Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

"Niezależnie od wszczętego dziś przez rzecznika dyscyplinarnego postępowania wobec sędziego Pawła Juszczyszyna oraz zawieszenia go w obowiązkach przez prezesa olsztyńskiego SO - jego decyzja dotycząca Kancelarii Sejmu pozostaje w mocy. - Postanowienie jest prawomocne i nie podlega zaskarżeniu - mówi nam sędzia Agnieszka Żegarska, rzeczniczka sądu. Sędzia podkreśla, że Kancelaria Sejmu ma do wtorku czas na przesłanie list poparcia do KRS."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Marian .....jak dobrze że jesteś.

NIKodemie Marianie Banasiu - jesteś jedyną szansą na wyjście polski z doopy. A to że jesteśmy w czarnej doopie jako naród i państwo to nic, najgorsze, że zaczęliśmy się już w tej doopie urządzać. Dlatego jesteś iskierką nadziei, promyczkiem słońca dla sensownie myślących Polaków.

Trwaj Marianku i nie daj się, czym dłużej tym lepiej. Jakbyś tak jeszcze sprawdził jako niezależny szef NIK ( tak w odwecie za to co ci pismani z tobą wyprawiają ) jak działają partie polityczne(szczególnie ta najbardziej prawa i sprawiedliwa), jak działa Kancelaria Sejmu, Ministerstwo Sprawiedliwości, Spółki Skarbu Państwa, Trybunał Konstytucyjny, Prokuratura,) było by miło.

Może się to wszystko rozdupi......

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

2 godziny temu, babatular napisał:

Trwaj Marianku i nie daj się, czym dłużej tym lepiej. 

Banaś to będzie nasza tradycja narodowa. Przysłowia o Banasiu będą.

Gdzie Banasiów sześć, tam nie ma co jeść.
Banaś rośnie w miarę jedzenia.
Gdzie diabeł nie może, tam Banasia pośle.
Na pochyłe drzewo to i Banaś wskoczy.
Kto rano wstaje, temu Banaś daje.

Już Grechuta śpiewał: Nie banasiuj miła, nie banasiuj...

Z Banasia i Salamon nie naleje.

Banasiem jestem i nic co banasiowe nie jest mi obce.

Banasie wszystkich krajów łączcie się.

Nie pożądaj żony Banasia swego nadaremno.

A jednak Banaś kręci się.

Banasie poszły w las.

I najbardziej aktualne.Kończ Banasiu wstydu oszczędź.

Gdzie Banasiów Sześć Tam nie Ma Co Jeść

Nic Co Banasiowe Nie Jest Nam Obce

Jak Jarek Banasiowi Tak Banaś Jarkowi

Banaś Banasiowi Banasiem

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

14 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Banaś do Jarka - Nie Chce Mi Się Z Tobą Gadać

Ale dlaczego ? (pyta Jarek).........W Imię Zasad Skur...nu

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Banaś wcześnie wykryty jest nieusuwalny.

Chyba późno wykryty ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Pany - dajcie spokój , bo pieluchomajtki mnie wyszli - cała paczka w 2 h..!

Niech ten legalnie wybrany , legalny prezio NIK nam panuje !!!  - proces gnilny przyśpieszy i ten wrzód na d..e  pie.....e szybciej..

4 latka tej NIRVANY mi się nie uśmiecha..

10 minut temu, toptwenty napisał:

Ten był akurat wcześnie... ?

Ale medycy byli do dupy i dopuścili do wzrostu i teraz usunięcie zależy już tylko od siły organizmu Banasia. Służba "zdrowia" publicznego chyba jest chora tak samo jak polska medycyna powszechna. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Teraz, slawek.xm napisał:

Banaś prawdę Ci powie

Wiem, w PiS są sami kryształowi a może nawet diamentowi (pancerny Banaś to już musi być diament, nie inaczej) no i do tego prawdomówni jak szanowny nasz premier.

6 minut temu, Lech36 napisał:

Ale medycy byli do dupy i dopuścili do wzrostu

Kto ich wie... Może działali z premedytacją?

