Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, bubusia napisał:

Ze Wegry to nie Polska.

Zaraz, zaraz. Przecież to sam prezes przed ostatnimi wyborami obiecywał, że "zrobimy" z Warszawy Budapeszt. Więc powinno to obchodzić, przynajmniej wyborców pis.  Bo to przecież nasza doga do świetlanej przyszłości. 

10 minut temu, slawek.xm napisał:

Mysle ,że stac Cie na dyskusje bez odniesień ad personam

ale oczywiście niczego Ci nie narzucam , Twój wybór Stefanie Piękny

Powiem ci jak ja to widzę.

Jeżeli widzę lajka pod jakimś wpisem, to oznacza to dla mnie, że lajkujący by to sam chętnie napisał.

A ty i Maju lajkujecie takie g...a, że jedyne co mi przychodzi do głowy to...pisowski katotaliban. A że pis to dla mnie stan umysłu... Nie poradzę. 

Edytowane przez Piękny Stefan
Godzinę temu, Lech36 napisał:

Fajne to społeczeństwo tolerujące złodziei bo się z nim dzielą. To naprawdę budujące na przyszłość

Otrzeźwieje, jak już nie będzie kogo okradać, więc i dawać a zaczną się ścieżki zdrowia dla niezadowolonych  wyborców pis. ?

11 minut temu, slawek.xm napisał:

gospodarka ma to gdzieś i ma się znakomicie

Na razie. Korzysta z koniunktury na świecie.

12 minut temu, slawek.xm napisał:

w jedną trabke dmuchacie ale nic poza popierdywaniem z niej się nie wydobywa

Lepsza taka trąbka niż tuba reżimowej propagandy w wykonaniu Twoim.

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Piękny Stefan napisał:

A ty i Maju lajkujecie takie g...a, że jedyne co mi przychodzi do głowy to...pisowski katotaliban.

juz mi sie nie chce odpowiadać pięknym za nadobne

szkoda życia na takie kłotnie

jesli bedziesz kontynuował to nie będe odpowiadał i tyle ?

6 minut temu, Bobcat napisał:

Korzysta z koniunktury na świecie.

niemieckiej ?

21 minut temu, slawek.xm napisał:

niemieckiej ?

A Niemcy to zło, dlatego twoi ziomale ? najgorszych wywieźli po wojnie jak najdalej. Co by ich przypadkiem nie powypuszczali z więzień, jak by do nich trafili ? 

Edytowane przez Piękny Stefan
35 minut temu, Bobcat napisał:

Do chwili aż gospodarka siądzie. Wtedy ich wywiozą na taczkach.

PiS się chyba na to przygotowuje stąd przy okazji różnych przemówień otaczają się mundurowymi żeby pokazać "siłę" przed narodem. Po zakończeniu II wojny też w Polsce był entuzjazm gospodarczy który jednak na skutek działania komuny szybko wyparował. Niestety kulejąca gospodarka socjalistyczna utrzymywała się jeszcze długie lata przy pomocy brutalnej siły używanej przez państwo.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Do chwili aż gospodarka siądzie. Wtedy ich wywiozą na taczkach.

Ja? Nigdy. To zupełnie nie moja bajka. I nie sądzę aby wszyscy.

Jakoś tak już dawno miała siąść.

"Piniendzy na to nie ma i nie będzie" - słyszałeś może?

To jasnowidz, a raczej PeOwski czarnowidz, jak Ty.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

No coz, wp***dol wyborczy raczej murowany, to chcociaz troche czarnowidzenia. Tyle zostalo.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

"Piniendzy na to nie ma i nie będzie"

To był tekst wypowiadany w ramach jednego z najcięższych kryzysów w powojennej historii świata. Tylko tępy PiS-owski elektorat ma problemy ze zrozumieniem tego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

6 minut temu, Lech36 napisał:

z najcięższych kryzysów w powojennej historii świata. Tylko tępy PiS-owski elektorat ma problemy ze zrozumieniem tego.

