Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Okazuje się że PIS jest ponad każdym prawem. Tak im się przynajmniej wydaje. Nie obowiązuje ich prawo cywilne, prawo karne nawet konstytucja. W Smoleńsku pokazali nawet, że nie wierzą w prawa fizyki.

Obawiam się jednak, że ten obecny lot bez trzymanki może się podobnie zakończyć KATASTROFĄ.

Tylko, że niestety teraz wszyscy bierzemy w nim udział.

Edytowane przez HQ150

Ciekawe co na to odpowie prokuratura.

Prokuratura za chwilę też będzie bezsilna. PiS czuje że dostał szansę na utworzenie rządów dyktatorskich i brnie do tego w szybkim tempie. Mają swoją chwilę w historii. Niestety ta "chwila" może potrwać długo. Tak uczy historia. Utrata przez Polskę niepodległości jest bardzo bliska. Dyktatura w takim położeniu geograficznym jak Polska (strategicznym) jest skazana na izolację i unicestwienie. Albo związek z zachodem albo ze wschodem albo utrata niepodległości. Innych opcji nie ma.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Prokuratura za chwilę też będzie bezsilna. PiS czuje że dostał szansę na utworzenie rządów dyktatorskich i brnie do tego w szybkim tempie. Mają swoją chwilę w historii. Niestety ta "chwila" może potrwać długo. Tak uczy historia. Utrata przez Polskę niepodległości jest bardzo bliska. Dyktatura w takim położeniu geograficznym jak Polska (strategicznym) jest skazana na izolację i unicestwienie. Albo związek z zachodem albo ze wschodem albo utrata niepodległości. Innych opcji nie ma.

Chyba musisz emigrować :)

Dyktatura w takim położeniu geograficznym jak Polska (strategicznym) jest skazana na izolację i unicestwienie. Albo związek z zachodem albo ze wschodem albo utrata niepodległości. Innych opcji nie ma.

No to trzeba Kwachowi i Millerowi podziękować za to ze nas do tej unii i nato wcisnęli, bo wyjąć nas stamtąd nie będzie tak znowu łatwo. I jakis czas jeszcze nie grozi nam los Ukrainy...

Faszyzm znowu zaczyna "maszerować". Tak jak przed II wojną.

Tak - faszyści będą maszerować jutro w obronie "demokracji".

Do tego faszyści z Gazety Wyborczej będą opluwać Polskę z niemieckiego portalu za niemieckie pieniądze.

Ale Polska obroni się przed faszystami.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niestety przez bierność (50% frekwencji) już się nie obroniła. To smutne bo rozwój był systematyczny i po latach pracy można było osiągnąć dobrobyt niemiecki o którym Polacy marzą od wielu lat a tak to Dupa. Ciebie to 'Dottore' nie dotyczy nie chcesz wracać wspomóc budować nowy ład PiS-owi. Sprytny jesteś, ale cię rozumiem. Jakbym tam mieszkał to też w obecnym czasie do Polski bym nie wracał. Znacznie bezpieczniej przyglądać się z boku.

A może Ty wcale tam nie mieszkasz (Irlandia) i wcale nie jesteś doktorem (to raczej nie są ludzie ciemnogrodu) tylko zawodowym propagandystą piislamskim piszącym z kraju ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

MatkaKurka od dawna stoi po stronie PiS - wróżę rychły koniec Jurasa, Dzidzi, Mrówki Całej, Złotych Melonów i całej tej hucpy... Nareszcie! :)

Mam też wrażenie że Woodstocku pojawią się niejakie obiektywne trudności, uniemożliwiające odbycie się imprezy. ;)

Biedny Jureczek - pójdzie z torbami! :)

A wkrótce KARNY proces, co mu Kurka zorganizował! :)

Ze strony MatkiKurki:

"w tej chwili przeciw prezesowi toczą się dwa procesy, karny przed Sądem Rejonowym w Złotoryi i cywilny przed Sądem Okręgowym w Legnicy. Dodatkowo ma na karku Jerzy O. kilka postępowań prokuratorskich i za chwilę dojdą mu kolejne postępowania plus kontrole odpowiednich instytucji."

"Czasy się zmieniły i to są bardzo ciężkie czasy dla resortowych hochsztaplerów. Za wszystko odpowiesz Jerzy O., obiecuje ci to publicznie i uroczyście!"

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Do tego faszyści z Gazety Wyborczej będą opluwać Polskę z niemieckiego portalu za niemieckie pieniądze.

Proponuję zignorować tego polaczka we wszystkich wątkach.

