Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ufam chłopaki, że admin nie będzie stronniczy.

Złośliwie użyję prawackiego aparatu pojęciowego:

Admin to sterowane przez kosmopolityczną kastę nowych władców narzędzie ucisku i zbrojne ramie Nowego Światowego Porządku.

W związku z tym irlandzki prawacki genetyczny patriota liczący na sprawiedliwość na internetowym forum czyli medium zaprojektowanym do zniewalania wolnych umysłów to z wlasnego wyboru Jelonek Bambi w świecie bezwzględnych kilerów.

Powodzenia!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Wiem, że to jest ciut off topic , ale zapytam. Lubicie - książkę lub film - Polowanie na Czerwony Październik ?

to z wlasnego wyboru Jelonek Bambi w świecie bezwzględnych kilerów.

i ty jesteś tym kilerem? Noc ciemna a ja ubawiony! :)

Musiałbyś się chyba drugi raz urodzić... :)

Kiler, bierz go! No bierz! :)

lazy_dog_6453.jpg

Wiem, że to jest ciut off topic , ale zapytam. Lubicie - książkę lub film - Polowanie na Czerwony Październik ?

Uwielbiamy!

Ksiązkę nieco bardziej ale i film OK.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ale ogon to żeś schował za ramkę. :)

W takim razie nadrabiam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Maju dnia 15.01.2014 - 14:52 napisał

[...] Takie informacje wystarczają by cały Caritas w temacie o Kk szkalować![...]"

Przekrętów w caritasie dostatek, niewiele niestety wychodzi na jaw.

Mały, aktualny przykładzik:

Demagogia (zwłaszcza pogrubione) w ten sam sposób można nieuczciwie krytykować Owsiaka - nieprawdaż?

Później niejakie Crooaby dokonują swoich "odkryć"....

Caritas zbiera miliony a wydaje na swoje potrzeby tylko tysiące .. takiej gospodarności powinni się od nich wszyscy uczyć.

Żałosne.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

PONAWIAM NATOMIAST PYTANIE - JAKA JEST ROLA FIRMY W UJĘCIU NOWOCZESNEJ EKONOMII?

PO CO ISTNIEJE FIRMA?

to jest pytanie które narzuca odpowiedź, ale i z tym można polemizować.

oczywiście firmy prywatne powstają by zarabiać pieniądze.

pytanie jednak nie jest co robi firma Owsiaka, tylko jak powstała.

doskonale wiesz, że drogi są dwie.

zakładasz firmę by zarabiać pieniądze.

zakładasz inicjatywę która z czasem (bo musi) przekształca się w firmę i wypracowuje dobry system zarządzania, zgodny z zasadami ekonomii.

a to nie to samo.

proszę Cię również, ponieważ wkleiłeś kilka obrazków wcześniej sugerujących niekorzystny, kreatywny marketing WOŚP, a jak się okazało były

to dane niepełne, i nieprawdziwe: sugerowałeś branie na klatę odpowiedzialności za słowa, ja odbijam piłkę; weź proszę na klatę że poniosła cię anty-owsiakowa demagogia, i przyznaj że to co wklejałeś jest nieprawdą.

Edytowane przez shukenja

Trzeba pamiętać, że na publiczną TV płaci każdy Polak i nikt go nie pyta, czy chce płacić.

A jak publiczna telewizja transmituje zjazdy Pisuarów i wywody Jarosława Karła I lub Long Chwalipięty Hoffmana też za to płacimy. I podobno oglądalność też im spada. I oni nie kupują sprzętu do szpitali tylko wydają nasze, czyli publiczne pieniądze np. na utrzymanie różnego rodzaju frustratów pokroju Antoniego Wybuch-Macierewicza

Publiczna TV atakuje też mnie pokazywaniem w niedzielę obrzedów religijnych, na które ja nie mam ochoty. Publiczne radio w pr. I każe mi klękać przed głośnikami i się do nich modlić.

Trzeba słuchać premiera i na to nie płacić.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Trzeba słuchać premiera i na to nie płacić.

To mówił jak rządził Kaczyński. Teraz rządzi płemieł Donald T. i płacić abonament musisz.

Bardzo dobry program - polecam. I bez abonamentu bo przez neta! :)

TV REPUBLIKA! Ewa Stankiewicz i Tomasz Sakiewicz!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

czekam po prostu aż się admin obudzi i może jutro nagrodzi was punktami za waszą kulturę wypowiedzi...

Hehehehhehe, ale admin oglądał na pewno amerykańskie filmy,więc wiesz... ja jestem optymistą. :)

Jeśli chodzi o ścisłość i określenia obcojęzyczne. Jakby jakikolwiek ADMIN, czyli formalny przedstawiciel właściciela forum, zajrzał kiedykolwiek na bocznicę i zobaczył jakie tu odchodzą "ważkie" dyskusje. To by się złapał za głowę i czym prędzej cały ten dział wysłałby na Księżyc. Bo pasuje on do tematyki audio, jak pięść do nosa. Dlatego też pewnie, admini tu nie zaglądają.

