Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Więc pytanie czy wiesz ile płaci pracodawca obciążeń /zus, zaliczka na podatek dochdowy etc/ żeby dać komuś 3 kz netto wypłaty? Prawie drugie tyle.

No łzy wzruszenia zalały mi oczy. Jak cię nie stać na utrzymanie pracownika to go nie zatrudniaj - proste.

No a na czyj niby koszt ma działać BOR?

BTW. Secret Service zatrudnia 6700 osób - z tego 4400 samych agentów - roczny budżet 1,8 miliarda dolarów.

Ale Amerykanie naprawdę kochają swoich prezydentów i dobrze im życzą. Gdyby u nas coś złego spotkało jakiego polityka, to:

1/ kraj nie ucierpi w najmniejszym stopniu

2/ ludzie raczej będą tańczyć na ulicach, niż rozpaczać.

Kaczyńskiego jakoś ten BOR nie upilnował... dziwne, nie?

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tym czym różni się lekarz od Josefa Mengele.

...czyli niczym. Mengele miał dyplom.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Kaczyńskiego jakoś ten BOR nie upilnował... dziwne, nie?

Jak ostatnio Morgenstern miał wypadek, to Macierewicz stwierdził, że w tych warunkach w ogóle nie powinien lądować.

A polityki drogi Risto nie da się w to nie mieszać, jak czytam Twoje "żale" który ponoć nimi nie są to mam ważnie że właśnie polityka Cie dopadła, w każdym razie jej efekty na pewno....

Owszem żale, co do służby zdrowia. Od lat na tym samym gównianym poziomie niezależnie od tego kto ma władzę. Ale , żeby podać wiarygodny przykład dla wielu kolegów tutaj z prawicy, Szymon Chołownia w TV o służbie zdrowia. Konkluzja identyczna z tym co o niej myślę, limity, kasa to jedno. Dużo gorsza jest ignorancja lekarzy i ich traktowanie pacjentów. Oraz coraz bardziej widoczna nieskuteczna medycyna mająca nakierować pacjenta na prywatne kliniki. Tak jak wspomniany Chołownia który zbulwersowany gdzieś tam w szpitalu oczekiwał wiele godzin nie dlatego że służba zdrowia szwankuje tylko dlatego że ludzie w niej pracujący mieli komletnie wyje... ne na pacjenta. Tutaj polityka też nie wiele zmieni.

Ja pisze o bilansie, on jest na plus. A polityką nie interesuję się od momentu od kiedy uważam że wybór między dwiema opcjami z jednej strony oszołomem , z drugiej strony nygusem i kłamcą mnie nie satysfakcjonuje. Obaj siebie warci.

Zauważyłem że na zdrowie wychodzi słuchanie płyt w aucie zamiast wiadomości, a podczas wiadomości w TV jest wiele innych kanałów.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Tym czym różni się lekarz od Josefa Mengele.

...czyli niczym. Mengele miał dyplom.

Jeżeli wg Kolegi o człowieczeństwie zaświadcza jedynie dyplom, to gratuluję dobrego samopoczucia.

Takie bajki to możesz swojej babci opowiadać.

Jak masz wiedzę o takich historiach to wal do prokuratora a nie na forum bo my tu w bajki nie wierzymy.

To czy ty mi wierzysz to mi zwisa, nie wiem tez czemu piszesz my? Chodzi Ci o klona ?

Wiem natomiast co zafundowano mojej żonie i dziecku.

Własnie takie łajzy które porównują zawód lekarza do blacharza samochodowego świadczą o służbie zdrowia. Kolejny koleś który odwraca kota ogonem. Dlatego w poprzednim poście napisałeś że tacy "lekarze powinni wypi.... lać do Irlandii. Jak myślisz dlaczego napisałem o Irlandii? Bo do emigrantów nic nie mam .

No łzy wzruszenia zalały mi oczy. Jak cię nie stać na utrzymanie pracownika to go nie zatrudniaj - proste.

