Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, jar1 napisał:

A przedtem SLD doprowadziło Polskę do wojny POPiSowej

W jaki to sposób? Czyżbyś był rozczarowanym zwolennikiem SLD?

6 minut temu, Bobcat napisał:

Z chamami (Sanocki) trzeba po chamsku. Rozmowę w kulturalny sposób odbiorą jako dowód słabości drugiej strony i będą traktować jako swoje zwycięstwo.

Z każdym należy rozmawiać językiem dla niego zrozumiałym.

Dziwnie brzmi to w wypowiedzi kogoś, kto lajkuje hejt na Bocznicy.

7 minut temu, Bobcat napisał:

Na tle bezprawia PiS - tak.

Dobrze, że chociaż POtwierdziłeś dziewictwo orleańskie. :-)

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jeszcze trochę i zaczniesz podniecać się wtrętami ultrachamicy Krychy Sałatki

Po kryjomu czyta ją z wypiekami. 

A może i nie pokryjomu.

2 minuty temu, Zyzol napisał:

W jaki to sposób? Czyżbyś był rozczarowanym zwolennikiem SLD?

Czy normalny człowiek mógłby być zwolennikiem tych dinozaurów po PRLu? 

Sztandar wyprowadź ! i bul. bul...

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, toptwenty napisał:

Po

fajna ta twoja wklejka podoba mi się

"Ojciec Rydzyk nie jest ideałem, ale ja zawsze będę stał po jego stronie, kiedy jest nierówno traktowany, wyśmiewany i dyskryminowany - oświadczył Robert Biedroń"

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zyzolu - epitety były ujęte w cudzysłów.

I dodane, gdybyś zapomniał lub (w co wątpię) nie wiedział.

Ekscytowanie się tekstem Sanockiego... Jeszcze trochę i zaczniesz podniecać się wtrętami ultrachamicy Krychy Sałatki.

Nie lubię chińszczyzny. W ogóle posierpniowa inteligencja się nam udała. Na przykład taki "profesor" Zybertowicz. Pokazał to dzisiaj znowu - w porannej rozmowie z reda. Lewicką.

Rozumiesz chyba, że cudzysłów wyklucza epitet?

Teraz, Zyzol napisał:

W ogóle posierpniowa inteligencja się nam udała. Na przykład taki "profesor" Zybertowicz

On należy do inteligencji przedsierpniowej, bo ostro działał w PZPR i w niej tylko wypatrywał ratunku. Ale podoba mi się pewna zmiana tonacji u Ciebie, odnotowana 9 minut temu.

3 godziny temu, toptwenty napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Opinia czytelnika

I jeszcze jedna opinia wskazująca że nasz premier może być również klasyfikowany w kategorii "misiewicz":

"KLECZACY I TANCZACY PREMIER - BZDURY MOZE OPOWIADAC W TRWAM I DO RYDZYKA,ALE NIE DO MYSLACEGO NARODU. JESLI ON TAK PRACOWAL W BANKU, TO SIE NIE DZIWIE,ZE MUSIAL UCIEKAC."

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 minut temu, jar1 napisał:

Czy normalny człowiek mógłby być zwolennikiem tych dinozaurów po PRLu? 

Sztandar wyprowadź ! i bul. bul...

Pokrętna i częściowa odpowiedź. Nadal nie wiem jak to było z tym doprowadzeniem przez SLD

19 minut temu, jar1 napisał:

do wojny POPiSowej.

8 minut temu, slawek.xm napisał:

fajna ta twoja wklejka podoba mi się

"Ojciec Rydzyk nie jest ideałem, ale ja zawsze będę stał po jego stronie, kiedy jest nierówno traktowany, wyśmiewany i dyskryminowany - oświadczył Robert Biedroń"

No i co? Stoi jeszcze po jego stronie?

9 minut temu, toptwenty napisał:

jciec Rydzyk nie jest ideałem, ale ja zawsze będę stał po jego stronie, kiedy jest nierówno traktowany, wyśmiewany i dyskryminowany - oświadczył Robert Biedroń"

liczy na TEN elektorat?

jak wlozy kiecke na czas wyborow to moga sie nie zorientowac.Odebrac dowod i moze sie uda.

No dobrze, skoro PiS jest takie dobre, dlaczego wszyscy są przeciwko PiS?

A wymieniać można w nieskończoność:

- rady sędziowskie i sędziowie

- stowarzyszenia prokuratorów i prokuratorzy

- rady adwokackie i adwokaci

- związki nauczycielskie i nauczyciele

- rodzice dzieci niepełnosprawnych

- kobiety maltretowane

- rodzice samotnie wychowujący dzieci

- rolnicy

- lekarze

- żołnierze (czystki w wojsku)

- właściciele dużych firm

- właściciele małych firm

- dziennikarze

- aktorzy

- kobiety (marsze czarnych parasolek)

W/w grupy zawodowe to tylko ułamek tego, co przewinęło się w ostatnich 3 latach w związku z protestami czy zastrzeżeniami poważnymi wobec polityki PiS i ich rządów.

