Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, Zyzol napisał:

W środku było więcej. I był to desant.

A skąd te wieści? Z autopsji?

26 minut temu, slawek.xm napisał:

sobie ciąga :)

Zobaczymy kto się pośmieje ostatni.

34 minuty temu, slawek.xm napisał:

jego prawo niech sobie ciąga :)

JK skłamał? ponownie dam Ci polowę Rosji i Madagaskar , uwierzysz ,ze są Twoje i powiesz, ze Cie oszukałem?:):):)

Czasem odnoszę wrażenie że to jakieś forum dla osób intelektualnie niezbyt sprawnych.

Kaczyński zamówił robotę, wykonawca ją wykonał a Kaczyński pożałował kasy i stwierdził, że nie zapłaci. Przecież to zwykłe oszustwo.

Przy tej ilości dowodów nie rozumiem, na co Kaczyński liczy. Na Ziobrę?

Tyle tylko, że Birgfellner oprócz polskiego sądu ma jeszcze inne opcje , a jak sprawa zrobi się głośna to każda zachodnia firma dziesięć razy się zastanowi zanim coś tu zainwestuje. A wszystko przez starcze skąpstwo Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

42 minuty temu, Zyzol napisał:

Albo, co byłoby najlepsze, pójdzie na dno. Razem z PiS-em, bo ten PO za sobą pociągnie.

Jaki miałby być mechanizm tego pociągnięcia? Musieli by wejść w koalicję, to raczej mało prawdopodobne.

Dla równości i poszanowania każdej ze stron w dyskusji - przywracam kolegę @747. 

Prosze o unikanie ataków personalnych - to porządna knajpa!

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Słusznie! Na tle ostatnich "dyskusji" wpisy Kolegi 747 wyglądają na całkiem rozsądne ;-). Zwłaszcza jego rozczarowanie obecnym reżimem - refleksja do której inni jeszcze nie dorośli.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

czytając dyskusję w tym wątku można Kaczyńskiego wręcz pokochać

taki dobry strateg organizator przywódca mysliciel i zbawca narodu  najwspanialszy władca i łakawy sedzia, wręcz Robin Hood naszego kraju, obrońca uciśnionych szczodry pan darczyńca dla matek i dzieci znakomity biznesmen , i skromny obywatel krynica uczciwości i majestatu

Ach...:):):)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Dla równości i poszanowania każdej ze stron w dyskusji - przywracam kolegę @747. 
Prosze o unikanie ataków personalnych - to porządna knajpa!

To ostatnie mi się podoba

3366d3fe34fa7ea602939544c8c2b6e1.jpg6fa993e2209ff9ca727e6a7f6b178873.jpg3c5251c9e0d8902eb906de91aa29cc70.jpgdc7b5c09d38ac33b664e43266659022c.jpgc6ca2327889496817ff221e17e312d74.jpga9addf37df03f01caa7933a1aa307f47.jpga685bb9b12e2da1cda8aace41f212260.jpg

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

jego prawo niech sobie ciąga :)

JK skłamał? ponownie dam Ci polowę Rosji i Madagaskar , uwierzysz ,ze są Twoje i powiesz, ze Cie oszukałem?:):):)

proszę Cię..... 

Przeczytaj stenogramy, odrzuć myślenie życzeniowe, odrzuć to czego dowiedziałeś się z TVPiS i pomyśl. Nie czytaj żadnych komentarzy, tylko stenogramy i zeznania Nowaczyka Spróbuj samodzielnie pomyśleć. Spróbuj rozszyfrować rolę Jakuba R. Zastanów się dlaczego co chwilę są spotkania na Nowogrodzkiej. Przeczytaj mój wpis z wypowiedzią Marcinkiewicza o decyzji PR o "uczciwości". Może coś dojdzie? Jak nie to trudno. Tylko nie dziw się, że tutaj będzie taki a nie inny odbiór Twoich wpisów.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

JK był marzycielem

Na kolana!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Budynek Srebrnej nie mógł mieć 30 metrów, jak sugerowało miasto, czy 130 metrów, jak zakładał pierwotny projekt. Skoro miał upamiętnić braci Kaczyńskich, powinien sięgać chmur."

