Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, dulon184 napisał:

Wystartowali.

Wy wystartowaliscie wczesniej, nie zauwazyles?

I to chyba z dziesiecu liczac lajkowiczow.

Takze znaj proporcje.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 godziny temu, dulon184 napisał:

Prawie 9 a mistrzów z picu nie ma ?

Czyżby narada?

4 minuty temu, dulon184 napisał:

Wystartowali.

Ten troll wyraźnie szuka zaczepki.

Teraz, Zyzol napisał:

Ten troll wyraźnie szuka zaczepki.

Dobrze, ze nie ma Boba, juz by donosil.

?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No i Bob zaraz do moderacji napisze. Przeciez nie mozna ciagle tego samego materialu wrzucac. To jest wbrew zasadom.

?

Obrońca banderowców i kryminalistów tłumaczy się: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem powinien jednak odejść. I to szybko. A swoją drogą PO zawsze wspiera p...bów pokroju Rzeplińskiego czy Bodnara. A ci zawsze są za prawami tych, co nie trzeba.

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Zyzol napisał:

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem powinien jednak odejść. I to szybko. A swoją drogą PO zawsze wspiera p...bów pokroju Rzeplińskiego czy Bodnara. A ci zawsze są za prawami tych, co nie trzeba.

Tak. Powinien odejść.

A przyjść buc podobny do tego idioty Mikołaja Pawlaka.

Wtedy będziesz zadowolony, jak mniemam.

Ukryta Zawartość

Dobrze że tego typa nie ma już w trybunale,taki typ budzi wstręt i obrzydzenie,aparatczyk pelowskich lemingów z komunistyczną przeszłością,niedobrze się robi na sam widok,dobrze że jarek dał kopa w dupe jeszcze by orzekł że pieniądze na koncie to nie nasze jak z funduszami było.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

28 minut temu, bubusia napisał:

No i Bob zaraz do moderacji napisze. Przeciez nie mozna ciagle tego samego materialu wrzucac. To jest wbrew zasadom.

?

Odezwal sie ten który nie donosił ..

- Rzecznik Praw Obywatelskich ośmiesza się, krytykując policję za zbyt ostry styl zatrzymania Jakuba A.- uważa Dariusz Loranty, emerytowany policjant i ekspert do spraw bezpieczeństwa. - Kajdanki zespolone można stosować wobec m.in. osób podejrzanych o zabójstwo i agresywnych. To wynika wprost z przepisów ustawy o środkach przymusu bezpośredniego - dodaje ekspert.

Tłumaczy też, dlaczego Jakub A. został wyprowadzony boso, będąc ubranym tylko w koszulkę oraz majtki. - Gdyby policjanci dali mu się ubrać, mógłby usunąć z odzieży ważne dowody. To na przykład włos ofiary na rękawie, kropelka krwi na spodniach, fragment rośliny z miejsca zbrodni na bucie. Dziś takie dowody potrafią przesądzić o winie sprawcy albo przekonać zatrzymanego do przyznania się - dodaje Dariusz Loranty.

Rozmówca WP podkreśla, że biuro Rzecznika Praw Obywatelskich miało inne i znacznie lepsze okazje, aby interweniować w sprawie stosowania kajdanek. - To Rzecznik nie wie, że policja regularnie zakuwa alimenciarzy czy blogerów? Przypomnę tylko sprawę mężczyzny, który podczas procesu Czesława Kiszczaka rzucił w sędzię tortem. Mimo ponad 60 lat i widocznej otyłości był zakuty w kajdanki zespolone jak wyjątkowo niebezpieczny przestępca - mówi były policjant.

....................................................................................................

- Zupełnie nie oburza mnie takie zatrzymanie - komentuje mec. Jolanta Turczynowicz-Kieryłło, warszawski adwokat. - Właśnie takie środki są zarezerwowane dla wyjątkowo groźnych osób. W obliczu strasznej zbrodni w Mrowinach, służby muszą pokazać swoją skuteczność i stanowczość. Policjanci mieli prawo zakładać, że mają do czynienia z bezwzględnym zabójcą - dodaje

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, asterix1 napisał:

Odezwal sie ten który nie donosił ..

