Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, jar1 napisał:

"Urrrrra ! Urrra, urrra,  Czapajew gieroj..". ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z skąd a w qrwzji zatrudnili do pasków takich pajaców(pisałem inne słowo ale sie rozmyśliłem ...mowa nienawiści i itp sygnalizowanie)

no ale jaki elektorat taka tv nie trza nic  bardziej przemyślnego...

2 godziny temu, jar1 napisał:

"Jak informuje polityk, wszystkie miejsca na auli nie ma już miejsc. "Na dziedzińcu będzie telebim, a ja będę do Waszej dyspozycji także po wykładzie. To jest Dzień Konstytucji. Nasze święto" - czytamy we wpisie Donalda Tuska."

oj ten trzeci będzie pisdrakom w gardle stał....

Ukryta Zawartość

50 minut temu, xniwax napisał:

Jeśli już to "zakodowanych".

Pewnie masz rację, jako Nadrzędna i Jedynie Słuszna diagnoza.?

A o tej babie od tenisa... - przepraszam. Za moich czasów wszystkie one były lesbijkami, toteż jako hetero - przestałem się interesować.

56 minut temu, asterix1 napisał:

Z skąd a w qrwzji

Przecież to tylko interpretacja faktu.
Zawsze można inaczej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Lech36 napisał:

Nie uszanują bo mają swoją "religię" wyznaczoną przez Prezesa. 

jak pisowiec moze odczytac taki wpis, jak nie czysta prowokację? ?

dobrze ,że nie jestem pisowcem ?

3 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Gdy mu zaś Interlokutorzy rzekną: "puknijże się w ten durny łeb, matole"

poprawnośc polityczna nie jest w naturze człowieka tylko systemu

pluralizm jest cecha demokracji jak byś nie zauwazył i kazdy ma prawo miec własne poglady nawet najbardziej odjechane i skrajne

i dopóki nie łamia one prawa stanowionego sa prawem jednostki

mam nadzieję ,że rozumiesz? ?

3 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

lub innym kawałem gnata tumani

Choć, mówiąc szczerze - przestrasza! 

A i bawi - niezmiernie i szczerze.

znam "śmieszy, tumani, przestrasza"

ale najlepszy kawałek to ten

"przysiąż jej miłośc szacunek i posłuszeństwo bez granic

złamiesz choć jeden warunek juz cała ugoda na nic"

26 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

jako Nadrzędna i Jedynie Słuszna diagnoza.

Jeśli "nadrzędna" to nie jedyna słuszna skoro podrzędna może też być słuszną, choć nie musi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale - masz rację. Nie powinienem tak pisać. Przepraszam bardzo.

Gdy będziesz na grobie twojego Taty - zapal świeczuszkę i ode mnie. Ja, gdy będę przy mojej Mamy prochach - zaświecę coś od Ciebie. Może tak być?

dopisałes pózniej dlatego nie widziałem

może byc

ja od siebie dodam cos i za Twoją mame i za mame na pamiątke której swięcicie palmy

Gość

(Konto usunięte)

Jestem pod wrażeniem naszego prezydenta

Jędruś podkreśla łacznośc z prezydentem Kaczyńskim, w niektórych aspektach jego kadencja jest kontynuacją planów Lecha, ale to miłe ,że dostrzega zasługi poprzednika

Może sie okazać ,że niedługo to my będziemy mogli dostarczać gaz do naszych sasiadów

"

To bardzo ważny moment – mogę śmiało powiedzieć – wręcz w naszej historii. Gdy sięgniemy pamięcią do 2006 roku – posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego w Belwederze, Pan Prezydent prof. Lech Kaczyński prezentuje swoją ideę stworzenia warunków do zapewnienia Polsce rzeczywiście suwerenności energetycznej w zakresie dostaw gazu. Mówi wtedy o dwóch planowanych w związku z tym wielkich inwestycjach: o gazoporcie i budowie gazociągu z szelfu norweskiego poprzez Danię do Polski.