Zaglądają tutaj czasem moderatorzy. I to raczej niestety bardziej z przykrego obowiązku, niż z zainteresowania poruszaną tutaj tematyką.

A tak przy okazji, czy Wy w ogóle kiedyś śpicie? Normalnie jak zombie :-).

Edytowane przez SlawekR
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Ten chłopiec to spadł Owsiakowi jak z nieba, swoją drogą ciekawe jak długo go szukali.

Ależ to proste drogi Watsonie, inżynieria genetyczna.

Ależ to proste drogi Watsonie, inżynieria genetyczna.

I od kiedy choroba Crohna jest śmiertelna?

Studiowałem medycynę w czasach gdy po ziemi chodziły dinozaury a gen. Mirosław Milewski był jeszcze członkiem KC. :)

I już wtedy nie uważano tej choroby za śmiertelną - co dopiero dzisiaj, gdy mamy dużo lepsze leki i procedury.

Czy można na Crohna umrzeć? Oczywiście! Podobnie można umrzeć na grypę.

Czemu więc Owsiak nie wyskoczył z jakimś zakatarzonym dzieckiem, mówiąc, że cierpi ono na grypę - śmiertelną chorobę - a jednak zbiera do puszki.

Czemu? Bo na grypę nikt się nie da nabrać a choroba Crohna brzmi odpowiednio groźnie i nikt z publiki nie ma pojęcia z czym to się je.

Do tego dziecko wygląda medialnie, rozpuchnięte od sterydów - tylko pojmijcie, że ten wygląd nie wynika z choroby a z leków które pacjent bierze. Crohna można leczyć niekoniecznie sterydami.

Wówczas pacjent wygląda jak każdy inny.

Ale tych już się nie pokazuje - bo wygląd niemedialny.

Ciekawa historia z tym "przypadkowym odnalezieniem" chorego kwestującego dziecka przez dziennikarkę.

Wierzycie w takie przypadki?

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Głoszenie jakichkolwiek poglądów, szczególnie na bocznicy, nie uprawnia nikogo do odpowiadania personalnie w sposób chamski i obelżywy.To narusza zasady forum i dobre obyczaje. Takie zachowania nie będą tolerowane. I nie będzie od tego żadnych wyjątków. To jest ostatnie ostrzeżenie. Kolejny będzie urlop od pisania postów.

Użytkownik SlawekR edytował ten post dziś, 09:45

Wymoderowano obelżywe treści.

Mam taką propozycję. Gdyby moderator oznaczał kolorem czerwonym swoje wpisy, poprawiłoby to czytelność.

Tak jak np. na Elektrodzie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=11713221#11713221

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A tak przy okazji, czy Wy w ogóle kiedyś śpicie? Normalnie jak zombie :-).

To dobre.

Po raz pierwszy spotykam się z przypadkiem, kiedy moderacja krytykuje forumowiczów, za zbytnią aktywność na forum.

Co na to właściciele?

I od kiedy choroba Crohna jest śmiertelna?

Studiowałem medycynę w czasach gdy po ziemi chodziły dinozaury a gen. Mirosław Milewski był jeszcze członkiem KC. :)

I już wtedy nie uważano tej choroby za śmiertelną - co dopiero dzisiaj, gdy mamy dużo lepsze leki i procedury.

Czy można na Crohna umrzeć? Oczywiście! Podobnie można umrzeć na grypę.

Czemu więc Owsiak nie wyskoczył z jakimś zakatarzonym dzieckiem, mówiąc, że cierpi ono na grypę - śmiertelną chorobę - a jednak zbiera do puszki.

Czemu? Bo na grypę nikt się nie da nabrać a choroba Crohna brzmi odpowiednio groźnie i nikt z publiki nie ma pojęcia z czym to się je.

Do tego dziecko wygląda medialnie, rozpuchnięte od sterydów - tylko pojmijcie, że ten wygląd nie wynika z choroby a z leków które pacjent bierze. Crohna można leczyć niekoniecznie sterydami.

Wówczas pacjent wygląda jak każdy inny.

Ale tych już się nie pokazuje - bo wygląd niemedialny.

Ciekawa historia z tym "przypadkowym odnalezieniem" chorego kwestującego dziecka przez dziennikarkę.

Wierzycie w takie przypadki?

Wierzymy że Jezus już niebawem powróci, i gdy znowu uda się do oja, to powiedzie ze sobą wszystkie kaczory, Pawłowicz i wszystkie inne Rydzyki.

Resztę plugastwa strąci do piekieł. Wyzwoli PL z okowów, a niektóre wyspy zamieni w dno Atlantyku.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Mirosław Milewski (ur. 1 maja 1928 w Lipsku nad Biebrzą, zm. 23 lutego 2008 w Warszawie) – polski działacz komunistyczny, generał dywizji Służby Bezpieczeństwa, członek Biura Politycznego i sekretarz Komitetu Centralnego PZPR (1981–1985).

