Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

jest jeszcze jednaj grupa wyborców ktorzy maja gleboko w dupie polityke programy i ideologie ale glosuja pragmatycznie na partie która ma największe szanse na samodzielne rządy, by nie było sytuacji ,ze znow jakas koalicja sie rozpadła bo ktos się nie potrafil dogadać, z ich punktu widzenia nie ma dobrych politykow , ale stabilnośc rządu jest wazna dla kraju

jak dotąd nie widze by ten elektorat ktokolwiek próbował przekonać do pójścia na wybory , do tych wyborców nie bylo skierowane żadne przesłanie od nikogo

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

zapewne rowniez winą Kamysza jest to ,ze KO i SLD poszły do wyborów oddzielnie ?

kaczor gdyby nie był tak zadufany w swoja popularnośc tez inaczej rozmawiałby z Kukizem

i nie musiałby kombinować

Zapoznaj się z chronologią. PSL zaraz po wyborach do PE ogłosiło że  wychodzi z koalicji. Decyzja Lewicy była późniejsza i wymuszona zaistniałą sytuacją.

25 minut temu, osimar napisał:

Wygrali, ale rozumiem zawód prezesa.

Tyle hajsu wpompowane w ciemny lud (no bo tylko sklepowe obszczymurki od jezika i bezrobotni głosowali na PIC), miliard wpompowane w TVPIC, nie wykonywanie wyroków w trybie wyborczym przez TVPIC, niedopuszczanie do anteny... Obiecanie  13,14,15 i 16, obiecanie minimalnego wynagrodzenia na poziomie 3600PLN i tylko 235 głosów... czyste dno... co prezes obieca teraz...

To jest absolutny limit jaki może uzyskać PIC, teraz trzeba wrócić do realnego życia. Oczekiwać należy wzrostu cen energii (zablokowanych centralnie, jak za Gierka), mediów, żywności, transportu, powolne stagnacja w sektorze bankowym (z uwagi na frankowiczów) itd...

Do tego kilka wyroków w TRUE, które niebawem dopier... PICFanbojom...

Dla mnie, nie może być lepiej, będzie dużo weselej...

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

A po drugie - gdyby okręgi jednomandatowe były, to już Prezes wyznaczyłby im takie granice, że PO wygrywałoby swoje 90:10, a PiS 55:45. I mieliby większość konstytucyjną. Tak zresztą robią partie władzy w krajach anglosaskich.

Czyli jednak mimo wszystko partie opozycyjne wygrywają

12 minut temu, Bobcat napisał:

Zgoda. Z tym że teraz nie mówiłbym o głupocie opozycji ale Kosiniaka-Kamysza, który na pierwszym miejscu postawił interes partyjny a nie dobro kraju.

Już to tłumaczyłem, ale powtórzę. Kosiniak praktycznie nie miał wyjścia. Wewnątrz PSL miał silną opozycję która codziennie ryła pod nim doły i sterowała w kierunku pozbycia się Kosiniaka w trybie natychmiastowym. Facet miał nóż na gardle a jego wrogowie sterowali raczej w kierunku PiS niż jakimkolwiek innym.

Gambit w wykonaniu Kosiniaka który poświęcił sojusz z PO dla utrzymaniu się przy władzy i utrzymaniu PSL z dala od PiS okazał się sukcesem. Dlatego teraz powinien szybciutko zwołać Kongres i pozbyć się wewnątrzpartyjnej piątej kolumny..

Jestem Europejczykiem.

17 minutes ago, Bobcat said:

Zgoda. Z tym że teraz nie mówiłbym o głupocie opozycji ale Kosiniaka-Kamysza, który na pierwszym miejscu postawił interes partyjny a nie dobro kraju.

Dodawanie procentów nie działa. Wspólna lista była do PE i miała niższe poparcie niż PO, Lewica i PSL idące oddzielnie a także mniej niż PiS. To proste - jest iluś wyborców, którzy np. chcieliby zagłosować na trockistów, a obawiają się że ich głos wzmocni fanów Balcerowicza. Albo takich lekko konserwatywnych anty-PiS'owców którzy w żadnym razie nie chcą poprzeć p. Śmiszka. Anty-PiS jest zbyt niespójny wewnętrznie żeby móc rządzić.

