Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Prymas Wojciech Polak w wywiadzie dla radia Zet skomentował słowa arcybiskupa Sławoja Leszka Głodzia, który powiedział: "nie oglądam byle czego", odnosząc się w ten sposób do filmu braci Sekielskich "Tylko nie mów nikomu", pokazującego przypadki pedofilii w polskim Kościele.  
- Ja nie oglądałem byle czego. Ja oglądałem świadectwa, którymi zostałem poruszony - powiedział arcybiskup Wojciech Polak. Na pytanie, czy ksiądz Głódź powinien za te słowa przeprosić powiedział, że jego zdaniem nie odnosiły się to tego konkretnego filmu, tylko "było to ogólne stwierdzenie".

12d506a2a1c41c66e982331ae69093eb.jpgdd3e99fde6880bc0c329af32d20daa87.jpg
Do najemców budynku przy ul. Nowogrodzkiej, w tym do sekretariatu siedziby PiS, trafił list dyrektora zarządzającego siecią Q Hotels. "Nie planujemy podejmować żadnych natychmiastowych kroków (...) W tego typu przypadkach proces realizacji inwestycji trwa od kilkunastu do kilkudziesięciu miesięcy"

Kto podnosi rękę na Nowogrodzką ten podnosi rękę na Polskę
7 godzin temu, slawek.xm napisał:

u nas po wyborach będzie to w konstytucj

Nie podniecaj się. Nie będzie. A bzdurne prawo Alabamy zostanie uchylone na szczeblu federalnym.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Niestety z przykrością muszę donieść że miał miejsce następny atak rasistowski  ... nie , nie w Polsce ale  Tel Awiwie.W żadnym cywilizowanym kraju nie opluwa się z pobudek rasistowski ambasadora  .. no chyba że w Iranie no i w Izraelu.

Polski ambasador w Izraelu Marek Magierowski został zaatakowany w Tel Awiwie. Wiadomo, kim jest sprawca.

Do zdarzenia doszło we wtorek. Jak informuje "The Jerusalem Post", Magierowski został "werbalnie i fizycznie" zaatakowany przed budynkiem polskiej placówki dyplomatycznej w Tel Awiwie. Ambasador twierdzi, że atak miał podłoże narodowościowe. Napastnik miał wykrzykiwać: "Polak! Polak!".

Zaatakowany Magierowski zdołał sfotografować napastnika oraz jego samochód. Podejrzany o atak na polskiego dyplomatę został aresztowany po 90 minutach.

"The Jerusalem Post" podało, że izraelski resort poinformował policję oraz służby chroniące ambasadę, że sprawa napaści na polskiego dyplomatę ma mieć charakter priorytetowy.

Tuż po incydencie polska ambasada zawiadomiła o zdarzeniu izraelską policję, a Magierowski złożył oficjalna skargę do izraelskiego ministerstwa spraw zagranicznych.

Kim jest napastnik?

Według nieoficjalnych ustaleń reportera RMF FM, atakujący próbował otworzyć drzwi samochodu, w którym był Marek Magierowski. Jak podaje izraelska policja, dyplomata został opluty w swoim samochodzie przez 65-latka. 

Dziennikarz "Do Rzeczy" Marcin Makowski ustalił, że napastnikiem był Arik Lederman, znany w Izraelu architekt.

Mężczyzna został przesłuchany przez policję i wypuszczony. Ma odbywać areszt domowy. Otrzymał też zakaz zbliżania się do polskiej ambasady w Tel Awiwie przez 30 dni - poinformowała policja.

Tymczasem według izraelskiego portalu informacyjnego Walla News, na który powołuje się agencja Associated Press, podejrzany został wypuszczony za kaucją, a sędzia określił atak na zagranicznego dyplomatę jako "haniebny".