Tylko tepemu baranowi mozna wmowic, ze wszystkiemu winien kryzys. Szczegolnie w Polsce.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

Tylko tepemu baranowi mozna wmowic, ze wszystkiemu winien kryzys.

Tylko tępym baranom można wmówić że rozdawnictwo socjalistyczne spowoduje wielki skok rozwojowy Polski. 

P.S. Wycofuję "tępych baranów", zastąpmy to określeniem z J. Kurskiego "ciemny lud" ;-).

Edytowane przez Lech36

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

więcej interesów gospodarczych łączy nas z Rosja niz Stanami

Ideologicznych również? Kasa jest ważna, ale nie wyczerpuje całości zagadnienia.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Tylko tępym baranom można wmówić że rozdawnictwo socjalistyczne spowoduje wielki skok rozwojowy Polski. 

To wybierz tych, ktorzy nie chca rozdawac.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

niemieckiej ?

No to co?

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

kasa misiu kasa

Bądź żesz choć raz konsekwentny i nie polemizuj z samym sobą.

PiS z szansą na samodzielne rządy. Sondaż dla "Do Rzeczy"

"Samodzielne rządy PiS

Po przeliczeniu głosów na mandaty, PiS zdobyłby 250 miejsc w Sejmie, co oznacza, że mógłby rządzić samodzielnie. Koalicji Obywatelskiej przypadłoby 140 mandatów, Lewicy - 53, a Koalicji Polskiej - 16. Jeden mandat otrzymałaby także mniejszość niemiecka."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miłego dnia ?

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

16 minut temu, bubusia napisał:

wp***dol wyborczy raczej murowany

Kolejny który już zna wyniki. Podejrzane to wszystko razem.

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Sondaż dla "Do Rzeczy

Przy poprzednich wybrać prezydenckich sondaże do końca wskazywały na Komorowskiego. Zwyciężył niestety Duda.

A co tu mozna nie znac:

Według sondażu Estymatora w wyborach do Sejmu Prawo i Sprawiedliwość może liczyć na 48,1 proc. poparcia. Notowania partii rządzącej wzrosły o 0,9 punktu procentowego w stosunku do poprzedniego badania.

Zniwo akcji nie "swiruj............................"

Pszoniak sie tlumaczy:

Ukryta Zawartość

Komentarze pod art.:

Alek

Ten pan mnie zmotywował. Pójdę i zagłosuję tak aby jego środowisko nie doszło do władzy. Dziękuję:-))

Pola

czyzby juz skleroza -ze nie wie co robi ..czy kasa oglupila --glupie tlumaczenie .nie ucziwosc w mysleniu i dzialaniu obrucilo sie w swoja osobe .

Saddam USAin

I tu jest problem Sroniaka i calych celebrytów tej durnej warszawki, oni nie wiedza jakie konsewkencję rodzą ich glupie wypowiedzi i zachowania. Są strasznie ograniczeni wbrew temu co chcą udowodnic calemu światu.

lutujący Lutek

Chętnie zalutowałbym Pszoniakowi baniak ale nie zrobię tego bo dziadek mógłby kopnąć w kalendarz a ja nie lubię włóczyć się PO sądach.

itd itp, wszystkie podobne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

Zniwo akcji nie "swiruj

Żyjesz w świecie własnych urojeń i myślenia życzeniowego, w totalnym oderwaniu od rzeczywistości. Taki a nie inny wynik wyborów do Parlamentu Europejskiego też był wg Ciebie wynikiem konwencji PO i wystąpienia Jażdżewskiego. 

Wiem nawet skąd się bierze takie Twoje myślenie: z przemożnego przekonania jacy to jesteście potężni - kto Was tknie (albo nawet podniesie rękę) dozna sromotnej klęski.

Nie ośmieszaj się.

12 minut temu, bubusia napisał:

Jednemu rybę a drugiemu wedkę ....Pisowcy zgadnij czym przekupuja wyborców?

