Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, Lech36 napisał:

Teraz robią to bardziej z głową, zaczęli od podporządkowania sobie wymiaru sprawiedliwości. Każda mafia na świecie o tym marzy. PiS wprowadził już prawie całkowicie to w życie. Mogą kraść, ups przepraszam, brać sobie do woli i wedle uznania bez konsekwencji. Partia albo Duda obroni.

Pod rządami PO i z wolnymi sądami wcale nie było lepiej.

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Typowa narracja godna Bieruta: "za sanacji było znacznie gorzej".W każdej sprawie. A jak było naprawdę - ludzie wtedy pamiętali.

Edytowane przez Bobcat
3 minuty temu, Zyzol napisał:

Teraz jest świetnie, ach jak wspaniale :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

31 minut temu, Lech36 napisał:

Jak będzie rządzić to będziemy go krytykować.

Można też go krytykować za to jak chce to osiągnąć.

33 minuty temu, Lech36 napisał:

Myślisz że tylko temu celowi? Inne pewnie też istnieją.

Z tego co było tu wypisywane, także przez ciebie, można wysnuć taki wniosek.

Teraz, jezz napisał:

Można też go krytykować za to jak chce to osiągnąć.

Oczywiście że można. Mnie udział w zawodach na rozdawnictwo też się nie podoba, ale te zawody zostały zapoczątkowane przez PiS i końca nie będzie widać dopóki Polska nie znajdzie się w socjalistycznej ruinie kolejny raz w historii, ale cieszmy się chwilą, na razie wydaje się że jest cool, przynajmniej w propagandzie PiS. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Bobcat napisał:

Szkoda że nie dostrzegasz

dostrzegam , czasami lajkuję sa adekwatne i i z polotem w przeciwieństwie do twoich stalych przewidywalnych , nudnych i skrzywionych sowiecką propagandą

poza tym Lechu nawet nie zrozumiał co napisałem , pisalem o naiwności on o nienawiści

klapki na oczach jednak maja wpływ na całoksztalt, zreszta u ciebie też ?

7 minut temu, Lech36 napisał:

opóki Polska nie znajdzie się w socjalistycznej ruinie kolejny raz w historii

skończ Waść ten defetyzm bo zaorałes się nim jak poprawnie technicznie robionymi testami...:)

30 minut temu, slawek.xm napisał:

w przeciwieństwie do twoich stalych przewidywalnych , nudnych i skrzywionych sowiecką propagandą

To niemal identycznie jak w przypadku Ciebie. Użyłem słowa "niemal" gdyż jest jedna różnica: Twoje wpisy są skrzywione propagandą nie sowiecką a kruchtową.

33 minuty temu, slawek.xm napisał:

klapki na oczach jednak maja wpływ na całoksztalt, zreszta u ciebie też

Zapewne sądzisz że Ty ich nie masz. Błąd. Masz. Tylko patrzysz w inną stronę.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Tylko patrzysz w inną stronę.

moja strona jest jasna czysta szczesliwa i mlekiem i miodem płynąca

(a tera w temacie) jak Polska pod rzadami pis  ?

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

moja strona jest jasna czysta szczesliwa i mlekiem i miodem płynąca

Taki sam był Związek Radziecki wg propagandy tow. Stalina.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Typowa narracja godna Bieruta: "za sanacji było znacznie gorzej".W każdej sprawie. A jak było naprawdę - ludzie wtedy pamiętali.

Studiowałeś na WSNS przy KC PZPR?

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Teraz jest świetnie, ach jak wspaniale :-).

Skoro tak uważasz...

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bobcat napisał:

43 minuty temu, slawek.xm napisał:

do twoich stalych przewidywalnych , nudnych i skrzywionych sowiecką propagandą

obym sie kiedys pomylil :):):)

5 minut temu, Bobcat napisał:

Skoro tak napisał specjalista od problemów socjalizmu...

9 minut temu, slawek.xm napisał:

obym sie kiedys pomylil :):):)

Już się pomyliłeś gdyż ja te porównanie napisałem ironicznie i prześmiewczo. Lubię pokazywać jak osoby deklarujące zupełnie inny światopogląd i zupełnie inny system wartości - pełnymi garściami czerpią z dorobku tamtego kraju, tamtego systemu i tamtych czasów. Co tylko dowodzi że wszystkie totalitaryzmy są sobie bardzo bliskie, wręcz bliźniaczo podobne, różnią się tylko będącymi w tle ideologiami którym służą. Cała reszta taka sama. Nawet (jak w Twoim wpisie) narracja i użyta frazeologia.

8 minut temu, Zyzol napisał:

Skoro tak napisał specjalista od problemów socjalizmu...

Ja tamten system znam. Tylko tyle.

Ty rad byś go odbudować. Aż tyle.

