Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

stary zjełczały beju akurat nie piję i co teraz ?

może opowiedz ile szpitali w sprzęt medyczny wyposażyłeś . Poza odchodami coś w szpitalu po sobie pozostawiłeś ?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

stary zjełczały beju akurat nie piję i co teraz ?

to się napij, może wróci ci rozum

może opowiedz ile szpitali w sprzęt medyczny wyposażyłeś . Poza odchodami coś w szpitalu po sobie pozostawiłeś ?

kiedyś dawałem, a zdarzyło się że i w banknotach

teraz nawet zaśniedziałej groszówki nie dam

wystarczy że sponsoruję NFZ, a za włożoną tam kasę skorzystałem z usług tej wątpliwej organizacji z pięć razy w życiu

i gdyby była taka możliwość, to za leczenie swoich dolegliwości płaciłbym z własnego portfela, a nie jak dotychczas utrzymuję przy życiu różnego rodzaju więzienne mendy, narkomanów, alkoholików i inne tatałajstwo

W dupie z Owsiakiem ale datek zawsze w dobrej wierze warto dać.

Przecież nie dajemy dla Owsiaka lecz tam, gdzie Państwo ma wszystko w dupie, a te ma wiele tam i żyje z tym w samozadowoleniu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Przecież nie dajemy dla Owsiaka lecz tam, gdzie Państwo ma wszystko w dupie, a te ma wiele tam i żyje z tym w samozadowoleniu.

To może najwyższy czas zmienić to draństwo .... hmmm, się znaczy państwo, w domyśle malarzy kominów i budowniczych kolorowych tęcz

To może najwyższy czas zmienić to draństwo .... hmmm, się znaczy państwo,

Ja zmieniłem państwo 7 lat temu.:)

Wiem, że nie to masz na myśli ale lepsza taka zmiana niż kopanie się z koniem.

W Polsce bez rewolucji nic się już nie zmieni.

A rewolucji żadnej nie będzie bo niby kto ma ją robić, skoro wieczorem w TV "Gwiazdy tarzają się w błocie" i za nic kolejnego odcinka nie wolno przegapić.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie trzeba zmieniać kraju aby zmienić państwo wystarczy w dupę kopnąć solidnie lecz bezkrwawo.

Nie bać się, że wyzwą was od pisowców, patriotów, fashystów, katoli, cyklistów, antysemitów, prawiczków i czego tam jeszcze tylko zamachnąć się i zgodnie z ustawą śmieciową wyrzucić na śmietnik historii raz na zawsze.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jeśli już, to bez krwi się nie obejdzie bo zawsze musi popłynąć ta pierwsza.

Następnie zacząłbym lustrować co kto nosi w spodniach i od wydawania im biletów, na koszt podatników w jedną stronę.

Uszczelniłbym wschodnią granicę, ....

echhhh pomysłów mam wiele np. Tusk w roli salowego by się chyba sprawdził bo skoro wszystko z budżetu znika, to i chyba gófno z kaczki również by zniknęło zanim się w twj kaczce pojawić miał - czyli taki "ssący przez rurę", a już nie buszujący w naszym zbożu" ;-)

Nie trzeba zmieniać kraju aby zmienić państwo wystarczy w dupę kopnąć solidnie lecz bezkrwawo.

Nie bać się, że wyzwą was od pisowców, patriotów, fashystów, katoli, cyklistów, antysemitów, prawiczków i czego tam jeszcze tylko zamachnąć się i zgodnie z ustawą śmieciową wyrzucić na śmietnik historii raz na zawsze.

Niby jak?

Olszewski próbował i widzisz jak skończył.

I on był premierem a nie człowiekiem z ulicy.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie trzeba być "katolem" żeby to co się dzieje w kraju się nie podobało.

Dopóki media w Polsce będą kreowały rzeczywistość to nic się nie zmieni. Większość ludzi już nie widzi różnicy między obrazkami pokazywanymi w TV od realnej rzeczywistości, a nawet jeśli dostrzega nutkę pewnej "nieścisłości" w przekazie to i tak bardziej ufa "obrazkowi".

Niestety żyjemy w erze "obrazkowej" PR rządzi jednostka już nie ma już żadnego wyboru ....... została go "brutalnie" pozbawiona przez tak zwaną "demokracje".