6 minut temu, Bobcat napisał:

Żyjesz w świecie własnych urojeń i myślenia życzeniowego, w totalnym oderwaniu od rzeczywistości. Taki a nie inny wynik wyborów do Parlamentu Europejskiego też był wg Ciebie wynikiem konwencji PO i wystąpienia Jażdżewskiego. 

Wiem nawet skąd się bierze takie Twoje myślenie: z przemożnego przekonania jacy to jesteście potężni - kto Was tknie (albo nawet podniesie rękę) dozna sromotnej klęski.

Nie ośmieszaj się.

Poczytaj komentarze pod artykulem Pszoniaka. Jesli chodzi o Parlament Euro. posluchaj Kwasniewskiego.

To tyle odnosnie urojen.

Jak sie nie wie dlaczego dostaje sie po dupie, to bedzie sie dostawac zawsze. Kaczor kiedys tez nie wiedzial. Az sie dowiedzial.

6 minut temu, asterix1 napisał:

Jednemu rybę a drugiemu wedkę ....Pisowcy zgadnij czym przekupuja wyborców?

Wedke to sie zaraz potem odbierze. I ani wedki, ani ryby.

7 minut temu, Bobcat napisał:

Co to za bzdury. Odpowiednie ruchy, lepsza kampania, nie robienie dymow swiatopogladowych, i do PE mozna bylo miec lepszy wynik.

Edytowane przez bubusia

Skąd takie wyniki budżetu:

Pewnie nie wszyscy wiedzą, ale w lipcu tamtego roku został wprowadzony obowiązek założenia konta vatowskiego, dla wszystkich przedsiębiorców, którzy są podmiotami płacącymi VAT.

Płacąc fakturę VAT - na szczęście jeszcze nie obligatoryjne - można rozdzielić płatność na netto i VAT. Ta druga kwota trafia właśnie na konto vatowskie. Do tego konta nie ma się normalnego dostępu. Na przykład nie można pobrać z nich pieniędzy, ale na szczęście można jeszcze z niego płacić podatek VAT.

Ponieważ sam działam w sektorze usług państwowych (projektuję drogi) to od dłuższego czasu wszystkie instytucje samorządowe czy rządowe płacą z rozdzieleniem. Wśród podmiotów prywatnych tylko raz mi się zdarzyło - dokładnie wczoraj, że kontrahent rozdzielił przelew.

Ktoś od razu powie. Przecież to bez znaczenia, gdzie te pieniądze trafią. Otóż nie do końca. 

Przykład: w tej chwili mam naddatek wpłaconego VATu na poziomie 6 tysięcy. Czyli, że Państwo wisi mi tyle kasy. Normalnie, gdyby ostatni kontrahent nie rozdzieliłby tej faktury, to VAT z niej nie poszedł by do zapłaty do urzędu skarbowego, bo mam przecież 6 tysięcy nadpłaty. Czyli mówiąc prościej - ten VAT zostałby w mojej kieszeni, ale proszę pamiętać - nie jako coś ekstra (dodatkowe pieniądze), tylko jest to wyrównanie nadpłaconego podatku. Ale że rozdzielił, to nadal mam naddatek w wysokości 6 tysięcy. Jeżeli więc kolejne faktury byłyby z rozdzieleniem, to ja teoretycznie nigdy tego naddatku nie zmniejszę i w tym wypadku muszę wystąpić oficjalnie do urzędu skarbowego o jego zwrot. Jednak przez ten czas Państwo tymi pieniędzmi obraca.

Jeżeli takich jak ja jest powiedzmy ledwo sto tysięcy, to mamy już prawie miliard złotych, którymi co prawda teraz Państwo może sobie obracać, ale które będzie jednak musiało zwrócić.

Więc teraz cyferki może wyglądają fajnie, ale jak trzeba będzie ludziom pozwracać - to już będzie gorzej.