Prawnik mężczyzny podejrzanego o napaść przekazał, że jego klient we wtorek został wyproszony z polskiej ambasady w Tel Awiwie po tym, jak chciał się dowiedzieć o zwrot mienia żydowskiego.

"The Jerusalem Post" przypomina, że do ataku doszło po tym, jak polski rząd odwołał przyjazd izraelskiej delegacji do Warszawy.

Edytowane przez glazior
2 godziny temu, Sine Metu napisał:

Poniższy poradnik ma wielu współautorów

Idealnie opisuje tutejszych obrońców pedofilów, także tych którzy dali się poznać w innych wątkach.

13 minut temu, glazior napisał:

Niestety z przykrością muszę donieść że miał miejsce następny atak rasistowski

A jakiż to atak? Został normalnie opluty ?

Gość

(Konto usunięte)
48 minut temu, Bobcat napisał:

Nie podniecaj się. Nie będzie. A bzdurne prawo Alabamy zostanie uchylone na szczeblu federalnym.

wolność i odpowiedzialność tylko równoległe wyznawanie tych wartości przynosi korzyści jednostce i narodowi i państwu

odnowa prawidłowego spojrzenia na zycie i jego świętość jak widać zaczyna się w USA , Polska ma szansę dołaczyć do krajów broniących wartości życia za wszelką cenę

aktualne przepisy dotyczące mordowania nienarodzonych dzieci są pozostałością uległości społeczeństwa wobec lewicowych ideologi ale to się zmieni

politycznie też będzie to przydatne , z jednej strony 500 na dziecko z drugiej zakaz aborcji

co roku morduje się w Polsce ok 1000 nienarodzonych dzieci

5 godzin temu, Lech36 napisał:

Czy to poświęcenie będzie miało w przypadku władców Polski podobny wymiar jak ten który nastąpił po wybuchu II wojny? Nasi władcy spełniali swoje patriotyczne marzenia wskazując zadania z Londynu, ale robili to na pewno z poświęceniem w końcu Londyn był w zasięgu niemieckich bombardowań. 

w dwudziestym pierwszym wieku mamy inne zagrożenia niz niepoległość

8 minut temu, slawek.xm napisał:

ierwszym wieku mamy inne zagrożenia niz niepoległość

a przy tych innych tez polegniesz za ojczyzne?czy wyslesz innych.Bo jest szansa ze jak polegniesz to skoncza sie te twoje wypisywane glupoty.

Edytowane przez muls
10 godzin temu, jezz napisał:

Zaostrzenie kar to dla mnie cienka zagrywka pod publiczkę pana Zbyszka.

Mi wystarczy nawet 10 lat dla takich szmat ale skutecznie ścigane i egzekwowane.

Odsiadka od deski do deski z wspólną celą, prysznicem i spacerniakiem. Bez żadnej szczególnej ochrony.

Dla mnie pedofil to najgorsze ścierwo i tak też powinien być traktowany.

Już przed przekroczeniem bramy powinien sr** ze strachu i mieć pełną świadomość, że właśnie wkracza do piekła.

Licytacja na lata nie robi na mnie wrażenia. Problem jest gdzie indziej.

No właśnie, problem jest gdzie indziej. Niestety obawiam się, że w obecnej atmosferze nie zostanie rozwiązany bo każda próba spokojnej, rzeczowej dyskusji zaatakowana zostanie przez populistów.

Dla mnie przykładem jak można uchwalić prawo pod publiczkę ze sprytnie ukrytą pułapką jest PISowska ustawa o rejestrze przestępców seksualnych. Jak wiadomo księży-pedofilów tam praktycznie nie ma. Reżimowi propagandziści tłumaczą, że nie jest to celowe bo "przecież do rejestru wpisuje sąd". Fajnie, ale sąd wpisuje na podstawie przepisów które ktoś po pierwsze wymyślił, a po drugie uchwalił. Na pytanie kto wymyślił i uchwalił i dlaczego akurat tak każdy niech sam sobie odpowie.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, muls napisał:

a przy tych innych tez polegniesz za ojczzne?czy wyslesz innych.

obecnie o wiele trudniej jest zyć i działać na rzecz narodu polskiego niz kiedyś oddac za niego zycie

ofiara z życia była dla naszych dziadków oczywistością i nikt nie traktował jej jako bohaterstwo tylko jako psi obowiązek

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

ofiara z życia była dla naszych dziadków oczywistością

W młodym wieku czy raczej pod koniec żywota?