Kiedyś miałem Cię za frustrata ale jednak nie półgłówka, teraz zmieniam zdanie. Czytasz kontekst? Napisałem że przy całej skali obciążeń , podniesienie mi zusu mam gdzieś bo to niewiele zmieni w całej skali. A zapytałem czy kolega cytowany wie, bo pewnie chciał błysnąć , nie wiedział tylko że takie kwoty już u nas funkcjonują.

Łapiesz teraz, czy załączyć instrukcję obrazkową?

Nie próbuj na siłę manipulować , nie wychodzi ci to.

Podobno pisałeś że prowadzisz działalność więc nie udawaj głupka chyba że nim jesteś . No ale potem że pracujesz, gubisz się w zeznaniach . Dlatego napisałem Ci że podajesz się za kogoś kim nie jesteś.

Facet z klonem stawiającym samemu sobie kolejki.

Wymyślony lekarz.

Więc się nie pluj, bo w stosunku do pieniędzy wkładanych w system, opiekę zdrowotną masz w Polsce na kosmiczym poziomie, bo przy takim dopływie finansów to powinna być równa albańskiej co najwyżej. A przecież nie jest.

Czyli co , pierwsza zasługa Tuska?

Teraz to już złośliwie kłamiesz.

Masz pojęcie o medycynie dokładnie takie jak twój idol, on też coś pyszczył w tej sprawie... kolejny znawca.

Kobieta została przyjęta do cesarki PLANOWEJ. Planowej, czyli PO WYKONANIU wszystkich niezbędnych badań, w tym USG. Nie pilnej, bo jak jest pilna to się ją po prostu robi.

Badania przy przyjęciu nie wykazały nic niepokojącego w stanie dzieci, bo inaczej prosto z izby Przyjęć pacjentka by jechała na stół!

Położono ją do oddziału, pobrano badania, na spokojnie, czyli NIKT nie miał nawet cienia watpliwości, że wszystko jest OK.

A przez noc wszystko się zmieniło. No i mamy tragedię.

...

O Boże!

Przez noc poszło coś nie tak...

Doktor pewnie pier**lił na AS o swoim dyplomie i Owsiaku złodzieju...

Innemu dziecku zrobili szczepienie i zmarło (też z tego tygodnia). Potem zgodnie z procedurą transportowano je 3 godziny do innego szpitala...

...

Naprawdę myślisz, że tam pracują samobójcy/mordercy/idioci, żeby ryzykować życie noworodków z ciąży bliźniaczej?

Człowieku! To jest szpital a nie burdel! W szpitalu nie ma wolnej amerykanki, obowiązują PROCEDURY.

...

He he he

Procedury!

To nie wątek o "służbie zdrowia" ale mógłbym długo pisać na ten temat...

Czy ty myślisz, że nikt nie wie co dzieje...?!

Procedury zazwyczaj służą tema aby się prokurator nie przywalił...

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Człowieku! To jest szpital a nie burdel!

Polemizowałbym.

W szpitalu nie ma wolnej amerykanki, obowiązują PROCEDURY.

Kapitan Wrona też się trzymał procedur i o mało samolotu nie rozpieprzył, zamiast wylądować normalnie.

Wieża pyta: czy bezpiecznik jest włączony? Nagrania z czarnych skrzynek zarejestrowały zarówno to pytanie, jak i odpowiedź: „Tak”.

Tyle tylko, ze gdy zaraz po awaryjnym lądowaniu przedstawiciele Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych weszli do kabiny boeinga, bezpiecznik był wybity. A w takiej sytuacji awaryjny system wysuwania podwozia po prostu zadziałać nie mógł. - Z miejsca zwróciło to naszą uwagę, bo gdy bezpiecznik jest wyłączony, widać wokół niego wyraźną białą obwódkę – mówi w rozmowie z „Wprost” Maciej Lasek, przewodniczący PKBWL.

Gdyby bezpiecznik był włączony, to nie byłoby dramatycznego lądowania na warszawskim Okęciu.