Znaj proporcjum

Ukryta Zawartość

W tym temacie dla Ciebie najodpowiedniesze byłoby milczenie...no ale jak w przyslowiu że złodziejem kto najwięcej krzyczy....

17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tak. Powinien odejść.

A przyjść buc podobny do tego idioty Mikołaja Pawlaka.

Wtedy będziesz zadowolony, jak mniemam.

Ten też jest bucem - tylko z gatunku tych POwskich, jak Rzepliński. Żaden Z nie zasługiwał i zasługuje na zaszczyt pełnienia tych urzędów. 

Nie oceniam ich po wyglądzie, tylko po podejściu do prawa i po wygłaszanych przez nich tezach. Obaj niestety wpisywali się wpisują się nadal w bieżącą POlitykę.

Twoje mniemania na mój temat mało mnie obchodzą.

32 minuty temu, caleb66 napisał:

Dobrze że tego typa nie ma już w trybunale,taki typ budzi wstręt i obrzydzenie,aparatczyk pelowskich lemingów z komunistyczną przeszłością,niedobrze się robi na sam widok,dobrze że jarek dał kopa w dupe jeszcze by orzekł że pieniądze na koncie to nie nasze jak z funduszami było.

Przylebskiej nikt nie przegonił w ferowaniu wyroków po linii partyjnej pisu

Oczywiście po konsultacjach nocnych z prezesem...no ale tego w Qrwizji nie  donosili więc pis dzielce udają że tematu nie ma

Edytowane przez asterix1
Przylebskiej nikt nie przegonił w ferowaniu wyroków po linii partyjnej pisu
Oczywiście po konsultacjach nocnych z prezesem...no ale tego w Qrwizji nie  donosili więc pis dzielce udają że tematu nie ma
Przylembska dobrze z Jarkiem żyje i nie kradnie cudzego więc się odpier**l

2 godziny temu, bubusia napisał:

Widze, ze calkowicie wam sie we lbach poprzewracalo. Porownywanie goscia, mordercy( gdzie istnialo realne zagrozenie dla funkcjonariuszy), do zwyklych ludzi nie majacych nic wspolnego z przestepczoscia. Gratuluje glupoty.

Widac, ze nie macie zielonego pojecia o swiecie i wszystko mozna wam wmowic.

Od razu widac kto ma obowiazki, prace, a kto tylko siedzi na bocznicy i czeka na kolejna napierdalanke.

Zatem powiedz i wyłuszcz drobiazgowo - czemu kleszych pedofili (zbrodnia na dziecku jest zbrodnią na dziecku - tu się chyba zgodzimy) nie wywleka się skoro świt, boso i w wypierdzianych majtorach, tylko łaskawie wiezie się limuzynami? W szatach i copecce?

Jest równość wobec prawa, czy jej nie ma w tym ponurym, zdegenerowanym do cna kraiku?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
25 minut temu, caleb66 napisał:

Spokojnie uwazaj bo zylka ci peknie...policz do 10 ...

27 minut temu, caleb66 napisał:

Jeśli ktoś bierze pensję między innymi i z moich podatków i NIC nie robi - to znaczy, że jednak kradnie.

34 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jeśli ktoś bierze pensję między innymi i z moich podatków i NIC nie robi - to znaczy, że jednak kradnie.

Masz rację. Znaczy - kradnie w świetle prawa, legalnie,.Razem z męzem - TW Wolfgangiem. A choćby nie kradła, to ten fakt nie jest żadną kompetencją do tego, by piastowała stanowisko Prezesa TK. Co najwyżej na targ, jako przekupka się nadaje.

Pamiętacie, jak jedną z przyczyn "słabości" byłego TK i potrzeby zmian, która władza ciągle i ochoczo podnosiła było, że ów za mało orzeczeń wydaje? Że niewiele robią, są opieszali itp.. 

A teraz? Gdy okazało się, że tych wyroków czy orzeczeń jest duzo mniej, niż poprzednio - narracja jest zgoła inna i zaskakująca. Zdawałoby się, że wybrani przez PiS już nic nie robią (idąc tokiem byłych argumentów picusiów). Tymczasem, na potrzeby propagandy i kłamstwa wymyślili szybko, że nieważna jest ilość, tylko jakość (raczej - byle jakość).