A może Ty wcale tam nie mieszkasz (Irlandia) i wcale nie jesteś doktorem (to raczej nie są ludzie ciemnogrodu) tylko zawodowym propagandystą piislamskim piszącym z kraju ?

Któż to może wiedzieć...? :) Nie rozumiem tylko dlaczego imputujesz mi pislamizm skoro ja wcale nie jestem fanem PiS-u? Po prostu popieram działania Prezesa, które uważam za słuszne, w szczególności te działania które eliminują Ubekistan z polskiego życia politycznego i gospodarczego. Ogółem jednak PiS-u nie popieram, bowiem jestem przeciw socjalizmowi. A PiS to socjaliści, co z tego, że narodowi?

Mówienie o zwycięstwie prawicy w Polsce to kosmiczna bzdura.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Niestety przez bierność (50% frekwencji) już się nie obroniła.

A to ciekawe, w Polsce rządzą faszyści?

Pewnie do spółki z kato-talibami, prawda?

Z nasłuchu:

Różaniec w dłoń

Kiedy PiS przyjdzie podpalić dom,

ten, w którym mieszkasz - Polskę.

kiedy katole rzucą na ciebie gromnicą,

a kibole walną kłonicą,

i pod drzwiami Akcja Katolicka stanie nocą,

krucyfiksami w drzwi załomocą

ty ze snu podnosząc skroń,

stań u drzwi, różaniec w dłoń,

trzeba litanii.

Są w ojczyźnie jeszcze majątki i sioła

nie należące jeszcze do Kościoła,

Obca dłoń ich też nie przejmie

ale pacierza nie odmówi nikt,

wymusimy go w konstytucji i Sejmie.

Cóż, że nieraz smakowało gorzko 
na tej ziemi mszalne winko.

Za tę dłoń podniesioną nad Polską Katolicką - 
siedem litanii i jedna koronka dla serca Maryii.

Mistrzu Rydzyku, demagogu, oszuście i biznesmenie, nie w kasie troska. 
Dzisiaj litania - to strzelecki rów, 
okrzyk i rozkaz: 
Różaniec w dłoń,

Różaniec w dłoń.

A gdyby do nieba iść przyszło, 
przypomnimy, co rzekł Lech Kaczyński

"Spieprzaj dziadu" i powiemy to samo

w Radiu Maryja nad Wisłą.

Ukryj odpowiedzi (2)

wawafre

4 godziny temu

Oceniono 20 razy20

@1963mw

bardzo dobre

elwu76

3 godziny temu

Oceniono 21 razy19

@wawafre

Lance do boju,

Szable w dłoń,

Pisior-raka goń, goń, goń!

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kiedyś grafomania, teraz poezja ????

Chyba nie, ja obstaję przy tym iż to co napisał Broniewski to poezja, a to powyżej to nadal grafomania...

A co IV RP - Kaczyński sam sobie strzelił w skroń, ta zadymą z trybunałem. Kukiz w swojej dziecinnej naiwności ustawił się na linii pocisku.

O reszcie nie warto mówić nawet...

Na ulice nikt poza młodzieżówkami nie wyjdzie, ludzie wyjdą na ulice jak sprawa dojdzie do UE i zakręcą nam kranik z kasą...

W sumie to szkoda, PIS-u tak naprawdę już nie ma - tylko jeszcze o tym nie wiedzą. Polska straci 4 lata rządów PIS-u, później 4 na odkręcanie tego...

I wcale bym się nie zdziwił jak pani kanclerz wykorzystała sytuację i w końcowym bilansie wcisnęła Polsce ze 100k multikulti w zamian za nie wyciąganie konsekwencji przez UE za łamanie demokracji... I to przejdzie.....

Czyli miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze. Polak głupi przed i po....

Wiecie że mamy grudzień ? A wiecie że w tym miesiącu powinien królować budżet ??? A informacji o budżecie na 2016 tyle jak byśmy mieli co najwyżej marzec... ot taka ciekawostka dla myślących...

"Zbierzmy się pod domem Michnika. To Rabin Nienawiści

Czegoś tak żałosnego jak ten cały KOD to chyba w naszej historii jeszcze nie było.

Zmieńcie nazwę na Komitety Obrony Stołków...."

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie rozumiem tylko dlaczego imputujesz mi pislamizm skoro ja wcale nie jestem fanem PiS-u?

Ta zawsze twierdzą "wzmacniacze" jakiegoś trendu. Ma to za zadanie przytępić czujność oponentów. Poza tym niedawna deklaracja była jasna PiS Ci się podoba a PiS prowadzi Polskę do katastrofy tak jak w Smoleńsku.