BTW - PO + Lewica + PSL nadal nie mają większości głosów (>50%). Za to ma ją PiS + Konfederacja gdyby już uprzeć się przy dodawaniu.

6 minut temu, Bobcat napisał:

Decyzja Lewicy była późniejsza i wymuszona zaistniałą sytuacją.

znam temat i pierwszy pisałem o dezercji psl

ale nie zmienia to faktu że sld dało ciała na całej linii i powinieneś to obiektywnie ocenić a nie pierdzielić o winie Kamysza

psl wygrało i na koalicji do EU i na samodzielnym stracie do Sejmu Kukiz tylko poprawił ich pozycję

a z PO zostali degeneraci , którzy sami za cholere nie weszli by do parlamentu

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Już to tłumaczyłem, ale powtórzę.

Czyli potwierdzasz: interes partyjny a nawet chronienie własnej d..y na fotelu szefa partii postawiony na pierwszym miejscu.

Swoją drogą to Pawlaka i jego kamaryli mógłby się faktycznie Kosiniak-Kamysz pozbyć.

28 minut temu, jar1 napisał:

Prezesa tę nie lubię, Schetyny też....nie do pojęcia

Ważne, że głosujesz i nie przechodzisz obok, jak twoje pojęcie.
To jest właśnie siła demokracji.

Poza tym cieszyć może aż taka różnorodność w "nowym" parlamencie.
Będzie, i wesoło, i strasznie ale na całe szczęście nie będzie normalnie.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

32 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Widać że PiSiakom rury mocną zmiękły bo nadrabiają chamstwem.

To żeś rozszyfrował Bobcata. ?

15 minut temu, Sine Metu napisał:

mimo wszystko partie opozycyjne wygrywają

Nie, zbyt wielka rozpiętość interesów, poglądów.
Wróży to jedynie chaos po stronie opozycji i zdumienie wyborców co zaś uczynili.

15 minut temu, Sine Metu napisał:

Jeszcze nie, ale poczekajmy do jutra.

O tak, to będą ciekawe dwa dni... skoro Policja jest na posterunku, znaczy że będzie "wrzutka", a może nie dopuszczą do sejmu starych posłów i zmiana konstytucji w kieszeni...

34 minuty temu, xniwax napisał:

Mimo wszystko to sukces, że utrzymali ilość mandatów przy takim ujadaniu oderwanych pełowców od koryta.
Mieliby też więcej, gdyby nie zbyt nagłośniona i dość nachalna "walka" z Konfederacją, która "skradła" im przynajmniej kilka mandatów.
Sukces "Lewicy" i peeselu zwiastuje jedno, koniec PO.

Eeee no co Ty...  To na kogo będą zwalać swoje kolejne wpadki?  PiS to jest banda przygłupów.  Zamiast się skupić na rozdawaniu kasy, w czym są bezsprzecznie najlepsi, wdali się w bezsensowne konflikty ze wszystkimi dookoła.  W efekcie jak mieli 4 lata temu w dużych miastach remis z PO to teraz dostali w nich bez wyjątku sromotnie w dupę.  W tych warunkach gospodarczych i bez kotwicy w postaci PSLu mogli spokojnie dociągnąć do 60%. Teraz w miastach są spaleni na zawsze i skazani na podlizywanie się mieszkańcom wsi i pipidówek, a to jest niestety kosztowne bo tam nikt dla idei nie głosuje.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Czyli potwierdzasz: interes partyjny a nawet chronienie własnej d..y na fotelu szefa partii postawiony na pierwszym miejscu.

Swoją drogą to Pawlaka i jego kamaryli mógłby się faktycznie Kosiniak-Kamysz pozbyć.

Nie zrozumiałeś. Gdyby Kosiniak upierał się przy sojuszu z PO to Pawlak, Sawicki i Kłopotek urządziliby mu pucz. Następnie wystartowaliby samodzielnie ale po cichu dogadując się z PiS i zawierając pakt o nieagresji. Wy nas nie atakujecie i dajecie nam zebrać te 5-6% a my po wyborach wchodzimy z wami w koalicję.

