Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Jaro_747 napisał:

"Może" to nie znaczy "musi".

zrób referendum to sie przekonasz co mysli spoleczenstwo na ten temat w innyn wypadku to puste gadanie

8 minut temu, slawek.xm napisał:

jakby ktos mial wątpliwosci kto stoi za atakiem an Ogórek

"Jednak wśród manifestujących osób byli działacze KOD. Jak mówi Piotr Łopaciuk, protesty przed TVP zapoczątkowała Elżbieta Podleśna, która codziennie z kartką "Twoja wina" manifestowała przed siedzibą telewizji. Ten sobotni protest miał być jej ostatnim.

Aktywistka zabrała głos w sprawie sobotnich wydarzeń. "Tak, 'napadliśmy' na Magdalenę Ogórek. Odprowadziliśmy ją do samochodu. Pokazywaliśmy jej kartki z hasłami. Obkleiliśmy jej samochód łatwo usuwalnymi nalepkami. Kilkoro z nas siadło na ziemi, by dłużej musiała patrzeć na napisy" – napisała Podleśna na Facebooku.

Ogórek jak pierwsza przejdzie do historii ...napadnięta z uśmiechem na ustach nagrywa "ten napad"

aha najpierw pomaga w" tym napadzie" pan z brodą jako przedstawiciel TVQurwizja

Sławuś. Tym postem wysunąłeś się zdecydowanie na czoło:) Znaczy tą "analizą".

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

4 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Sławuś. Tym postem wysunąłeś się zdecydowanie na czoło:)

W dodatku - wysunięty z ramienia.

3 minuty temu, muls napisał:

wyprzedza jeeza ale szanse sa wyrownane.Dobiega wlasnie zyzolek jak zwykle zaspany......

Czyżby druga część pythonowskiego Maratonu dla Nietrzymających Moczu?

Gdy slawek cm wlepił to co wlepił - z góry wiedziałem, że to wzięte z jakiegoś arcygówna.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
5 minut temu, slawek.xm napisał:

zrób referendum to sie przekonasz co mysli spoleczenstwo na ten temat w innyn wypadku to puste gadanie

Znaczy się ta cała "analiza" na którą się powołujesz gówno warta jest.

A na referendum kiedyś przyjdzie czas, spokojnie. Jeszcze kilka afer pedofilskich, przejęcia fundacji przez psychopatów w czarnych sukienkach, "Kler2" i "Kler 3" i można robić referendum.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Kary były słuszne. To była naprawdę wielka afera. Tak się składa, że poznałem ludzi z obu stron afery - kapitana MO

Facet, pogrążasz się.

"27 lipca 2004 Sąd Najwyższy uchylił wyroki w aferze mięsnej uzasadniając, że zapadły one z rażącym naruszeniem prawa. W ustnym uzasadnieniu wyroku pięcioosobowego składu sędzia Stanisław Zabłocki podkreślił, że wyrok nie może służyć pełnej rehabilitacji skazanych. To bardziej rehabilitacja wymiaru sprawiedliwości, który przed 40 laty nie zapewnił im rzetelnego i sprawiedliwego procesu – powiedział sędzia"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

alale hołota nadal uczy sie jedzic

Wypadek rządowego BMW. Ranne
dzieci, mandat dla kierowcy SOP

Ukryta Zawartość

Teraz, jar1 napisał:

Facet, pogrążasz się.

a mozna wiecej.Jest takie dno ktorego jeszcze nie zdobył.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Bobcat napisał:

Nareszcie mam na kogo z pełnym przekonaniem głosować. Nie na zasadzie wyboru mniejszego zła, lecz z pełnym przekonaniem. Albowiem pod każdym postulatem Roberta Biedronia mogę się oburącz podpisać.

gratuluję ze znalazłes wreszcie swoje miejsce na ziemi , wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia:)

slawus nie pajacuj...Ta nowa droga zycia spowoduje ze usmiech zniknie ci z twarzy.

Edytowane przez muls
6 minut temu, slawek.xm napisał:

jakby ktos mial wątpliwosci kto stoi za atakiem an Ogórek

Nie ma wątpliwości. To była prowokacja reżimu.

12 minut temu, slawek.xm napisał:

Tak popieram opinię Ordo Iuris!!!

Chyba nie jesteś członkiem tej sekty, przed którą nawet biskupi przestrzegają wiernych? 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Nie ma wątpliwości. To była prowokacja reżimu.

