Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba sztuki mięsa... A nawet i to nie.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Nie mieszaj sztuki z polityką.

nie nazywaj tego czegoś sztuką :)

Noooo :-), ale nie przeszkadza mi to

wyobraź sobie taka pyszną pizzę z ulubionymi dodatkami, mmm...

nie kochasz już prezesa? ;)

To sukces nas wszystkich, nawet tych, którzy maszerują w KOD, czy wystają gdzieś z flagami, też wezmą te 500pln, zobaczysz..w duchu się cieszą, że i oni coś mają z rządów Jarosława Kaczyńskiego, zapewniam Cię .

A nie przyszlo Ci do glowy ze jak pomagac to tym ktorzy rzeczywiscie tego potrzebuja? Forma rozdawania publicznej kasy jaka obralo pis to czysta glupota za ktora niebawem wszyscy zaplacimy. Rzeczywiscie jest sie z czego cieszyc .Nie rozumiem dlaczego ktos kto zarabia dajmy na to 20tys zl miesiecznie ma byc w ten sposob wspomagany. Malo to mamy w tym kraju ludzi ktorzy zyja w nedzy? A co z patologia w rodzinach? Malo to mamy takich gdzie kazdy grosz zamieniany jest na napoje wyskokowe i nikt sie tam dziecemi nie przejmuje.Trzeba byc idiota by myslec ze w takich przypadkach te pieniadze zostana wydane na dzieci.,Takich przykladow bezsensownosci pisowskich decyzji jest wiecej.

wyobraź sobie taka pyszną pizzę z ulubionymi dodatkami, mmm...

nie kochasz już prezesa? ;)

Hey Hey. A to ma być jedna na miesiąc czy jakieś cotygodniowe wspomożenie od prezesa dla pizzoholików? Jeśli jedna na tydzień to przypnę sobie wpinkę sztandarowego Radia i zapiszę się do Ruchu Kontroli Wyborów :D

pieniadze zostana wydane na dzieci

Pieniądze są nie na dzieci, tylko z powodu dzieci, wydane mogą być na cokolwiek, byleby ulżyły losowi rodzin, w których są dzieci i zachęciły rodziny z jednym dzieckiem do podjęcia decyzji o powiększeniu stanu posiadania potomstwa.

zachęciły rodziny z jednym dzieckiem do podjęcia decyzji o powiększeniu stanu posiadania potomstwa.

i o ile powiększysz stan posiadania?

PiS to miszczowie kłamstwa i hipokryzji:

"Gdynia w środę obchodziła 90. urodziny. Gościem uroczystej sesji rady miasta był prezydent Andrzej Duda. Podczas przemówienia chwalił, jak wspaniale odradza się gdyńska stocznia: - Patrzymy i widzimy, że ta stocznia zaczyna się odbudowywać. Bałtycki Park Nowych Technologii, który tam powstał, Park Konstruktorów - to wszystko są rozwiązania nowoczesne, które będą tworzyć podwaliny pod nową stocznię. Mam nadzieję, że Gdynia uzyska efekt synergii: dobrej pracy sektora prywatnego, władz samorządowych i władz państwowych."

Pięknie, tylko że ciężko będzie jednak ten efekt uzyskać, bo jego partia - Prawo i Sprawiedliwość - dwa dni temu wyrzuciła z pracy osobę odpowiedzialną za wspomniane sukcesy.

Nowym prezesem strefy została Aleksandra Jankowska, działaczka PiS z Sopotu. W 2007 r. przez kilka miesięcy była wicewojewodą pomorskim. Wcześniej była radną Sopotu i kandydatką PiS na prezydenta tego miasta. W 2011 r. startowała z listy PiS do Sejmu i była zaliczana do grupy tzw. aniołków Jarosława Kaczyńskiego.

Jankowska jest absolwentką Wyższej Szkoły Morskiej w Gdyni. W ostatnich latach pracowała w SKOK-ach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No zastanawiajace jest to . Skoro tak zajebiscie stocznia stoi to czlowiek ten powinien dostac order i mozliwosc ucalowania sygnetu prezesa , a jak dobrze by raczke prezesa oblizal powinien dostac jeszcze spora premie. Propaganda i obluda , falsz to cechy pisdusiow jakie nasilily sie u nich po wygranej w wyborach. Oczywiscie to tylko nieliczne z calegp szeregu cech jakimi okraszona jest ta partia.Dodajmy , negatywnych cech.Jeszcze pare miechow temu gdy sluchalo sie szczekajacych w mediach osobnikow tej masci to z ich slow wynikalo , ze Polska to kraj zrujnowany na wielu plaszczyznach , nie tylko gospodarczo. Minelo kilka miesiecy i widzimy totalna metamorfoze, totalnie inny swiat, mlekiem i miodem plynacy. Doprawdy zadziwiajaca zmiana postrzegania rzeczywistosci.

Pieniądze są nie na dzieci, tylko z powodu dzieci, wydane mogą być na cokolwiek, byleby ulżyły losowi rodzin, w których są dzieci i zachęciły rodziny z jednym dzieckiem do podjęcia decyzji o powiększeniu stanu posiadania potomstwa.

