Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, caleb66 napisał:

Ja nie próbuje poprawić sobie samopoczucia a pogorszyc je tobie k**wa czy to takie trudne . Nie muszę mówić dzień dobry,nie muszę się fałszywie uśmiechać czy być miłym i grzecznym dla ludzi z lgbt czy POKO którzy są najniższym sortem dla obecnie rządzących i większości społeczeństwa,zresztą sami za taki się uważają,ja mając pełna kieszeń mogę robić co chce i zachowywać się jak chce

Daremny trud, więc nawet się nie staraj. Możesz mnie co najwyżej rozbawić. Jak każdy kto wsuwa leniwe pierożki a wszystkim dookoła próbuje wmawiać że to bażant z truflami.

11 minut temu, caleb66 napisał:

Jest.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Święty Duch..... caleb, to Ty komunista jesteś!!!:-)

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

46 minut temu, caleb66 napisał:

ja mając pełna kieszeń mogę robić co chce i zachowywać się jak chce

Ci którzy mają naprawdę pełną kieszeń przestrzegają norm kultury. Tego typu wypowiedzi obnażają prostaka z pustkami w portfelu i koncie, za to chorobliwą wyobraźnią.

Edytowane przez Bobcat
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Znowu gołodu..ec mitoman próbuje sobie poprawić samopoczucie

Nie tylko gołodupiec i mitoman, ale wyjątkowo ograniczony matołek z mentalnością bezrolnego chłopa pańszczyźnianego. Takiego co to nie stara się by mieć krowę, a cały swój wysiłek ogranicza do życzenia by sąsiadowi krowa zdechła. Zero którego jedynym sensem istnienia jest żarcie i defekacja. Nic któremu kiedyś obijało się grzbiet gdy tylko otworzył gębę, a teraz pod chwilowymi rządami podobnych do niego bryluje jak ekskrement który na chwilę wypłynął na powierzchnie szamba. I tak się w kloace rozpuści i tylko przez czas jakiś pośmierdzi. I nic więcej...

Godzinę temu, jello napisał:

Kto był szefem herszta Piebiaka wymienionym w komunikatorach, hę? Ilu Piebiak miał szefów? Bez dzecinady.

Świetne pytanie @caleb66 może stać cie na odpowiedz ?

wczoraj jak zero wystąpił i wydukał ze to afera tylko sędziowska .ze sedziowie sa winni nikt inny

pomyślałem do kogo takie bzdury(najłagodniejsze slowo jakie moglem znalesc ) mówi

czy naprawdę za idiotów Polaków bierze?

Jest grupa która kurczowo trzma sie "tego "czegoś dla kasy  ale czy reszta nie widzi ze jest okłamywana  w żywe oczy...

kwintesencja klamstwa  wypowiedzi jednego któremu nos przy każdej wypowiedzi sie wydłuża ....sa nie do słuchania

bubusia czy lubisz byc robiony w"bambuko"?

1 minutę temu, asterix1 napisał:

bubusia czy lubisz byc robiony w"bambuko"?

Zgodnie z fundamentalną dlań zasadą symetryzmu odpowie Ci że inni też robili w bambuko.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Zgodnie z fundamentalną dlań zasadą symetryzmu odpowie Ci że inni też robili w bambuko.
Czyli, jakby nie patrzeć, zawsze go ktoś dyma
4 minuty temu, Bobcat napisał:

Ale widać że najbardziej mu odpowiada robienie w bambuko przez PISd. To stan naturalny u części "Suweryna"...

Edytowane przez jello

Frustracja panowie, to sie nazywa frustracja.

Troche mi was szkoda, ale coz poczac.

Ja chociaz wiem, ze ludzi dymaja jedni i drudzy.

Wy tego nie wiecie. A to najgorsze-dawac dupy nieswiadomie.

?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 minut temu, bubusia napisał:

Troche mi was szkoda, ale coz poczac.

Ja chociaz wiem, ze ludzi dymaja jedni czy drudzy.

Wy tego nie wiecie. A to najgorsze-dawac dupy nieswiadomie.

?

Poproszę o odpowiedź na temat "Szefa".

1 minutę temu, jello napisał:

Poproszę o odpowiedź na temat "Szefa".

Zapewne Ziobro.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

9 minut temu, bubusia napisał:

Jak nie masz nic do powiedzenia - wtedy zawsze majaczysz o rzekomej "frustracji". Czym obnażasz swą totalną niemoc argumentacyjną.

Mam argumentowac kwestie dymania?

Masz krotko i zwiezle-jedni i drudzy to robia.

Reszta to niuanse.

