Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, 23031970 napisał:

To prawda,  nie idzie za tym chęć zadośćuczynienia , czy choćby głębsza refleksja,  czego Jedraszewski jest wręcz  ś wiecznikowym przykładem .?

to mu wybacz i pomódl sie za niego by zrozumiał swoje sq ....two

skoro potrafisz

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

osciół nie jest grzeszny a święty

slawus mam  ci wklejac tu co wklejiem na innym wontku>On jest taki swienty jak ja chrystus.Z calom jego zalogom.Idzie sie uwalic ze smiechu  z tej swientosci jak sie przypomni jego historie.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, muls napisał:

slawus mam  ci wklejac tu co wklejiem na innym wontku

dla mnie mozesz sobie wklejac co Ci sie podoba, nie zmieni to ani o jote mojego zdania na temat Kościoła

17 minut temu, muls napisał:

ty slawus robisz codziennie krzywde w slowie  i czynie homoseksualistom.A tak po prawdzie to przepraszanie to juz zaczeło byc groteska jak sie wezmie historycznie.Jak to mowia przepraszaja do zesrania sie.I dalej to samo..Tak sie zastanawiam czy przynajmniej spowiadasz sie z tego na uszko ksiedzowi.Bo z ciebie taki katolik jak z koziej dupy trombka/

a to oczka zmruzyles czy cienka sprawa jest/To takie katolickie przeca.Czy ty w tym swientym kosciele robisz za tego katolika za ktorego trzeba przepraszac.

Edytowane przez muls
3 minuty temu, slawek.xm napisał:

Nic nie musiałem wykrztuszać ?

Kosciół nie jest grzeszny a święty

to ludzie sa grzeszni podli i i wredni

polecam "kler"

Święty Kościół nie przewodzi zbrojnym krucjatom i nie pali bliźnich na stosach!

Gdybyś jednak miał wątpliwości,  to wyjaśniam,  iż Jezus Chrystus nie ogłaszał świętych wojen i nie palił,  nawet Faryzeuszy na stosach. 

Piotr

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, 23031970 napisał:

Jezus Chrystus nie ogłaszał świętych wojen i nie palił,  nawet Faryzeuszy na stosach. 

E tam zapomniałes jak pobiczował i powypedzał ze swiatyni kupców? powywracał stoły powywalał kasę.

zreszta tak jak wielu nie potrafisz odróznić Kościoła od wiernych

ale to nie ten watek i od lat nie potrafisz tego pojąć

3 minuty temu, muls napisał:

i nie przepraszał.

nie miał za co

ale prosił w imieniu bładzących o przebaczenie tak jak JP2 czy Franciszek

Teraz, slawek.xm napisał:

eszta tak jak wielu nie potrafisz odróznić Kościoła od wiernych

no to jeszcze raz

ty slawus robisz codziennie krzywde w slowie  i czynie homoseksualistom.A tak po prawdzie to przepraszanie to juz zaczeło byc groteska jak sie wezmie historycznie.Jak to mowia przepraszaja do zesrania sie.I dalej to samo..Tak sie zastanawiam czy przynajmniej spowiadasz sie z tego na uszko ksiedzowi.Bo z ciebie taki katolik jak z koziej dupy trombka/

8 minut temu, muls napisał:

Czy ty w tym swientym kosciele robisz za tego katolika za ktorego trzeba przepraszac.

10 minut temu, slawek.xm napisał:

to mu wybacz i pomódl sie za niego by zrozumiał swoje sq ....two

skoro potrafisz

Nie widzę w tym człowieku skruchy,  abym mógł mu wybaczyć i zań zanosić modły. 

Nawet Bóg nie wybacza zatwardziałym skurwysynom .

Piotr

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Podkarpacie to nie jest region geograficzny,

Podkarpacie – region fizycznogeograficzny położony na obszarze Austrii, Czech, Polski, Ukrainy i Rumunii.

Nieuk!

