Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Duży może więcej

To budujmy Wielką Polskę Katolicką! Bo Polska albo będzie wielka, albo nie będzie jej wcale.

Land eurokołchozowy nie może być szczytem naszych ambicji. Tak jak nie może być nim praca na kasie w niemieckim Lidlu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 minuty temu, il Dottore napisał:

To budujmy Wielką Polskę Katolicką! Bo Polska albo będzie wielka, albo nie będzie jej wcale.

Głódź na króla ! 

7 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Rób sobie to wszystko w Irlandii a od nas się odpieprz .

Wolisz być eurokołchoźnikiem? ?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Irlandia - tak z 50 lat temu [ i wcześniej] - to był fajny kraj - rząd klękał przed biskupami , potęga techniczna i naukowa [ nawet sznurówki z kartofli robili ] ,,,,, Opieka nad pannami w ciąży i ich maleństwami w kurortach typu Tuam - luksio.....A dopuszczalną ilość krwi w alkoholu [dla kierowców] mieli taką , że ja bym 3 dni pod kroplówką walczył o życie.

Nasz ukochany przywódca , premier , rząd i KK nam to załatwi...Obsramy się ze szczęścia....

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Tak jak nie może być nim praca na kasie w niemieckim Lidlu.

Co innego bycie wyrobnikiem dziesiątej kategorii u Irlandczyka. Mając gębę pełną pseudopatriotycznych frazesów.

57 minut temu, il Dottore napisał:

Wolisz być eurokołchoźnikiem? ?

Tak.

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Land eurokołchozowy nie może być szczytem naszych ambicji. Tak jak nie może być nim praca na kasie w niemieckim Lidlu.

Też się napiję. Twoje zdrowie !

5 godzin temu, Lech36 napisał:

zapewnia trwanie przy korycie (komuna).

Czasem nie Ty wprowadzilłeś komuchów do koryta w eurokołchozie głosując na eurosPOko?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jacek dzisiaj w Teleexpresie nie omieszkał poinformować, że wymagany remont wiaduktu na węźle A1 z A4 to wina … No właśnie - kogo jak myślicie?

37 minut temu, xniwax napisał:

Czasem nie Ty wprowadzilłeś komuchów do koryta w eurokołchozie głosując na eurosPOko?

Żałosne są pierdy twojego małego rozumku. Naprawdę.

Jestem Europejczykiem.

Jaruś nie podniecaj się. Naprawdę.
Wprowadziłeś z kolegą Lechem komuchów do eurokołchozu i rżniesz teraz gościa z namacalnym brakiem intelektu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gdyby głupota bolała to musieliby ci morfinę podawać. Nie stać cię na napisanie czegoś z sensem? Do dzieła iksik, zadziw wszystkich!!!

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie stać cię na napisanie czegoś z sensem?

A czy kiedykolwiek było stać? Nie wymagaj od gawrona aby śpiewał jak słowik.

6 godzin temu, Lech36 napisał:

PiS wie jaki system zapewnia trwanie przy korycie (komuna).

W wątkach technicznych jesteś precyzyjny w wypowiedziach , a tutaj niestety co i raz przypredzasz

Nie moge tego zrozumieć

Jesteśmy w głębokim socjaliźmie - jak 90 % świata - to żadna nowość - socjalizm od  socjal - wchodzimy pomału w gospodarkę sterowana

ale do komuny to nam jeszcze troche daleko

wyrażaj sie precyzyjnie ,  albo moze , .... zapoznaj sie czym jest komuna ?  Moze tu lezy problem

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

4 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

ty jesteś katolickim ekstremistą

Oj tam, oj tam... Dla jednych ekstremizm, dla drugich - normalność. ?

Jest jutro w Warszawie jakiś pochód, bo jakaś cicho wszędzie i głucho wszędzie? 

Godzinę temu, billy idol napisał:

Jesteśmy w głębokim socjaliźmie - jak 90 % świata

Widzę, ze młode pokolenie zupełnie nie rozumie, co to jest socjalizm i powtarza jakieś pierdoły wymyślone przez neoliberałów w celu robienia ludziom wody z mózgu w celu odwrócenia uwagi od globalizmu.