Dowód na to, że instalacja awaryjna była sprawna, komisja miała już w dniu wypadku. Kiedy po wejściu do samolotu, eksperci włączyli bezpiecznik, podwozie zostało wysunięte bez najmniejszego problemu. Cała ekipa ratunkowa stała w osłupieniu.

wprost

Doktorek o tej kobiecie której jego pier**leni koledzy zabili dwójke dzieci po prostu kłamie. Ciąża tej kobiety byla zagrożona i jako taka podlegała szczególnej opiece. Fakty są takie, że leniwe ch*je poszły sobie spać, bo co się będą przemęczać nocą za te pare tysiaków za dyżur (więcej, niż wynosi średnia krajowa za miesiąc pracy).

I maja wszystko w dupie, bo czyja się bezkarni skoro w razie czego orzekają sądy branżowe w których siedzą ich koledzy z którymi piją wódkę i dymają ich żony.

O!

Widzę, że katolicki aktywista cycuś po okresie (bana?) ożywił się, i po chrześcijańsku zwalcza dobroczynność inną niż ta w kolorze czarnym.

Szczęść Boże cycuś! Sumienie czy coś innego nakazuje bronienie księżowskiej kasy?

Jestem Europejczykiem.

Maju dnia 19.01.2014 - 12:58 napisał

"Owsiak stworzył coś na kształt swoistego medialnego perpetum mobile

Nie sposób nie zgodzić się z tym mając w pamięci to...."

że jesteś od dawna tubą Kościoła Katolickiego i każdy twój wpis nie będzie obiektywny, na przkład w kontekście Caritasu i księży tam zatrudnionych. Nie zapominaj, że ty tu pracujesz i twój obiektywizm będzie na poziomie obrony Michalika. Oczywiście, będziesz manipulował faktami, dobierał takie przykłady aby uwiarygodnić swoje wpisy i oczernić Owsiaka. Już wolę podejście Doktorka, z uwagą czytam jego wpisy, przynajmniej nie jest zawodowo związany z przedmiotem tematu.

Po pierwsze nie jestem żadną tubą Kk i nie jestem tym bardziej zawodowo z nim związany, nie manipuluję faktami a tylko je pokazałem.

Nie oczerniam Owsiaka, jedynie nie sposób zapomnieć tego jak nie mógł przeboleć że ktoś śmiał mu nie zezwolić na finał WOŚP w Przemyślu, jak go w TV poniewierał, walczył o to by tego człowieka medialnie zniszczyć i dopiął swego. Mam to w pamięci, to niewygodne dla Was fakty, nie manipulacja!

Nie przypominam sobie bym w kontekście Caritasu pisał o księżach tam zatrudnionych, skoro jednak podałeś w dyskusji ze mną pierwszy raz "dowód" na moją rzekomą manipulację proszę byś to zrobił w taki sposób jak ja to robię tzn. podając konkretny numer postu gdzie to miało miejsce i na czym poległa, inaczej potraktuję to jak kolejne Twoje pomówienie.

Jeszcze na koniec zauważ że w dyskusji nie oceniam swoich przeciwników, odnoszę się do tematu....ty natomiast (w każdym temacie) walczysz ze mną głównie pomówieniami i wycieczkami personalnymi....zdradzasz tym swoje złe lub niejasne intencje.

Niech się prawacy wypowiedzą o imperium Rydzyka i o forsie, jaką ściąga od swych moherowych wyznawców. Gdzie są sprawozdania finansowe tej hucpy?

Gdzie są sprawozdania finansowe kościelnych tac? Gdzie są podatki od tego?

Mam ci te sprawozdania przedstawić czy sam wycofasz się z tych pomówień?

Chyba nie masz wątpliwości że kłamiesz lub przynajmniej manipulujesz?

Sprawdź sobie.

