Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie śpi się, hę?:-)

Ja też, choć cza fstać za moment, kurdeflak:-)

Skąd się biorą niby dorośli ludzie, a wciąż nienawidzący pomagającym potrzebujących tejże pomocy - dzieci?

Albom głupi, albo co....:/

Chyba 'albo co', bo to jest k**wa - niewyrłumaczalne

Jakbyś, Bracie nie wyłuszczył - to i tak nie do pojęcia.

Żenial, mesje!:-) *

...

* dla frajerskich niedojd: piszemy zupełnie inaczej, ale wasz szefuńcio, Kaczyński - tak mniej więcej słyszy.

A kogo obchodzi jak się to pisze? Mare-see bow-coo.

Edytowane przez misiomor

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Juz niedługo zateskmicie za normalną polską. Władza dyktatorsko-komunistyczo-socjalistyczno-narodowosciowa juz byla wiele razy przerabiana w przeszłości zawsze konczyla sie katastrofa. Polscy jeszcze sie nie nauczyli.

Liczcie tylko na takie newsy i newsy o kolejnych zamknieciach przejeciwch i innych rozlierduchach. I to przez 4 lata plaga nas dopadła. Ale zeby w posowieckim kraju który już to przeżył znowu to go..o tutaj sprowadzać.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Wsio będzie po staremu ...

Ukryta Zawartość

Najlepsze takie resortowe "zgodnie z prawem prowadzona dokumentacja (w tym nagrania) została zniszczona" ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Koolo

Ciekawe czemu nikt nie pisze o aferach związanych z Caritasem.

f19e500c8efd5c8678876809ae2f0c6d.jpg

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

I właśnie wyszedł ci drugi Senat. Pytanie. Po co nam drugi Senat jak mamy już jeden?

I o tym cały czas piszę. Zrobić referendum. W czym problem?

Twierdzisz, że TK bronią prymitywne ludziska.

Faktem jest, że TK bronią wydziały prawa kilku największych polskich

Uniwersytetów oraz SN. Czyli ludzie pracujący na tych wydziałach i sędziowie

SN to prymitywne ludziska. To właśnie wynika z tego co napisałeś.

Jeśli twoim zdaniem to zakrawa na śmieszność to miej żal tylko do siebie.

Wylej mu wodę przed domem i wyślij po bułki. Nie odpuszczaj!

Kara musi być!

Ależ nie wyszedł drugi senat bowiem senat jest ciałem ustawodawczym nie sądem konstytucyjnym.

Ayranie szanowny, prostakami i nieświadomymi narzędziami nazywam tych, którzy pod naporem medialnych doniesień wychodzą na ulicę by bronić tego śmiesznego trybunału. Co do profesorów i tak zwanych”autorytetów” to uważam, że bronią oni interesów swjej grupy społecznej i zawodowej, która to dzięki pozornej elitarności [Właściwie to ekskluzywności zapewnianej przez korporacje zawodowe] wyrasta na „nadobywateli”. Warto też sięgnąć do historii i przypomnieć sobie przeróżne autorytety broniące słuszności konstytucji PRL czy poczytać artykuły zachodnich mediów opisujące jak zgodnie ze wszelkimi normami przebiegły pierwsze powojenne referendum oraz wybory na ziemiach polskich.

Warto by wszystkich tych akademickich obrońców „starego prawa” PiS zrzucił z piedestału a tych, którzy habilitację bądź doktorat zrobili przed rokiem 1991 wyłączono z życia akademickiego i odarto ze wszystkich przywilejów. Inaczej nigdy nie wyjdziemy z tego postkomunistycznego bagna zwanego IIIRP.

Śmiałem się gdy mój dziadek mówił że nic się nie zmieni "za solidarności" bo nie wrzucono do dołów z wapnem komuszej elity oraz sędziów i prokuratorów - dziś wiem że staruszek się nie pomylił.

Oby tylko szybko przestano utożsamiać PiS z prawicą, którą nie jest bo to największe zagrożenie dla możliwości przejęcia władzy przez prawicę narodową.

Edytowane przez szerszy

Ależ nie wyszedł drugi senat bowiem senat jest ciałem ustawodawczym nie sądem konstytucyjnym.

Ależ tak bo przecież zmieniamy konstytucję a tobie wyszedł organ kolegialny wybierany w wyborach powszechnych, który ma coś kontrolować. Wypisz, wymaluj Senat. Teraz jak ma już Senat to przyznaj mu trochę kompetencji dawnego TK i masz. Tak właśnie było

do niedawna w Wielkiej Brytanii. Izba Lordów pełniła oprócz roli wyższej izby parlamentu także rolę sądów. Jako sąd obradowała w składzie tzw. Lordów Prawa.

Ayranie szanowny, prostakami i nieświadomymi narzędziami nazywam tych, którzy pod naporem medialnych doniesień wychodzą na ulicę by bronić tego śmiesznego trybunału.

Ale u ciebie ciężko z myśleniem. Od 1989 minęło 26 lat.

26 lat - 5 lat (studia) - 4 lata (doktorat) = 17 lat

W ciągu 17 lat od doktoratu można zdobyć profesurę.