Edytowane przez Meloman
2 godziny temu, Bobcat napisał:

Dzielą się nie swoim. Rozdają to, co wcześniej zabrali. A ciemna masa nie widzi, że PiS ich przekupuje za ich własne, wyborców, pieniądze.

lepiej jak srodki trafiaja do rodzin i pobudzaja gospodarke i polskie male firmy niz trafiaja do mafii wyludzajacych podatki i dotacje

pis nikomu nic nie zabral - wiekszosc skorzystala tego nie pojmujesz rowniez ci przedsiebiorcy ktorzy placa podatki takze skorzystali choc sprawy sobie z tego nie zdaja

Split payment funkcjonuje np we Wloszech i Czechach. Celem wyeliminowanie luki podatkowej Vat.

Niewygodne, moze zachwiac plynnosc finansowa, szczegolnie maluchow, ale jednak dziala.

Edytowane przez bubusia

20 minut temu, Meloman napisał:

Skąd takie wyniki budżetu:

Pewnie nie wszyscy wiedzą, ale w lipcu tamtego roku został wprowadzony obowiązek założenia konta vatowskiego, dla wszystkich przedsiębiorców, którzy są podmiotami płacącymi VAT.

Płacąc fakturę VAT - na szczęście jeszcze nie obligatoryjne - można rozdzielić płatność na netto i VAT. Ta druga kwota trafia właśnie na konto vatowskie. Do tego konta nie ma się normalnego dostępu. Na przykład nie można pobrać z nich pieniędzy, ale na szczęście można jeszcze z niego płacić podatek VAT.

Ponieważ sam działam w sektorze usług państwowych (projektuję drogi) to od dłuższego czasu wszystkie instytucje samorządowe czy rządowe płacą z rozdzieleniem. Wśród podmiotów prywatnych tylko raz mi się zdarzyło - dokładnie wczoraj, że kontrahent rozdzielił przelew.

Ktoś od razu powie. Przecież to bez znaczenia, gdzie te pieniądze trafią. Otóż nie do końca. 

Przykład: w tej chwili mam naddatek wpłaconego VATu na poziomie 6 tysięcy. Czyli, że Państwo wisi mi tyle kasy. Normalnie, gdyby ostatni kontrahent nie rozdzieliłby tej faktury, to VAT z niej nie poszedł by do zapłaty do urzędu skarbowego, bo mam przecież 6 tysięcy nadpłaty. Czyli mówiąc prościej - ten VAT zostałby w mojej kieszeni, ale proszę pamiętać - nie jako coś ekstra (dodatkowe pieniądze), tylko jest to wyrównanie nadpłaconego podatku. Ale że rozdzielił, to nadal mam naddatek w wysokości 6 tysięcy. Jeżeli więc kolejne faktury byłyby z rozdzieleniem, to ja teoretycznie nigdy tego naddatku nie zmniejszę i w tym wypadku muszę wystąpić oficjalnie do urzędu skarbowego o jego zwrot. Jednak przez ten czas Państwo tymi pieniędzmi obraca.

Jeżeli takich jak ja jest powiedzmy ledwo sto tysięcy, to mamy już prawie miliard złotych, którymi co prawda teraz Państwo może sobie obracać, ale które będzie jednak musiało zwrócić.

Więc teraz cyferki może wyglądają fajnie, ale jak trzeba będzie ludziom pozwracać - to już będzie gorzej.

najperw musisz zaznaczayc ze platnik  - vat  NIE PLACI PODATKU VAT podatek vat placi strona kupujaca

a ty MASZ GO TYLKO ODPROWADZIC do urzedu skarbowego to jest drobna acz WIELKA ROZNICA

zaplacic to musisz podatek dochodowy - ale pewnie jak znam zycie to biedaku  dokladasz do biznesu i ciagle na stratach

2 minuty temu, ohmygod napisał:

najperw musisz zaznaczayc ze platnik  - vat  NIE PLACI PODATKU VAT podatek vat placi strona kupujaca

a ty MASZ GO TYLKO ODPROWADZIC do urzedu skarbowego to jest drobna acz WIELKA ROZNICA

zaplacic to musisz podatek dochodowy - ale pewnie jak znam zycie to biedaku  dokladasz do biznesu i ciagle na stratach

Tak tez moze byc, ale nie osadzajmy kolegi.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Jakoś tak już dawno miała siąść.