"Sprawozdania finansowe Fundacja Lux Veritatis opublikowane w Monitorze Polskim B:"

"Owsiak jeździ bardziej „tłustą furą” niż Rydzyk, ale w mediach wygląda jak Święty Franciszek"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czepiacie się ....to niemożliwe, zresztą Owsiak nie jest duchownym by się umartwiać. :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

żale, co do służby zdrowia. Od lat na tym samym gównianym poziomie niezależnie od tego kto ma władzę.

O, zaczynasz dobrze kombinować!

CZEMU SYSTEM IDEALNY W ZAŁOŻENIU TAKI NIE JEST?

Jakieś wnioski?

Jesli ordynator i dyrektor szpitala z pełnym spokojem wypowiadają się w mediach, że dochowano wszelkich przewidzianych procedur, to jestem uspokojony że przynajmniej kierownictwu szpitala nie udziela się atmosfera krwiożerczej nagonki, jaką ty i twój guru prezentujecie.

Dokładnie, a najwięcej niepotrzebnej zadymy, podszytej tanią sensacją, robią dziennikarze, którzy przyjadą i gdy rozłożą swój drogocenny sprzęt, nie odpuszczą i będą nakręcać tanią sensację. Nawet po zachowaniu ojca zmarłych dzieci widać , że odpuszcza.

Co do Owsiaka, to nadal jestem za tym aby zbierał kasę na sprzęt, jednakże tak naprawdę, to ludzie go sponsorują, a nie on sam. Nie podoba mi się natomiast jego coraz częstsza obecność w mediach. Gdzie pierdnie to on od razu leci z wywiadem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

I maja wszystko w dupie, bo czyja się bezkarni skoro w razie czego orzekają sądy branżowe w których siedzą ich koledzy

Co za nonsens. Lekarz w Polsce, jak mało kto, podlega 3 typom odpowiedzialności: zawodowej, karnej i cywilnej.

Innemu dziecku zrobili szczepienie i zmarło (też z tego tygodnia)

To też jest temat którym warto się zająć... co ze szczepieniami? Czy szczepionki są bezpieczne? Ktoś w ogóle to sprawdza?

Po pierwsze nie jestem żadną tubą Kk i nie jestem tym bardziej zawodowo z nim związany, nie manipuluję faktami a tylko je pokazałem.

Wystarczy poczytać twoje wywody o Michaliku i jego cudownych intencjach w stosunku do ofiar pedofilii, a będziemy mieli obraz twojej neutralności. Tak więc daru sobie Panie rzeczniku KK.

Wystarczy poczytać twoje wywody...

Odpowiem ci tak jak w tym temacie który raczyłeś przywołać;

"Wbrew temu co sugerujesz nic innego jak prawdę piszę....sam zatroszcz się byś nie okłamywał innych pisząc w wielu tematach bzdury o mnie!"

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ja tez uważam Maju, że jesteś czlowiek chorym, i w żadnym wypadku nie można brać z sensem żadnej merytoryki w twoich postach.

Innym czytającym postu usera Maju, polecam przejrzeć jego próby manipulacji, w innych wątkach w których sie udziela, pisząc a to że kobiety sa gorsze od facetów, albo że michalik miał dobre intencje, broniąc pedofili w polskim kościele, albo że jego perspektywa z jaką odbiera rzeczywistość, to jedyna słuszna.

Ja tez uważam Maju, że jesteś czlowiek chorym, i w żadnym wypadku nie można brać z sensem żadnej merytoryki w twoich postach.

....w innych wątkach w których sie udziela, pisząc a to że kobiety sa gorsze od facetów,

...albo że michalik miał dobre intencje, broniąc pedofili w polskim kościele,

Wykaż swoje racje insynuatorze i nie wypisuj kłamstw o mnie, nigdy nic takiego nie napisałem! lub nie w tym kontekście (Michalik).

Chamstwo, kłamstwo, manipulacje i ataki personalne na tyle Ciebie stać

Edytowane przez Maju

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Zauważyłem że na zdrowie wychodzi słuchanie płyt w aucie zamiast wiadomości, a podczas wiadomości w TV jest wiele innych kanałów.

w mediach które wymieniasz poziom informacji jest bliski zeru.