I teraz najlepsze. W Poznaniu spotkałem kolegę i pokazał

mi swoich znajomych z wydziału prawa UAM. Teraz wiem, że

to byli prostacy i nieświadomymi narzędziami. Pewnie część

z nich czytała prace Hansa Kelsena o kontroli konstytucyjności prawa,

ale to debile i tyle. O, nawet się rymuje.

Co do profesorów i tak zwanych”autorytetów” to uważam, że bronią oni interesów swjej grupy społecznej i zawodowej, która to dzięki pozornej elitarności [Właściwie to ekskluzywności zapewnianej przez korporacje zawodowe] wyrasta na „nadobywateli”. Warto też sięgnąć do historii i przypomnieć sobie przeróżne autorytety broniące słuszności konstytucji PRL czy poczytać artykuły zachodnich mediów opisujące jak zgodnie ze wszelkimi normami przebiegły pierwsze powojenne referendum oraz wybory na ziemiach polskich.

Ale konstytucjonaliści zwykle nie są adwokatami. Niektórzy byli może kiedyś sędziami (chyba Rzepliński był)

ale to nie jest jakieś niezbędne. Poza tym teraz zawody prawnicze jak adwokat są tak otwarte, że przeciąg wieje.

No i powtarzam: kontrolę konstytucyjności jaką mamy w Polsce opisał i wymyślił Hans Kelsen. Gdzieś tak 100 lat

temu.

Warto by wszystkich tych akademickich obrońców „starego prawa” PiS zrzucił z piedestału a tych, którzy habilitację bądź doktorat zrobili przed rokiem 1991 wyłączono z życia akademickiego i odarto ze wszystkich przywilejów. Inaczej nigdy nie wyjdziemy z tego postkomunistycznego bagna zwanego IIIRP.

A to już było. Towarzysz Moczar co tak naszą ojczyznę umiłował też tak zrobił. I od razu było lepiej. Nauka polska zyskała.

Szkoda, że Strzembosz jest już emerytem bo go już wyrzucić z pracy nie można. Skubany, uchował się.

Śmiałem się gdy mój dziadek mówił że nic się nie zmieni "za solidarności" bo nie wrzucono do dołów z wapnem komuszej elity oraz sędziów i prokuratorów - dziś wiem że staruszek się nie pomylił.

No nie wrzucono i oni do pisu wstąpili.

Oby tylko szybko przestano utożsamiać PiS z prawicą, którą nie jest bo to największe zagrożenie dla możliwości przejęcia władzy przez prawicę narodową.

Szanowny endeku, jeśli jeszcze będą w Polsce wolne wybory to kolejny Sejm wprowadzi małżeństwa gejów i lesbijek i będzie jak w Hiszpanii. No ale rozwalanie prawa ci się podoba. Skąd wiesz, że pis będzie przestrzegać kodeksu wyborczego?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Szydlo jednak bierze zajebisty towar. też taki chcę.

Nie wiem czy przeżyję jak mnie trzepnie ale to na pewno

będzie zajebiste.

Spodziewaliśmy się oporu i ataku pewnych środowisk. Ale nie poddamy się. Nie zrezygnujemy z naprawy państwa. Dlatego zwróciłam się dziś do wszystkich liderów sił parlamentarnych o wspólne powstrzymanie takich złych praktyk. Razem musimy potępić wypowiedzi, zagranicznych polityków, którzy używając nieprawdziwych, wyolbrzymionych tez, godzą w autorytet naszego państwa.

1. Nie "pewnych" ale wegan i rowerzystów.

2. My prowadzimy politykę wewnętrzną.

3. Opozycja ma prowadzić politykę zewnętrzną bo minister dyplomacji to debil i jak powiedział, że wszystko przez wegan i rowerzystów to się duńczycy obrazili.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Po kurskiemu.

"Prezenterzy Piotr Maślak, Jarosław Kulczycki i reporter Adam Feder to pierwsi dziennikarze TVP Info, z którymi rozstało się nowe kierownictwo stacji - informuje portal Wirtualnemedia.pl."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wpisać tylko zamiast PiS Władza Ludowa, zamiast 1991 1939. Zamiast postkomunistycznego dać sanacyjnego i z III zrobić IIRP.

I można publikować w dowolnej gazecie od 1945 r...

Śmiałem się gdy mój dziadek mówił że nic się nie zmieni "za solidarności" bo nie wrzucono do dołów z wapnem komuszej elity oraz sędziów i prokuratorów

A to już też było i nawet się po `45 udało...

Jak widzę mentalnie dalej tkwisz po uszy w poprzednim ustroju i nawet nie zauważasz, że w raz z jego zmianą zmieniły się i metody. Te poprzednie były zarezerwowane właśnie dla totalitarnych reżimów przyniesionych tu siłą na sowieckich bagnetach.

W ustrojach demokratycznych, nawet w warunkach takich jak po II W.Ś. w Niemczech takie sprawy załatwia się inaczej. Widać zasady panujące w cywilizowanych, demokratycznych państwach dalej Ci są obce...

