Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Zbig napisał:

oczekujmy od Wiosny więcej ale nie oczekujmy zbyt wiele.

Ja  wcale nie oczekiwałem od Wiosny,

że tuż przed samymi wyborami przywalą sobie po kolanach z cekaemu. 

8 minut temu, Zbig napisał:

Już po wyborach, możesz przestać udawać obrońcę zwierząt.

A o co ci chodzi w tym wpisie, masz z czymś problem?

7 minut temu, Zbig napisał:

Podobnie jak nie ma przymusu bycia pisowskim trollem na Bocznicy.

A którzy to są, mógłbyś wskazać, masz na to jakieś dowody?

Może napisz w tej sprawie do administracji i poproś o zablokowanie kont, dobry pomysł ci podsunąłem?

56 minut temu, Maju napisał:

A może coś o podwójnej skali ocen?

Był prokuratorem za PRL-u i co z tego? 
Jednej jedyną sprawę polityczną jaką mu powierzono tak spaprał że jego akt oskarżenia nie nadawał się do wykorzystania. Pikula osądzono, ale nowy akt oskarżenia musiał napisać wojskowy prokurator. Adwokat opozycjonistów (Zając) twierdził że za komuny Piotrowicz był w porządku....wierzę jemu a nie tym co umieją tylko pluć na przeciwników politycznych.

Niejaki Iwulski był w tym samym czasie sędzią który skazywał opozycjonistów (16 skazanych). Jego jakoś nikt nie potępił, ciągle go nie przypomina chociaż (jak wielu) więcej ma za uszami a też do końca pełnił wysokie odpowiedzialne stanowiska w SN.

Rozumiem że ten drugi "lepszy" bo swój.....

Skoro o podwójnej skali ocen to dałeś najlepszy przykład. Skoro dla Ciebie miarodajny jest nie prawdziwy życiorys Piotrowicza, ale ten napisany teraz od nowa na polityczny obstalunek - Twoja sprawa. W sprawie obrony pedofila z Tylawy wypowiadała się pani, która prowadziła z tamtych czasach sekretariat prokuratury rejonowej w Krośnie. Piotrowicz był wtedy szefem, o wszystkim decydował i nic nie mogło być bez jego aprobaty.

1 godzinę temu, Maju napisał:

nie przekraczaj granic śmieszności

Poznać wiadomo kogo po śmiechu jego.

1 godzinę temu, Maju napisał:

świadczy najdobitniej o tym jak jesteś w błędzie i jak to co piszesz doskonale pasuje do tego co tutaj robicie

Trzeba być zakłamanym do szpiku kości nikczemnikiem aby coś takiego napisać.

Jasne.....tylko ci którzy plują na PiS i na tych co na nich nie plują zasługują na szacunek.....podwójna skala ocen!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zaczęliście plucie, wprowadziliście je do debaty publicznej -  to teraz nie płaczcie że jesteście opluwani.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Zaczęliście plucie, wprowadziliście je do debaty publicznej -  to teraz nie płaczcie że jesteście opluwani.

Zwłaszcza, że to opluwaniie bierze się głównie z tego, że uparcie plują pod wiatr ?

10 godzin temu, zukzukzuk napisał:

W innym wątku co prawda, ale kiedyś zaświtała mi taka idea, że w Regulaminie forum powinni to zawrzeć i odgórnie zabronić dyskutować niektórym, w wątkach wymagających pomyślunku.

Czyli większość zwolenników Lemingowa powinna siedzieć cicho -Fajnopolactwo i logika nie korelują.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

9 minut temu, Bobcat napisał:

Skoro o podwójnej skali ocen to dałeś najlepszy przykład. Skoro dla Ciebie miarodajny jest nie prawdziwy życiorys Piotrowicza, ale ten napisany teraz od nowa na polityczny obstalunek - Twoja sprawa. W sprawie obrony pedofila z Tylawy wypowiadała się pani, która prowadziła z tamtych czasach sekretariat prokuratury rejonowej w Krośnie. Piotrowicz był wtedy szefem, o wszystkim decydował i nic nie mogło być bez jego aprobaty.

"Prawdziwy" życiorys Piotrowicza......zna tylko Bobcat, no może jeszcze "dziennikarze" z GW i TVN-u.    :))

Żałosne to, żałosne też jest to jak unikasz porównania życiorysu Piotrowicza i Iwulskiego, nawet tego Waszego właśnie napisanego  na obstalunek, żałosne jak musisz przeskakiwać na inny temat i wmawiać obronę pedofila, był szefem i co z tego?
Dlaczego nie znamy nawet nazwiska prokuratora którego uzasadnienie wyroku przeczytał Piotrowicz, skoro insynuujesz że to Piotrowicz wymusił obronę pedofila na tym biednym prokuratorze wypadałoby podać jakąś jego wypowiedź na ten temat....a nawet nazwiska prawdziwego obrońcy nie znamy. 
A może to znowu podwójna skala ocen.....znienawidzony Piotrowicz be, tylko dlatego, bo coś odczytał a obrońca cacy i choć rozpętano na nowo temat pedofilii (i obrońców) o nim szaaaaa.   

