Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

jam ci niechwalący się tak napisał , nie powiedział

byc jak Kaczyński , nie Malkovich to powinno zaprzątać półgłówki z opozycji ?

Każdy ma swoich idoli. Oby on szanował ciebie jak ty jego.

1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

Oby on szanował ciebie jak ty jego

mylisz się bardzo , juz dawno temu napisałem w tym watku ,ze nie lubie kaczora mam mu za złe ,że w swojej pysze i zarozumiałosci doprowadził do wyborów ktore na osiem lat pograzyły nasz kraj w ciemnocie złodziejstwie i bezprecedensowej bezkarności po-psl

doceniam jednak jego skuteczność jako polityka oraz to ,ze odrobil lekcje jakie dostał po tamtej przegranej

rządy partii powinny byc skuteczne i wyraziste, aby kazdy obywatel od najmniej obytego po najbardziej wykształconego potrafil sie do tych rzadów jecdnoznacznie ustosunkowac i z pełnym przekonaniem oddac głos za lub przeciw w kolejnych wyborach

polityka pis te znamiona wyczerpuje w 100%

mozna miec pretensje ,ze podzieliło to Polskę na dwa obozy ale to tez swiadczy o wyrazistości i skuteczności rzadów pisu kazdy ma na ten temat zdanie poparte głebokim przekonaniem o słuszności tego zdania

oby każde nastepne wybory tez były tak świadome

11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Każdy ma swoich idoli. Oby on szanował ciebie jak ty jego.

Myślę, że twoje obawy się nie spełnią.

Martwić się musisz o tą stronę, bo ci już dają do tego powody

Cytat

„Bób, hummus, włoszczyzna”

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

mylisz się bardzo , juz dawno temu napisałem w tym watku ,ze nie lubie kaczora mam mu za złe ,że w swojej pysze i zarozumiałosci doprowadził do wyborów ktore na osiem lat pograzyły nasz kraj w ciemnocie złodziejstwie i bezprecedensowej bezkarności po-psl

Bo nie ma DOBRYCH polityków, jest tylko mniejsze zło.

Cytat

Jeżeli włos z głowy spadnie Klaudii Jachirze, czy nie daj Boże coś się jej stanie, zostanie zaatakowana, to pan będzie osobiście temu winny – mówił do prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego prof. Jan Hartman.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak się szuka winnego.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

54 minuty temu, Jacchusia napisał:

Tak się szuka winnego

Specjalnie szukać nie trzeba. Wiadomo kto pierwszy zasiał ziarno nienawiści w przestrzeni publicznej.

38 minut temu, Jacchusia napisał:

Ci od "wyrżnąć watahę" ?

A - być to może...

I zarzucam im, że mając po temu wymarzoną okazję - bęcwały z niej nie skorzystali.

Ci od "wyrżnąć watahę" 

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Ekstremalny burdel. Jak u Banasia.
1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

swojej pysze i zarozumiałosci doprowadził do wyborów ktore na osiem lat pograzyły nasz kraj w ciemnocie złodziejstwie i bezprecedensowej bezkarności po-psl

Ja z osobami twojego pokroju nie potrafię rozmawiać, bo nie trawię takiej dwulicowości...

Żeby to pis było choć odrobinę inne jak popsl. A skala "ciemnoty złodziejstwa i bezprecedensowej bezkarności" jest jak zegarek Nowaka w stosunku do stodoły Szyszki. Chodziło o to samo, ale kwota 10x inna. 

Tak że gdzie ty masz k..a oczy to nie wiem. Ale do tej twojej ułomności w tym względzie już przywykłem.

Edytowane przez Piękny Stefan

O rany, aż trzy razy ?!

11 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A - być to może...

I zarzucam im, że mając po temu wymarzoną okazję - bęcwały z niej nie skorzystali.

A - być to może...

A - być to może...