Urodziny: Sierpień 30, 1967

Prosta matematyka wskazuje, że Kolega raczej mija się z prawdą.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Kiedy ja tak uwielbiam rozmawiać z lewakami - człowiek się może tyle dowiedzieć... :)

a nie lepiej zając się czymś konstruktywnym ?

si lubię.

A jak publiczna telewizja transmituje zjazdy Pisuarów i wywody Jarosława Karła I lub Long Chwalipięty Hoffmana też za to płacimy. I podobno oglądalność też im spada. I oni nie kupują sprzętu do szpitali tylko wydają nasze, czyli publiczne pieniądze np. na utrzymanie różnego rodzaju frustratów pokroju Antoniego Wybuch-Macierewicza

już nie transmituje, a jej za***nym obowiązkiem jest zajmować się "sprawni publicznymi"

Na TVN nikt się nie pytał czy chce płacić a muszę.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Bardzo dobry program - polecam. I bez abonamentu bo przez neta! :)

TV REPUBLIKA! Ewa Stankiewicz i Tomasz Sakiewicz!

Ukryta Zawartość

Niewątpliwie. Niejaka Stankiewicz jest zawsze gwarantem , że obśmiać się można będzie po pachy. Zwłaszcza - z prymitywizmu tej baby. Ty, Likorz - kpisz, czy podpuszczasz?:)) Zaczynasz ostatnio cienko piszczeć. Heluś się nawdychał, czy cóś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Ukryta Zawartość

Maju i inne deesy - ratujta! Znowuż waszych pracodawców sekują!!! Jakieś wyjaśnienie proszę:)

To dobre.

Po raz pierwszy spotykam się z przypadkiem, kiedy moderacja krytykuje forumowiczów, za zbytnią aktywność na forum.

Co na to właściciele?

Uprasza się nie wchodzić do sklepu z lodami! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak moderacji nie odpowiada aktywność forumowiczów w późnych godzinach nocnych, to przecież można dać napis:

Czynne od 9:00 do 22:00.

W czym problem?

Maju i inne deesy - ratujta! Znowuż waszych pracodawców sekują!!! Jakieś wyjaśnienie proszę:)

Po co pytać, przecież nawet matoł wie, że są to insynuacje i plugawe pomówienia. :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pewnie konsultują strategię.

Ciekawi mnie tylko ile jest spraw niewszczętych, o których nie będzie nic wiadomo, które zostały tak zafałszowane, ukryte przez prawników, że nie ujrzą światła dziennego, ile milionów złotych z darowizn przekazanych do Caritasu, zamiast pójść do potrzebujących trafiło do kościelnej kasy, na prywatne konta? Aż strach pomyśleć.

Z "własnej, osobistej, przeżytej autopsji" wiem, że obrońcy dadzą głos;)

Ależ proszę Cę bardzo.

Z podanego przez Ciebie linku:

"...- Sprawa została już skierowana do Sądu Okręgowego - poinformowała nas we wtorek Iwona Śmigielska-Kowalska. Na swojej stronie internetowej pisze o tym również diecezja płocka. Wikariusz generalny ks. Mirosław Milewski przypomina, że to bp Piotr Libera zarządził audyt, jego wyniki zostały ogłoszone w 2010 r. Audyt wykazał, że zarządzający płockim Caritasem zawierali umowy z PFRON bez wymaganej zgody organów nadrzędnych - to jest biskupa miejsca oraz Stolicy Apostolskiej. Ks. Milewski podkreśla też: "Caritas z własnej inicjatywy współpracował w tej sprawie z Prokuraturą Okręgową w Płocku, aby rzetelnie ją wyjaśnić. Przystąpił do postępowania prokuratorskiego w charakterze pokrzywdzonego. Teraz sprawę musi rozstrzygnąć sąd. (...) Diecezja Płocka i Caritas, to dwa odrębne podmioty prawne - Caritas jest instytucją samodzielną. Diecezja Płocka nie jest stroną postępowania sądowego". ..."

Zaczekajmy. Gdyby jednak kogoś bardzo interesował werdykt, to są tu osoby, które chętnie go wydadzą wcześniej i w zastępstwie sądu. I tyle w temacie :)

Teraz sprawę musi rozstrzygnąć sąd......Zaczekajmy. Gdyby jednak kogoś bardzo interesował werdykt, to są tu osoby, które chętnie go wydadzą wcześniej i w zastępstwie sądu. I tyle w temacie :)

Oooo, a to bardzo ciekawe podejście, wcale nie stronnicze, bo jak sobie dobrze przypominam Owsiak, nawet bez wszczęcia postępowania przygotowawczego, nawet bez konkretnych dowodów został już skazany i osądzony.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.