Edytowane przez Bobcat
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Już się pomyliłeś gdyż ja te porównanie napisałem ironicznie i prześmiewczo. Lubię pokazywać jak osoby deklarujące zupełnie inny światopogląd i zupełnie inny system wartości - pełnymi garściami czerpią z dorobku tamtego kraju i tamtych czasów. Co tylko dowodzi że wszystkie totalitaryzmy są sobie bardzo bliskie, wręcz bliźniaczo podobne, różnią się tylko będącymi w tle ideologiami którym służą. Cała reszta taka sama. Nawet (jak w Twoim wpisie) narracja i użyta frazeologia.

bardzo dobry i merytorycznie i stylistycznie wpis

doceniam, bo to u Ciebie rzadkość

CO  MY IM POWIEMY?

Ciekawe, co powiemy naszym dzieciom i wnukom, gdy kiedyś zapytają nas…

"Dlaczego pozwoliliście zniszczyć w ciągu zaledwie kilku lat naszą Polskę, za wolność której nasi przodkowie bez wahania przelewali krew i oddawali życie?!" 

"Dlaczego pozwoliliście bandzie zwykłych złodziei, chamów, kłamców i nieudaczników zrobić to, czego nie udało się zrobić, mającym potężne armie, hitlerowcom i Sowietom???"
Co im powiemy?!

Co powiemy naszym dzieciom, gdy za kilka lat zapytają nas, "dlaczego muszą jeszcze przez całe dekady spłacać długi, które rządzący krajem PIS zaciągnęło w ciągu zaledwie kilku lat?" I to w czasach światowej koniunktury, gdy inne państwa zmniejszały swoje zadłużenie? „Dlaczego na to pozwoliliśmy?!”

Jak im wytłumaczymy, dlaczego nasz Naród, przez dziesięciolecia podawany jako przykład heroizmu, poświęcenia i bezinteresownego patriotyzmu, po odzyskaniu niepodległości w 1989 r. i powrocie do "świata zachodu", znów jest pariasem Europy i przykładem zmarnowanych szans? 
Przez ostatnie 200 lat ludzie na zachodzie Europy współczuli nam, ale także podziwiali i szanowali za niezłomność, umiłowanie wolności, kolejne zrywy niepodległościowe, bohaterstwo naszych żołnierzy na setkach pól bitewnych… 

Pomogli nam po upadku komuny, przyjmowali z otwartymi rękoma setki tysięcy uchodźców z Polski, darowali dawne długi, przyjęli do swojej „rodziny” państw zrzeszonych w Unii. A dziś staliśmy się dla nich czymś, czym nigdy nie byliśmy! POŚMIEWISKIEM I WSTYDEM! Gdy choćby widzą, jakich  swoich „reprezentantów” wybraliśmy do PE… Kempę, Szydło, Czarneckiego, Zalewską… Jak to wytłumaczymy swoim dzieciom i wnukom?

Jak im wytłumaczymy, że musimy wyburzać dziesiątki pomników jakiegoś Lecha Kaczyńskiego i zmieniać setki nazw ulic, których jest patronem, skoro  te pomniki budowano już w naszych czasach, gdy Polska była rzekomo wolna i demokratyczna? Dlaczego na ich budowę pozwoliliśmy?! Dlaczego o zwykłym nieudaczniku, który zginął w wypadku komunikacyjnym, one muszą się uczyć się z podręczników, jakby był bohaterem wojennym lub wzorem odwagi, mądrości, poświęcenia i wszelkich cnót? 

Dlaczego o jego bracie, człowieku, który zniszczył kraj i demokrację w tym kraju, one muszą się uczyć takich samych kłamstw, jakich z kolei nasi ojcowie musieli się uczyć o Stalinie? Co im odpowiemy?!

Dziękuję za uwagę.
I proszę o udostępnianie tego tekstu gdzie się da, komu się da i kiedy się da...

Nikodem Madziara

10 minut temu, Bobcat napisał:

Ja tamten system znam. Tylko tyle.

Ty rad byś go odbudować. Aż tyle.

Nigdzie i nigdy tak nie napisałem. Kłamiesz.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Bobcat napisał:

Nikodem Madziara

a juz myślałem, że ktos  sie do twojej klawiatury dobrał  ?

Edytowane przez slawek.xm

"Film "Solid Gold" miał być pokazywany na festiwalu w Gdyni. Ale nagle zniknął z programu. Okazało się, że został wycofany z konkursu. Skontaktowaliśmy się z reżyserem w tej sprawie. Wygląda na to, że film może nigdy nie doczekać się swojej premiery."Solid Gold" Jacka Bromskiego od tygodni budzi wiele emocji. O filmie inspirowanym aferą Amber Gold mówi się, że mógłby namieszać w jesiennych wyborach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

""Rozumiem, że skoro nie wyraziłem i nadal nie wyrażam zgody na przemontowanie filmu i jego propagandowe wykorzystanie przed wyborami, TVP SA wywarło nacisk na producenta filmu, aby wycofać mój film ze wszystkich zaplanowanych pokazów festiwalowych, także z tych, na które bilety zostały już sprzedane. Bardzo żałuję, że festiwalowa publiczność nie będzie mogła zobaczyć filmu w nieocenzurowanej wersji" - czytamy dalej w oświadczeniu.