7 minut temu, Piękny Stefan napisał:

A skala "ciemnoty złodziejstwa i bezprecedensowej bezkarności" jest jak zegarek Nowaka w stosunku do stodoły Szyszki

Nie wiem czy porównanie do końca słuszne, bo Nowaka nawet przeżarta korupcją Ukraina się pozbyła.

A Szyszko zrobił źle, nieładnie, ale w jakby nie było, nie ukradł.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

10 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Ja z osobami twojego pokroju nie potrafię rozmawiać, bo nie trawię takiej dwulicowości...

To jednoznaczny dowód na to, że to klecha.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Czy NAPRAWDĘ w czterdziestomilionowym, ponoć europejskim kraju, nie ma jednego - JEDNEGO!!!!! - zmyślnego, który ogarnie ten burdel i gnój z nowym silnikiem??????

No, qwa - zdumiewające...?

11 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Tak że gdzie ty masz k..a oczy to nie wiem. Ale do tej twojej ułomności w tym względzie już przywykłem.

Czytałem o tych co widzą źdźbło w oku bliźniego, ale belki we własnym już nie.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Ci od "wyrżnąć watahę" ?

Wcześniej inni mówili o nie-Polakach którzy stali tam gdzie stało  ZOMO. 

7 minut temu, Bobcat napisał:

Wcześniej inni mówili o nie-Polakach którzy stali tam gdzie stało  ZOMO. 

A tymczasem to PiS stoi praktycznie tam gdzie kiedyś ZOMO, tylko intensywną propagandą wmawiają "ciemnemu ludowi" że jest inaczej a lud to kupuje w ramach swojej ciemnoty.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

29 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Czy NAPRAWDĘ w czterdziestomilionowym, ponoć europejskim kraju, nie ma jednego - JEDNEGO!!!!! - zmyślnego, który ogarnie ten burdel i gnój z nowym silnikiem??????

No, qwa - zdumiewające...?

Bo to panie silnik elektryczny?

42 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

wszystko zalezy od perspektywy i horyzontu , skupianie sie na pojedynczych przykladach w oderwaniu od całosci polityki w tym makroekonomicznej prowadzi z reguły  do błędnych wnioskow i zaściankowego myslenia jak choćby przyklad Lecha i Janowa , zeby Twoich wynaturzeń nie przytaczać ?

Zupełnie jak w PRL. Wtedy też nie było porażek, nie było że system jest od początku do końca wadliwy. Były tylko "lokalne niedociągnięcia". I nie wolno było mówić że traktor ma zepsute koło. Trzeba było podkreślać że ma trzy koła sprawne.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

wszystko zalezy od perspektywy i horyzontu , skupianie sie na pojedynczych przykladach w oderwaniu od całosci polityki w tym makroekonomicznej prowadzi z reguły  do błędnych wnioskow i zaściankowego myslenia jak choćby przyklad Lecha i Janowa , zeby Twoich wynaturzeń nie przytaczać ?

Przed narodem polskim świetlana przyszłość pod skrzydłami kaczymi. 

O zaścianku nie pisz źle, bo to główny target pisu, więc nie sr** w swoje (kacze) gniazdo.

O wynaturzeniach też jako miłośnik kk ci nie wypada.

To napisz o perspektywie i horyzoncie więcej...

1 minutę temu, Piękny Stefan napisał:

O wynaturzeniach też jako miłośnik kk ci nie wypada.

nie jestem milosnikiem tylko pelnoprawnym czlonkiem, skoro uczęszczasz i ty więc niczym sie w tej materii ie róznimy poza pogladami politycznymi i skala oceny zjawisk niezgodnych z doktryną

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

skala oceny zjawisk niezgodnych z doktryną

Zdaję się że ocena zgodności bądź niezgodności z doktryną autorstwa papieża i Watykanu coraz bardziej różni się od oceny w wykonaniu polskiego KK i polskiej hierarchii.

