Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zróbcie Komitet Obrony Lisa.

Komitet walki z cenzurą i okradania polski. Tak okradanie to nie tylko współpraca z korporacją zachodnią to tez pisowskie mechanizmy które powodują ze kasy ubywa a niczego nie przybywa. To jest jeszcze gorsze.

chwilowy brak działalności w audio.

Xniwax

Wkleiłem wypowiedź Lisa bez komentarza bo liczyłem na inteligencję czytających.

Ci myślący samodzielnie od razu zrozumieli, że nie chodzi tu o Lisa a o jawną cenzurę w komuszym stylu jaką preferuje PiS.

Chodzi o rozdźwięk między tym co PiS kieruje do swojego bezmyślnego elektoratu a tym co robi w rzeczywistości.

Najbardziej rozbawia mnie fakt, że politycy PiSu mocno się dąsają, że ich brednie nie są łykane przez innych tak jak przez ich "twardy" elektorat. Ich zdziwienie tym faktem i ich irytacja są rozbrajające. Już kiedyś partia obraziła się na społeczeństwo, pamiętasz?

Ja tam się "politycznie" nie udzielam

To co tutaj robisz?

Tak okradanie to nie tylko współpraca z korporacją zachodnią

Pieniądze to nie wszystko ale czemu miałbym to Tobie tłumaczyć.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Lisa od czasu do czasu oglądałem, bez szczególnej fascynacji.

Komitetu obrony Lisa nie będzie, bo problemem nie są poszczególne audycje czy dziennikarze.

Problemem jest sposób traktowania mediów oraz rozumienie ich funkcji. Według obecnej władzy media mają im służyć, niezależność nie jest zaletą tylko wadą którą należy zlikwidować, co właśnie widzimy.

Jestem Europejczykiem.

Plujecie na KK a jak pisze się prawdę o podejrzanych działaniach Jerzego O. to próbujecie go uwiarygodniać wypowiedziami jakichś nieświadomych księży.

Chodzi o rozdźwięk między tym co PiS kieruje do swojego bezmyślnego elektoratu a tym co robi w rzeczywistości.

Chyba nie myślałeś, że w tym konkretnym przypadku i po pewnych poczynaniach Lisa mimo ekonomicznym bonusów Lis

nie będzie miał problemów z pozostaniem w ogóle w TVP.

Błędem jest ingerowanie w jego program. Takie szczątkowe działania powodują właśnie takie reakcje jak Wasza.

Uważam, że Lis z TVP powinien być usunięty, a właściwie jego program wraz z nim.

Jako dziennikarz skompromitował się wystąpieniem podczas manifestacji KOD stając się kompletnie niewiarygodny, niemówiąc o wcześniejszych medialnych manipulacjach związanych z wyborami.

Proszę bardzo niech się spełnia zawodowo w telewizjach prywatnych, a nie w TVP jako outsourcing medialny mający raczej tylko finansowe aspiracje nie mające nic z etyką zawodu jaki wykonuje.

Problemem jest sposób traktowania mediów

Tu pewna zgoda ale ja pisałem o Lisie jako konkrecie, a nie o Lisie jako postaci reprezentatywnej dla całego dziennikarstwa polskiego.

Lis może co najwyżej być dowodem, wzorem zeszmacenia bez względu na poglądy i światopogląd.

Czasem skomentuję

Może czas na samokrytykę w takim razie drogi Risto.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Plujecie na KK a jak pisze się prawdę o podejrzanych działaniach Jerzego O. to próbujecie go uwiarygodniać wypowiedziami jakichś nieświadomych księży.

A kim Ty jesteś ? Takim znawcą przekrętów WOSP ? Zgłoś je. Przecież nowy rząd przychylny KK na pewno zajmie się Twoimi nowinkami.

P.S. To nie jest "jakiś" nieświadomy ksiądz, to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. Niestety takich ludzi jest bardzo mało w KK.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Tylko jeden z 12 apostołów zdradził Pana.

Przynajmniej ma zapewniony wieczny koks, wódę i dziwki w piekle :)

Przynajmniej ma zapewniony wieczny koks, wódę i dziwki w piekle :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

... jak pisze się prawdę o podejrzanych działaniach Jerzego O. ...