4 godziny temu, bubusia napisał:

tak samo odroznia jak ty, i nie miesci mu sie w glowie, ze i taki TVN i taki TVP jest politycznie biased.

Porównywanie TVN z tubą propagandową PiS jest co najmniej śmieszne. Rozumiem że dla sekty TVP-iS to wyrocznia. Cóż w sektach zawsze jest ważne co powie przywódca. Zdanie przywódcy duchowego jest niepodważalne. 

38 minut temu, bubusia napisał:

Każdy normalny i myślący obywatel tego kraju powinien być sfrustrowany jak patrzy na działalność sekty PiS "rozdupcającą" polską gospodarkę. Nie dotyczy to obywateli będących pod wpływem myśli Prezesa który wytycza im kierunki "rozdupcania". 

3 godziny temu, caleb66 napisał:

trochę pokory życie i tak zweryfikuje,

W wielu krajach takich jak np. Grecja sposób gospodarowania taki jak preferuje PiS (rozdawnictwo) już został zweryfikowany, czemu nie umiemy się uczyć na błędach innych i swoich historycznych?

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

33 minuty temu, bubusia napisał:

Mam argumentowac kwestie dymania?

Masz krotko i zwiezle-jedni i drudzy to robia.

Reszta to niuanse.

Doskonale wiesz o co chodzi więc nie udawaj pierwszego naiwnego.

3 godziny temu, osimar napisał:

Pomimo socjalu PiS w Polsce wzrosło ubóstwo. 2 mln osób nie stać na zaspokojenie podstawowych potrzeb

Znowu Mazguła się skarży?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Pozar w burdelu

?

41 minut temu, xniwax napisał:

Uważasz, że bieda i niedostatek panujące u dwóch milionów osób, jest powodem do debilnych żartów?

Ot - pizdrackie poczucie humoru. Tfu!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
47 minut temu, xniwax napisał:

Nie, GUS informuje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Uważasz, że bieda i niedostatek panujące u dwóch milionów osób, jest powodem do debilnych żartów?

Dla PiS-bolszewików tak.

12 minut temu, bubusia napisał:

Pozar w burdelu

Jeszcze się bardzo zdziwisz.

Ukryta Zawartość

Oczywiście Lewica ma mój głos.

Alarm się włączył? Prymitywna prowokacja autorstwa wiadomych czynników.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, bubusia napisał:

Zapewne Ziobro.

Ziobro i co dalej? Wszystko ok? Ufamy dalej rządowi i PiSdowi?  Nie wyciągamy żadnych wniosków tylko dalej łykamy pokrętne tłumaczenia? Na łamanie prawa i działalność przestępczą członków rządu przymykamy oko? Dlaczego? Bo czeka nas  „dobra zmiana”?

Niecierpliwie czekam na odpowiedź.

Edytowane przez jello

A co powiedzial?

14 minut temu, jello napisał:

Ziobro i co dalej? Wszystko ok? Ufamy dalej rządowi i PiSdowi?  Żadnych wniosków i łykanie pokrętnych tłumaczeń cię zadowala?

Nie zadowala. Co do zaufania to ja akurat nie ufam nikomu. Pewnie chcialbys dymisji. W normalnych warunkach bylbym za. Ale tutaj nie ma normalnych warunkow.

Hejter goni hejtera.

Edytowane przez bubusia

23 minuty temu, bubusia napisał:

A co powiedzial?

Nie zadowala. Co do zaufania to ja akurat nie ufam nikomu. Pewnie chcialbys dymisji. W normalnych warunkach bylbym za. Ale tutaj nie ma normalnych warunkow.

Hejter goni hejtera.

Czyli jesteś przeciwny dymisji mimo że wszystko wskazuje na Ziobro?

Godzinę temu, bubusia napisał:

Hejter goni hejtera

Symetryzm jest klasyczną taktyką postępowania tych, którzy sercem i duszą są zwolennikami jakiejś opcji, ale z jakichś powodów nie chcą się do tego otwarcie przyznać.

Nie napiszesz otwartym tekstem tego, do czego jesteś w głębi duszy przekonany: "sprzeciwiam się dymisji Ziobry bo jestem zwolennikiem tej opcji politycznej". W ten sposób byś się otwarcie przyznał i publicznie określił po stronie która dla czytających Twoje wpisy i tak jest oczywista. Na to jesteś za cwany. Dlatego wolisz udawać "bezstronnego", "obiektywnego", "neutralnego" i "niezaangażowanego". Dlatego kluczysz i rozmywasz sprawę stwierdzeniami w rodzaju "nikomu nie ufam" czy "hejter goni hejtera". 

Per saldo wynik ten sam: jesteś przeciwny dymisji Ziobry.