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

E tam zapomniałes jak pobiczował i powypedzał ze swiatyni kupców? powywracał stoły powywalał kasę.

zreszta tak jak wielu nie potrafisz odróznić Kościoła od wiernych

ale to nie ten watek i od lat nie potrafisz tego pojąć

nie miał za co

ale prosił w imieniu bładzących o przebaczenie tak jak JP2 czy Franciszek

"Kto kocha,  ten karci "(Pismo Święte), ale nie zabija!

Piotr

Kilka dni nie zaglądałem tutaj,. Ledwie zaglądnąłem, już mnie zmroziło:(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niby nie musi (oczywiście), jeszcze czeka na opinię sądu, ale każdy rozsądnie myślący, wie co Adrianek MUSI zrobić dla picusiów.

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość

(Konto usunięte)

3 minuty temu, 23031970 napisał:

Nie widzę w tym człowieku skruchy,  abym mógł mu wybaczyć i zań zanosić modły.

jesli jestes bez grzechu łap za kamień

i na tym zakończmy ten off top

3 minuty temu, xniwax napisał:

Podkarpacie – region fizycznogeograficzny położony na obszarze Austrii, Czech, Polski, Ukrainy i Rumunii.

Nieuk!

Jeżeli jesteś za głupi aby zrozumieć co tam chciałem powiedzieć nic nie poradzę.

14 minut temu, 23031970 napisał:

Nawet Bóg nie wybacza zatwardziałym skurwysynom .

Tak ale...
"Jezus umarł za nas, aby zapłacić naszą karę (Rzymian 5.8). Każdy kto wierzy w Jezusa Chrystusa jako swojego Zbawiciela doświadcza odpuszczenia grzechów, bez względu na to jakie by one nie były (Ew. Jana 3.16)."

8 minut temu, Bobcat napisał:

co tam chciałem powiedzieć

Problem w tym, że Ty nigdy nie wiesz co chcesz powiedzieć, chociaż tutaj się pisze, a nie mówi.
Gdybyś wiedział, inaczej byś sformułował zdanie.
Ciekawe czy wiesz w jaki sposób?
Ja nigdy nie napiszę z tego powodu żeś głupi ale tylko żeś nieuk.

Edytowane przez xniwax

3 minuty temu, xniwax napisał:

Problem w tym, że Ty nigdy nie wiesz co chcesz powiedzieć.

Wystarczy że Ty wiesz PiS-owski półgłówku.

• Moderatorzy

Dlatego są tacy, którzy bez zbytnich ceregieli preferują wysyłanie zbrodniarzy szybko do boga, by ten mógł ich osądzić i ukarać lub rozgrzeszyć wg własnego uznania.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

4 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Kilka dni nie zaglądałem tutaj,. Ledwie zaglądnąłem, już mnie zmroziło:(

Ukryta Zawartość

Niby nie musi (oczywiście), jeszcze czeka na opinię sądu, ale każdy rozsądnie myślący, wie co Adrianek MUSI zrobić dla picusiów.

Mylił by się jednak ten,  kto by mniemał , że Adrian robi to z wdzięczności,  i lub z dobrodusznosci  do/wobec Falenty ,  co to , to nie .To strach przed taśmami , na których są również zarejestrowane swobodne rozmowy polityków z PiS-u .

Ukryta Zawartość

Piotr

12 minut temu, zukzukzuk napisał:

Niby nie musi

Przeczytałeś ten artykulik w ogóle?
Przecież to rodzina złożyła wniosek. 
Każdy ma takie prawo nawet rodzina Gawłowskiego i Burego.
...i Prezydent też może ale nie musi.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, stench napisał:

Dlatego są tacy, którzy bez zbytnich ceregieli preferują wysyłanie zbrodniarzy szybko do boga, by ten mógł ich osądzić i ukarać lub rozgrzeszyć wg własnego uznania.

z ludzkiego punktu widzenia pozbycie się z np psychopatów ze społeczności jest jak najbardziej racjonalne

ale z drugiej strony zycie jest wartoscia nadrzędną i na obecnym poziomie cywilizacyjnym mamy srodki by skutecznie odseparowac zagrażające nam elementy bez pozbawiania ich zycia

7 minut temu, Bobcat napisał:

PiS-owski

Ja ciebie nie będę wyzywał, bo i po co. 
Powinieneś sam znać swój własny stan umysłu.

