Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Wstukaj sobie nieskomplikowane "pudrowanie g.na czołgi" - i już masz kilka.

A nawet więcej: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- ale chyba w żadnym nie ma trzech... kropek lub gwiazdek.

Natomiast jeden tekst wydał mi się dość ciekawy, mino, że nie najnowszy: 

Ukryta Zawartość

i pudrowanie też jest.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol
8 minut temu, Sine Metu napisał:

Ruchać 14 letnie Ukrainki?

No co ty?!?!?

Co najwyżej testował na nich swoje zdolności energoterapeutyczne, taka podkarpacka tradycja ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Sam kiedyś dostałem podobnie po mordzie i wówczas nikogo nie epatowałem swoimi obrażeniami, tylko skrycie udałem się do domu, a następnie do lekarza.

Niektórzy moi koledzy potrafili robić sobie głębokie i szerokie sznyty, łamać palce, przebijać dłoń gwoździem albo scyzorykiem, itd.

Jako paramedyk, potwierdzam patologię.

A do lekarza poszedłeś po wytrzeźwieniu, standard.
Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

A co do modernizacji. Pisałem, że to w dużej części sposób na wsparcie dla firm grupy PGZ i co raz więcej na to wskazuje

I ten cel wydaje się clou programu.

Problem w tym, że w epoce słusznie minionej, robiono tak samo. Czyli, dawano robotę, a potem ją robiono. Często, była wykonywana praca tylko po to, aby zapewnić ludziom...  pracę. To był w zasadzie jedyny cel.

I w tym przypadku, wygląda na to samo. Ponieważ PGZ taczej nie ma zajęcia (PiS głównie KUPUJE za nasze), to mu je zarządzeniem odgórnym - zapewniono. Mniejsza z tym, że to nie ma większego sensu dla zwiększenia zdolności bojowej sił zbrojnych kraju (co znakomicie wyłożył Zyzol). Ważne, iż się będzie nadal kręcić wokoło ogona.

Nie wiem co to jest "Sputmik Polska"? Powinienem się wstydzić?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 minutę temu, Sine Metu napisał:

Jako paramedyk, potwierdzam patologię.

A do lekarza poszedłeś po wytrzeźwieniu, standard.

Nie to było w szkole średniej. Poszedłem na drugi dzień, aby mieć zwolnienie do szkoły i uniknąć zawieszenia za udział w bójce.

Ta końcowa złośliwość to też taki standard.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
W polski samochód elektryczny Morawieckiego zainwestujesz? 
Uzdrowiska teraz zapowiedział, może z dojazdem

11.thumb.jpg.ee5847c2c4190707eb45fc72aff585a3.jpg
Córka czy ukraińska kochanka?
8 minut temu, zukzukzuk napisał:

Nie wiem co to jest "Sputmik Polska"? Powinienem się wstydzić?

Nie. Bocznicowa poprawność mówi, że wstydzić powinni się ci, którzy to czytają. Czytam, bo można tam znaleźć ciekawe informacje m.in. o radzieckim i rosyjskim uzbrojeniu.

Edytowane przez Zyzol
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Nie to było w szkole średniej. Poszedłem na drugi dzień, aby mieć zwolnienie do szkoły i uniknąć zawieszenia za udział w bójce.
Ta końcowa złośliwość to też taki standard.
A kto powiedział, że nie piłeś w szkole średniej - jako niepełnoletni?

Ruchać 14 letnie Ukrainki?
Jak byś był marszałkiem też byś robił to samo ,poza tym jest zasłużony bo ugasil w zarodku ciamajdanek co w oczach narodu i Jarosława jest nie małym sukcesem i potwierdza jego geniusz przywódczy.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

2 minuty temu, Zyzol napisał:

Nie. Bocznicowa poprawność mówi, że wstydzić powinni się ci, którzy to czytają.

Uważam, że czytać można wszystko. Może nawet - należy.

To podobne np. do oglądania umytej podłogi z wielu stron. Patrząc z jednej perspektywy, wydaje się czysta. Lecz, nie zauważamy śmieci i paprochów, które na niej nadal są. Widać je natomiast wyraźnie, gdy popatrzymy na podłogę z innej strony.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

5 minut temu, caleb66 napisał:

Jak byś był marszałkiem też byś robił to samo ,poza tym jest zasłużony bo ugasil w zarodku ciamajdanek co w oczach narodu i Jarosława jest nie małym sukcesem i potwierdza jego geniusz przywódczy.

Gdy się czyta takie wpisy należy się zastanowić czy mamy do czynienia ze skretynieniem autora czy też jest to świadoma prowokacja etatowego PiS-owskiego trolla.

Geniusz Kuchcińskiego... Dowcip roku.

