Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Tupot małych stóp. Recenzja na DobraKultura,pl

Nigdy nie lubiłem tego filmu, idiotyczny taki i naciągany.

Pingwiny z Madagaskaru - to co innego! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

TVN przegrała proces, ale pytanie: kto i za ile kupił ów podarowany w celach charytatywnych dom? :D

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Reportaż na stronach www TVN jak był, tak jest.

Jak chcesz drążyć, to zapoznaj się z wyrokiem, który zapadł kilka dni temu - zapewne dostali na to CZAS !

Duża zadyma jest z koleii na wp.pl , pod tłumaczeniami prezesa ... 2K komentarzy - jadą po nim jak po burej suce.

TVN przegrała proces, ale pytanie: kto i za ile kupił ów podarowany w celach charytatywnych dom? :D

Ciekawe, ale zapewne znaleźli rzeczoznawcę, który ocenił, że domu nie da się wyremontować, lepiej zburzyć.

Koszt wyburzenia i posprzątania + to co zapłacili = wartości rynkowej w tamtym rejonie ... i po sprawie.

Ale jeśli Sąd nie doszukał się wajchy, a TVN jej nie udowodnił, to .... nie ma tematu, są tylko ploty.

A co tu drązyć. Faktem jest że za tyle te nieruchomość nabyli . A podważono jedynie fakt stwierdzenia że charakter był niejawny i nielegalny. Nikt nie sprawdził czy cena była zaniżona bo niby po co miał to sprawdzać? Znaczy że zupełnie legalnie można ją było zaniżyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Brak interwencji US tez nie dowodzi nielegalności, nawet przy zaniżonej cenie. Bo US interweniuje kiedy chce.

W stosunku do "epidiaskopu" akurat nigdy nie chce interweniować. bo i tak się kuńkordatem zasłonią. Przecież jak kraść to dużo i najlepiej wedle ustawy, bo nie złapią. Trzeba tylko przedtem zrobic odpowieni ruch polityczny pod sukienką żeby odpowiednie ustawy były korzystne dla wybranych grup interesów

Dobra z martwej ręki tez były zupełnie legalnie przejmowane co akurat nie znaczy, że władcy uważali je za legalne i co jakiś czas odbierali je kościołowi.

Czterokilowe krzyże ze złota przewozili i samochody w ramach przedmiotów kultu, wszystko legalnie, to teraz tez będzie legalnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez artur0215

10888658_501834176621997_2169388617831729564_n.jpg?oh=64f7d61b8ca8f106b1778926ffbed0fd&oe=5542233E&__gda__=1428928738_40c932e25a5c69d366807fae07016c8b

A taki kwitek niech wydrukują, podpiszą i noszą przy sobie przeciwnicy WOŚP. Chyba że są zakłamanymi ludzikami i jak trwoga to wsadzają sobie w d..ę przekonania i korzystają ze wszystkiego co możliwe żeby swoje i swojej rodziny du...sko uratować ;-)

10891450_10205168629992982_6767692774429536167_n.jpg?oh=db9a60ea0402b655dc58ea4bd9db80ad&oe=5529B67E

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gdzie jest słoik? :)

1039877cad6d.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To może niech Owsiak pisze wyraźnie na tych puszkach że zbiera kasę dla siebie a nie na szczytny cel społeczny?

Albo np. 50% dla siebie 25% dla Dzidzi i 25% na dzieci... coś w tym rodzaju.

Na każdej paczce papierosów ostrzeżenie jest a na puszkach Owsiaka - nie ma.

I nie wiadomo ile ląduje w słoiku,bo założę się że to co ujawniono jest zaledwie wierzchołkiem góry lodowej.

Owsiak wolał przegrać proces niż ujawnić swoje kwity.

Wytłuszczenie moje.

Policzmy.

10k miesięcznie dla Dzidzi, 10k miesięcznie dla Jurka ("samozatrudnienie"), daje po 120 000 rocznie.