Po to, by nasze państwo mogło rzeczywiście decydować i świadomie wybierać, od kogo i za ile chce kupować to tak ważne i – powiedzmy otwarcie – niezbędne do funkcjonowania polskiej gospodarki [paliwo]. Niezbędne także do zapewnienia bezpieczeństwa – przede wszystkim oczywiście tego zimowego, jeżeli chodzi o ogrzewanie. Ale przecież wiemy, jak wielu Polaków, wiele polskich rodzin używa gazu także do ogrzewania wody – a więc używa go przez cały rok, także do gotowania.

Dzisiaj te wszystkie plany Pana Prezydenta prof. Lecha Kaczyńskiego są po części zrealizowane, a po części realizowane. Stoimy dziś przy gazoporcie, który nosi jego imię: gazoporcie im. Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, prof. Lecha Kaczyńskiego – gazoporcie, który będzie rozbudowywany. Będzie mógł przyjąć w ciągu roku nie tylko 5 mld metrów sześc., ale w niedługim czasie – mam nadzieję, po zrealizowaniu inwestycji, o której dzisiaj mówimy – 7,5 mld, a docelowo ponad 10 mld metrów sześc. gazu.

Dzisiaj jesteśmy na etapie bardzo zaawansowanych prac przygotowawczych do tego, by rozpocząć budowę gazociągu z szelfu norweskiego do Polski poprzez także Baltic Pipe. To oznacza, że wkrótce Polska będzie nie tylko całkowicie suwerenna energetycznie pod względem dostaw energii gazowej, lecz także będzie mogła nieść bezpieczeństwo w zakresie tego rodzaju energii swoim sąsiadom. Myślę tu przede wszystkim o Ukrainie, z którą w tej chwili budujemy połączenia, o Czechach i innych naszych sąsiadach"

24 minuty temu, slawek.xm napisał:

Pana Prezydenta prof. Lecha Kaczyńskiego

Pana Profesora DOKTORA, spocznij.

A kiedy to wybudowano ten gazport im. LK - kto był wtedy premierem? 

9 godzin temu, slawek.xm napisał:

byłbys uprzejmy zastanowić sie nad sposobem pisania do innych ?

swoją obraze darowałem , teraz tylko prosze

ale trzeciego razu nie bedzie

Tak? I co mi zrobisz jak mnie złapiesz? ?

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Zbig napisał:

ani nikogo nie chcę łapac ani nikomu robic krzywdy

jest nas w tym watku kilkunastu piszących o dość sprecyzowanych poglądach, w skali kraju to uśmiech a polityka jest tak bagnistym terenem ,że mamy codziennie wystarczającą ilośc wydarzeń i osób , które mozemy dla własnej satysfakcji zrównać z glebą i to powinno wszystkim wystarczyć
odreagowanie stresu na użytkowniku forum jest najniższym instynktem nakręcającym spiralę wzajemnej nienawiści nawet w naszym małym gronie a tego chyba nikt normalnie myślący nie chce

Al Jazeera zrobiła reportaz o Rydzyku

normalnie jeden z najbardziej znanych Polaków w świecie ?

Rydzyk na prezydenta Unii Europejskiej!!! ?

53 minuty temu, toptwenty napisał:

nie ma co liczyć na odpowiedź  ?

propaganda pisowska pełną  gębą

juz widzę oczyma wyobraźni te miliony elektrycznych aut i to do października jak mkną po szosach Polski

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

Jestem pod wrażeniem naszego prezydenta

Jędruś podkreśla łacznośc z prezydentem Kaczyńskim, w niektórych aspektach jego kadencja jest kontynuacją planów Lecha, ale to miłe ,że dostrzega zasługi poprzednika

Jakbym numerka czytał ....

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, toptwenty napisał:

parę faktów

ostani raz robie to za Ciebie ?

"Decyzję w sprawie budowy terminalu LNG podjął rząd Jarosława Kaczyńskiego, ale rząd Tuska przez parę kolejnych lat się wahał czy projekt kontynuować"

https://wpolityce.pl/polityka/164779-decyzje-w-sprawie-budowy-terminalu-lng-podjal-rzad-jaroslawa-kaczynskiego-ale-rzad-tuska-przez-pare-kolejnych-lat-sie-wahal-czy-projekt-kontynuowac

"

Political non-fiction

- No i co, uważasz, że nie zdążą z tymi instalacjami tam?