Zapytaj Biedronia skoro jasnego konkretnego dowodu nie jestes w stanie przyjąć, bo nie pasuje ci do

twojego chciejstwa:)

Teraz, jar1 napisał:

Chyba nie jesteś członkiem tej sekty, przed którą nawet biskupi przestrzegają wiernych? 

a co mnie obchodzi zdanie biskupa? trafiłeś  kula w płot

niech sobie popiera i przestrzega kogo chce i przed kim chce, w tej sytuacji nie rózni sie dla mnie od Bobcata

7 minut temu, slawek.xm napisał:

opiera i przestrzega kogo chce i przed kim chce, w tej sytuacji nie rózni sie

wyjatkowo dobre slawus.Znaczy ze ty na rozstaju.Bierrzesz tego ktory wygodniejszy.Pana jezusa do kibla jak nie pasuje.Czyli rozlam.Zostaje rydzyk ojciec jedyny.

Edytowane przez muls
12 minut temu, slawek.xm napisał:

Zapytaj Biedronia skoro jasnego konkretnego dowodu nie jestes w stanie przyjąć, bo nie pasuje ci do

a co mnie obchodzi zdanie biskupa? trafiłeś  kula w płot

niech sobie popiera i przestrzega kogo chce i przed kim chce, w tej sytuacji nie rózni sie dla mnie od Bobcata

Co ty Sławek taki zafiksowany na Biedronia? Śni ci się po nocach? Ogórek już na ciebie nie działa?

Jestem Europejczykiem.

48 minut temu, Adalbert95 napisał:

A czemuż to Pan Kościelny, jak byłeś łaskaw go określić nie podaje źródła tych rewelacji? Wstydzi się?

To sobie poczytajcie czyjego autorstwa te "prawdy objawione":

Ukryta Zawartość

Od razu wiedziałem że "prawników" z sekty Ordo Iuris. 

Po zmianie władzy zostaną zdelegalizowani. Jako organizacja terrorystyczna na podłożu religijnym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bobcat

My tu pierdu-pierdu a odsetki od niezapłaconych faktur lecą. Pomyśleć, że ci szmaciarze ze Srebrnej robią aferę o jaką to kwotę? Nędznych parę baniek za reputację? Przecież byle głupia akcja billboardowa kosztuje więcej.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, jezz napisał:

Może daj sobie na wstrzymanie z tymi atakami.

Przestań kłamać. Sam atakujesz od pierwszego wpisu na Bocznicy. 

Śledzę każde Twoje słowo i każde Twoje kłamstwo natychmiast wypunktuję.

Popraw się.

Edytowane przez toptwenty
34 minuty temu, slawek.xm napisał:

a co mnie obchodzi zdanie biskupa?

I znów wychodzi jak słabo znasz własną wiarę. 

Paragraf 3 pkt. 837 Katechizm Kościoła Katolickiego:

"Do społeczności Kościoła wcieleni są w pełni ci, co mając Ducha Chrystusowego w całości przyjmują przepisy Kościoła i wszystkie ustanowione w nim środki zbawienia i w jego widzialnym organizmie pozostają w łączności z Chrystusem rządzącym Kościołem przez papieża i biskupów"

Oj Sławuś z Ciebie taka czarna owca, nie syn kościoła. Biblie znasz tyle o ile - wręcz wcale. Katechizm Ci obcy, historia kościoła - na bakier. Ty Sławuś po prostu pływasz jak wolny strzelec i przyjmujesz tyle, co Ci sie podoba. a co nie - odrzucasz i negujesz.

No proszę Cię... nie pójdziesz do nieba! Nie, że ja Ci to piszę - bo ja tam w niebo nie wierzę... Ale Katechizm wprost określa to, co napisałeś. Jakbys Sławuś miał problemy - ja chętnie podpowiem, gdzie znajdziesz odpowiednie ustawy mówiące o tym, co się dzieje z ludxmi odrzucającymi napominanie biskupów i ich nauki.

Sławuś Ty bój się Boga! Ja - czarna owca (co wynika nawet z awatara) kościoła pomogę Ci wrócić na łono wiary, na łono kościoła - Ty musisz zrozumieć, że grzeszysz i błądzisz strasznie!

No Sławuś Tyś dopiero co nas przekonywał, że nie ma zbawienia poza kościołem!* No jak to!

*To też Sławusia stwierdzenie niezgodne z Katechizmem, bo ten stwierdza zgoła co innego niz Sławuś prawił - ale to nie ten temat.

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

27 minut temu, slawek.xm napisał:

Na to że Reichstag został podpalony przez Dymitrowa również przedstawiano "dowody".