Ukryta Zawartość

Co na to RPO Bodnar, który niedawno wypowiadał się w obronie Michalik. Tzn. wolności słowa. A cały POPiS zadowolony...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol

ja tylko przypominam ZE PO tez rozdawala grube dziesiatki miliardow co roku

tylko ze roznym mafiom a to wyludzajacym vat a to mafiom paliwowym i innym

po prostu po zmianie wladzy beneficjenci rozdawnictwa sie zmienili

18 minut temu, ohmygod napisał:

ja tylko przypominam ZE PO tez rozdawala grube dziesiatki miliardow co roku

tylko ze roznym mafiom a to wyludzajacym vat a to mafiom paliwowym i innym

po prostu po zmianie wladzy beneficjenci rozdawnictwa sie zmienili.

Napisze zwyczajnie.

Podaj debilu gdzie  i kiedy były p[rocesy tych mafi i innych

Gdzie sprawy sadowe - wyroki.?

Jakmożesz debilu pier--ic takie głupoty.

Dzwoń do zerowego o dane , albo  zamilcz.

2 minuty temu, dulon184 napisał:

mowie tak jak jest to ty negujesz rzeczywistosc

pewnie tez wierzysz ze Amerykanie na ksiezycu tez nie wyladowali

Edytowane przez ohmygod

"Pracodawcy i pracownicy jednym głosem krytykują pomysł rządu

Rzadko się zdarza, by związki zawodowe i pracodawcy mówili jednym głosem. Tym razem do zajęcia wspólnego stanowiska zmusił ich rządowy pomysł zniesienia górnego limitu składek na ubezpieczenie emerytalne i rentowe (limit 30-krotności podstawy składek)"

Jeśli ktoś zagłosuje na partię która nie słucha jedynych grup społecznych które się liczą które coś dodają to zwyczajnie nazwę go debilem. Ja wiem że żeby dac tym którzy przejadaja trzeba zabrać tym co coś dodają ale bez przesady mozna mniej dawać i mniej zabierać.

chwilowy brak działalności w audio.

Pytałem konkretnie.

Gdzie procesy skazania itd ..

Innaczej sam robisz z siebie bezwolnego potakiwacza.

Chcesz prawdy w tych sprawach ?

Pisz do klamczuszka .

Komisje sledcze BEEZ Zadnego polityka .Uprawnienia do wszelkich douumentów i prewencyjne areszty dla mocno podejrzanych . Natychmiastowy dostep do wszystkich instytucji.

I niech badaja Wszystkich . Obcenych i wcześnijszych polityków i innych .

Najlepiej było by zatrudnic ludzi z zagranicy . Zadnych powiązań , koligacji itd.

Edytowane przez dulon184
21 minut temu, dulon184 napisał:

Podaj debilu gdzie  i kiedy były p[rocesy tych mafi i innych

Gdzie sprawy sadowe - wyroki.?

Jakmożesz debilu pier--ic takie głupoty.

O, jaka fajna wypowiedź.. Podoba mi się zwłaszcza słowo debil.

Żadnej zmiany nie będzie . Po ewentualnych przegranych przez PiS wyborach wielu niewygodnych  posłów  może  zostać oskarżonych przez, aresztowanych  i  postawionych przed powołanym specjalnie wydaną ustawą sądem doraźnym i zamkniętych w więzieniach, gdzie raczej długiego życia bym im nie wróżył. Dzięki temu sejm może uchwalić co tylko chce - wielu zagrożonych więzieniem posłów zrobi, co im pisowcy każą. Konstytucji to im się nie będzie opłaciło zmieniać, bo miałoby to zły efekt propagandowy Za to po kolejnych "wygranych" wyborach zrobią już wszystko, czego zapragną. 

To może trochę opóźnić realizację scenariusza wojennego 

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

a juz myślałem, że ktos  sie do twojej klawiatury dobrał  ?

Nie mam zwyczaju podszywać się pod kogoś i przywłaszczać praw autorskich. Natomiast pod tekstem mógłbym się oburącz podpisać.

1 minutę temu, dulon184 napisał:

Dzezik.

Do debili po debilsku gadac trzeba . . Wystrzy poczytać Ciebie i kilku innych . Miano mocno zasłużone .

Ja za to słowo dostałem 2 pkt i dodatkowo blokadę pisania na tydzień, co jak się na razie okazało nie jest zgodne z pewnym regulaminem. Cikawe co ty dostaniesz?

6 minut temu, dulon184 napisał:

Dzezik.

Do debili po debilsku gadac trzeba . . Wystrzy poczytać Ciebie i kilku innych . Miano mocno zasłużone ..

Jeśli ktos mowi Ci żes debil - to trzeba się zastanowić , czy aby tak nie jest - maist z automatu negować .

Zwykły rozsądek tak nakazuje  .

O widzę, że jeszcze zdążyłeś edytować, ale to nic.

9 minut temu, dulon184 napisał:

Jeśli ktos mowi Ci żes debil - to trzeba się zastanowić , czy aby tak nie jest - maist z automatu negować .

Zwykły rozsądek tak nakazuje  .

Zwykły rozsądek nakazuje zgłosić to do moderacji.

I sprawiedliwość społeczna.:)

2 minuty temu, dulon184 napisał:

Za ciebie ii nnych poj--ów  to ja miesiąc bana mogę odbębnic .

Nie ma sprawy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.