Widzę, że katolicki aktywista cycuś po okresie (bana?) ożywił się

znowu o czymś nie wiem..

Co za nonsens. Lekarz w Polsce, jak mało kto, podlega 3 typom odpowiedzialności: zawodowej, karnej i cywilnej.

tak tylko że lekarz na lekarza nie doniesie bo przestanie istnieć. A jak Się za PiS'u za nich zabrali to tvn i motłoch (którego tu nie brakuje) zrobił swoje.

To też jest temat którym warto się zająć... co ze szczepieniami? Czy szczepionki są bezpieczne? Ktoś w ogóle to sprawdza?

szczepionka jest bezpieczna i trzeba ją dawać bo jest nadprodukcja. Minister zaleca bo jechał na wakacje i dostał karton długopisów z log.

BTW: il Dottore wiesz że w Polsce już nie ma pojęcia "łapówka" ? i nie jest to karalne ;] (odnośnie szpitali...)

Edytowane przez cycus12

Doktorku raczej nie podlegają żadnej odpowiedzialności. Niestety ale muszę się zgodzić z Jarem, znam to towarzystwo z Golfa i muszę Ci powiedzieć że jest strasznie aroganckie, i wybitnie chamskie. Odkąd zarobki im podskoczyły 10X w górę nie zajmują się niczym oprócz dywagowaniem który bank daje lepsze oprocentowanie i na jaką egzotyczną wycieczkę się wybrać w najbliższym możliwym terminie. Mają w d...pie szkolenia i podnoszenie swoich kwalifikacji liczy się tylko kasa kasa KASA!!!

Jeśli chcesz mieć tak jak oni WRACAJ do PL - tutaj jest dla konowałów ZIELONA WYSPA!!!

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Może i podlega, a ilu rzeczywiście odpowiedziało za partactwo i błędy w sztuce?

Jestem Europejczykiem.

Lekarz w Polsce, jak mało kto, podlega 3 typom odpowiedzialności: zawodowej, karnej i cywilnej.

Tylko na papierze , w praktyce środowisko lekarskie jest państwem w państwie . (żeby była jasność , absolutnie o ten stan rzeczy nie obwiniam pana , panie Dottore )

Piotr

Tylko na papierze , w praktyce środowisko lekarskie jest państwem w państwie

Brakuje skutecznego systemu kontroli ww.branży ( KORPORACJA LEKARSKA ) , nie da zrobić krzywdy żadnemu lekarzowi, przekonaliśmy się o tym przez ostatnie 5 lat , nikomu za błędy lekarskie,łapówkarstwo,mobbing i inne afery w tym np. nie podpisywanie kontraktów , strajki itd itp.... włos z głowy nie spadł. niestety mamy kolejne PAŃSTWO W PAŃSTWIE , oczywiście nie jest to wina poszczególnych konowałów ale całego Państwa które nie ma najmniejszej kontroli nad czymkolwiek , poza szeregowym kowalskim.

Brakuje skutecznego systemu kontroli ww.branży ( KORPORACJA LEKARSKA ) , nie da zrobić krzywdy żadnemu lekarzowi, przekonaliśmy się o tym przez ostatnie 5 lat , nikomu za błędy lekarskie,łapówkarstwo,mobbing i inne afery w tym np. nie podpisywanie kontraktów , strajki itd itp.... włos z głowy nie spadł. niestety mamy kolejne PAŃSTWO W PAŃSTWIE , oczywiście nie jest to wina poszczególnych konowałów ale całego Państwa które nie ma najmniejszej kontroli nad czymkolwiek , poza szeregowym kowalskim.

I niestety nas , jako że przyzwalamy na ten stan rzeczy , to my zdemoralizowaliśmy środowisko lekarskie , dając w łapę (i oczywiście masz rację !)