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Adalbert95 napisał:

A skąd te wieści? Z autopsji?

Yes!

3 godziny temu, Sine Metu napisał:

Ukryta Zawartość

Z tym poniżej też się może kojarzyć, ale to na pewno nie on.

niemczyk2.jpg?resize=725,445&ssl=1

9 godzin temu, Zbig napisał:

Jaki miałby być mechanizm tego pociągnięcia? Musieli by wejść w koalicję, to raczej mało prawdopodobne.

10 godzin temu, Zbig napisał:

Jak to w rodzinie ;-)

PoPiSowej. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, osimar napisał:

proszę Cię..... 

Przeczytaj stenogramy, odrzuć myślenie życzeniowe, odrzuć to czego dowiedziałeś się z TVPiS i pomyśl. Nie czytaj żadnych komentarzy, tylko stenogramy i zeznania Nowaczyka Spróbuj samodzielnie pomyśleć. Spróbuj rozszyfrować rolę Jakuba R. Zastanów się dlaczego co chwilę są spotkania na Nowogrodzkiej. Przeczytaj mój wpis z wypowiedzią Marcinkiewicza o decyzji PR o "uczciwości". Może coś dojdzie? Jak nie to trudno. Tylko nie dziw się, że tutaj będzie taki a nie inny odbiór Twoich wpisów.

Marcinkiewicza słuchałem na zywo , tvp nie ogladam od 6 lat  a powaga z jaka traktujecie agitację w tym watku jest dla mnie i straszna i humorystyczna jednocześnie:)

Cały naród do Szkół! O dalszy rozwój oświaty pod kierunkiem geniuszów z PiS. 

Ukryta Zawartość

"Większe niż dotąd klasy, do tego uczące się na zmiany nawet do 20. wieczorem, często pod okiem przepracowanych nauczycieli-emerytów - to czeka obecnych ósmoklasistów oraz ostatnich absolwentów gimnazjów."

Ukryta Zawartość

27 minut temu, slawek.xm napisał:

Marcinkiewicza słuchałem na zywo , tvp nie ogladam od 6 lat  a powaga z jaka traktujecie agitację w tym watku jest dla mnie i straszna i humorystyczna jednocześnie:)

Patrząc na Twoje wpisy dziwny ten Twój humor. 

Agitacja? Jest to wątek polityczny i każdy z nas opisuje tą rzeczywistość tak jak widzi. Każdy wyciąga wnioski i wymieniamy się swoimi spostrzeżeniami. Niestety niektórzy mają postrzeganie ograniczone do jednego aspektu lub zakłamane przez reżimowe media i czasami warto to skorygować. Nie bardzo lubię, jak ktoś usilnie traktuje mnie jak człowieka, który nie jest w stanie ogarnąć więcej aniżeli jeden aspekt sprawy, więc reaguję.

Edytowane przez osimar

zachecam do poczytania całosci  zeby  wiedziec jak sie to odbywa

Obejrzałem parodię rozprawy sądowej zorganizowaną w ramach tzw. dobrej zmiany przez Prokuraturę Krajową. W roli przewodniczącej trzyosobowego składu sędziowskiego wystąpiła prokurator Elżbieta Krężołek z Prokuratury Rejonowej Kielce Wschód. Nomen omen – od pierwszej chwili było widać, że wschodnie standardy są jej naprawdę bliskie. Oskarżonym był legnicki prokurator. Pięknoduch przywiązany do zapisanej w Konstytucji staroświeckiej zasady, że sądy muszą być niezależne i niezwisłe.

Rozprawa była jawna, jak wszystkie postępowania dyscyplinarne. W charakterze publiczności stawił się niemały tłumek ciekawych, co aktualna władza uważa za sprawiedliwy proces. Przyszli.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

26 minut temu, toptwenty napisał:

Co na to ksywanks?