"Piniendzy na to nie ma i nie będzie" - słyszałeś może?

To jasnowidz, a raczej PeOwski czarnowidz, jak Ty.

zawsze sa okresy spowolnienia gospodarczego to zadna nowosc nie jest zasluga ani rzadow ani nikogo ale od rzadu zalezy jak bardzo spowolnienie bedzie bolalo - gdyz zawsze mozna podjac dzialania ktore je zlagodza, problemem PO bylo to ze w czasie ostatniego spowolnienia gospodarczego - zamiast dzialac antycyklicznie dzialali procycklicznie czyli potegowali chamowanie gospodarki generujac obszary dodatkowej nedzy i biedy

a moze mieli po prostu takie rozkazy zeby niwelowac potencjal naszej gospodarki - sa lekarze ktorzy mowia ze ma bolec i sa tacy co mowia ze nie

Edytowane przez ohmygod
4 godziny temu, bubusia napisał:

Daj alternatywe, kto ma miec te media. Doskonale wiesz, ze kazda wladza bedzie chciala je dla siebie.

Bledem Pisu jest zbyt perfidne ich zawlaszczanie. Za bardzo to widac. Ci drudzy potrafia to robic bardziej dyskretnie. Albo nie musza zbyt perfidnie. Pozostale liczace sie media(w przeszlosci) tez za nimi. Stad taka wypowiedz pana Wajdy.

bubusia moja kochana, czy możesz wskazać mi media PO-KO, PSL, Kukiza 15 czy jakieś innej partii opozycyjnej? Bo ja mogę wskazać kilka - kilkanaście tytułów ogólnopolskich utrzymujących się z pieniędzy PiS, pieniędzy uzależnionych od nich podmiotów i spółek skarbu państwa, nie mówiąc o TVP i PR.

Bezrefleksyjnie powtarzasz te reżimowe pierdy.

te week. są jednak strasznie płodne ? Trzeba iść na spacer. Fajna pogoda. Bawcie się.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

58 minut temu, bubusia napisał:

Rozdawać należ tylko tym co nie mogą pracować a PiS rozdaje wszystkim i tym co nie mogą pracować (nie wszystkim) i tym co mogą pracować i na dodatek często są zamożni a nawet bardzo zamożni. To rozdawnictwo całkiem bezmyślne, ale cóż PiS to partia ludzi bezmyślnych popieranych przez "ciemny lud".

12 minut temu, osimar napisał:

bubusia moja kochana, czy możesz wskazać mi media PO-KO, PSL, Kukiza 15 czy jakieś innej partii opozycyjnej? Bo ja mogę wskazać kilka - kilkanaście tytułów ogólnopolskich utrzymujących się z pieniędzy PiS, pieniędzy uzależnionych od nich podmiotów i spółek skarbu państwa, nie mówiąc o TVP i PR.

Bezrefleksyjnie powtarzasz te reżimowe pierdy.

PO, KO, PSL, jeszcze lewica. Pozwol, ze wybiore kilka. Np TVN, i nie chodzi tylko o finansowanie, chodzi o przekaz, sprzyjanie danej opcji, takze nie pal glupa. Z pisanych np slynne GW. Przekaz chyba oczywisty. Wiadomo jaki swiatopoglad reprezentuja i kogo wspieraja. Takze daruj sobie te uwagi o pierdolach. Wszystkie wieksze prywatne sa, a na pewno byly, chociaz Polsat tez mozna zaliczyc, w lapach opcji antypisowskiej. Jakby tak sobie mogli jeszcze poradzic z TVP(patrz wypwiedz Wajdy), to by dopiero byla przewaga. A Pis na pewno przegralby wybory. Demokracja medialna. Znane zjawisko.

Oczywista oczywistosc. Ale widze, ze zaczynasz palic glupa. Mozna i tak.

PS obejrzyj sobie np Onet i ich poranne wywiady samochodowe. Zobacz dobor rozmowcow i jasny przekaz.Jaki on jest to nie musze mowic.

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.