Gość

(Konto usunięte)

wiesz Arecki pomyliły ci sie watki moja wiara jest moja sprawa i gówno ci do tego i to ja decyduję w co i dlaczego wierzę a nie ty, poza tym dla katolika urząd KK jest od wiary a nie od pogladów społeczno politycznych

Edytowane przez slawek.xm
4 minuty temu, slawek.xm napisał:

wiesz Arecki pomyliły ci sie watki moja wiara jest moja sprawa i gówno ci do tego i to ja decyduję w co i dlaczego wierzę a nie ty, poza tym dla katolika urząd KK jest od wiary a nie od pogladów społeczno politycznych

Sławuś a za język to Ty kopa chcesz? Ja do Ciebie grzecznie, a Ty mi chamidłem wyjeżdzasz!

Ja Ci grzecznie, że Katechizm wyraźnie naucza, iż  biskupi to następcy Apostołów - nalezy ich bezwzględnie słuchać. Są od nauczania życia w wierze i prawdzie - a Ty gównami wyskakujesz?!

25 minut temu, slawek.xm napisał:

Tak popieram opinię Ordo Iuris!!!

To zanim będziesz proponował referendum to najpierw u nich zasięgnij opinii na ten temat. Skłonny jestem założyć się o każde pieniądze, że szybciutko i skutecznie wybiją ci z główki pomysły z referendum.

28 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jeszcze kilka afer pedofilskich, przejęcia fundacji przez psychopatów w czarnych sukienkach, "Kler2" i "Kler 3" i można robić referendum.

W kwestii dopuszczalności aborcji można robić choćby i jutro. Wynik, dokładnie taki sam jak w Irlandii, nie w 100 a 120% pewny. Tak samo z klauzurą sumienia. Usuniecie religii ze szkół w tamtym roku popierało troszkę poniżej 60% respondentów. Jedyna rzecz nad którą należałoby się pochylić to wprowadzenie podatku kościelnego i całkowity zakaz finansowania z budżetu państwa. Tu jest równo pół na pół (z tego co pamiętam 43 za, 42 przeciw, reszta nie ma zdania).

Nawet jeśli Biedroń dostanie i 20% głosów to bardzo wątpliwe czy wejdzie oficjalnie do koalicji rządowej. Gdyby nawet jakimś cudem wszedł, to podstawowym i nienegocjowalnym warunkiem będzie, że postulatu referendum zaniecha. By takie referendum miało szanse zaistnieć (wynik jest od wielu, wielu lat znany i przesądzony) Biedroń musiałby być największym ugrupowaniem w Sejmie, albo mieć samodzielną większość. Ani pierwsze, ani tym bardziej drugie, bardzo mało prawdopodobne. To, że będzie zbierał podpisy pod petycją referendalną to pewne, tyle tylko, że gdyby nawet miał ich i z 10mln to i tak szanse na jego ogłoszenie nikłe. Ale kropla drąży skałę i nie kwestią jest czy, a wyłącznie kiedy takie referendum (i to wiążące czyli z ponad 40% frekwencją) się odbędzie. Piszę o frekwencji z rozmysłem, bo wynik jest z góry znany, a jedyną metodą jacy jego przeciwnicy się mogą posługiwać to nie pójście do urn.

7 minut temu, slawek.xm napisał:

nie od pogladów społeczno politycznych

Mylisz się - Biblia wyraźnie głosi przekonanie, że jest cała pozyteczna do nauczania, by w życiu swoim żyć zgodnie z naukami w niej zawartymi.

Katechizm Sławuś też o tym przypomina i naucza tego. Jak jesteś taki oblatany Słonko - to wiesz gdzie, jak nie - to Arecki Ci napiszę - tylko ładnie mnie poproś, a nie gównem ubliżasz!

A jak zrobisz to raz jeszcze - to możesz zaliczyć punkty i wylot z tematu - bom ostrzegał - koniec chamskiej pyskówki.

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

My tu pierdu-pierdu a odsetki od niezapłaconych faktur lecą. Pomyśleć, że ci szmaciarze ze Srebrnej robią aferę o jaką to kwotę? Nędznych parę baniek za reputację? Przecież byle głupia akcja billboardowa kosztuje więcej.

Powtórzę pytanie bo Koledzy mają tendencję to wpieprzania motywów kościelnych do każdego wątku i pytanie zniknęło.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Powtórzę pytanie bo Koledzy mają tendencję to wpieprzania motywów kościelnych do każdego wątku i pytanie zniknęło.

Przepraszam Kolegę - bardzo.

Serdeczności.

3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

jedyną metodą jacy jego przeciwnicy się mogą posługiwać to nie pójście do urn.

Rozwiązania są dwa:

1. Albo znieść wymóg minimalnej frekwencji, niebranie udziału w referendum byłoby świadomą rezygnacją.

2. Albo wzorem Belgii wprowadzić obowiązek uczestnictwa i kary za odmowę udziału.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.