- Wiadomo, że nie zdążą.

- Na pewno nie zdążą?

- Kur**. Oni teraz mówią o jesieni 2015, a na mieście mówią coś o 2017. [...] No i wiesz... Ale tego się nie udaje ustalić.

Rozmowa Andrzeja Parafianowicza, b. wiceministra finansów i wiceprezesa PGNiG, ze Sławomirem Nowakiem, b. ministrem transportu, będąca jedną z odsłon afery taśmowej, która obaliła rząd Platformy Obywatelskiej, dotyczyła jednej z najważniejszych inwestycji we współczesnej historii Polski. Rzucone mimochodem przez członka zarządu największej polskiej spółki gazowej słowa o opóźnieniach dotyczących budowy terminala LNG świadczyły co najmniej o nonszalancji w podejściu członków ówczesnych władz do tej kluczowej z punktu widzenia bezpieczeństwa energetycznego kraju inwestycji. Pytania o kompetencje urzędników odpowiedzialnych za realizację projektu wywołała zwłaszcza wypowiedź wiceprezesa PGNiG, który zwierzył się w trakcie podsłuchanej rozmowy, że „na mieście mówi się” o kolejnych dwóch latach opóźnienia w realizacji przedsięwzięcia.

Suchej nitki na działaniach rządu nie zostawił opublikowany w 2015 roku raport Najwyższej Izby Kontroli, w którym wskazano, że od 2006 do 2009 roku „nie podjęto prac legislacyjnych niezbędnych do usunięcia barier przeszkadzających w realizacji inwestycji. Była to jedna z szeregu przyczyn prowadzących do opóźnień w budowie gazoportu w Świnoujściu”. Raport stał się podstawą do formułowanych przez ówczesną opozycję oskarżeń wobec rządów Donalda Tuska i Ewy Kopacz o „zlekceważenie inwestycji”.  Warto przypomnieć, że pierwotnie gazoport miał zostać uruchomiony w 2013 roku, a co ostatecznie odbyło się pod koniec 2015 roku."

całośc tej bardzo dobrej analizy polecam poczytać

https://www.energetyka24.com/krotka-historia-pewnego-gazoportu-komentarz

teraz top20 wykaż się swoimi argumentami

Kto zbudował Sławuś no kto ?

prostszego pytania nie można zadać...

Edytowane przez asterix1
55 minut temu, slawek.xm napisał:

non-fiction

53 minuty temu, asterix1 napisał:

Kto zbudował Sławuś no kto ?

47 minut temu, slawek.xm napisał:

włosko -francuska spółka "Saipem"

A kto był wtedy premierem, no kto? 

47 minut temu, slawek.xm napisał:

włosko -francuska spółka "Saipem"

A kto był wtedy premierem, no kto?

55 minut temu, slawek.xm napisał:

Suchej nitki na działaniach rządu nie zostawił opublikowany w 2015 roku raport Najwyższej Izby Kontroli, w którym wskazano, że od 2006 do 2009 roku

A kto był w tych latach premierem, no kto?

Edytowane przez toptwenty
Gość

(Konto usunięte)
13 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

O tym "życiu na Zachodzie" to tylko tyle ci powiem, że już niedługo nikt z Polski tego nie zobaczy

oryginał jest lepszy ale interpretacja Wojtka też niezła

7 godzin temu, slawek.xm napisał:

oryginał jest lepszy ale interpretacja Wojtka też niezła

Dla Ciebie - Pan Wojciech, to po pierwsze.

Po drugie - takich jak Ty miał zwyczaj z upodobaniem wdeptywać w ziemię przez całe swoje życie.

17 minut temu, slawek.xm napisał:

Wysockim którego poezji dotyczył wpis

Wysocki - takich jak Ty miał zwyczaj ośmieszać przez całe swoje życie.

Jego imię noszą: planeta, tankowiec, szczyty górskie, przełęcze, lodowce, ulice. Ma status klasyka, Puszkina drugiej połowy XX w. Cytatem z Wysockiego wypada się popisać w towarzystwie, robi to nawet Putin. Bard przewidział to w piosence: „Teraz wzywają mnie do siebie ważni ludzie, żebym o wilkach śpiewał także im.