I oczywiście możemy się wspólnie zastanowić , czy to My , pacjenci zmanierowaliśmy lekarzy dając im pieniądze do łapy ( wszak tonący chwyta się brzytwy!), czy też lekarze nas zdemoralizowali , odmawiając nam leczenia i ratowania życia bez dodatkowej opłaty (żądza zysku nie oglądająca się na bliźniego i za nic mająca empatię , czy choćby przysięgę Hipokratesa) ?

Piotr

b/k

"Bracia Karnowscy zasłynęli w ciągu ostatnich dwóch lat z otwartej krytyki Platformy Obywatelskiej. Każdą aferę czy najmniejsze potknięcie się rządzącej partii nagłaśniali na łamach swojego tygodnika W sieci oraz portalu internetowego polityce.pl. Wyjątkiem jest sprawa członka PO Mirosława Koźlakiewicza – najbogatszego posła w sejmie, założyciela i szefa rady nadzorczej firmy reklamującej się w tygodniku braci.

Bracia Michał i Jacek Karnowscy znani są ze swojej negatywnej oceny rządzącej Platformy Obywatelskiej. Na portalu wpolityce.pl czy w tygodniku „W Sieci” nieustanie, dzień po dniu krytykują członków partii Donalda Tuska. Najmniejsze potknięcie, gafa czy wpadka nielubianego ugrupowania rozdmuchiwana jest do rozmiarów „Afery Rywina” a rychły upadek premiera jest ogłaszany niemalże co miesiąc.

Jest jednak członek Platformy, który mimo poważnych problemów z Centralnym Biurem Antykorupcyjnym jest przez braci Karnowskich traktowany ulgowo. Jest nim Mirosław Koźlakiewicz – znany w mediach jako „Król Drobiu”, założyciel firmy Cedrob, najbogatszy poseł zarówno w partii jak i Sejmie. Jego majątek według oświadczenia majątkowego szacowany został przez portal money.pl na 48 mln zł. Swoje imperium założył jeszcze w okresie PRL. Mandat posła sprawuje już od ponad dekady.

Od ponad roku poseł ma problemy z CBA. W marcu 2012 roku wiceszef Centralnego Biura Antykorupcyjnego powiadomił marszałek Ewę Kopacz o podejrzeniu złamania przez Koźlakiewicza ustawy o sprawowaniu mandatu posła i senatora. Na początku bieżącego roku agenci CBA stwierdzili, że poseł Platformy prowadzi działalność gospodarczą na państwowych gruntach dzierżawionych od Agencji Nieruchomości Rolnych.

Biuro Analiz Sejmowych dwukrotnie potwierdziło podejrzenia CBA.

Jednak wspomnianymi wydarzeniami i ciągnącą się od kilkunastu miesięcy sprawą posła walczący z Platformą dziennikarze „Niepokorni” z redakcji braci Karnowskich się nie zajmują. Co sprawia, że materiał, który w normalnych okolicznościach zostałby przez nich ogłoszony aferą roku jest omijany z daleka?

Wyjaśnieniem może być niezwykle częste pojawiania się reklam Cedrobiu w tygodniku „W Sieci”, w którym szefem rady nadzorczej jest Koźlakiewicz. Tuż obok stworzonych przez senatora Grzegorza Biereckiego SKOKów, firma posła PO jest głównym reklamodawcą w flagowym piśmie braci Karnowskich.

Sytuacja, w której firma kontrolowana przez członka PO reklamuje się w tygodniku otwarcie atakującym Donalda Tuska może wydawać się dziwna. W cierpiącym na niedostatek reklam „W Sieci” wpływy z publikowania materiałów reklamowych Cedrobu są wyjątkowo cenne.

Sympatie polityczne Karnowskich ulegały wielokrotnej przemianie w ciągu ostatnich kilku lat. Od pozytywnych opinii na temat Prawa i Sprawiedliwości i Jarosława Kaczyńskiego, przez krytykę IV RP i sprzyjanie Platformie (Michał Karnowski na łamach "Dziennika"), po niedawny powrót do obozu propisowskiego. Ciekawy jest natomiast fakt, że prawie wszystkie artykuły z okresu, gdy Michał Karnowski krytykował IV RP zniknęły z sieci i archiwów internetowych „Dziennika”.