Skoro jest tyle nadwyżki w budżecie Morawieckiego - dlaczego do wykupu Obligacji Skarbu Państwa wymagany był kredyt zaciągany mn. w Niemczech i Brazylii/ Skoro śpimy na kasie, to po co pożyczac od innych na wysoki %?

Interesuje mnie merytoryczne wytłumaczenie tego zjawiska - nie lanie wody. Skoro jest tak dobrze, dlaczego jest tak źle?

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

11 minut temu, slawek.xm napisał:

oczywiście przecież Rydzyk jest cały czas dyskryminowany

Dlatego na pocieszenie dostaje od rządu miliony. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Teraz, Lech36 napisał:

On nie dostaje je od rządu - rząd okrada NAS by dac je Rydzykowi. To jest grabież w biały dzień naszego wspólnego dobra.

Uważam, że katolikom powinno się dołożyć z 25% podatku tzw. wyznaniowego - niech utrzymują inne wyznania np. pokrywają budowy Sal Królestwa Świadków czy Domy Betel Zielonoświątkowe.

Jak się zaczną buntować - przypomniec im, że innowiercy czy niewierzący łożą miliardy rok w rok na ich złodziei.

Jak się czegoś nauczą na własnym grzbiecie - może dojdą po rozum do głowy, że ich religia jedzie na naszych plecach - za nasze pieniądze. Okrada się nas by utrzymywać chore fanaberie czarnych.

23 minuty temu, Zyzol napisał:

Pokrętna i częściowa odpowiedź. Nadal nie wiem jak to było z tym doprowadzeniem przez SLD

Historia, panie, historia. A kto rządził po SLD? PiS, Samoobrona i LPR. 

I czyja to wina?  

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Lech36 napisał:

to kropla morzu potrzeb

Biedroń zapewne pomoze mu bardziej w końcu aspiruje do władzy a z poparciem Rydzyka moze sie to udać:):)

naobiecywał wiele ale Rydzykowi prawdopodobnie da środki na rozwój, w końcu Rydzykowi nigdy nie przeszkadzało skąd są pieniądze:)

A tak, a propos, to naprawdę się dzieje?

"Jak wynika z projektu uchwały święto nazywałoby się Dniami Wolności. W czasie trwania 9-dniowego święta wspominano by nie tylko pierwszą pielgrzymkę Jana Pawła II do Polski. Wchodziłoby w to także uczenie rocznic unii lubelskiej, pierwszego powstania śląskiego, agresji Niemiec i ZSRR, Okrągłego Stołu, wyborów czerwcowych i wejścia do NATO. Dni wolności świętowano by między innymi w samorządach terytorialnych. Co najważniejsze 9-dniowe święto nie byłoby oczywiście wolne od pracy. Inicjatorką pomysłu jest senator Grażyna Sztark z PO."

Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

winien Tusk.A scislej ..zaborca niemiecki.

3 minuty temu, jezz napisał:

A merytorycznie?

.

Edytowane przez muls
1 minutę temu, jar1 napisał:

A tak, a propos, to naprawdę się dzieje?

"Jak wynika z projektu uchwały święto nazywałoby się Dniami Wolności. W czasie trwania 9-dniowego święta wspominano by nie tylko pierwszą pielgrzymkę Jana Pawła II do Polski. Wchodziłoby w to także uczenie rocznic unii lubelskiej, pierwszego powstania śląskiego, agresji Niemiec i ZSRR, Okrągłego Stołu, wyborów czerwcowych i wejścia do NATO. Dni wolności świętowano by między innymi w samorządach terytorialnych. Co najważniejsze 9-dniowe święto nie byłoby oczywiście wolne od pracy. Inicjatorką pomysłu jest senator Grażyna Sztark z PO."

Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

Świętować cały rok! A potrzeby kraju realizować pożyczkami. Potem tylko zmiana mapy Europy - bez Polski zarżniętej jak dojna krowa. 

Ukryta Zawartość

19 minut temu, jar1 napisał:

I czyja to wina?

Rywin, Czarzasty, Miller, Jakubowska, Jaskiernia, Kwiatkowski - czyli SLD. 

A mieli ponad 41%!

50 minut temu, Zyzol napisał:
Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Daremny mój trud. Już po sposobie wypowiedzi widzę, że napisał ja ktoś, dla kogo PO jest poza wszelkim podejrzeniem. Fakt dziewica orleańska.

Już najmniej kilka razy pisałem, że nie jestem za żadnymi, którzy czynią korupcję, krętactwo i kłamstwo. Ale, to nie dociera do żadnego żołnierza, propagandzisty PiS-u. Jeśli korumpowali, czy kradli w przeszłości, to trzeba KAŻDEGO z nich rozliczyć.