Edytowane przez Adalbert95
Gość Gosc

(Konto usunięte)

A to już było. Towarzysz Moczar co tak naszą ojczyznę umiłował też tak zrobił. I od razu było lepiej. Nauka polska zyskała.

Szkoda, że Strzembosz jest już emerytem bo go już wyrzucić z pracy nie można. Skubany, uchował się.

Oj chyba nie dostrzegasz nadrzędnej konieczności likwidacji „owoców zatrutego drzewa” w krajowej palestrze. Ucząc się na błędach Moczara można przeprowadzić sprawę w sposób bardziej aksamitny dzięki komisjom weryfikującym dorobek penintenta pod kontem przydatności dla wzmacniania siły narodu. Kontrrewolucja niestety nie może odbyć się bez środków nadzwyczajnych min. Bez przyśpieszonych przewodów doktorskich.

Szanowny endeku, jeśli jeszcze będą w Polsce wolne wybory to kolejny Sejm wprowadzi małżeństwa gejów i lesbijek i będzie jak w Hiszpanii. No ale rozwalanie prawa ci się podoba. Skąd wiesz, że pis będzie przestrzegać kodeksu wyborczego?

W najgorszym wypadku można temu przeciwdziałać metodami radykalnymi wywodzącymi się również z Hiszpanii. Konserwatystom udało się tam metodą kontrrewolucyjną wyplewić lewactwo na długie lata.

Wpisać tylko zamiast PiS Władza Ludowa, zamiast 1991 1939. Zamiast postkomunistycznego dać sanacyjnego i z III zrobić IIRP.

I można publikować w dowolnej gazecie od 1945 r...

Kontrrewolucja by była skuteczna musi być radykalna. Inaczej kończy się na niekorzystnych kompromisach.

A to już też było i nawet się po `45 udało...

Jak widzę mentalnie dalej tkwisz po uszy w poprzednim ustroju i nawet nie zauważasz, że w raz z jego zmianą zmieniły się i metody. Te poprzednie były zarezerwowane właśnie dla totalitarnych reżimów przyniesionych tu siłą na sowieckich bagnetach.

W ustrojach demokratycznych, nawet w warunkach takich jak po II W.Ś. w Niemczech takie sprawy załatwia się inaczej. Widać zasady panujące w cywilizowanych, demokratycznych państwach dalej Ci są obce...

Nie potrzebnie łączysz "demokratyczny" z "cywilizowany". Demokracje europejskie działają akurat przeciw jedynej konserwatywnej cywilizacji związanej z żywym kultywowaniem chrześcijaństwa. Wszystko inne to barbarzyńskie mrzonki o budowie nowego ładu bez boga.

szerszy

Przypomnij kiedy to Wielki Reformator Polski czyli J.Kaczyński studiował prawo i na jaki temat doktoryzował się?

Czy jego też nie należałoby "zrzucić z piedestału"?

Szydło gadała tak, jakby decyzja Komisji Europejskiej ją ucieszyła. Zapewne liczy na to, że moherowo-sklerotyczny elektorat PiS nie połapie się w sytuacji i dzisiejszą decyzję uzna za sukces rządu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Parę mądrych słów o orkiestrze i nie tylko powiedział w rozmowie z Rzeczpospolita biskup Pieronek. Polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szerszy

Przypomnij kiedy to Wielki Reformator Polski czyli J.Kaczyński studiował prawo i na jaki temat doktoryzował się?

Czy jego też nie należałoby "zrzucić z piedestału"?

Oczywiście, to tylko pożyteczny częściowo idiota, który zrazi społeczeństwo do socjal-chadeków. Ważne by nie pozwolić utożsamiać PiS(Populizm i Socjalizm) z prawicą.

Nie potrzebnie łączysz "demokratyczny" z "cywilizowany". Demokracje europejskie działają akurat przeciw jedynej konserwatywnej cywilizacji związanej z żywym kultywowaniem chrześcijaństwa. Wszystko inne to barbarzyńskie mrzonki o budowie nowego ładu bez boga.

Acha... Wszystko jasne. Tylko w takiej sytuacji może podaruj sobie całkowicie używanie terminów cywilizacja, demokracja, naród, społeczeństwo, wspólnota, państwo, bo to terminy nie mające absolutnie nic wspólnego z modelem który tak Ci odpowiada czyli teokracją. Dziękować Bogu, partii czy historii taki model państwa u nas jest coraz mniej realny, a za lat kilka czy kilkanaście gdy mohery wraz Rydzykiem i jemu podobnymi fizycznie wymrą, raz na zawsze odejdzie w niepamięć.

Edytowane przez Adalbert95

Oczywiście, to tylko pożyteczny częściowo idiota, który zrazi społeczeństwo do socjal-chadeków. Ważne by nie pozwolić utożsamiać PiS(Populizm i Socjalizm) z prawicą.

To niestety się talibie nie stanie. Naczelnik mówi, że "na prawo od nas tylko ściana". Ale pocieszę cię. Nie można mieć wszystkiego.

A tak masz Narodowy (to ci się podoba) Socjalizm (to pewnie mniej) pod przewodnictwem pedofilów, chciałem powiedzieć biszkoptów (czyli znowu super).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.