W ostatnim finale zebrano 48 000 000, na cele statutowe wydano nieco wyższą kwotę.

Czyli wychodzi 0,25% dla siebie, 0,25% dla Dzidzi i 99,5 na dzieci.

Chyba lekka różnica w stosunku do inkryminowanych 50% i 25%?

Są przypadki, kiedy gnoje - gnoją Orkiestrę. Czyli - ludzi. Między innymi mnie.

Wiem - grosiki.

A pózniej, chwaląc ocalone ich dziecko i "maszyny", które się przyczyniły - śliny im w pyskach brakuje.

Bo nie potrafią. Bo są zbyt durni.

Jak Likorzowi, gdy go ktoś pytał o inne sprawy.

Pluje, a śliny - zawsze mu zabraknie.

I to jest dopiero hańba.

Idź, Doktorek- w pierony jasne i już nie wklejaj tego bęcwała.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

uż nie wklejaj tego bęcwała.

MatkaKurka w TV Republika! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mnie nie chodziło o idiotę, zmieniającego "poryw", w zależności, jak zidiociał aktualnie!:-)

Myślałem o tym durniu, który gada bzdety a ty go - kochasz, czy cuś? I cytujesz. I wklejasz jego "mowy"...:)

Na marginesie - byłeś ty kiedyś w polskim szpitalu?

Na porodówce?

W g. nieś był i tyle widział, ....lekarku.

A Lipiński odkrył że ziemia jest okrągła. Trochę późno. Ciekawe jak tam się jego kariera muzyczna rozwija. Może już stoi w kolejce do politykowania za Pośpieszalskim i Kukizem ?

Ciekawostka:

Kiedyś z marnym basistą, znanego dziś zespoliku- u Lipińskiego chlaliśmy mocno i - spali.

Na tyle mocno, że bez radyjka się obudziłem.

No? Takie małe, zielone...

Panie L.??????:)))

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Na marginesie - byłeś ty kiedyś w polskim szpitalu?

Na porodówce?

Na porodówce? Co miałbym tam robić? Rodzić???

I co to ma kurka do rzeczy?

TV pod naczelnym psychopatą Terlikowskim może podać cokolwiek o Owsiaku rzeczowego..?

Przecież tę "telewizję", a w istocie gadzinówkę, ogląda z 50 osób. To taka osiedlowa tv dla nawiedzonych i sfrustrowanych.

Przecież tę "telewizję", a w istocie gadzinówkę, ogląda z 50 osób. To taka osiedlowa tv dla nawiedzonych i sfrustrowanych.

Hahaha to są twoje pobożne życzenia chyba.

Dużo ludzi to ogląda, oj dużo.

Taka naszła mnie refleksja, że ani Ty, ani rambo54, i artur0215, i inni nie zamieszczacie żadnych merytorycznych wpisów.

Jedyne co piszecie tak naprawdę to to, że inaczej od Was myślący to idioci, debile, psychopaci, gadzinówki.

Nienawiść wprost zieje od Was.

TV pod naczelnym psychopatą Terlikowskim może podać cokolwiek o Owsiaku rzeczowego..?

Na szczęście nie ingeruje jeszcze w inne programy poza religijnymi, które z resztą są przeginką.

Może. Własnie dzisiaj oglądałem i słuchałem. Anity Gargas. Nawet w jej przypadku trzeba przedstawiać konkretną kontrargumentację, a nie totalną negację. Mówiła całkiem do rzeczy - o przetrzymywaniu pieniędzy na koncie, sposobowi wykorzystywaniu odsetek, oddziaływaniu na młodych ludzi, przejrzystości działania, etc.

Edytowane przez Włodzimierz

Kolejne kwity na Owsiaka.

Ukryta Zawartość

Brzmi groźnie ... :) Można ew. posłuchać na -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Reportaż na stronach www TVN jak był, tak jest. Bez żadnych towarzyszących mu przeprosin.