Ten temat nie był objety przekazem dnia z Nowogrodzkiej. Przykro mi, komentarza nie uświadczymy w rzeczonej sprawie.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Godzinę temu, muls napisał:

Ukryta Zawartość

Ciekawy komentarz pod artykułem:

"Zakochałam się w prokurator Krężołek. Nawet jej nie widziałam ani nie słyszałam, ale moja miłość już jest. Zresztą, nie sama jedna. Dzielnie towarzyszy jej nieustający podziw. I chroniąca je wiara. Siostra nadzieja też jest.
Oto moja miłość zasłania mi oczy. Podziw unosi ponad rozkwitłe ogrody sprawiedliwości. Wiara odbiera sens wszelkiemu zwątpieniu. A nadzieja każe widzieć w tym wszystkim dzieło doskonałe.
To ona – prokurator Krężołek. A imię Twoje – Elżbieta.
Kocham i już! I nawet jej urząd mi tego nie zabroni. Ani przełożeni, ani podwładni.
no, no, chyba upadłam…"

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 minuty temu, arkadowski napisał:

Ten temat nie był objety przekazem dnia z Nowogrodzkiej. Przykro mi, komentarza nie uświadczymy w rzeczonej sprawie.

Gdyby wspomniano tam o p. Kopacz, komentarz z automatu - wiadomo jaki - uświadczylibyśmy natychmiast.

To jak małpie dać banana - wypnie tyłek i zniknie.

1 godzinę temu, muls napisał:

Rozprawa była jawna, jak wszystkie postępowania dyscyplinarne. W charakterze publiczności stawił się niemały tłumek ciekawych, co aktualna władza uważa za sprawiedliwy proces. Przyszli.....

Ukryta Zawartość

przecież o to chodziło w "reformie" sądownictwa:-)

Ciekawe, jak teraz czują się Ci, którzy tej reformy bronili i pi....yli o komunistach w sądach.

Z innej beczki. Też ważnej. Młodzi się budzą

Ukryta Zawartość

gdańsk.jpg

i trochę o uczciwości prezesa.

Wszyscy już wiedzą (a może nie), że do Srebrnej 16 było kilkanaście roszczeń. W związku z tym nie można było budynku zburzyć i wybudować na jego miejscu nowego obiektu. Nie można było dostać na taką inwestycję żadnego kredytu, nawet tego z PeKaO SA. Po prostu takie działania były niezgodne z prawem. Ale jak powiedział prezes na nagraniu (cytuję z pamięci) "wszyscy wiemy jak jest z tą praworządnością w Polsce". No to mamy kolejny kwiatek odnośnie Srebrnej 16:

Szczerba zaprezentował też akt notarialny - umowę użytkowania wieczystego gruntu i odpłatne przeniesienie własności budynku przy ul. Srebrnej 16 - z 1995 r. między Skarbem Państwa a Fundacją Prasową "Solidarność" (w 1995 r. Fundacja zostaje głównym udziałowcem w nowopowstałej spółce "Srebrna"). W dokumencie wskazano, że "nabywca ma obowiązek utrzymywać budynek w należytym stanie, a w razie jego zniszczenia lub rozbiórki ma obowiązek do odbudowy".

- Ten dokument rzuca nowe światło na sytuację prawną budynku Srebrna 16. To nie jest pytanie w tej chwili, jak wysoko zabudować i czy rozbierać. W opinii Towarzystwa Przyjaciół Woli ten budynek stanowi wartość historyczną, zabytek i - zgodnie z umową - nie może zostać rozebrany, a to oznacza, że żadna inwestycja w jego miejscu nie może zostać realizowana - mówił Szczerba.

Ukryta Zawartość

Ta uczciwość prezesa i jego działania zgodne z prawem wręcz porażają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zmarnowali 100-lecie, zmarnują też 30-lecie.

Poniekąd już je zmarnowali.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdansk dzisiaj

Totalna mobilizajcja

"Braun nie odpuszcza Dulkiewicz, a czas goni. Jest skarga do SN i... dodatkowa zbiórka podpisów"

Ukryta Zawartość

z nami nie wygra glizda...