(R69)

Tym bardziej robią to ludzie niepoważni.

16 godzin temu, slawek.xm napisał:

jak pisowiec moze odczytac taki wpis, jak nie czysta prowokację? ?

dobrze ,że nie jestem pisowcem ?

poprawnośc polityczna nie jest w naturze człowieka tylko systemu

pluralizm jest cecha demokracji jak byś nie zauwazył i kazdy ma prawo miec własne poglady nawet najbardziej odjechane i skrajne

i dopóki nie łamia one prawa stanowionego sa prawem jednostki

mam nadzieję ,że rozumiesz? ?

znam "śmieszy, tumani, przestrasza"

ale najlepszy kawałek to ten

"przysiąż jej miłośc szacunek i posłuszeństwo bez granic

złamiesz choć jeden warunek juz cała ugoda na nic"

Przeczytałeś, co napisałeś? 

Twoim zatem zdaniem - nie ma nic ohydnego, obrzydliwego i zwyczajnie - strasznego w tym, że banda ogolonych na łyso sqsynów wyciąga w Częstochowie, pod Jasną Górą (patrz mi na usta - POD JASNA GÓRĄ!!!!) ręce w hitlerowskim salucie, a na biało odziani braciszkowie (tfu!) - błogosławią to tałatajstwo?

Nie widzisz w tym obrazku powodu, przez który prawdziwe wierzący - walą łbami o ściany i mówią - 'niemożliwe...'.

Niespecjalnie się znam na "prawie stanowionym", zwłaszcza podczas dyktatury sk***ysynów - ale tak sobie myślę, że wyciąganie łapy w jednoznacznym geście - jest gdzieś w kodeksach ujęte. A przynajmniej kiedyś było.

I za takie pozwalanie, ba - przymilanie się do faszystowskiej dziczy - też kiedyś Polska beknie i odpowie. Żeby tylko nie było za późno...

Niestety, sławuś. Zbig ma rację. Gdyby taki Młynarski żył - przeciągnąby cię byle wierszykiem mocno. A Osiecka! Ta dopiero by ci dała do wiwatu!

A na razie masz tego idiotę, co tak cudnie chwali PiS. Ale - nazwisko tego głąba mi ućkło.

O! Wencel! Przypomniałem sobie, choć niewartym jest zaśmiecać szare sobie komórki takim czymś?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

ale slawus mowi zawsze ze jest wolnosc i kazdy moze.Co chce.On tez pisze co chce mimo ze nikt tego powazny n

16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

takie pozwalanie, ba - przymilanie się do faszystowskiej dziczy - też kiedyś Polska beknie i odpowie. Żeby tylko nie było za późno...

ie chce czytac.Nie przypomina to przypadkiem przypadku suskiego czy pawlowicz ktora tez mowi co chce.Tyle ze oni przynajmniej mowia ze glosowali na PIC.

Edytowane przez muls

Dla sławusia odpowiednia jest raczej poezja pisana przez  bardów PISdowskiego pokolenia cytowanych przez Piątka, w Tok FM. Sławuś koniecznie posłuchaj w poniedziałek w audycji Najsztuba. Łzy wzruszenia ci polecą. 

Edytowane przez jello
20 minut temu, muls napisał:

ale slawus mowi zawsze ze jest wolnosc i kazdy moze.Co chce.On tez pisze co chce mimo ze nikt tego powazny n

ie chce czytac.Nie przypomina to przypadkiem przypadku suskiego czy pawlowicz ktora tez mowi co chce.

O! Muls! Gdzieżeś to bywał, czarny baranie?

"A urlop, a urlop, mój miły panie".?

Ja slawusia i takich innych - czytuję, i owszem. Nawet czasem z pewnym ukontentowaniem i satysfakcją. Utwierdza mnie to tylko w przekonaniu, żem słusznie uczynił, wyjeżdżając kilkadziesiąt (łomatko jedyno! Już tak dawno!) lat temu z tego kraju.