No wlasnie o tym napisalem. Np na wodeczke i inne uzywki a dostaja ja z powodu mienia dziatek a wiec na dzieci. Chcesz sprawic by ludzie zechcieli miec dzieci to stworz im godne warunki egzystencji. Zadbaj o to by mogli znalezc prace i godnie zarabiac. To sa podstawy jakie nalezy stworzyc spoleczenstwu. To jest bodziec do tego by miec w ogole dzieci bo mozna wtedy ze spokojem patrzec w przyszlosc. Dziwisz sie ze dzieci mamy co raz mniej? Wychowanie dziecka nie konczy sie na urodzeniu . Rozdawanie kasy w takiej formie jak robi to pis jest czysta glupota. Ale obiecalo sie gruszki na wierzbie w wyborach i trzeba cos zrobic w tej kwestii. Nie wazne ze glupio i byle jak , wazne ze ma sie gest i ciemnota bedzie sie cieszyc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dyzman69

Forma rozdawania publicznej kasy jaka obralo pis to czysta glupota za ktora niebawem wszyscy zaplacimy

Szybciej niż się spodziewaliśmy, wszelkie nowe daniny są usprawiedliwiane zebraniem dodatkowych 2mld zł potrzebnych do programu 500+.

Kiedy tylko nowa ustawa zabije handel internetowy z zagranicznymi dostawcami upadną małe firmy i odczujemy to wszyscy... Poczta Polska, która nie tak dawno pootwierała szereg nowych placówek boleśnie się o tym przekona.

Hey Hey. A to ma być jedna na miesiąc czy jakieś cotygodniowe wspomożenie od prezesa dla pizzoholików? Jeśli jedna na tydzień to przypnę sobie wpinkę sztandarowego Radia i zapiszę się do Ruchu Kontroli Wyborów :D

jeśli choć jedna na tydzień, już idę głosować :)

jeśli choć jedna na tydzień, już idę głosować :)

Idę z Tobą tylko pytanie jakie maja być ?

Jak dla mnie to za wyjatkiem ostrych wszystkie ;)

a tak na poważnie coś ściema była z tym podsłuchiwaniem dziennikarzy

ale to całe towarzystwo odkąd powstało mami ludzi insynuacjami

Dla tego panowie nigdy tym ludziom NIE WIERZE

Ukryta Zawartość

PS szkoda ze nie mozna całego tekstu przeczytac....

post-20694-0-48754100-1455289174_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziś słyszałem o tym w Polskim Radiu 24:

Ukryta Zawartość

Pomysł przedstawiono w superlatywach jednak to powrót do ciężkiej komuny, który spowoduje wzrost składek, danin, akcyz i innych podatków. "Dobra Zmiana" wyciągnie nam pieniądze z kieszeni szybciej niż partia Razem wymyśliła sposób na kolektywizację...

Ukryta Zawartość

Uczciwy człowiek nie ma nic do ukrycia, oprócz biedy.

Podaj nam swoje imię, nazwisko, pesel i adres.

Ojciec Chrzestny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Dziś słyszałem o tym w Polskim Radiu 24:

Ukryta Zawartość

Pomysł przedstawiono w superlatywach jednak to powrót do ciężkiej komuny, który spowoduje wzrost składek, danin, akcyz i innych podatków. "Dobra Zmiana" wyciągnie nam pieniądze z kieszeni szybciej niż partia Razem wymyśliła sposób na kolektywizację...

Niekoniecznie ubezpieczenie ale na pewno ktoś by musiał wziąść sie za patologie leczenia. Ja płacę składki a jak raz na rok byk chciał skorzystać to zapisy na za pol roku albo prywatnie. Więc pytanie po co mi to ubezpieczenie. Żeby babcie finansować? I biedote. Ja płacę bidoki korzystają.

To tak jak 500 ja płacę bidoki dostają.

Ale jaja.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Dyktatury ciemniaków ciąg dalszy nastąpił

Ukryta Zawartość

A to bardzo ciekawe. Jeżeli to nie jest kaczka dziennikarska to mamy kolejny krok w kierunku państwa policyjnego.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Nareszcie

ale chciałbym zapytać jak się czujecie poniewierani przez takiego konusa z PIS ?

Edytowane przez Ultro

Trochę uwiera ale nie boli. Konus już był i wybył. Po tym co konus teraz wyprawia już nigdy więcej nie będzie. I co wręcz cieszy, wszystkie pomioty konusa wraz z nim odejdą w niebyt, a my zostaniemy. I jak Ci z tym?

Trochę uwiera ale nie boli. Konus już był i wybył. Po tym co konus teraz wyprawia już nigdy więcej nie będzie. I co wręcz cieszy, wszystkie pomioty konusa wraz z nim odejdą w niebyt, a my zostaniemy. I jak Ci z tym?

Gdybyśmy mieli to głębiej analizować, to jeżeli odejdą to w odbyt, a nie w niebyt...

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

...a Kto Ciebie / Was stamtąd wyciągnie?

Pozostał Wam / Tobie tylko niebyt w odbycie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wiem że następcy nie będą mieli żadnych zachamowań w żadnej sferze życia politycznego

przykład dal nam konus ja to się robi

Ja tam mam wrażenie ze to socjolog lub psycholog zbierający materiały do pracy naukowej, tworzy sobie na forum jakieś alternatywne do rozumu rzeczywistości, wypisuje wewnętrznie spójne (mimo ze oparte na z założenia błędnych logicznie teoriach) kocopoły i czeka ilu idiotów mu w ten szajs uwierzy i zacznie go wspierać. Ewentualnie jakiś spin doktorek czy twórca kampanii reklamowych, cyzelujący technikę robienia wody z mózgu. Rozważaliście taka możliwość? Oczywiście istnieje możliwość ze to jakiś biedak poturbowany przez los poważną chorobą psychiczną, który akurat to forum uznał za odpowiednie audytorium dla swoich urojeń, ale trochę przydługo to trwa i zbyt regularnie jak na zwykłego świra...

NIE!!! Nie może być...

To oznacza, że kol. 747 tak naprawdę nie kocha Kim Hyun-A?

;( :( :(

Mam wrażenie, że coś się skończyło.

Edytowane przez wiatrak

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.