Obracają się, zgodnie z kierunkiem wiatru.  Wzorerm Piotrowicza, czy choćby (tutejszym, nieco pomniejszym) - Zyzola i całaj reszty ciemnego (nad wyraz) towarzystwa...

P.S.

Jak widzę, wyłożenie sprawy zatrzymania domniemanego mordercy dziecka przez Jacka - NIC nie dało. Jak pisałem. Przed laty, podobnie Komendę zatrzymano. Podobnie - przyznał się. Ówcześni patrioci-rycerze bez skazy, zapewne (jak i teraz wielu) wszelkie pomyje wylewali. Minąłó czas i...? Tamci tłumaczą się teraz, kto wtedy spieprzył...

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ale gdyby tak wyprowadzali księdza z plebanii to byłby to oczywiście atak na kościół. 

Edytowane przez jar1
29 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W Polsce po rządach POPiS-u pozostaną skompromitowane i zdegradowane takie instytucje jak na przykład: Trybunał Konstytucyjny, Trybunał Stanu, Rzecznik Praw Obywatelskich czy Rzecznik Praw Dziecka. 

Moim zdaniem należy wszystkie rozwiązać jeżeli tylko kiedykolwiek zaistnieją ku temu warunki, a ich kompetencje w przypadku trzech pierwszych przekazać do nowoutworzonej Izby Konstytucyjnej i Praw Obywatelski. Natomiast do zajmowania się prawami dziecka największe kompetencje mają Sądy Rodzinne.

Nie widzę też najmniejszego powodu, aby politycy ponosili odpowiedzialność, gdzie indziej niż przed sądami powszechnymi.

33 minuty temu, Zyzol napisał:

W Polsce po rządach POPiS-u pozostaną skompromitowane i zdegradowane takie instytucje jak na przykład: Trybunał Konstytucyjny, Trybunał Stanu, Rzecznik Praw Obywatelskich czy Rzecznik Praw Dziecka. 

Moim zdaniem należy wszystkie rozwiązać jeżeli tylko kiedykolwiek zaistnieją ku temu warunki, a ich kompetencje w przypadku trzech pierwszych przekazać do nowoutworzonej Izby Konstytucyjnej i Praw Obywatelski. Natomiast do zajmowania się prawami dziecka największe kompetencje mają Sądy Rodzinne.

Nie widzę też najmniejszego powodu, aby politycy ponosili odpowiedzialność, gdzie indziej niż przed sądami powszechnymi.

Broń losie!

W życiu nie przekazałbym ww. spraw do ŻADNEGO GREMIUM STWORZONEGO Z POLITYKÓW. Nowoutworzonej izby? Znaczy,, PiS ma tam większość? Jak jest dobrze - to trzeba sp...lić - to teraz takia moda?  Z tym, że na szczęście jest RPO. A na nieszczęcie - RPD:(

Zyzol, sądziłem, że jesteś bardziej przebiegły i bystry. A Ty takie numery robisz...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 godziny temu, bubusia napisał:

- Rzecznik Praw Obywatelskich ośmiesza się, krytykując policję za zbyt ostry styl zatrzymania Jakuba A.- uważa Dariusz Loranty, emerytowany policjant i ekspert do spraw bezpieczeństwa. - Kajdanki zespolone można stosować wobec m.in. osób podejrzanych o zabójstwo i agresywnych. To wynika wprost z przepisów ustawy o środkach przymusu bezpośredniego - dodaje ekspert.

Tłumaczy też, dlaczego Jakub A. został wyprowadzony boso, będąc ubranym tylko w koszulkę oraz majtki. - Gdyby policjanci dali mu się ubrać, mógłby usunąć z odzieży ważne dowody. To na przykład włos ofiary na rękawie, kropelka krwi na spodniach, fragment rośliny z miejsca zbrodni na bucie. Dziś takie dowody potrafią przesądzić o winie sprawcy albo przekonać zatrzymanego do przyznania się - dodaje Dariusz Loranty.

Rozmówca WP podkreśla, że biuro Rzecznika Praw Obywatelskich miało inne i znacznie lepsze okazje, aby interweniować w sprawie stosowania kajdanek. - To Rzecznik nie wie, że policja regularnie zakuwa alimenciarzy czy blogerów? Przypomnę tylko sprawę mężczyzny, który podczas procesu Czesława Kiszczaka rzucił w sędzię tortem. Mimo ponad 60 lat i widocznej otyłości był zakuty w kajdanki zespolone jak wyjątkowo niebezpieczny przestępca - mówi były policjant.