Edytowane przez Bobcat
12 minut temu, Piękny Stefan napisał:

O zaścianku nie pisz źle, bo to główny target pisu, więc nie sr** w swoje (kacze) gniazdo.

nie zrozumiałes

nie mam nic do sposobu myslenia innych stwierdzam tylko fakt ,że taki sposób istnieje to tak jak z miloscią jednemu, jednej  wystarczy pocalunek by czuc sie szczęsliwym innemu innej nalezy poświęcic więcej uwagi by pelnia szczęscia została osiagnięta ?

dla niektorych poziom dyskusji jest zbyt niski i czuja niedosyt , innemu wystarczy ,ze pysknie raz na jakis czas i jest zadowolony

myslę ,ze kaczor próbuje dotrzec do każdego z tych przykladowych osobowości

jednak kazdy odbiera tylko to co do niego trafia ze wzgledu na osobiste ograniczenia

Edytowane przez slawek.xm
48 minut temu, Bobcat napisał:

Zupełnie jak w PRL. Wtedy też nie było porażek, nie było że system jest od początku do końca wadliwy. Były tylko "lokalne niedociągnięcia". I nie wolno było mówić że traktor ma zepsute koło. Trzeba było podkreślać że ma trzy koła sprawne.

Wszystko wraca w nowej PiS-formie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

16 minut temu, slawek.xm napisał:

nie mam nic do sposobu myslenia innych stwierdzam tylko fakt ,że taki sposób istnieje to tak jak z miloscią jednemu, jednej  wystarczy pocalunek by czuc sie szczęsliwym innemu innej nalezy poświęcic więcej uwagi by pelnia szczęscia została osiagnięta ?

Od razu widać, że w kościele byłeś.

Skala ciemnoty PiS-ludu:
"6 mln Polaków jest przekonanych, że program "Rodzina 500+" finansują bogatsi rodacy. 750 tys. wierzy, że pieniądze na sztandarowy program PiS pochodzą z kasy partii Jarosława Kaczyńskiego."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

Ja bardzo przepraszam za szczerość, ale co ksiądz piedoli, proszę wielebnego?

Sprawa jest jasna:

Skoro twoi idole potrafili spieprzyć absolutnie wszystko w, nazwijmy to - mikroskali - skąd zatem pewność, że nie zj***li po całości w makro?

(co się dopiero okaże za czas jakiś. Krótszy, niż ci się wydaje).

Wszak to ta sama durna, pazerna i prymitywna banda psychopatów.

Przestań dyrdymalić, mój wikary.

28 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Od razu widać, że w kościele byłeś.

widzisz pięknisiu jak sam potwierdzasz wciaż moje tezy

jak mozna nawet próbowac dyskutowac z toba powaznie skoro wszystko ci sie kojarzy...

14 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Przestań dyrdymalić, mój wikary.

sam widzisz ,ze nie potrafisz inaczej  idź do jakiegos księdza i mu to powiedz w oczy

wykaż swa kulture oczytanie i swadę

sposób w jaki odnosisz sie do dyskutantów to czyste szambo połaczone z wyziewami siarkowodoru, szkoda klawiatury

10 minut temu, slawek.xm napisał:

sposób w jaki odnosisz sie do dyskutantów to czyste szambo połaczone z wyziewami siarkowodoru, szkoda klawiatury

Niezwykle naganne. Kulturalny sposób odnoszenia się do dyskutantów to przecież "nie pyskuj" albo "nie piskaj".

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Niezwykle naganne. Kulturalny sposób odnoszenia się do dyskutantów to przecież "nie pyskuj" albo "nie piskaj".

zawsze należy nazywać rzeczy według ich istoty

Adonisie, widze zes obecny, to powiedz mi prosze jakimi to slowami zabraniano dzisiaj w kosciolach glosowac na KO. Tak sie sklada, ze slyszalem jedynie list lubianego tutaj biskupa:), ktory rekomendowal glosowanie na tych, ktorzy wyznaja wartosci chrzescijanskie. O nie glosowaniu na KO nie bylo ani slowa.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.