Godzinę temu, billy idol napisał:

W wątkach technicznych jesteś precyzyjny w wypowiedziach , a tutaj niestety co i raz przypredzasz

Nie moge tego zrozumieć

Jesteśmy w głębokim socjaliźmie - jak 90 % świata - to żadna nowość - socjalizm od  socjal - wchodzimy pomału w gospodarkę sterowana ale do komuny to nam jeszcze troche daleko

wyrażaj sie precyzyjnie ,  albo moze , .... zapoznaj sie czym jest komuna ?  Moze tu lezy problem

Nie wiem skąd bierzesz te brednie. Ile ty masz lat chłopie? Stałeś w kolejce żeby kupić cokolwiek?

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

te

czyli które ?

18 minut temu, jar1 napisał:

Widzę, ze młode pokolenie zupełnie nie rozumie, co to jest socjalizm

a wyrównywanie nierówności społecznych , za pomocą świadczeń , nie pochodzących z pracy , to co to jest ?

i w którym kraju na świecie , to nie obowiązuje ? wymienisz je  ?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

8 minut temu, billy idol napisał:

a wyrównywanie nierówności społecznych , za pomocą świadczeń , nie pochodzących z pracy , to co to jest ?

W socjalizmie, to był akurat przymus pracy. To był obowiązek każdego. ?

Proponuje poczytać choćby wikipedię 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 godzinę temu, billy idol napisał:

czyli które ?

i w którym kraju na świecie , to nie obowiązuje ? wymienisz je  ?

Jeżeli 90% świata się myli to znaczy, że to nie jest jakiś nasz wyjątkowy problem. Może lepiej, żebyś dołączył do tych dziesięciu procent?

Swoją drogą - gdzie jest ten raj?

Jestem Europejczykiem.

35 minut temu, Jaro_747 napisał:

Swoją drogą - gdzie jest ten raj?

często słysze to pytanie w róznych programach

jest ... mega niedorzeczne

pewnie nawet nie wiesz dlaczego

jak ktoś "przedrukowuje" myśli zaszłyszane z TV , to znaczy ze nie ma już zdolnosci samodzielnego myslenia

1 minutę temu, billy idol napisał:

jak ktoś "przedrukowuje" myśli zaszłyszane z TV , to znaczy ze nie ma już zdolnosci samodzielnego myslenia

Zadałem jedno prościutkie pytanie. Zamiast równie prostej odpowiedzi dostałem jakieś farmazony nie wiadomo o czym.

Jakiś problem?

Jestem Europejczykiem.

7 minut temu, billy idol napisał:

Słyszysz jakieś głosy ?

Teraz, Jaro_747 napisał:

Zadałem jedno prościutkie pytanie

Twoje pytanie było bez sensu. I było przedrukowane z TV

nie uznaje pytania "gdzie tak jest?"

co mnie interesuje jak jest gdzie indziej ?  nie ma tak nigdzie ? i  co w związku z tym ? to ze wszyscy siedzą w szambie to znaczy ze ja nie moge w basenie "bo nigdzie tak nie ma"  ?

poza tym nie jestem prorokiem , i nie za bardzo kumam co dla ciebie niby jest tym "rajem"

dla wielu osób rajem jest 500 +

:]

3 godziny temu, jar1 napisał:

W socjalizmie, to był akurat przymus pracy. To był obowiązek każdego. ?

co akurat złe nie było.  W wielu rozwiniętych krajach człowiek reprezentujący pewien poziom musi pracować bo nie będzie szanowany; weźmy chociażby żegnanie się rozmaitych szych wcześniej wychodzących z zebrania zarządu  "panowie, przepraszam, ale wzywają mnie pilne sprawy "   albo modne w Japonii spanie z przemęczenia w przypadkowych miejscach (np stacja metra) po drodze z pracy. 

PiS stosuje prostą socjotechnikę, żeby zniszczyć w Polakach szacunek do pracy, co w konsekwencji prowadzi do szybkiego upadku albo marginalizacji kraju  Do obecnie rządzących idealnie pasuje często używane w literaturze starożytnej określenie "nieprzyjaciele rodzaju ludzkiego". Jeśli PiS niszczy kraj na czyjeś zlecenie, to przyszły właściciel Polski musi sobie zdawać sprawę, że tak przemodelowane społeczeństwo jest lekko mówiąc mało produktywne, więc będzie trzeba ciągle dokładać do jego utrzymania  - vide przykład ZSRR i Kuby.. Jedynym zatem motywem działania PiS  jest jak ongiś pisano nienawiść do rodzaju ludzkiego;,   jeśli PiS zachowa władzę to w pewnym momencie nie będzie już skąd pożyczać, a ulica może zażądać rozliczenia rządzących.

Edytowane przez Pasqual
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.