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Lech36 napisał:

Wiem, w PiS są sami kryształowi a może nawet diamentowi (pancerny Banaś to już musi być diament, nie inaczej) no i do tego prawdomówni jak szanowny nasz premier.

nie wiem w jakiej rzeczywistości przebywasz ale też bym chciał ?  ?  ?

Teraz, toptwenty napisał:

Kto ich wie... Może działali z premedytacją?

No tak, to trzeba też wziąć pod uwagę. Możliwe że "medycy" też mają dosyć "pancerniaków" z PiS.

Teraz, slawek.xm napisał:

nie wiem w jakiej rzeczywistości przebywasz ale też bym chciał ?  ?  ?

Jak to w jakiej w polskiej, a raczej PiS-owskiej. Z Polską nie ma ona nic wspólnego.

Brawo! Znakomicie napisane.

Dziękuję.

Drukuję - i na lodówkę! (i nawet Cię nie będę prosił o kopyrajt ?)

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, babatular napisał:

Przykro mi że Cie rozczarowałem ale też należę do ludzi gorszego sortu

Ekshibicjonizm nie jest obecnie jedynie słusznym kierunkiem ?

6 minut temu, babatular napisał:

Taka to pisowska rzeczywistość. Rzeczywistość coraz bardziej przerażająca.

nawet jesli Twoja ocena jest trafna to społeczeństwo się z nia nie zgodziło  dając mandat zaufania kaczyzmowi na nastepne 4 lata

z drugiej strony jak to sie stało, ze alternatywa , którą zapewne poparłeś nie skorzystała z szansy by zmienić status quo?

16 minut temu, slawek.xm napisał:

Ekshibicjonizm nie jest obecnie jedynie słusznym kierunkiem ?

nawet jesli Twoja ocena jest trafna to społeczeństwo się z nia nie zgodziło  dając mandat zaufania kaczyzmowi na nastepne 4 lata

z drugiej strony jak to sie stało, ze alternatywa , którą zapewne poparłeś nie skorzystała z szansy by zmienić status quo?

70-80% ludzi to debile, ignoranci i niewolnicy. Niewolnicy którzy chcą dostawać kasę za darmo, za nic nie robienie, by ktoś za nich podejmował decyzję, myślał i najlepiej za nich pracował. Tego potrzebuje suweren. Byle było na piwo i durny serial w TV.

Resztę mają gdzieś. Mamy demokrację czyli rządzi LICZBA a nie INTELEKT i WIEDZA. 

Gdyby prawo do głosu wyborczego mieli ludzie którzy musieliby poddaćsię najprostszemu testowi elementarnej  wiedzy z zakresu polityki, programów partii, mechanizmów społecznych i gospodarczych by mieć prawo wyborcze to frekwencja wyborcza byłaby 20-25% max. Gdyby o kandydowaniu na posłów decydowały kompetencje a nie agitacja z ambony, a posłowie za złe ustawy i decyzje odpowiadali karnie i finansowo to też jakość stanowionego prawa i polityków byłaby inna.

Ale wtedy kaczyzm nie miałby racji bytu.

Masz odpowiedź dlaczego "społeczeństwo" "wybrało" kaczyzm.

Polityka - to jest generalnie syf. Więc mam negatywny stosunek do wszystkich polityków. 

Ale to co PIS wyczynia to przechodzi jakiekolwiek granice przyzwoitości, zasad, obłudy, itd.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie widzisz sprzeczności w tych dwóch zdaniach ?

nie chcę nawet domyślać się Twoich interpretacji dlatego będę wdzięczny za wykazanie tych sprzeczności ?

W pierwszym zdaniu zdajesz się zgadzać z tezą o szkodliwości PiSu a w drugim cieszysz się,że opozycja przegrała i że to jej wina.Rozsądny człowiek w takiej sytuacji zagłosowałby na opozycję ( nawet tak słabą).Tak się nie stało z powodów o których napisał powyżej babatular.Tak bywa ,że czasami społeczeństwa zachowują się nieracjonalnie albo wręcz głupio.A dla człowieka,któremu zależy na losie kraju ( mam nadzieję,że do takich się zaliczasz ) to nie powinien być powód do radości.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.