Wszystkie te teksty zachowały się w bibliotekach. Także te w których Michał Karnowski z sympatią pisał o nadchodzących rządach Donalda Tuska. Dziennikarska prostytucja w najgorszym wydaniu mógłby ktoś powiedzieć.

Mimo podjęcia kilku prób skontaktowania się z Michałem Karnowskich nie udało mi się uzyskać odpowiedzi na pytania w sprawie posła Mirosława Koźlakiewicza i firmy Cedrob. Jeśli uzyskam odpowiedzi od redaktora Karnowskiego na moje pytania, opublikuję je w następnym artykule."

I oczywiście możemy się wspólnie zastanowić , czy to My , pacjenci zmanierowaliśmy lekarzy dając im pieniądze do łapy ( wszak tonący chwyta się brzytwy!), czy też lekarze nas zdemoralizowali , odmawiając nam leczenia i ratowania życia bez dodatkowej opłaty (żądza zysku nie oglądająca się na bliźniego i za nic mająca empatię , czy choćby przysięgę Hipokratesa) ?

Święte słowa!! Piotrze

A czy w dzisiejszych czasach Owsiaków,Sobiesiaków,Mirów,Zdzichów,Sławków i innych Nowaków jest jeszcze miejsce na Empatię??

Empatia raczej im się kojarzy z " Zapachem Pieniądza "

Czuć FORSĘ!!! / Odczuwać zapach Forsy!!! / Współodczuwać i ROBIĆ WSPÓLNIE Dużą FORSĘ -------------Ot taka Empatia bardzo ściśle ukierunkowana na jedyny CEL.

Edytowane przez Tommiashi

Święte słowa!! Piotrze

A czy w dzisiejszych czasach Owsiaków,Sobiesiaków,Mirów,Zdzichów,Sławków i innych Nowaków jest jeszcze miejsce na Empatię??

Empatia raczej im się kojarzy ze " Zapachem Pieniądza "

Czuć FORSĘ!!! / Odczuwać zapach Forsy!!! / Współodczuwać i ROBIĆ WSPÓLNIE Dużą FORSĘ -------------Ot taka Empatia bardzo ściśle ukierunkowana na jedyny CEL.

Trudno mi orzec , gdyż nie znam powyższych osób prywatnie /osobiście , niemniej wierzę , że są ludzie , którzy dostrzegają nie tylko pieniądze , ale również bliźniego , jestem również świadom , iż wszyscy kochają pieniądze .

Piotr

Odpowiem ci tak jak w tym temacie który raczyłeś przywołać;

"Wbrew temu co sugerujesz nic innego jak prawdę piszę....sam zatroszcz się byś nie okłamywał innych pisząc w wielu tematach bzdury o mnie!"

Słuchaj Panie Tubo KK, nawet do tego boisz się oficjalnie przyznać, że reprezentujesz purpuratów? To widać gołym okiem, że jesteś przesadnie łagodnie nastawiony, jeżeli chodzi o przestępstwa popełniane przez duchownych, swoje opinie opierasz wyłącznie o jedną prasę katolicką, i twoje wypowiedzi w obronie KK tworzone są z daleką atencją. Można gwałcić dzieci, można sprzeniewierzać się wszelkim zasadom uczciwości, można wszystko, bo dotyczy to zwyrodnialców z KK? Dlatego nie jesteś obiektywny i daruj sobie : ty prawdomówny a wszyscy inni to krętacze i manipulanci.

I w tym temacie też masz zadanie do wypełnienia? Caritas w niebezpieczeństwie i trzeba zabrać głos?

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Mamy ekstra specjalistyczny sprzęt od Owsiaka, tyle kasy a jesteśmy drudzy w europie pod względem umieralności dzieci do 6 dnia. Mamy szpitale śmierci.. być może ten sprzęt jest zbyt specjalistyczny...

//Info by TVN.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.