34 minuty temu, glazior napisał:

W żadnym cywilizowanym kraju nie opluwa się z pobudek rasistowski ambasadora  .. no chyba że w Iranie no i w Izraelu.

A rzuca gruszką jub jajami w urzędującego prezydenta? 

5 minut temu, slawek.xm napisał:

becnie o wiele trudniej jest zyć i działać na rzecz narodu polskiego

dla mnie mozesz polec juz dzisiaj ale jest pewne ze za te pierdoly ktore wypisujesz nikt nie zechce.

1 minutę temu, glazior napisał:

Czyżby nowe standardy ...gościnności ??

Takie typowo, staropolskie sąsiedzkie "dzień dobry" . Tam przecie co drugi to albo Polak albo polskiego pochodzenia:)

aaa glaziorek okazalo sie ze lista pedofili jest  do dupy i bedzie poprawiana.Tak wiec twoja rozpaczliwa obrona warchola  skonczyla sie klapom.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Sine Metu napisał:

Jak dla Ciebie, punkt 16.

Francja

Jeszcze niedawno rząd Francji dyskutował nad ustawą Marlene Schiappa, która miała między innymi jednoznacznie ustalić prawny wiek zgody seksualnej. Długo debatowano nad tym czy ma to być wiek 13, czy 15 lat, wyrażano jednak poparcie dla wyższej granicy wiekowej.

Wcześniej co prawda granicą we Francji było 15 lat, jednak prokuratorzy musieli udowodnić, że dziecko lub nastolatek został do seksu zmuszony. Jeśli nie było na to dowodów, sprawca mógł zostać oskarżony co najwyżej o molestowanie seksualne, zamiast gwałtu. Po wprowadzeniu zmian sprawcy mieli być oskarżeni z urzędu. Jak donosi portal onet.pl, w zeszłym roku 30-letni mężczyzna oskarżony o gwałt na 11-letniej dziewczynce został uniewinniony, gdyż sąd uznał, iż dziecko nie zostało poddane „przymusowi, groźbie, przemocy lub zaskoczeniu”.

Nowe prawo miało zapobiec tego typu przerażającym sytuacjom. Tak się jednak nie stało i brak zgody dziecka w dalszym ciągu będzie musiał podlegać postępowaniu dowodowemu, a z ustalenia wieku przyzwolenia seksualnego zrezygnowano. Istnieje więc prawdopodobieństwo, że podobne do powyższej sytuacje będą w „postępowej” Francji zdarzać się coraz częściej. Pedofile zaś zacierają ręce.

Bzdury wypisujesz.Tych co oddawali życie była znaczna mniejszość.To zresztą zjawisko normalne.Cała polska konspiracja pod niemiecką okupacją to ok. 300 tys. osób czyli 1% populacji.Nie można wymagać a zwłaszcza żądać od ludzi aby z radością "oddawali życie za ojczyznę".To wbrew ludzkiej naturze.To nieludzkie.Najczęściej ci którzy szafują ludzkim życiem ( najczęściej cudzym) robią to cynicznie mając na myśli doraźne cele.Nie ma cenniejszej wartości niż ludzkie życie.