Wskazałem Tobie na fakt (i głupi sądziłem, że pomyślisz), że wielu polityków z jaśnie nam rządzącej partii, od przeszło 3 lat, znacznie szybciej się skorumpowało, niż Niesiołowski, który to lat temu dziesiątki, był opozycjonistą PRL-u.

Jeśli, więc dla Ciebie ok. 50 lat jest szybciej jak 3 (Niesiołowski działał w opozycji, przed tym jak się skorumpował), to gratuluję "refleksu" i refleksji. 

Swoją drogą, ciekawe jest, co napisał muls. Jakoś cicho o nazwiskach biznesmenów, którzy weszli w układ z Niesiołowskim.

Pinokio w TV pieprzy, że każdy z nas chce fakturę lub paragon za (powiedzmy) remont łazienki. Obawiam się, że znikomy procent Polaków, żąda papierka. Chyba, że zakład pracy nam zwraca za usługę lub musimy się z niej rozliczyć (np. przed bankiem. Kolejny dowód na "odlot" od rzeczywistości.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

12 minut temu, jezz napisał:

A merytorycznie?

A merytorycznie odpowiedz na takie oto pytanie:

Skoro ten ,,kapiszon" świadczy o absolutnej uczciwości Prezesa i jest ,, laurką" dla jego wrodzonej uczciwości, to dlaczego "zbawiciel" grozi Wyborczej sądem?

Merytorycznie mi!

a tutaj warto cóś sie dowiedziec o tym elemencie  Ukladu..

Lewicka odpytała prof. Zybertowicza z jego doktoratu o Marksie. "Gdy przyszedł czas próby, sprostałem jej"
Więcej:

Ukryta Zawartość

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

Swoją drogą, ciekawe jest, co napisał muls. Jakoś cicho o nazwiskach biznesmenów, którzy weszli w układ z Niesiołowskim.

szukam tego juz tydzien.Zero informacji kto wzial pieniadze,jakie i podpisał zamowienie etc.Co ciekawe nie porusza tego zadne medium zajmujace sie sprawa.Natomiast puszcza sie jakies erotyczne pierdoły dla zainteresowanych napalonych..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
10 minut temu, muls napisał:

Natomiast puszcza sie jakies erotyczne pierdoły dla zainteresowanych napalonych..

Cały ciemny lud jest napalony? WOW:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 godziny temu, zukzukzuk napisał:

Jedz dalej, a nie truj d...

Troche już tego zjadłeś i pewnie jeszcze zjesz nie raz.

Można też nie jeść mięsa. 

Masz jeszcze, smacznego.

Chore zwierzęta na mięso. Kolejna afera.”
Na Suwalszczyźnie sprzedawano do ubojni chore i martwe bydło. Mięso z padłego bydła mogło trafić za granicę. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Okręgowa w Suwałkach. Jej rzecznik, prokurator Ryszard Tomkiewicz, powiedział Informacyjnej Agencji Radiowej, że śledztwo wszczęto w sprawie podrabiania dokumentacji, dotyczącej handlu bydłem. Miało to miejsce w co najmniej dwóch ubojniach na Suwalszczyźnie. Prowadzący śledztwo prokuratorzy wpadli przy okazji na trop handlu martwym bydłem.

2013.

A Constar? Też były programy jak ponownie przerabiali przeterminowane, zielone mięso zgarniane z półek w sklepach. Nie sprzedało się to jeszcze raz. Chyba tam nikt w efekcie za to nie beknął. Ale filmy były.

Za to  sieci handlowe zrobiły na tym świetny interes wchodząc już po tej aferze w biznes z Constarem.

Nazwa "Constar" chyba też zniknęła z rynku.

49 minut temu, toptwenty napisał:

Skoro ten ,,kapiszon" świadczy o absolutnej uczciwości Prezesa i jest ,, laurką" dla jego wrodzonej uczciwości, to dlaczego "zbawiciel" grozi Wyborczej sądem?

Ja nic takiego nie pisałem więc nie rozumiem czemu mi zadajesz to pytanie. 

Ja na ten temat pisałem zupełnie coś innego

Pytaj się tego kto tak uważa. Coś ci się myli.

1 minutę temu, jezz napisał:

Troche już tego zjadłeś i pewnie jeszcze zjesz nie raz.

Ale, widać, że dużo mniej niż Ty. Na szczęście:)

Typowo, po pisowsku. Przytaczasz artykuły sprzed lat. A tamci to i tamto...

Teraz zajmujemy się BIEŻĄCYMI sprawami.

Propozycja. Załóż wątek wspominkowy pt. "Jak to za Po-PSL bywało". Zapewne zjawią się chętni...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.