Gdy się czyta takie wpisy należy się zastanowić czy mamy do czynienia ze skretynieniem autora czy też jest to świadoma prowokacja etatowego PiS-owskiego trolla.
Geniusz Kuchcińskiego... Dowcip roku.
Twój lewacki stan umysłu nie pozwala ci na prawidłową ocenę rzeczywistości :) . Kuchcinski nie jest przypadkiem marszałkiem sejmu . Jest znakomitym strategiem i dobrym kierownikiem ,wszyscy z PiS go lubią a z peło nie muszą oni nie mają nic do gadania ,mówię o sejmie .

7 minut temu, caleb66 napisał:

Twój lewacki stan umysłu nie pozwala ci na prawidłową ocenę rzeczywistości ? . Kuchcinski nie jest przypadkiem marszałkiem sejmu . Jest znakomitym strategiem i dobrym kierownikiem ,wszyscy z PiS go lubią a z peło nie muszą oni nie mają nic do gadania ,mówię o sejmie .

Kolejny pyszny dowcip. Skąd masz takie poczucie humoru? Marnujesz się tutaj. Jako autor tekstów dla kabaretów masz szansę zrobić dużą karierę. Mówię to zupełnie poważnie.

Kuchciński to zwykły aparatczyk i całkowicie bezwolna kukiełka w ręku Kaczyńskiego.

Edytowane przez Bobcat
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Kuchciński to tępy aparatczyk i całkowicie bezwolna kukiełka w ręku Kaczyńskiego.

Kuchciński ma średnie, a Kaczyński nie zdał do klasy maturalnej - komuna w pełnej krasie.

Ogrodnicze.
Do polityki nie jest potrzebne formalne wykształcenie,wystarczy przeczytać krzyżakow i może potop albo chociaż jakieś opracowanie ,Tusk na ten przykład namiętnie studiował dziady Mickiewicza

1 godzinę temu, caleb66 napisał:

Do polityki nie jest potrzebne formalne wykształcenie

"Każda kucharka powinna nauczyć się rządzić państwem".

(Włodzimierz Lenin)

Godzinę temu, Bobcat napisał:

(Włodzimierz Lenin)

"Słuszną linię ma nasza władza"

(Ryszard Ochódzki)

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, Bobcat napisał:

(Włodzimierz Lenin)

.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

"Słuszną linię ma nasza władza"

(Ryszard Ochódzki)

.

"Coście sqwysyny uczynili z tą krainą"

(Kazik Staszewski)

Zaskakujące jest, że elektoratowi partii rządzącej kompletnie nie przeszkadzają przekręty przy kupnie nieruchomości premiera, przy jednoczesnych jego słowach, że sami mają za***rdalać za miskę ryżu.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"Coście sqwysyny uczynili z tą krainą"

(Kazik Staszewski)

"Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy!" Władysław Gomułka

Komentarz optymistyczny - słowa te padły w 1944 roku, w 1989 roku władzę oddali. Z wyczerpania...

11 godzin temu, Zyzol napisał:

"Newsweeka" google nie wyrzuciła mi. Może Rosjanie ją shakowali, jak systemy wyborcze we wszystkich 50 stanach USA. ?

W "Polsce Zbrojnej" takiego zwrotu nie uświadczysz. Jeśli wiesz o co chodzi.

I znowu ta słoma z butów..

Nie ma. Tak samo jak nie ma obowiązku czytać samych tytułów w "Newsweeku". ?

Wijesz sie jak piskorz lub typowy pis-iak ....oni tez nigdy nie przyznają sie do błędów lub przyznania innemu racji....zal czytać twoje wypociny kolego kilku nickow...

Ps ciekaw jestem co to za branża tutaj sie udziela Moontan....pewnie kurz audiofilski sprzedaje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 24.07.2019 o 16:24, Bobcat napisał:

22.5 mln ludzi obejrzało. A że Ty nie bo Ci zakazano nie ma znaczenia.

Jak nie przestaniesz szwendać się po różnych wątkach i wszystko oceniać jako "erupcja głupoty" to wylądujesz w Moderacji i tyle będzie z Twojego pisania.

Znalazła się erupcja mądrości. Inaczej.

Tu masz coś o tym typie. Gdy się tylko Moderacja wyśpi - "erupcja głupoty", dla niepoznaki tylko zwana Montaną - pójdzie sobie precz.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
7 minut temu, asterix1 napisał:

Wijesz sie jak piskorz lub typowy pis-iak ....oni tez nigdy nie przyznają sie do błędów lub przyznania innemu racji....zal czytać twoje wypociny kolego kilku nickow...

Mało mnie obchodzi twoja "bezstronna" obserwacja. Moc twojego przekazu jest żadna. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.