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

alszym ciągu będzie musiał podlegać postępowaniu dowodowemu, a z ustalenia wieku przyzwolenia seksualnego zrezygnowano. Istnieje więc prawdopodobieństwo, że podobne do powyższej sytuacje będą w „postępowej” Francji zdarzać się coraz częściej. Pedofile zaś zacierają ręce.

a to jest stad mozna nawet nie sprawdzac czy to ma sens.To mniej wiecej tak jakby czytac stronke antyszczepionkowcow.Mozna sobie darowac.Koleczko zidiocialych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

obraz.thumb.png.66ad24788475ec2985f78024e304f1e1.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
16 minut temu, slawek.xm napisał:

obecnie o wiele trudniej jest zyć i działać na rzecz narodu polskiego niz kiedyś oddac za niego zycie

ofiara z życia była dla naszych dziadków oczywistością i nikt nie traktował jej jako bohaterstwo tylko jako psi obowiązek

Teraz trzeba myśleć. Dla mnie to oczywisty obowiązek, dla ciebie wiążące się z nadzwyczajnym wysiłkiem bohaterstwo.

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

wbrew ludzkiej naturze.To nieludzkie.Najczęściej ci którzy szafują ludzkim życiem ( najczęściej cudzym) robią to cynicznie mając na myśli doraźne cele.Nie ma cenniejszej wartości niż ludzkie życie.

spokojnie wojciechu ci z tymi sztandarami pierwsi spier..ja z pola bitwy.

44 minuty temu, slawek.xm napisał:

wolność i odpowiedzialność tylko równoległe wyznawanie tych wartości przynosi korzyści jednostce i narodowi i państwu

Bełkot jak na zebraniu partyjnym w czasach tow. Bieruta.

16 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tych co oddawali życie była znaczna mniejszość.

Zresztą gdyby cała czwórka dziadków @slaweka.xm oddała życie za jakieś narody, nie byłoby go wśród nas.

Tchórze jedne.

46 minut temu, slawek.xm napisał:

odnowa prawidłowego spojrzenia na zycie i jego świętość jak widać zaczyna się w USA

W USA, zwłaszcza na południu cały czas mają dużo do powiedzenia dewoci. Dlatego mocarstwem nr 1 na świecie są już obecnie Chiny. Gdzie dewoci nie mają NIC do gadania.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Fajnie, ale sąd wpisuje na podstawie przepisów które ktoś po pierwsze wymyślił, a po drugie uchwalił. Na pytanie kto wymyślił i uchwalił i dlaczego akurat tak każdy niech sam sobie odpowie.

z ustawy"

"Zamieszczenie danych w rejestrze jest obligatoryjne, chyba że sąd w orzeczeniu kończącym postępowanie orzeknie inaczej. Sad powinien kierować się przy tym ochroną życia prywatnego lub ważnym interesem prywatnym pokrzywdzonego lub jego najbliższych, a zwłaszcza dobrem małoletniego pokrzywdzonego, lub tym, że zamieszczenie danych spowodowałoby niewspółmiernie surowe skutki dla sprawcy. W przypadku sprawców, którzy kwalifikują się do rejestru publicznego, wyłączenie umieszczenia ich danych może być podyktowane wyłącznie wyjątkowym przypadkiem, uzasadnionym dobrem małoletniego pokrzywdzonego. Na orzeczenie o umieszczeniu danych w rejestrze przysługuje zażalenie, jeśli nie wniesiono apelacji."

mimo dośc przejrzystej drogi prawnej do uniknięcia rejetru pedofili zarzuty względem  projektu rejestru wystosowali :

Generalny Inspektor Danych Osobowych zauważył, że ustawa ma przede wszystkim charakter represyjny i jako taka wcale nie musi osiągnąć zamierzonego celu.

Helsińska Fundacja Praw Człowieka  Umieszczenie w rejestrze sprawców skazanych przed wejściem w życie ustawy zdaniem fundacji może naruszać zasadę zakazu działania prawa wstecz. Większe wątpliwości dotyczyły jednak rejestru publicznego, którego istnienie ma generować poważne zagrożenia dla sprawców i ich rodzin, niemieszczące się w kategoriach represji za dopuszczenie się czynu zabronionego

jak widac prawa pedofili sa dla fundacji najwzniejsze!