Edytowane przez Bobcat
1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie uważam.
Zastanawia mnie tylko co w tym zakresie zrobi Schetyna z Czarzastym, bo to że wyciągną z biedy Mazgułę jest pewne.
Myślisz, że te 2 miliony, o ile zagłosują, zagłosują za wymienionymi OSZUSTAMI politycznymi?

Przemyśl sobie to Jacku ale na poważnie i bez żartów, i bez tego lewackiego zacietrzewienia i tfu.

49 minut temu, jello napisał:

wszystko wskazuje na Ziobro?

Co wskazuje?

Edytowane przez xniwax

A ja dzisiaj jestem przekonany, że Ziobro nie zrobi już nic więcej poza napisaniem instrukcji zachowania w necie dla sędziów.

No może poświęcą - jednego lub dwóch leszczy, ale tylko politycznie.

Oczywiście - sam pomysł instrukcji jest absurdalny i jest li tylko próbą zatuszowania całej sprawy.

W TVPInfo słupek PIS miał dzisiaj znowu 44%, ale jakiś "fachowiec" zwrócił uwagę, że jego dziwi tak wysokie poparcie dla KO (30%) uznając jak wiele afer ma na sumieniu (cytat prawie dosłowny).

Wracając do wątku emerytalnego czy ogólnie socjalnego.

Obniżenie wieku emerytalnego przez Dudę to gwóźdź do trumny dla naszego systemu emerytalnego. Już dzisiaj wpłacamy procentowo najwięcej w Europie (w stosunku do naszych zarobków), ale paradoksalnie - otrzymujemy za to prawie najmniejszą emeryturę (także procentowo w stosunku do naszych zarobków). Aż strach pomyśleć jakie głodowe emerytury będą otrzymywać dzisiejsi 30-latkowie. Przyjmuje się, że nie będzie to więcej niż 20-25% zarobków, czyli jeżeli nawet ten 30-latek zarabia w miarę dobrze, powiedzmy ok. 5-6k zł na miesiąc netto, to emeryturę będzie otrzymywać w granicach 1-1,5k zł. Żyć - nie umierać. A proszę pamiętać, że z roku na rok społeczeństwo się starzeje.

Kwestia "pincset plus". Najlepiej rozdawać, bo to tani chwyt, ale przecież można to zrobić na wiele innych sposób nie szkodząc tak gospodarce, np. zmniejszając pewne obciążenia podatkowe, aby statystycznemu Polakowi zostawało co miesiąc te 500 zł. Można np., było wprowadzić ulgę na dziecko, do rozliczenia w ramach rocznego podatku dochodowego. Wtedy dodatkowo gawiedź zmusi się do pracy, a nie do rezygnacji z niej.

13 minut temu, xniwax napisał:

Nie uważam.
Zastanawia mnie tylko co w tym zakresie zrobi Schetyna z Czarzastym, bo to że wyciągną z biedy Mazgułę jest pewne.
Myślisz, że te 2 miliony, o ile zagłosują, zagłosują za wymienionymi OSZUSTAMI politycznymi?

Przemyśl sobie to Jacku ale na poważnie i bez żartów, i bez tego lewackiego zacietrzewienia i tfu.

Co wskazuje?

Bieda jest apolityczna, człowieku.

Zresztą - nie chce mi się z tobą gadać. Myślałem, że jakąś odrobinę empatii i zwykłej ludzkiej przyzwoitości jednak w sobie hodujesz...

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bieda jest apolityczna, człowieku.

Nie zawsze.
Lewica XXw szczególnie powinna to w sobie pamiętać i się tego wstydzić, a nie jak ta nasza wyciągać z niej Mazgułów i traktować ich jako swój archetyp .

5 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Myślałem

Myślałem, że rozmawiam z człowiekiem bardziej inteligentnym niż twoi koledzy typu "B" i załapiesz cokolwiek ale nie, równasz do stada bezmyślnych.

18 minut temu, Meloman napisał:

dziwi tak wysokie poparcie dla KO (30%)

Ciebie to nie dziwi? Bo mnie dziwi tak samo jak te 45 dla PiS.

Godzinę temu, jello napisał:

Czyli jesteś przeciwny dymisji mimo że wszystko wskazuje na Ziobro?

Raczej jestem przeciwny, chociaz moglbym ja rozwazyc, jezeli potwierdzonoby tego szefa.

16 minut temu, xniwax napisał:

.

Myślałem, że rozmawiam z człowiekiem bardziej inteligentnym niż twoi koledzy typu "B" i załapiesz cokolwiek ale nie, równasz do stada bezmyślnych.

BN czasami sie zatraca w swoim swiatopogladzie, ale........................................:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.