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Te mądrale na zmywakach i budowach w UK, powinni sobie tam sprowadzić profesorkę Pawłowicz, wybrać ją prezydentem na uchodźstwie. I powinni mieć zakaz powrotu do kraju przez 10 pokoleń.

Brawo Owsiak.

to się napij, może wróci ci rozum

kiedyś dawałem, a zdarzyło się że i w banknotach

teraz nawet zaśniedziałej groszówki nie dam

wystarczy że sponsoruję NFZ, a za włożoną tam kasę skorzystałem z usług tej wątpliwej organizacji z pięć razy w życiu

i gdyby była taka możliwość, to za leczenie swoich dolegliwości płaciłbym z własnego portfela, a nie jak dotychczas utrzymuję przy życiu różnego rodzaju więzienne mendy, narkomanów, alkoholików i inne tatałajstwo

bez sensu to z wiekiem przychodzi , nie przejmuj się

Owsiak bee...

No cóż. Dałem się wyruchać jak co roku...

Ale w szpitalach widać te serduszka na sprzęcie.

Gdzie są te Caritas`owe?

Niektórzy nie rozumieją fajnej zabawy. Ale po kiego ch*ja dyskredytują? Przecież to nie ich pieniądze. Pilnujcie tych Caritas`owych...

Obrzydliwe!

wyłącz telewizor może zmądrzejesz

Od tego trzeba zacząć.

Ale jak to wyjaśnić ludziom dla których TV jest po prostu namiastką lepszego życia?

Te mądrale na zmywakach i budowach w UK, powinni sobie tam sprowadzić profesorkę Pawłowicz, wybrać ją prezydentem na uchodźstwie. I powinni mieć zakaz powrotu do kraju przez 10 pokoleń.

Brawo Owsiak.

Te mądrale z UK na pewno przez 10 pokoleń do PL nie wrócą. I nie trzeba tu żadnych zakazów. :)

Brawo Owsiak! Niechaj rośnie Złoty Melon!

bc91fe29a73a279db205ad72f55d6634.jpg

Edytowane przez il Dottore

Gość stary bej

(Konto usunięte)

bez sensu to z wiekiem przychodzi , nie przejmuj się

czytając takie pierdy jakie wypisujesz mam wrażenie że wręcz młodnieję

Gdzie są te Caritas`owe?

będąc, nigdzie ich nie zauważyłem

Skąd się biorą serduszka w takiej ilości na szpitalnym sprzęcie, wyjaśniałem w tym wątku już wiele stron temu.

Socjotechnika opracowana przez światowej klasy specjalistów działa jednak bezbłędnie.

Ciekawe czy Owsiak zapłaci mi (innym) za stracone zdrowie przez wolontariuszy.....córeczkę chyba ostatni raz puściłem, bo do tej pory nie wróciła a zimno jak cholera!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Olszewski próbował i widzisz jak skończył.

Parą butów i we dwie nogi się nie da, dlatego i nie dał rady.

Ciekawe czy Owsiak zapłaci mi (innym) za stracone zdrowie przez wolontariuszy.....córeczkę chyba ostatni raz puściłem, bo do tej pory nie wróciła a zimno jak cholera!

Maju, nie rób z siebie idioty. Proszę.

ale tu jest zbierana kasa na ratowanie życia więc jakie znaczenie mają poglądy , zachowanie .

Srali muchy... Kasa zbierana jest na podtrzymanie chorego systemu który dla niepoznaki nazywa się Służbą Zdrowia. Ale w zasadzie jest to Służba Chorobom. Pisane o tym było nie raz. Medycyna wraz z lekarzami są po to, by ze zdrowych robić chorych. Wyjątkiem tutaj jest Pogotowie Ratunkowe zajmujące się nagłymi przypadkami/wypadkami.

Wystarczy to to sprywatyzować, i kto chce, może się leczyć objawowo (jak to cały czas robi medycyna) lub pójść po rozum do głowy i zacząć na prawdę o zdrowie dbać (nie finansując przy tym tych, którzy eksperymentują ze zdrowiem i biegają do lekarzy po trujące pigułki).

wyłącz telewizor może zmądrzejesz

Odezwał się naczelny partii rządzącej bądź jeden z tych co mają umowę z kancelarią na tak zwany pozytywny PR.

Jeśli nie robisz tego za kasę to nic Cię nie usprawiedliwia jeśli robisz to za kasę to jesteś zwykłą.............

