Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, osimar napisał:

Nawet zrepolonizowany bank był na usługach PiS

dwa super wiezowce to byłby naprawdę wielki biznes

i dług zostałby spłacony

problem w tym że przez tyle lat rządow JK niczego się nie dorobił i nie ma czym zapłacić nawet własnej rodzinie za projekt

z jednej strony oszukał  z drugiej jak to możliwe ,ze nic nie ma

moze zaloz  fundacje i wspomoz.. go.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

roblem w tym że przez tyle lat rządow JK niczego się nie dorobił i nie ma c

21 minut temu, slawek.xm napisał:

problem w tym że przez tyle lat rządow JK niczego się nie dorobił i nie ma czym zapłacić nawet własnej rodzinie za projekt

To trzeba oprawić w ramki i kolportować ile i gdzie się da. To sedno dojnej zmiany i rządów PiS.

Jakiego polskiego (i nie tylko polskiego) polityka stać na zapłacenie bodaj 8 mln E za jakiś projekt? Rozumiem, że raptem 5 lat rządzenia powinno umożliwić kaczorkowi dorobienie się majątku w wysokości lekko licząc 30 kilku mln zł. Wam tam się już całkiem we łbach poprzewracało. Czym szybciej i PiS i tacy jak wy spłyniecie w klozecie w całkowite zapomnienie tym szanse, że Polski nie rozkradniecie do cna większe.

Edytowane przez Adalbert95
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

To trzeba oprawić w ramki i kolportować ile i gdzie się da. To sedno dojnej zmiany i rządów PiS.

Jakiego polskiego (i nie tylko polskiego) polityka stać na zapłacenie bodaj 8 mln E za jakiś projekt? Rozumiem, że raptem 5 lat rządzenia powinno umożliwić kaczorkowi dorobienie się majątku w wysokości lekko licząc 30 kilku mln zł. Wam tam się już całkiem we łbach poprzewracało. Czym szybciej i PiS i tacy jak wy spłyniecie w klozecie w całkowite zapomnienie tym szanse, że Polski nie rozkradniecie do cna większe.

dopóki nie odniesiesz sie do mojego pytania na temat Adamowicza i opozycji mozesz sobie pisac

16 godzin temu, arkadowski napisał:

Jak tak można nie zagłosować na klęcznik? Na prezydenta tysiąclecia? Toż to najlepszy prezydent jaki był... tak wszyscy czytali. Teraz te ukosy, wręcz piruety, że niby wcale nie, że to tylko taka szansa, że trzeba trochę realizmu.

Może tamte wpisy były płatne, a te są od serca? Partia nie ma teraz pieniędzy, sprawa z wieżowcami się rypnęła.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Wy tu gadu gadu a na komisji reprywatyzacyjnej rozpalono niezłą pigułę pod pisowcami..

16,30-tvpis . jakowski totalnie pier===li o przesłuchaniu Nowaczyka .

I poszło w|Polskę całowanie po pijaku pieska przez kamińskiego .

7 minut temu, dulon184 napisał:

poszło w|Polskę całowanie po pijaku pieska przez kamińskiego

i nie wiem czy to bardziej nie polozy holoty niz cale te tasmy.

to  rozumi ,to lubi ale u innych im sie nie podoba.To moze zadzialac.

8 godzin temu, Sine Metu napisał:

Birgfellner wcześniej tłumaczył, że prace dla Srebrnej wykonywał na zasadzie zaufania do Kaczyńskiego.

Po zapoznaniu się z obietnicą sprzed poprzednich rządów PiS o wybudowaniu 3 mln mieszkań. Widział że Prezes i patia słowa dotrzymały to im wierzył na słowo ;-). Naiwny jak PiS-owski wyborca.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

z jednej strony oszukał  z drugiej jak to możliwe ,ze nic nie ma

Fani RM/PiS zrobią ściepę na apel biznesmena z Torunia, jak na Stocznię Gdańską. Oczywiście zrzuta dziwnym trafem nie dotrze do adresata.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Lech36 napisał:

Fani RM/PiS zrobią ściepę na apel biznesmena z Torunia, jak na Stocznię Gdańską. Oczywiście zrzuta dziwnym trafem nie dotrze do adresata.

ja nie moge musze załozyc specjalna fudacje tak mi muls kazał:)

Teraz, slawek.xm napisał:

ja nie moge musze załozyc specjalna fudacje tak mi muls kazał:)

No to do dzieła, korzystaj z tego że Twoi są przy władzy bo to nie będzie trwało wieki.

A jak sprawę ilustruje TVPiS? 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Tyle co Kolenda-Zalewska zakończyła rozmowę z Jackiem Dubois - pełnomocnikiem Austriaka, którego wycykał (na razie) Kaczyński. Facet na spokojnie objaśnił co i jak. Clou sprawy wygląda tak.

Z tego, co mówił - kuzyn JK jednak wystawił papiery (rachunki) na firmę trzecią, wskazaną przez Prezesa (nie pamiętam nazwy).  Prezes, nagrany na taśmach powiedział, że owe rachunki nie są na "Srebrną" - więc nie może mu zapłacić. Jedynym wyjściem dla kuzyna (które zaproponował i zasugerował Prezes), żeby dostać pieniądze za wykonane prace, jest pójście do sądu. Czyli Austriak ma sobie "iść na Berdyczów" - jak powiedział Dubois.

JK to wzór dla Polaków. Dosłownie kryształowy i nad wyraz  uczciwy człowiek i biznesmen w jednej osobie.

Nagroda otrzymana przez Prezesa w zeszłym roku (bodajże "Biznesmen Roku"), nie była przypadkowa!

Moim zdaniem - prędzej czy później będzie afera i pogrąży PiS. I będą musieli zapłacić gościowi.

A jeśli prokuratura lub sąd uwalą sprawę - to nawet... Białoruś będzie dla nas wzorcem demokracji:(

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

6 minut temu, asterix1 napisał:

a co w nim jest nie tak ?

To, że nie tylko ta spółka bierze kredyty w PKO SA jak mniemam, ja tez tam mam kredyt, to znaczy że jestem złodziejem ? 

Edytowane przez chick
Gość

(Konto usunięte)
Teraz, chick napisał:

To, że nie tylko ta spółka bierze kredyty w PKO SA jak mniemam, ja tez tam mam kredyt, to znaczy że jestem złodziejem ?

to cie dziwi?

zrobili sobie "afere" z normalnej ekonomii

teraz jesli masz cos wspólnego z pko to jestes pisowiec i okradasz kraj:)

nasza"opozycja" aesowa przechodzi juz sama siebie:)

1 minutę temu, chick napisał:

Przeczytaj dokładnie co tam jest napisane a potem dopowiedz sobie czy napisałem o Tobie czy o prezesie partii teraz najczęściej wspominanej i o kulisach tej tzw repolonizacji

Moze chcesz jeszcze odpowiedzi jakie plany miał prezes ze srebrnej związanych z wygrana Jakiego w wyborach samorządowych

8 minut temu, slawek.xm napisał:

to cie dziwi? 

zrobili sobie "afere" z normalnej ekonomii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.