16 minut temu, slawek.xm napisał:

jesli jestes bez grzechu łap za kamień

i na tym zakończmy ten off top

Ja nie roszczę sobie pretensji,  aby mnie nazywać Ojcem Świętym!

16 minut temu, xniwax napisał:

Tak ale...
"Jezus umarł za nas, aby zapłacić naszą karę (Rzymian 5.8). Każdy kto wierzy w Jezusa Chrystusa jako swojego Zbawiciela doświadcza odpuszczenia grzechów, bez względu na to jakie by one nie były (Ew. Jana 3.16)."

Problem w tym, że Ty nigdy nie wiesz co chcesz powiedzieć, chociaż tutaj się pisze, a nie mówi.
Gdybyś wiedział, inaczej byś sformułował zdanie.
Ciekawe czy wiesz w jaki sposób?
Ja nigdy nie napiszę z tego powodu żeś głupi ale tylko żeś nieuk.

Jak słusznie zauważyłeś i zacytowales: " kto weń (w Jezusa) wierzy " !

Piotr

26 minut temu, xniwax napisał:

Nieuk!

nie panial aluzju filozofie.Ale ta umiejetnosc cechuje inteligentnych.Jak troche sie poobracasz wsrod takich to zrozumiesz.

Edytowane przez muls

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

Oczywiście, stąd moje "Tak ale...". Nie musi to trudne ani nie niemożliwe ale nie może być koniunkturalne lecz szczere i prawdziwe.

Edytowane przez xniwax

no to slawus jeszcze raz.

34 minuty temu, muls napisał:

Czy ty w tym swientym kosciele robisz za tego katolika za ktorego trzeba przepraszac.

Edytowane przez muls

Panowie Koledzy w swoich zachowaniach względem siebie na Bocznicy doszliście do granicy akceptowalnej dla wszystkich. Łamiecie w ciągu dnia dziesiątki razy Regulamin, zgłaszacie jeden drugiego - sami nie pozostając dłużnym. Zaczyna to niestety zmierzać ku bagnu, z którego nic dobrego nie wyniknie. Od dziś każda personalna pyskówa i używanie zwrotów przyjętych za obraźliwe -bezwzględnie punkty. Każda kolejna taka akcja pomimo wcześniejszego ostrzeżenia - ban w temacie. Dla bardziej "aktywnych" przenoszących swoje spory na kolejne tematy - ograniczenie na całe Forum AS. 

Zrobiło się z tego bagno - nie macie już żadnych oporów w używaniu słów obraźliwych względem siebie.

Proszę potraktować ten post na poważnie - tym razem nie ma wyjątków i zmiłuj się. 

Mod.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

9 minut temu, xniwax napisał:

Przeczytałeś ten artykulik w ogóle?
Przecież to rodzina złożyła wniosek. 
Każdy ma takie prawo nawet rodzina Gawłowskiego i Burego.
...i Prezydent też może ale nie musi.

Wyobraż sobie, że to nastąpiło. Jeszcze jakieś zarzuty? Co źle napisałem?

14 minut temu, 23031970 napisał:

Mylił by się jednak ten,  kto by mniemał , że Adrian robi to z wdzięczności,  i lub z dobrodusznosci  do/wobec Falenty ,  co to , to nie .To strach przed taśmami , na których są również zarejestrowane swobodne rozmowy polityków z PiS-u .

I to być może.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

on wiedzial co pisze i ja wiem ci pisal.To jest wyzsza szkola jazdy   obatel.Niuansik  nieosiagalny dla ciebie.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.