14 godzin temu, Zbig napisał:

Zrobi Ci alternatywę.  Albo misia. Zależy, w jakim prokuratura będzie nastroju.

46 minut temu, jello napisał:

Dla sławusia odpowiednia jest raczej poezja pisana przez  bardów PISdowskiego pokolenia cytowanych przez Piątka, w Tok FM. Sławuś koniecznie posłuchaj w poniedziałek w audycji Najsztuba. Łzy wzruszenia ci polecą. 

Ot! Namawiał, namawiał i namówił...

Nie wiedziałem. Mogę i ja??

Namiary proszę i godzinę.

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Utwierdza mnie to tylko w przekonaniu, żem słusznie uczynił, wyjeżdżając kilkadziesiąt (łomatko jedyno! Już tak dawno!) lat temu z tego kraju.

Najprawdopodobniej dobrze zrobiłeś, choć ocena całkowita jest jak zwykle w takim przypadku bardzo trudna. Ja żałuję bardzo często że nie opuściłem tego niezdecydowanego kraju, nie wiedzą czy chcą kapitalizmu czy socjalizmu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tak, Lechu. Ocena jest niełatwa. 

Czy ja wiem...? Finansowo - nieźle (tu muszę ponarzekać, bo jako Polak wolałbym jeździć Polonezem, niż moim Pjerzotem, lub inną tam elektryką od premiera), rodzinnie - niezgorzej. Kobita się ustawicznie wydziera, ale która tego nie robi...?

Tęsknię czasem za polskimi , krakowskimi zwłaszcza,  klimatami... Za musztardą (wyobraź sobie), za antykwariatami i księgarniami, gdzie spędziłem 'pół życia'. Za kawą w Vis'a'vis - podaną przez Panią Zosię, co to wciąż wypatruje, czy Piotr Skrzynecki nie nadejdzie...)...  taka krakowska knajpka NA! Rynku... Za Piwnicą Pod Baranami...

A najbardziej mi brak Paprykarza Szczecińskiego ?!  Choć mój Kobietronek mówi, że to już nie to...

Ech... Wzruszyłem się...

Ściskam.

A tak - wracając... Mam brata adwokata (podobno niezłego w swym fachu i rozchwytywanego). Przepytam go na okoliczność "wyciągania łap". Może nie powie tego w sądzie, ale mnie - na pewno.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A najbardziej mi brak Paprykarza Szczecińskiego ?!  Choć mój Kobietronek mówi, że to już nie to...

I ma rację. Niedawno kupiłem i był jakiś taki sobie. Nie taki jak kiedyś.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Prawdopodobnie trzeba dopieprzyć, a i Maggi dodać.?

Moje tęsknoty? A - obwarzanki z solą (z makiem - nie, bo między zęby włażą te ziarenka, i się pluje nimi nawet po trzech dniach...)

I oscypki. Te prawdziwe.

Chyba se flaszkę otworzę na te zmartwienia...

?

Niusia,

Paprykarz się popsuł, to fakt, samego mnie czasem bierze na wspominki smaku z wyjazdów pod namiot i jakoś inaczej teraz on smakuje. U mnie w domu, ani Żona, ani dzieci tego się nie tkną, nie wiem czemu... francuskie pieski, psia ich mać!

Kraków też się zmienił, ale wciąż klimacik ma, natomiast atmosfera Zwisu to już się z lekka rozmywa w tandetno-turystycznym rynkowym rozgardiaszu. Teraz ciężar "bywania" przesunął się na Kazimierz, ale jest on raczej hipsterski. Ja jestem wieśniak z Bochni, ale studiowałem w Krakowie, a i teraz jeżdżę sobie często łyknąć klimatu wielkomiejskiego życia  ?

Będzie Cię tak męczyło całe życie. Moja siostra mieszka od niemal 20 lat w Kanadzie, a i tak wciąż żyje polskimi klimatami. Wrócisz może na emeryturę, tak sobie lepiej planuj.

"Tynk pożera dźwięk" 747

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Prawdopodobnie trzeba dopieprzyć, a i Maggi dodać.?

No właśnie: TRZEBA.

Kiedyś nie było takiej potrzeby.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.