Nie ma chyba bardziej ohydnej rzeczy niż ta którą serwuje OWSIAK!!

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Kasa zbierana jest na podtrzymanie chorego systemu

50 mln. niczego nie podtrzyma, dla systemu taka kwota to tylko ostatnie pierdnięcie zdychającego wieloryba w oceanie.

Jedno ze zbiórki wynika, że żaden z dotychczasowych rządów nie zawstydził się, nie pochylił się nad tym, że w ogóle trzeba takie zbiórki robić w samym środku cywilizowanej Europy w XXI w. i dalej owe rządy topią pieniądz w błoto nazywane przez idiotów systemem.

Medycyna wraz z lekarzami są po to, by ze zdrowych robić chorych.

Pogotowie Ratunkowe zajmujące się nagłymi przypadkami/wypadkami.

Teraz odwróć kolejność.

Pogotowie i...? Kto dalej?

Edytowane przez xniwax

Już dawno nie widziałem tak debilnych wpisów jak te dwa ostatnie(Leszek B.i Tommiashi).Wbijcie to sobie do głowy,że to nie jest akcja zbierania funduszy dla rządu.Takie akcje charytatywne są na całym świecie.Również w państwach bogatych,w Szwajcarii czy USA też.I nikt tam nie wypisuje takich bredni,że to dla rządu.Przecież tu chodzi również o to aby wyrabiać postawy altruistyczne,aby umieć się dzielić z innymi.Dla tych wszystkich młodocianych wolontariuszy to świetna szkoła życia.To właśnie w bogatych krajach zachodu młodociani wolontariusze(często z zamożnych domów) masowo biorą udział w podobnych akcjach.Cel zbiórki( czyli sprzęt medyczny) jest ważny ale nie najważniejszy.Najważniejsze jest wzbudzenie w społeczeństwie postaw altruistycznych.To jest też element wychowania.

Ale dla forumowych matołków to jest niezrozumiałe.Pewnie w myśl zasady,że jak ktoś kombinuje,oszukuje czy kradnie to uważa,że wszyscy wokół robią to samo.

Tu się z tobą Wojciechu zgodzę pomimo mocno kontrowersyjnej osoby Owsiaka.

Tradycja takich (oczywiście nie tak medialnych) kwest była w Polsce przed wojną, jak i dużo wcześniej.

Mimo wszystko w naszym kraju wobec nieudolności rządów i topienia pieniędzy w administrowanie systemem zdrowia troszkę zmienia się

znaczenie i wymowa takich kwest.

Edytowane przez xniwax

Takie akcje charytatywne są na całym świecie.

Oczywiście. Wszędzie są chętni by zarobić... Mrówka Cała i Złoty Melon tylko pod inną nazwą.

Odezwał się naczelny partii rządzącej bądź jeden z tych co mają umowę z kancelarią na tak zwany pozytywny PR.

Jeśli nie robisz tego za kasę to nic Cię nie usprawiedliwia jeśli robisz to za kasę to jesteś zwykłą.............

Nie ma chyba bardziej ohydnej rzeczy niż ta którą serwuje OWSIAK!!

ty i jako rzecz do człowiek masz za bardzo pod górkę

Srali muchy... Kasa zbierana jest na podtrzymanie chorego systemu który dla niepoznaki nazywa się Służbą Zdrowia. Ale w zasadzie jest to Służba Chorobom. Pisane o tym było nie raz. Medycyna wraz z lekarzami są po to, by ze zdrowych robić chorych. Wyjątkiem tutaj jest Pogotowie Ratunkowe zajmujące się nagłymi przypadkami/wypadkami.

Wystarczy to to sprywatyzować, i kto chce, może się leczyć objawowo (jak to cały czas robi medycyna) lub pójść po rozum do głowy i zacząć na prawdę o zdrowie dbać (nie finansując przy tym tych, którzy eksperymentują ze zdrowiem i biegają do lekarzy po trujące pigułki).

może następnym razem na zakłady psychiatryczne będzie zbierał , skorzystasz

czytając takie pierdy jakie wypisujesz mam wrażenie że wręcz młodnieję

no widzisz , jak pisałem z wiekiem człowiek durnieje . Nie przejmuj się

Przecież właścicielem tego sprzętu nie jest rząd ani Ministerstwo Zdrowia ale WOŚP.i nawet ostatnio był przypadek odebrania sprzętu,który był użytkowany niezgodnie z założeniem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.