Więc proces procesem, TVN swoje i Caritas też dalej swoje

A mylisz się kolego, TVN przeprosił i to w najdroższych godzinach ok 20-tej na TVN i TVN 24 i tak długo że prawie się tych przeprosin na pamięć nauczyłem.

Także poglądy poglądami, a trochę rzetelności nie zaszkodzi.

Na razie zwiastun...

No, wyrok był, TVN przeprosiło, a dom (zdaje się że de facto ruina) wraz z parcelą poszedł był do pani dyrektor za 10 000 zł. A co, nie wolno?

Taki jesteś mocny w gębie, bo wiesz że Ciebie nikt nie oskarży o pomówienie....marnie wygląda to co mówisz w zetknięciu z faktami....nauczyłeś się w końcu czytać dane statystyczne? :)))

Skoro, jak nam zapewniasz, nie masz zawodowych związków z KK to dlaczego tak bardzo się ciskasz? :-))))) Dlaczego nikt ci nie wierzy? :-))))))) A teraz możesz płakać i tupać do woli, że to oszczerstwo, insynuacja, pomówienie, kłamstwo, skandal, hupca, ....no, dawaj. :-) A Caritasowi kasa ucieka, oj ucieka. Watykan ciągle nienasycony, kasa też im umyka, bo wypływa dziwnym trafem na światło dzienne. Ktoś sypie. Każdy przytuliłby tyle grosza. I nie mazgaj się .

Muzyk Tomasz Lipiński nie chce mieć już nic wspólnego z Owsiakiem:

Jak to w show biznesie, prędzej czy później zawsze pokłócą się o kasę. Zawsze pojawi się jakaś menda, która za wszelką cenę chce zrobić na koncertach. Do Lipińskiego nic nie mam, szanuję go za całokształt. Jednakże inne zespoły musiały ostro się stawiać aby zarobić na Orkiestrze. Czy to wina Owsiaka i na tym zarabiał? Wina tak, interes nie. Pewnie tak powinno być, jak wszyscy to grają za darmo, ale business is business, wszędzie znajdzie się łapczywa menda.

MatkaKurka w TV Republika! :)

Ukryta Zawartość

Skoro ten człowiek działa w interesie publicznym zastanawiam się dlaczego nie ujawnia swojej twarzy i nazwiska, dlaczego stając na wokandzie nadal działa pod kryptonimem? Kogo więc reprezentuje? Caritas, inną fundację, ekologów, dawno temu Owsiak przeleciał mu jakąś cizię? No chyba, ze coś przeoczyłem i gdzieś są dostępne jego dane.

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Skoro ten człowiek działa w interesie publicznym zastanawiam się dlaczego nie ujawnia swojej twarzy i nazwiska, dlaczego stając na wokandzie nadal działa pod kryptonimem?

W szafie śpisz ? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

@sittek

Nie wiem czy jest sens tobie odpisywać sittek bo tu panują takie zasady że wpisy nieprzychylne jedynie słusznej linii znikają a obraźliwe dopiero po interwencjach.

Caritas wyciągnięto tu tylko po to by odciągnąć od faktów....a te jakie są każdy rozsądny widzi.

Podobnie twoja "argumentacja" ma cel jasny..... ;(

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

W szafie śpisz ? :)

To on nazywa się faktycznie Matka Kurka? Które to imię? A zdjęcia nie kojarzę? Wdziałem fotkę Arłukowicza, to on?

Caritas wyciągnięto tu tylko po to by odciągnąć od faktów....

A fakty można spotkać tylko w Gościu Niedzielnym? :-))))) notabene zaatakowanym przez terrorystów? I tutaj też kazali ci mącić? Sorry, ale twoja opinia na temat KK i jego agend nijak ma się do prawdy i rzeczywistości. JUż z tobą nie gadam, chciałem się tylko przywitać :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.