:-)

ale niejakiemu Sulkowi i jego giermkom pomyrdały się pojęcia.

Minimalizm to nie bida z nędzą.

O już mogę:)

Widzieli tę nędzę i bidę na tegorocznej wystawie i przyznali 3 miejsce. Jak to? Inni kapali złotem i zostali upokorzeni? A może kierowali się zasadą: wybierzemy najbrzydszą (prezentację) i zrobimy wszystkim w poprzek?

Rozumiesz takie myślenie? Bo ja nie!

Ukryta Zawartość

na tym zdjeciu na przewodach widac talk, sa zywcem "wyciagniete" z wielozylowego przewodu + wtyczka i listwa z castoramy i kroimy jeleni

troche posmarowac w prasie zeby dobrze napisali i interes w garazu sie kreci

Znowu piszesz bzdety.

Ukryta Zawartość

Tutaj też coś do prądu za 6 tysięcy. Patrząc na warunki zarabiania i wydawania cena jak najbardziej porównywalna z polską...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeden audiofilski Furtecha i jego odpowiednik mniej audiofilski. Ceny można sobie porównać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Powiedzcie mi chociaż Ci którzy słyszą różnicę czego ona dotyczy ?

Tego akurat nie sprawdzałem. Używałem natomiast tweaku z załączonego obrazka. To jest damping ring Furutech CF-080. Sprawdzał się na sieciówce łączącej gniazdko ścienne Furutecha z listwą zasilająca. Poprawiało to przejrzystość dźwięku i powodowało lepszy rysunek detali oraz poprawę mikrodynamiki. Co ciekawe dołożenie kolejnych ringów na kolejne sieciówki powodowało niestety słyszalne przymulenie brzmienia urządzeń, czy to było CD czy pre. Z końcówką nie próbowałem. Pewnie grałby na listwie do dziś, ale na AZ Absolute się nie mieści, więc się go pozbyłem. Niewątpliwie więc to w jakiś tam sposób działa, tylko nie w każdym miejscu w sposób pożądany. Ale słychać wpływ wyraźnie.

ring

Jeden, żeby rządzić wszystkimi;-)

I co, duża różnica na korzyść TP609?

Duża, choć nie adekwatna do różnicy w cenie;-)

Jednak bez wahania zmieniłem...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jeden audiofilski Furtecha i jego odpowiednik mniej audiofilski. Ceny można sobie porównać.

Ten Furutech ma rodowane bądź złocone końcówki, w zależności od wersji. Reszta jak podejrzewam zbliżona. Jednakże dźwiękowo te produkty dość istotnie się różnią. Wymieniałem takie zwykłe gniazdka założone fabrycznie przez ARC na Furutechy, słychać większą klarowność wejścia. Gniazdko z filtrem Schaffnera służy do zasilania CD, ale niestety to rozwiązanie ma wady dźwiękowe. Wywaliłem to w cholerę i zastąpiłem zwykłym, niefiltrowanym ale złoconym. Jest lepiej.

Duża, choć nie adekwatna do różnicy w cenie;-)

Napisz więcej co się zmieniło, czego dotyczy największa poprawa, itp.

Przejrzystość klarowność, lepsza dynamika makro, do tego bardziej zwarty i konturowy bas bez ograniczeń w rozciągnięciu...

Oczywiście na moim systemie i w granicach działania elementów "drugoplanowych;-)"

Dalej nie trawi się... Sulek = Dystrybutor i na odwrót... Reszta w domyśle..

Fakty są takie, że za garażowy produkt ktoś zgarnia nie małą kasę. Do tego dopisuje ideologię - Przebudzenie Mocy..elektrony mają swój kierunek i zapewne rytm..

Ładna listwa, czy dobrze grająca? Sulek wybrał dobrze grającą. Idzie ze swoim wyborem pod prąd. Ale o coś mu chodzi i w jego wyborach dźwięk jest na pierwszym miejscu. Talk na kablu? Nie ma sprawy - skoro nie znalazł lepszej izolacji.

czyli jakby popracować na wyglądem to jak nic 12 000 by wyszło

a jak by dodać podkładki stabilizujące to ze 20 000 by wyszło

Tak naprawdę to twórca tychże kabli ( listew)-de facto człowiek pamiętający pierwszy festiwal w Woodstock, uświadomił nam, że każdy może wykonać sobie taki kabel.

Nie bez kozery wspominam o tym festiwalu coby uświadomić iż droga do sukcesu jest długa ;)

Tak czy siak, trzeba pokusić się o eksperymentowanie-zakupić po kilka metrów kabla tu i ówdzie, zapleść toto odpowiednio i słuchać. Efekty mogą być zaskakujące.

Parę "tysi" w kieszeni :))

Pozdrawiam ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Wymieniałem takie zwykłe gniazdka założone fabrycznie przez ARC na Furutechy, słychać większą klarowność wejścia.

Co to znaczy klarowność wejścia ?

Jak słyszysz takie różnice pomiędzy wykończeniem elektrod to jak radzisz sobie z wahaniem napięcia sieciowego ?

Jest to na pewno dużo bardziej istotny parametr. Stosujesz jakieś kondycjonery, ups ?

Czy może cały sprzęt ma stabilizowane napięcie zasilania ?

A powiedzcie wy mi jak macie zrobioną instalacje w domu ? rzeczywiście jest różnica w brzmieniu jak podepniemy listwę za 6 tysi gdzie w ścianie na ogół mamy zwykły przewód miedziany lub nie daj bóg aluminiowy który pan elektryk montował w naszym domu dobre 20 lat temu albo i więcej? mało tego na słupach też wiszą kable zwykłe więc logicznie rozumując trzeba by przeprowadzić cały tor bezpośrednio z elektrowni żeby to miało ręce i nogi :) .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.