....................................................................................................

- Zupełnie nie oburza mnie takie zatrzymanie - komentuje mec. Jolanta Turczynowicz-Kieryłło, warszawski adwokat. - Właśnie takie środki są zarezerwowane dla wyjątkowo groźnych osób. W obliczu strasznej zbrodni w Mrowinach, służby muszą pokazać swoją skuteczność i stanowczość. Policjanci mieli prawo zakładać, że mają do czynienia z bezwzględnym zabójcą - dodaje

Ukryta Zawartość

Znaj proporcjum

Ha! ? (bo Cię doczytałem)...

Akurat opinii pani Jolanty Turczynowicz - Kieryłło nie brałbym specjalnie pod uwagę. Ona akurat - nie powinna się wypowiadać w kwestii sposobu zatrzymania i aresztowania "wyjątkowo groźnych osób".

No - może o szachach może...

Ukryta Zawartość

56 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zatem powiedz i wyłuszcz drobiazgowo - czemu kleszych pedofili (zbrodnia na dziecku jest zbrodnią na dziecku - tu się chyba zgodzimy) nie wywleka się skoro świt, boso i w wypierdzianych majtorach, tylko łaskawie wiezie się limuzynami? W szatach i copecce?

Zdjęcie z zatrzymania księdza pedofila:

P3ektkpTURBXy9iYzAxYmY1MzE2ZGU0NDc4NWMwZ

ttps://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/ksiadz-zgwalcil-9-letnia-dziewczynke-w-zakopanem/l2plcpy#slajd-6

Fim z zatrzymania pedofilów:

Nie widać zasadniczych różnic w traktowaniu przez policjantów.

7 minut temu, caleb66 napisał:

Jakoś w Rosji takich problemów nie mają

USA, albo Rosja wzorem? A może wkrótce Iran czy Sudan? Może Wenezuela czy Chile (zwłaszcza dla kleru), będzie dla nas wzorem  w danej dziedzinie? Piciunkom to obojętne. Dadzą wszystkich za przykład - zależnie od sytuacji, a przede wszystkim - potrzeb...

24 minuty temu, caleb66 napisał:

Jakoś w Rosji takich problemów nie mają

Powiedz mi "tak szczerze, jak naukowiec" - ty udajesz idiotę, czy... jednak nie udajesz?

A o policji (z zupełnie innej beczki):

Wczoraj miałem naoczny obrazek, jak policja francuska zasuwa na (ode mnie też) swoje pensje.

Wyszedłem (wyszłem, bo mam blisko) na balkon podlać kwiaty. Takie - na zawiaskach, wystajence poza pion?.

Leję tę wodę, leję - patrzę, czy sąsiadce piętro niżej odpowiednio pranie chlapię, i - widzę!!!!

Cosik po krzokach łazi i gmera w zaroślach patykami. Okularym przetarł, wytrzeszczu dostałem - pacze!!!! 

-Policja w pełnym rynsztunku, wymiarze i z przypasanymi gnatami. Sztuk osiem.

Nie wiem, czego ci profesjonaliści szukali. Jeśli prochów i giwery należących do okolicznej bandy - są pod windą. Od lat tam chowane?.

I wiem to ja - brzydzący się przestępstwem i narkotykami.???, a z policją mam tylko wspólne mandaty. Za prędkość i parkowanie ?.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Otwieranie piwa.
3 godziny temu, Zyzol napisał:

Ukryta Zawartość

Jakoś nie dziwi mnie, że staremu komuchowi przeszkadzają prawa człowieka. Piękny mamy sojusz na forum narodowosocjalistyczni populiści z narodowosocjalistyczną i antysemicką postkomuną.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, caleb66 napisał:

Pełowskim lemingom źródełko wyschlo,wylewaja swoje frustracje na forach a ja się bogace

Uważaj tyko nie wzbogać się za bardzo bo od nadmiaru szczęścia związanego z bogactwem wielu przewróciło się w głowie i zostali frustratami. Popatrz na Prezesa, ten to jest dopiero sfrustrowany, być może z powodu nadmiaru bogactwa. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.