No i co miał wybrać Kosiniak?

Jestem Europejczykiem.

35 minut temu, przemak napisał:

Patrząc na wyniki procentowe wychodzi, że PSL w osobie przewodniczącego załatwił Pisowi wygraną.

Ja obstawiam innego przewodniczącego.

14 minutes ago, Sine Metu said:

Czyli jednak mimo wszystko partie opozycyjne wygrywają emoji848.png

Właśnie nie wygrywają, przy okręgu jednomandatowym wygrana 90:10 daje taki sam mandat jak 55:45. Więc przy jakichś proporcjach preferencji lepiej wygrywać okręgi nisko, a jak już przegrywać (nieliczne) to wysoko.

4 minuty temu, jezz napisał:

To żeś rozszyfrował Bobcata. ?

Odwracanie kota ogonem i odzywki na poziomie przedszkolaka są naprawdę twoim królestwem. Ale musisz uważać bo ostatnio sławek depcze ci po piętach.

Jestem Europejczykiem.

34 minuty temu, hi_aro napisał:

no bo tylko sklepowe obszczymurki od jezika i bezrobotni głosowali na PIC

O, jest jeszcze jeden,dawno nie widziany, kulturalny jasnogrodzianin.

Masz rację, wysłałem ich całe zastępy.

Sprawdż wynik Kuchcińskiego na Podkarpaciu. Król jest tylko jeden.?

Widzę, że ruch jak na połoninach w sezonie..

Chyba poczta wreszcie ruszyła.?

40 minut temu, hi_aro napisał:

powolne stagnacja w sektorze bankowym (z uwagi na frankowiczów) i

Albo dalsza repolonizacja, ostatnio nawet Niemcy są za?

Ale jak to mawiają tu mądrzejsi, jeśli nie jesteś klimatologiem , to znaczy chciałem powiedzieć, jeśli nie masz licencji maklera, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy.?

40 minut temu, Jaro_747 napisał:

Już to tłumaczyłem, ale powtórzę.

Daj spokój, przecież inteligentnym nie trzeba dwa razy powtarzać.

• Moderatorzy

W związku ze zgłoszeniami jeden użytkownik forum otrzymał punkty i bana do 3.11.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

stench

Jakaś niekompletna ta informacja? 

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

33 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Odwracanie kota ogonem i odzywki na poziomie przedszkolaka są naprawdę twoim królestwem. Ale musisz uważać bo ostatnio sławek depcze ci po piętach.

Tak, tak. Najlepiej udawać, że się tego nie widzi.

Ja tam świętuję sukces mojego kandydata.

Poza tym jeśli chodzi o Kosiniaka to się 

Z tobą zgadzam więc nie wiem czemu się czepiasz. Pawłow?

11 minut temu, jezz napisał:

O, jest jeszcze jeden,dawno nie widziany, kulturalny jasnogrodzianin.

Masz rację, wysłałem ich całe zastępy.

Zrobiłem detox od PICfanbojów na bocznicy, w celu przeprowadzenia lokalnej agitacji.

Sporo tych zwolenników małpek i innego Zoo macie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   1685823282_Zrzutekranu2019-10-14o21_23_24.thumb.png.3d185ba6c025a7578e814d15437e2033.png 

19 minut temu, jezz napisał:

Sprawdż wynik Kuchcińskiego na Podkarpaciu. Król jest tylko jeden.?

Tak kochacie oszustów i lokalne domy schadzek... 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
7 minut temu, hi_aro napisał:

Sporo

Co masz do bezrobotnych i wsi polskiej?

Edytowane przez xniwax

1 minutę temu, xniwax napisał:

co masz do bezrobotnych i wsi polskiej

Nic, stwierdzam fakty...

Wiesz co to "bydlęcy szał"...

3 minuty temu, hi_aro napisał:

Sporo tych zwolenników małpek i innego Zoo macie..

Widzisz jak to jest,  na wsi świeże powietrze to i ludzie mają trzeźwe spojrzenie.?

1 minutę temu, hi_aro napisał:

Wiesz co to "bydlęcy szał"

Ja nie wiem, mógłbyś wyjaśnić?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.