Żałosny jesteś Bobcat w tym i w ciągłym wmawianiu.....poza tym łatwowierny jak dziecko.  

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 godzinę temu, jezz napisał:

A o co ci chodzi w tym wpisie, masz z czymś problem?

O to, że już po wyborach i możesz przestać udawać obrońcę zwierząt. Oh, wait, przecież zaraz następne.  A to sorki :-)

Prawdziwy życiorys Piotrowicza jest powszechnie znany mimo heroicznych wysiłków propagandy aby poszedł w niepamięć i jego miejsce zajął nowy napisany na polityczny obstalunek.

Odczytał dokument który uprzednio jako szef prokuratury rejonowej zatwierdził.

Obrońcy obrońców pedofilów są również obrońcami pedofilów panie @Maju.

Edytowane przez Bobcat
9 minut temu, Maju napisał:

Dlaczego nie znamy nawet nazwiska prokuratora którego uzasadnienie wyroku przeczytał Piotrowicz, skoro insynuujesz że to Piotrowicz wymusił obronę pedofila na tym biednym prokuratorze wypadałoby podać jakąś jego wypowiedź na ten temat....a nawet nazwiska prawdziwego obrońcy nie znamy. 
A może to znowu podwójna skala ocen.....znienawidzony Piotrowicz be, tylko dlatego, bo coś odczytał a obrońca cacy i choć rozpętano na nowo temat pedofilii (i obrońców) o nim szaaaaa.   

Obejrzyj sobie majowysumieniowy do końca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

13 minut temu, Bobcat napisał:

Zaczęliście plucie.....

Rozmawiasz jeszcze ze mną? 
Może stare przyzwyczajenia powracają.....pojedź Żdanowem będzie jeszcze śmieszniej.   :)))

Prawdziwy życiorys Piotrowicza jest powszechnie znany mimo heroicznych wysiłków propagandy aby poszedł w niepamięć i jego miejsce zajął nowy napisany na polityczny obstalunek.

Odczytał akt oskarżenia który uprzednio jako szef prokuratury rejonowej zatwierdził.

Oczywiscie, np takie GW broniac Samsona stalo sie obronca pedofilow. A np KE lansujac bylych komuchow, pchajac ich do EU, stala sie komunistyczna. Zgadza sie, czy tylko Piotrowicz sie liczy?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, klecha napisał:

Obejrzyj sobie majowysumieniowy do końca:

Ukryta Zawartość

Zaraz Ci napisze że w jedynym rzetelny źródle prawdziwej informacji (TVP) było inaczej.

Ukryta Zawartość

Piotrowicz ręka w rękę z Michalikiem, przejaśniło się?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

1 minutę temu, Maju napisał:

Rozmawiasz jeszcze ze mną? 
Może stare przyzwyczajenia powracają.....pojedź Żdanowem będzie jeszcze śmieszniej.   :)))

Ależ was boli ten Żdanow. To był mój strzał w dziesiątkę.

A którzy to są, mógłbyś wskazać, masz na to jakieś dowody?

Czyli jest przymus? Okropny ten świat, coraz trudniej znaleźć wolontariuszy ?

3 minuty temu, Zbig napisał:

O to, że już po wyborach i możesz przestać udawać obrońcę zwierząt. Oh, wait, przecież zaraz następne.  A to sorki ?

Możesz jaśniej, no powtórzyłeś to samo, więc dalej nie wiem o co chodzi w tym wpisie.

Może o to, że sam jesteś obrońcą zwierząt tylko przed wyborami i tą sama miarką oceniasz innych. O to chodz?

„W sprawie księdza pomówionego o molestowanie seksualne dzieci nie wydawałem postanowienia o umorzeniu postępowania. Przypisywane mi wypowiedzi są nieprawdziwe, a dobór rzekomo wypowiadanych słów i ich kompilacja ma na celu ośmieszenie i zdyskredytowanie” – tak Stanisław Piotrowicz bronił się przed zarzutem, że krył księdza pedofila z Tylawy.

To było przed nagłośnieniem:

1 minutę temu, bubusia napisał:

Oczywiscie, np takie GW broniac Samsona stalo sie obronca pedofilow. A np KE lansujac bylych komuchow, pchajac ich do EU, stala sie komunistyczna. Zgadza sie, czy tylko Piotrowicz sie liczy?

Tak. Bo tamci nigdy nie ukrywali swoich lewicowych przekonań i nie wypierali się ich. A Piotrowicz to przefarbowany lis.

Ależ was boli ten Żdanow. To był mój strzał w dziesiątkę.

Tak samo jak strzal w Wiosne

?

I tak samo jak strzal w przegrana Pisu. Ty naprawde dobrze strzelasz?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Może napisz w tej sprawie do administracji i poproś o zablokowanie kont, dobry pomysł ci podsunąłem?