28 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie ma cenniejszej wartości niż ludzkie życie.

To znaczy ,ze poprzesz nowelizacje ustawy aborcyjnej zakazującej mordowanie nienarodzonych dzieci?

49 minut temu, slawek.xm napisał:

aktualne przepisy dotyczące mordowania nienarodzonych dzieci są pozostałością uległości społeczeństwa wobec lewicowych ideologi ale to się zmieni

Zmieni się gdyż aborcja będzie na życzenie jak w innych cywilizowanych krajach. Czy kato-talibom się to podoba czy nie. Zresztą niedługo będą kryć się w swoich norach i bać stamtąd wysunąć nosa. Przepisy dotyczące zakazu usuwania ciąży są pozostałością najbardziej krwawych reżimów totalitarnych w historii ludzkości. W hitlerowskich Niemczech i stalinowskim ZSRR aborcja była surowo zakazana pod rygorem kary śmierci. W obydwu tych latach był wyjątkowo sprawny aparat terroru i przemocy aby ten zakaz skutecznie egzekwować. 

Obrońcy zygoty powinni postawić pomnik Adolfowi Hitlerowi i Józefowi Stalinowi z napisem "wielkim obrońcom życia nienarodzonych - wdzięczne ruchy pro-life", codziennie kłaść tam świeże kwiaty i palić świeczki.

No widzisz sławciu - to, co zamieściłeś nie tłumaczy niczego. Niczego o czym pisałem. Teraz pomyśl i napisz coś z sensem.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

To znaczy ,ze poprzesz nowelizacje ustawy aborcyjnej zakazującej mordowanie nienarodzonych dzieci?

Nowelizacji żadnej nie będzie. Ja natomiast poparłem wniosek o liberalizację dostępu do aborcji.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

co roku morduje się w Polsce ok 1000 nienarodzonych dzieci

Nie morduje lecz przerywa ciążę. Swój bełkot dla kretynów uprawiaj gdzie indziej. A liczba jest znacznie (o kilka rzędów wielkości) zaniżona jeśli uwzględnić podziemie aborcyjne.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Teraz pomyśl i napisz coś z sensem.

Nie wymagaj niewykonalnego.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

No widzisz sławciu - to, co zamieściłeś nie tłumaczy niczego. Niczego o czym pisałem. Teraz pomyśl i napisz coś z sensem.

masz pretensje ,że uchwalona ustawa pozostawia furtkę dla wniosków o wyłaczenie publikacji danych pedofila w rejestrze

a ja przedstawiłem Ci opinię ,że i tak dla pewnych środowisk ustawa jest zbyt restrykcyjna

Wniosek jest jeden gdybyś przeanalizował wszelkie za i przeciw doszedłbys do wniosku ,że nie nie bardzo mozna czepiać się samego brzmienia ustawy i tych co ją uchwalili

oczywiście rozumiem że poprawnośc polityczna nie pozwala Ci na przyznanie mi racji

oraz ,że nie potrafisz inaczej dowartościowywać własnego ego jak tylko atakując mnie personalnie

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

w dwudziestym pierwszym wieku mamy inne zagrożenia niz niepoległość

Zgadza się, tym zagrożeniem dla Polski jest PiS. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, Bobcat napisał:

Ja natomiast poparłem wniosek o liberalizację dostępu do aborcji.

i razem z Biedroniem i jego zonomężem możesz iśc na piwo i pomarzyć o wprowadzeniu tego wniosku w zycie

ile to już lat mineło odkąd pisałes ,że ciągu jednej nocy wprowadzisz ten wniosek w życie? ?

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Zgadza się, tym zagrożeniem dla Polski jest PiS. 

tylko dla nierozumiejących interesu narodowego Polski

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.