Mnie się wydaje, że nie piszesz prawdy tylko wklejasz wypociny idiotów i domysły tychże.

Ukryta Zawartość

Trafiłeś w moje gusta, uwielbiam takie klimaty !

Ukryta Zawartość

W odniesieniu do rozdźwięku między deklaracjami a rzeczywistością w sprawie politycznych działań PiS dotyczących mediów ciekawie prezentuje się bolszewicki bełkot Macierewicza.

"- Teraz, gdy lud wygrał, część tych elit zarzuca ludowi, że bezprawnie korzysta z demokracji. Po prostu tym ludziom się coś pomyliło. Przypominają się im czasy okresu komunistycznego, kiedy powołując się na klasę robotniczą, rządzili przeciwko narodowi - mówił minister."

Ukryta Zawartość

Macierewicz wpisuje się w załganą interpretację PiSrzeczywistości. Nie można mu odmówić dobrej pamięci okresu komunistycznego bo czerpie z tamtego okresu garściami. Nawet nie wyzbył się nowomowy jaką wówczas ludzie określali sposób wypowiadania się partyjnych aparatczyków PRL.

Widać Macierewiczowi uznał, że jak PiS stosuje metody z tamtego okresu to jest cacy. To nic, że są to te same działania, które stosowało PZPR.

Ukryta Zawartość

Jako dziennikarz skompromitował się wystąpieniem podczas manifestacji KOD

Co innego udział w miesięcznicach smoleńskich i spędach poparcia dla PiS zorganizowanych przez Prezesuńcia. Tam dziennikarz się uwiarygadnia.

etyką zawodu jaki wykonuje.

...

Lis może co najwyżej być dowodem, wzorem zeszmacenia bez względu na poglądy i światopogląd.

Wzór etyki dziennikarskiej i nie-zeszmacenia się został właśnie prezesem TVP.

Prymitywizm i Sekta

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

O nieprzedłuzaniu kantraktu z T.Lisem na jego program zadecydował poprzedni Zarząd TVP. Wypełnia umowę do końca i do widzenia. W kontrakcie ma obowiązek przedstawiania scenariuszy programu do akceptacji dyrektorowi programowemu TVP.

ignorowani: jaro_747; ayran

Grunt to rodzinka czyli 4 RP inaczej Damy Rade

czyli rodzina na swoim

Jestem ciekaw co nasi złotouści popierający Pis powiedzą na to

(kolejny odcinek zagarniania państwa przez swojaków )

a miało być sprawiedliwie ( niby jest " Nasi dostają "posadki) i prawo ( łamanie jego )

to be continued ......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Poznałem kiedyś Radomsko.Fuche trafił ten Wiesław Kamiński. Był dotychczas prezesem Przedsiębiorstwa Komunalnego w Radomsku i sam rozpowiadał o tym pokrewieństwie z Prezydentem RP - "Babcia Andrzeja Dudy jest rodzoną siostrą mojej mamy - mówi Kamiński,"

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Nie jest wójkiem Prezydenta Andrzeja Dudy. Są spokrewnieni porzez babkę A. Dudy, a nie przez matkę [ojca]. 1/7 w lini bocznej, po kądzieli. Między nimi jest odległość 8 osób w stopniu pokrewieństwa.

Komisarz Radomska Wiesław Kamiński jest co najwyżej dalszym krewnym Prezydenta RP,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez orq

ignorowani: jaro_747; ayran

Taaaa, klimaty zajebiaszcze!:-)

A do wklejaka idiotyzmów, Trapera:

Gdyby ta nawiedzona baba miała choć trochę oleju we łbie, namalowałaby inne piekło; jest znacznie bliżej niej, ot - ciut na północ od Seulu.

A masz wiency mundrości w zanadrzu?

To znaczy - jeszcze wiency.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Napisałem "wójkiem" i nikt nie zauważył, nie pouczył.

Zauważył, zauważył...

Ale doszedł do wniosku, że skoro to Pajacykowa familia, to niech będzie "wójek".

Prawda @trebliG, przegiąłem.

Przepraszam Was za to.

Tracisz wiarygodność, lub to co Ci z niej pozostało, Tomaszu:-)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.