Po prostu popieram działania Prezesa, które uważam za słuszne, w szczególności te działania które eliminują Ubekistan z polskiego życia politycznego i gospodarczego

Prezes to ikona ciemnogrodu. Nie wiadomo czy nie współpracował z UB. Musiałby to udowodnić.

Ogółem jednak PiS-u nie popieram, bowiem jestem przeciw socjalizmowi.

No wreszcie coś pozytywnego. Szkoda że już jest za późno.

Edytowane przez Lech36

Któż to może wiedzieć...? :)

Wiedzieć nikt, ale domyślać się można.

Nie rozumiem tylko dlaczego imputujesz mi pislamizm skoro ja wcale nie jestem fanem PiS-u?

To co piszesz i emocjonalny sposób w jaki to robisz wskazują na to.

Po prostu popieram działania Prezesa, które uważam za słuszne, w szczególności te działania które eliminują Ubekistan z polskiego życia politycznego i gospodarczego. Ogółem jednak PiS-u nie popieram, bowiem jestem przeciw socjalizmowi

No to wreszcie popierasz czy nie popierasz ? To taki syndrom dr Jekyll i mr Hyde.

Edytowane przez Lech36

szkoda ze juz go nie ma bo nie ma gdzie drzec mordy.

Faszystów powinno się eliminować z życia publicznego. Już wiele narodów się o tym przekonało. Polski jeszcze nie a to może być bolesne o czym idioci jeszcze nie wiedzą.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jasna i klarowna odpowiedź TK na śliskie zagrywki Pisaków:

1) Zgodnie z art. 190 ust. 1 Konstytucji orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego "mają moc powszechnie obowiązującą i są ostateczne".

2) Zgodnie z art. 190 ust. 2 Konstytucji ogłaszanie orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego jest obowiązkiem konstytucyjnym i podlega niezwłocznemu wykonaniu przez organ do tego zobowiązany, którym jest prezes Rady Ministrów.

,,- Ogłaszanie wyroków TK jest obowiązkiem konstytucyjnym i podlega wykonaniu niezwłocznie

- Ponawiam zarządzenie o niezwłocznym ogłoszeniu wyroku TK z 3 grudnia.''

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,19328869,rzad-skasowal-wyrok-trybunalu-konstytucyjnego-o-12-odbedzie.html#MT

Powiedz to POwcom, mają 48 orzeczeń do wykonania.

Wyrok TK został orzeczony przez niepełny skład TK, tj. 5 sędziów, powinno być 9. Poszedł w tej sprawie list do TK.

Nie wykonanie tylu orzeczeń przez poprzedni Rząd świadczy tylko o ważności i powadze TK.

Krótko mówiąc TK do likwidacji.

Wyrok TK został orzeczony przez niepełny skład TK, tj. 5 sędziów, powinno być 9

O tym decyduje TK, nie Ty ani rząd.

Krótko mówiąc TK do likwidacji.

Pisowska ośmiornica chce działać bez nadzoru ?

Kościół katolicki zawsze zwalczał jakikolwiek odruch demokracji. To lezy w samych pryncypiach jego działalności.

Dlatego tak dobrze dogadywał się zawsze z dyktaurami i to bez znaczenia z prawa czy z lewa.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Coś wygląda na to, że Kempie trochę rura zmiękła. Najpierw było tak:

"Przedstawiając powyższe, uprzejmie proszę o zajęcie stanowiska w przedmiotowej sprawie. Jednocześnie informuję, że do tego czasu wstrzymuję publikację wyroku" - podkreśliła w piśmie Beata Kempa.

TOK FM skontaktowało się z rzeczniczką rządu Elżbietą Witek. Ta potwierdziła informację - wyrok uznany został za nieważny i nie będzie opublikowany w Dzienniku Ustaw.

A teraz już mówi całkiem coś innego:

,,W mediach publikowane są kłamstwa - stwierdziła rzeczniczka prasowa rządu Elżbieta Witek. Oświadczyła, że nieprawdą są twierdzenia, że KPRM "skasowała" wyrok TK. - Wyrok będzie opublikowany - zapowiedziała.''

http://wiadomosci.wp...m&ticaid=116197

Chyba wystraszyła się prokuratury. Ale dlaczego?

Przecież prezydent z chęcią by ją ułaskawił. Oczywiście, żeby uchronić wymiar sprawiedliwości przed wydawaniem politycznych decyzji:-)

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.