Jak na Ciebie - świetny i bardzo charakterystyczny.  Widzę, że w samozaoraniu jesteś w stanie konkurować z panią Wielgus.

2 minuty temu, Zbig napisał:

Czyli jest przymus? Okropny ten świat, coraz trudniej znaleźć wolontariuszy ?

Ponawiam pytanie, bo odpowiedź nie na temat.

Którzy to są, mógłbyś wskazać? 

2 minuty temu, bubusia napisał:

Tak samo jak strzal w Wiosne

?

I tak samo jak strzal w przegrana Pisu. Ty naprawde dobrze strzelasz?

Nieważne czy z sensem - ważne że coś udało się odpysknąć.

25 minut temu, Bobcat napisał:

Odczytał akt oskarżenia który uprzednio jako szef prokuratury rejonowej zatwierdził.

24 minuty temu, klecha napisał:

Obejrzyj sobie

22 minuty temu, Bobcat napisał:

Zaraz Ci napisze.....

Bobcat ty masz patent na wmawianie i ty odpowiadasz na pytania zanim cokolwiek obejrzysz, masz gotowe (zakodowane przez media) odpowiedzi zanim cokolwiek przeczytasz innego na ten temat.

20 minut temu, klecha napisał:

To było....

To co zrobiłeś to typowa manipulacja wypowiedziami.....bardzo to prymitywne jak wszystko co oparte na szkole  TVN i GW.

Edytowane przez Maju

Nieważne czy z sensem - ważne że coś udało się odpysknąć.

No jak nie z sensem, chyba stawiales na Wiosne, czy juz sie wypierasz?

2 minuty temu, jezz napisał:

Którzy to są, mógłbyś wskazać? 

A dlaczego ja miałbym wskazywać?  To Ty postawiłeś tezę że są a nie ja, więc Ty wskazuj.  

18 minut temu, Maju napisał:

To co zrobiłeś to typowa manipulacja wypowiedziami.....bardzo to prymitywne jak wszystko co oparte na szkole  TVN i GW.

Wskaż gdzie?

- Namawiałbym, by o polityce socjalnej, o ludziach, którzy otrzymali pomoc socjalną, mówić z szacunkiem. Czasem pojawia się takie narzekanie: "ludzie dostali pieniądze i głosują na tych, co dali te pieniądze". Taka jest polityka, pod warunkiem, że zachowuje się zdrowy rozsądek. Politycy po stronie opozycji muszą dobrze zrozumieć tych, którzy chcieli głosować na rząd - ocenił.

- Trzeba znaleźć język pozytywny. Zrobiłeś dobrze? Zrób lepiej. Zrobiłeś dużo? Zrób więcej. Znalazłeś takich partnerów? Znajdź kolejnych - stwierdził.

Donald Tusk

Opozycja przegrała gdyż w dalece niedostatecznym i zbyt słabym stopniu stosowała mowę nienawiści w stosunku do PiS. Zaniedbała również Internet gdyż w absolutnie niewielkim i niewystarczającym stopniu organizuje I opłaca tam swoje brygady sieciowe i nie na swoich fabryk hejtu. Z każdym należy rozmawiać językiem dla niego zrozumiałym. 

Bobcat z AS

?

Majuwa

Wypowiedź towpiotrowicza z 2015:

„Nigdy jako prokurator nie prowadziłem postępowania przygotowawczego w sprawie księdza pomówionego o molestowanie seksualne dzieci, a w szczególności nie wykonywałem w takim postępowaniu żadnych czynności procesowych, w tym również nie wydawałem postanowienia o umorzeniu postępowania (dowód: akta postępowania przygotowawczego). Przypisywane mi w tym kontekście wypowiedzi są również nieprawdziwe, a dobór rzekomo wypowiadanych słów i ich kompilacja ma na celu ośmieszenie i zdyskredytowanie”.

Video z jego wypowiedzią nt ciumkania nagłośniła Scheuring-Wielgus w 2018.

Później już zmienił ton:

"- Informowałem o sposobie zakończenia sprawy, którą prowadził inny niezależny prokurator. Informując o tym, posłużyłem się cytatami z postanowienia o umorzeniu postępowania - podkreślił szef komisji sejmowej. - Ja nie miałem żadnej wiedzy własnej, bo ani tych świadków nie widziałem, ani żadnych czynności procesowych nie wykonywałem. Te treści zawierały się w postanowieniu, a moją rolą było poinformować o treści postanowienia i o motywach"

A teraz poczytaj to, kolega lapsusa:

Ukryta Zawartość

Wnioski?

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, bubusia napisał:

Fakty to sa takie, ze Pis wygral, a KE dostala po dupie. Madrzejsi od was szukaja przyczyn, wskazuja na bledy, a wy dalej pieprzycie te swoje glodne kawalki.

I tyle

Mam prostą odpowiedź. Ponad połowa Polski to Polska parafialna z mentalnością z folwarku. PiSd idealnie rozpoznał swojego wyborcę. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.