12 podpisów zebrane w mig ludzie  szukają, pytają, nagabują ...jestem dumny z Nich

edycja: do 15 zostało zebrane 2500 podpisów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

Tutaj w cieniu wież robi się coraz ciekawiej,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przynajmniej to juz nie bedzie na Tuska.Kolejny historyczny krok polakow w glupote.

Jak twierdzi "Rzeczpospolita" polska spółka Nano Carbon, od 2011 zajmująca się opracowaniem przemysłowej produkcji grafenu, nie ma wystarczających środków na rozwój działalności. Firma kontrolowana przez gigantów takich jak Polska Grupa Zbronieniowa i KGHM TFI już sprzedała część maszyn, przygotowuje się do przeniesienia pozostałych.

Tymczasem w roku 2023 rynek innowacyjnego materiału ma być wart - według przewidywań ekspertów - miliard dolarów.
"Ojciec polskiego grafenu" zwolniony

Włodzimierz Strupiński, zwany ojcem polskiego grafenu w rozmowie z "Rzeczpospolitą" przyznał, że jego autorska metoda wytwarzania substancji została w sposób niezależny opracowana przez Chińczyków. On sam natomiast został w październiku 2017 roku zwolniony  z Instytutu Technologii Materiałów Elektronicznych (ITME).

Polska przez lata nie potrafiła więc wykorzystać przewagi jaką osiągnęła dzięki własnym badaczom. Dziś nie pozostaje nam nic innego jak uczestnictwo w programach europejskich, prace naukowe, włączanie się w projekty innych. Wszystko wskazuje na to, że Polska nie będzie produkować grafenu na masową skalę.
Więcej:

Ukryta Zawartość

50 minut temu, asterix1 napisał:

Braun

a jesli trawersujac poete... czy braun to polskie nazwisko?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
56 minut temu, jezz napisał:

Tutaj w cieniu wież robi się coraz ciekawiej,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wszystko na temat państwa PiS. Wpieprzanie się państwa w prywatne firmy i straszenie UOKiK to wzór państwa prawa i demokracji. Wspieranie swoich i zakazy dla innych. Pluralizm pełną gębą.

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Zmarnowali 100-lecie, zmarnują też 30-lecie.

Poniekąd już je zmarnowali.

Ukryta Zawartość

mają urządzić wspólne świętowanie 30-lecia wyborów i 40-lecia pierwszej pielgrzymki Jana Pawła II do Polski. Ciekawe co będzie dla PiS-u ważniejsze:-). Jak tutaj przykryć wielki sukces obecnych (w dużej mierze) oponentów PiS? Może uroczystość religijna?

No i mamy natychmiastową reakcję "władzy" w sprawie zaangażowania młodych. Może od razu obniżyć im ocenę z zachowania i wychowania obywatelskiego?

gdansk.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"W strukturach regionalnych PiS trwają czystki personalne, mające na celu pozbycie się tych polityków, którzy zawiedli zaufanie samego prezesa. Jednocześnie obóz władzy wciąż wstrzymuje ogłoszenie programu, z którym zamierza stanąć do tegorocznych wyborów."

Będą wysokie odprawy i kolejne "sianokosy". Nowe zastępy "misiewiczów" pojawią się u koryta. Już słychać radosne chrząkanie.

1 godzinę temu, asterix1 napisał:

z nami nie wygra glizda...

Dokładnie.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

"МОЙ РОДНОЙ БРАТ, КОТОРЫЙ ЖИВЕТ В ПОЛЬШЕ, ПРИСЛАЛ ВИДЕО. ВОТ ТАК ДРУЗЬЯ! ПРОСТО ВСТРЕТИЛ В ТОРГОВОМ ЦЕНТРЕ."

Majestat Rzeczpospolitej na zakupach wzbudza podziw wśród ukraińskiej młodzieży

nie wiem czemu się tak dziwią ale zainteresowanie jakie wzbudził film jest fajne

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/nagranie-prezydent-andrzej-duda-sam-robi-zakupy-ukraincy-zaskoczeni/5vejrfv

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.